tilmeld nyhedsmail

"Du bliver ikke rig af store indtægter, men af små udgifter"

- er denne families motto, men det kunne lige så vel være ”die with memories – not with dreams”, for de tager spartansk livsstil og vinterferie til helt nye højder.

Det var en træt og stresset Nick Leschly, der for fire år siden trak stikket, og tog sin kone og deres otte måneder gamle søn med på ferie til ’de varme lande’.
”Jeg har været i restaurationsbranchen i 23 år, og arbejdede på det tidspunkt som souschef et større sted. Det er et hektisk miljø, og jeg havde brug for at finde ind til mig selv og vores lille familie, så vi tog fire måneder ud af kalenderen,” fortæller Nick, da jeg møder ham og hustruen Nete Maj Højgaard på en café i Algarrobo øst for Málaga på det, der nu er deres fjerde månedslange vinterferie. I en slynge over brystet bærer Nete Maj datteren Nia Luna på syv måneder, der lige nu tager en lur op ad sin mor. Sønnen Neo på fire passer morfar, der har rejst sammen med den lille familie næsten, siden de påbegyndte turen i januar.
 

”Vi er os det meget bevidst, at levede vi ikke efter Less is more – med alt, hvad der sig tilhører af hullet tøj, fastbrændselsfyr, en gammel bil, genbrugstøj til ungerne og et billigt hus i det, der så fejlagtigt kaldes udkants-Danmark, så havde vi ikke den luksus og frihed til at kunne leve, som vi gør. Leve det liv, der for os giver allermest mening.”

To voksne, to rygsække, en fireårig og et spædbarn

Familien har været omkring i Portugal og i Spanien som en form for ’moderne nomader’, og snart rejser de retur til Danmark. Nomadeferien er denne gang foregået med deres nyeste tilføjelse, Nia Luna, der kun var tre måneder, da de forlod Danmark.
Første gang, Nick og Nete tog på ’vintertræk’, havde de kun sønnen Neo, som dengang var otte måneder. De tog til Mauritius – destinationen blev valgt ud fra, hvilket land de kunne opholde sig længere tid uden visum og uden et hav af vaccinationer af hensyn til det lille barn. Året efter tog de til Barbados, hvor de blev så gode venner med en familie på øen, at de vendte tilbage igen næste år. Da fik de lov at låne familiens ’gæstebolig’ – en ombygget gammel bus.
”Her blev jeg virkeligt presset på minimalismen,” fortæller Nick, der havde det en anelse svært med de kryb, de også delte bussen med. ”Vi kaldte os Bubber og B.S. Christiansen, hvor det altså var Nete, der var B. S.,” griner han.

Sæt forventningerne ned

Det er nu fjerde år, de tager på vintertræk ned i varmen, men hvordan får en familie på fire råd til det?
”Vi lejer små lejligheder med kun det mest nødvendige via Airbnb en måned ad gangen, da det er billigere end en uge ’her og der’. Jeg arbejder en del i løbet af sommeren - selvom vi lever spartansk, skal der jo stadig penge til, men for os handler det om at skrue ned for forventningerne,” fortæller Nick, og Nete Maj tilføjer, at når man rejser sammen som familie med blot et par rygsække, finder man virkelig ud af, hvilke ting der er vigtige i ens liv, og hvilke man kan undvære.

Kort vej til ”den gode forbruger”

”Vi er os det meget bevidst, at levede vi ikke efter ’less is more’ – med alt, hvad der sig tilhører af hullet tøj, fastbrændselsfyr, en gammel bil, genbrugstøj til ungerne og et billigt hus i det, der så fejlagtigt kaldes udkants-Danmark, så havde vi ikke den luksus og frihed til at kunne leve, som vi gør. Leve det liv, der for os giver allermest mening,” skriver parret på deres blog Et liv som livsnyder – en familie i bevægelse, hvor de deler oplevelser fra både ude og hjemme.
Som de sidder her på strandcaféen, ligner de en hvilken som helst anden lykkelig, ferierende boheme-familie. Men der kan være kort vej tilbage til ’den gode forbruger’, indrømmer Nete:
”Vi har lige tilbragt tre dage i Málaga centrum, som vi var helt vilde med. Men vi oplevede begge, hvor nemt det er at blive lullet ind i ’købe-møllen’, når man går blandt glitrende, spændende produkter i butiksvinduerne – vi formåede dog at stoppe op og mærke efter vores værdier og købte altså ikke noget.” Den spartanske livsstil er dog ikke noget, der gør familien fattig, tværtimod:
”Vi har masser af kærlighed til hinanden, og vores børn vokser op og lærer, at man godt kan give slip på ting og stadig have. Vi køber altid nogle stykker legetøj til Neo på rejserne. Når vi tager hjem igen, kan vi ikke have alt legetøjet med, og så får han lov til at beholde et par stykker, og give resten til andre børn. Det har han haft det helt fint med, og det lærer ham også glæden ved at give – især hvis det er til andre, der ikke selv har så meget,” fortæller Nete.
”Når man har rejst til nogle af de dele af verden, hvor menneskene er allermest fattige, og de alligevel kan åbne deres hjem og invitere dig på middag i deres ydmyge bolig, går det op for dig, at du langt fra er fattig,” tilføjer Nick.

One size doesn’t fit all

”Vi har fundet den opskrift på det gode liv, der passer lige til os, men det er langt fra en løsning, der passer alle familier. For os var ligningen mellem luksus og tid bare umulig at få til at gå op med et almindeligt 8-16 job. Derfor fandt vi denne lidt skæve løsning, hvor vi kan få råd til at rejse sammen i længere perioder,” forklarer Nick.
Parret har fortsat mange drømme, men status skal ikke være målet for dem:
”Fordi man står af ræset, mister man jo ikke sine ambitioner,” fortæller Nick. Undervejs på deres rejser har parret forfattet en bog - Ildfluer i natten er titlen på deres første værk, der er en filosofisk voksenfortælling. Bogen udkom i december og kan købes som e-bog og paperback. Parret arbejder nu på deres anden udgivelse og det er drømmen, at de skal kunne leve af skriveriet, som jo kan foregå hvor som helst, f.eks. på en sandstrand i sydens sol.
Foreløbig må sydens sol dog vige for noget helt andet, nemlig Norges skønhed. Parret (primært Nick) har fået job – penge skal der jo til. Og den lille familie flytter derfor op på toppen af et fjeld i Norge, hvor de skal bo i en lille bjælkehytte og have deres daglige gang på et højfjeldshotel.
”Det bliver noget af en kontrast til det, vi har været omgivet af de sidste mange år og især de varme himmelstrøg, vi har levet under i Spanien og Portugal, men vi glæder os enormt meget.”
 

UdskrivE-mail

Huleboeren fra El Chorro

  Året er 1986. En dreng rappeller sig fra den ene klippe til den anden, henover det, der på...

Tema & Profiler

Vælg de rette partnere ved bolighandler

I dag er det næsten ikke muligt at blive snydt i en bolighandel på Costa del Sol, hvis man benytter ...

Bolig i Spanien

Lene Espersen - sender en enkelt rose til USA’s præsident og…

Det vakte opsigt, da en af de tunge spillere indenfor dansk politik, Lene Espersen, Det Konservative...

Tema & Profiler

"Du bliver ikke rig af store indtægter, men af små udgi…

- er denne families motto, men det kunne lige så vel være ”die with memories – not with dreams”, for...

Tema & Profiler

Udflugter & Rejser

Rota Vicentina – en ny spændende vandrerute i Portugal

Rota Vicentina ligger i det sydvestlige hjørne af Portugal og ruten blev officielt åbnet i 2015. Den er i alt på 330 km. og er opdelt i to ruter: Den historiske rute og Fiskernes sti. Den historiske r...

Udflugter & Rejser

Cabrera

Eskapader - Spaniens 14 al fresco skatte

De spanske nationalparker er attraktive og billige mål for en tur. De 14 områder, der er kvalificeret til titlen som nationalpark, hvormed naturen er beskyttet, tilbyder en stor variation af oplevelse...

Udflugter & Rejser

Ruta de la Sierra – en herlig vandretur igennem en storslået…

La Ruta de la Sierra ligger mellem landsbyerne Riogordo og Alfarnatejo, og den går gennem et bølgende grønt landskab der domineres af den enorme klippe Tajo de Gomer. Desuden går stien forbi den kendt...

Udflugter & Rejser

Sport

Mirakelmanden Michel & Super Star Sandro

Michael Laudrups tidligere holdkammerat i Real Madrid reddede Málaga CF fra nedtur i La Liga, og er nu parat til at gå ned i løn for at beholde sin dynamiske målmager.   Vi møder ham i korridoren før et pressemøde i Málaga CF. Smilende og velklædt i klubbens flotte blå dress.Og den 54-årige...

Sport

Dicton og Unioptica på Lauro Golf - Grundlovsmatch bliver e…

Tirsdage med sol og sommer og herlige golfturneringer hører Lauro Golf til.De glade skandinaver modtages af Tove, som hilser på og uddeler scorekort samt matchinfo i patioen på Lauro. To tirsdage har man haft Unioptica v/ Claus Bentkjær som sponsor.De godt spillende golfere dystede i holdmatch i før...

Golf

Dagen da Málaga CF sensationelt besejrede FC Barcelona på Es…

Glædelige Gensyn Da Danmarks største fodboldspiller gennem tiderne, Allan Simonsen, mødte holdkammerat fra FC Barcelona, redaktørens datter, et andet stort dansk fodboldnavn, klubkammerater og bysbørn fra Vejle, familie fra Færøerne og 300 begejstrede tilhørere til La Peña de Dinamarcas storstill...

Sport

Disc Golf – på golfbanen med en frisbee i hånden

  Disc golf eller frisbee golf voksede frem i 70’erne og adskiller sig fra almindelig ’køllegolf’ på to områder. For det første er hullet skiftet ud med en kurv med påmonterede kæder. For det andet er køller og bold skiftet ud med specialfremstillede frisbees.   ”Jeg har altid ger...

Sport

Gastronomi

Mad fra hele verden: Det thailandske køkken

Takket være det internationale miljø på Costa del Sol med mennesker fra over 100 forskellige nationa...

Gastronomi

Vin - og din mad - Sprød filodej med limecreme og skovbær

I sidste maned besøgte jeg Michel og Anna fra advokatfirmaet Navarette, og fra den fantastiske menu ...

Gastronomi

Sabor a Málaga - Málagas egen gin, Malaka

Gin og tonic er en longdrink og en af de få cocktials, der passer lige så godt om dagen på en solrig...

Gastronomi

Kultur

Hvorfor dit og hvorfor dat?

Der er så meget, der kan undre, når man flytter til et fremmed land. Og selv mange af vi spaniensdanskere, som har boet ...

Kultur

Castillo Sohail i Fuengirola: Slaget i Fuengirola – polakker…

Det er nærmest umuligt ikke at stifte bekendtskab med bare nogle af Málagas 90 borge, men alligevel er der mange af os, ...

Kultur

Krimier, klassikere og knappenålsstilhed - Biblioteket Arroy…

Pinligt. Jeg, der var en flittig biblioteksgænger i Danmark, har nu boet fire år i Spanien uden at have besøgt et enes...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Huleboeren fra El Chorro

  Året er 1986. En dreng rappeller sig fra den ene klippe til den a...

Tema & Profiler

Lene Espersen - sender en enkelt rose til USA’s præsident og…

Det vakte opsigt, da en af de tunge spillere indenfor dansk politik, Lene E...

Tema & Profiler

"Du bliver ikke rig af store indtægter, men af små udgi…

- er denne families motto, men det kunne lige så vel være ”die with memorie...

Tema & Profiler

Game Over

I flere år har det været en varm kartoffel - men på et splitsekund er den b...

Tema & Profiler

De gråsnudede følgesvende

Adoptér en seniorhund – du får så uendeligt meget igen Bag den grå pel...

Tema & Profiler

Bølleschæferen og Pjoklederen - og Madstiffen

”Nu må du lige ignorere ham, hvis han skulle finde på at hoppe op. Vi har t...

Tema & Profiler

Det sidste skud

Det har været slut flere gange. Men nu er det helt slut. De sidste ETA-terr...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - Christian Madsen

Han skulle have været landmand. I stedet blev han både elektriker, officer ...

Tema & Profiler

Málaga på skillevejen

Málaga er på alles læber. Turisterne valfarter til byen, som sprudler af li...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29