tilmeld nyhedsmail

De gråsnudede følgesvende

Adoptér en seniorhund – du får så uendeligt meget igen

Bag den grå pels, de gigtramte ben og de mælkefarvede øjne er der en sjæl, der har masser af kærlighed tilbage at give. Tusindvis af hunde efterlades på de spanske shelters hvert år, og de ældre hunde lades oftest tilbage i burene, mens deres yngre artsfæller adopteres først.
Mange tror fejlagtigt, at ældre hunde er havnet der, fordi de har adfærdsproblemer, men det behøver slet ikke være tilfældet. Nogle gange er ejeren gået bort og har ikke nogen at efterlade dyret hos. Uanset hvad årsagen måtte være, er det hjerteskærende at tænke på, at der er ældre hunde, der efterlades af den eneste familie, de nogensinde har kendt.
Selvom mange skandinaver har fået øjnene op for, at det mest humane er at adoptere en hund fra et shelter frem for at købe en hvalp fra en avler, er der fortsat mange, der viger udenom at adoptere en ældre hund, og det er en skam, for det har absolut sine fordele.
 
Heidi Boel, hundeinstruktør og adfærdsrådgiver, frivillig på Adanas shelter i Estepona, fortæller:
”Vælger man at redde et ældre hundeliv, gør man en ekstra god gerning, da de ofte er oversete på internaterne. Hvalpe og unghunde overskygger de smukke og triste grå snuder. Man kan se, at de kæmper for at holde livet ud på internaterne.
Der er mange fordele ved at adoptere en ældre hund, der bare er taknemmelig for et trygt hjem med et roligt hjørne, en blød seng, lidt kærlig opmærksomhed, et par daglige rolige gåture og mad. Det er nemme og taknemmelige hunde. Her på Adana har vi seniorhunde i alle størrelser og modeller, der venter længselsfuldt på et trygt hjem.”
 
Du ved, hvad du får. Ældre hunde er fuldt udvoksede, og du risikerer derfor ikke at stå med hund, der vokser dig over evne. Desuden kan du opleve hundens personlighed, som den er, og skal ikke først vente på, at hvalpen vokser op og får en personlighed, der måske ikke passer så godt til din egen.
 
Motion i lavt tempo. Hvor en unghund gerne skal underholdes hele tiden, er en ældre hund ofte tilfreds med et par småture i parken om ugen i jeres eget tempo. Og så er den måske mere tilfreds blot ved en stund på sofaen sammen med dig.
 
En seniorhund skal ikke gøres renlig. Du slipper for besværet med at få hvalpen til at forstå, at dens lille blære skal tømmes i haven – ikke på stuegulvet. De fleste seniorhunde har allerede boet i familiehjem og er derfor vant til mennesker, børn og andre dyr.
 
luna

Elsebeth og Luna

Elsebeth bor på Costa del Sol og adopterede podenco-hunden Luna på 10 år i januar måned. I forvejen har hun hunden Oscar.
 
”Hun var længe om overhovedet logre, og det er først for nylig, at hun har turdet komme op i sengen til os andre,” fortæller Elsebeth, der nyder at se de små fremskridt, der sker for Luna dag for dag, hvor hun bliver mere modig og rolig.
”De sagde på shelteret, hvor vi adopterede hende fra, at hun nok var blevet brugt til avlshund på en hvalpefabrik, så det er ikke sikkert, at hun overhovedet har været vant til, at bo i en familie, men det går nu rigtig godt for hende,” fortæller Elsebeth om det nye familiemedlem.

Susanne og VitoSusanne og Vito

Vito var ca. 8 år, da han flyttede ind hos Susanne i Danmark. Susanne havde netop mistet en hund, og havde egentlig ikke planlagt at få flere hunde, da videoen af Vito fra en kennel på Costa del Sol poppede op på Facebook.
 
”Han skulle bare herhjem og bo,” tænkte Susanne, der altså i forvejen havde to hunde, der også havde været spanske gadehunde.
”Det gik forbavsende nemt og hurtigt med at få ham herop og han faldt også vildt nemt til hos de andre hunde. Faktisk er det lidt ham, der bestemmer over de andre,” fortæller Susanne, der opkaldte hunden efter Vito Corleone fra Godfather filmen – så den ’bossy’ attitude passer nok meget godt.
”Vito er en sød og kærlig hund og han er pot og pande med vores barnebarn på 4 år. Vi mærker kun, at han er en ældre hund, fordi han godt kan være lidt stivbenet, og så er han begyndt at få en grå maske i ansigtet,” fortæller Susanne, der håber på mange flere år med Vito.
 

Sascha og Samson

”Min kæreste og jeg besøgte et shelter i Málaga for at se på en anden hund. Da vi så gik rundt og snakkede om det, så vi lige pludselig Samson ligge ligeså stille for sig selv i et andet bur. Han var ikke ivrig efter at komme hen, men vi faldt for hans store hoved, og da vi satte os ned og kaldte på ham, kom han med det samme. Vi stak hånden ind for at sige hej til ham og så lænede han sig op af tremmerne og var næsten ved at brække vores hænder, fordi han var så kælen. Og så var den beslutning ligesom truffet,” fortæller Sascha om adoptionen af Samson, der fylder syv år til sommer.
 
Var det bevidst, at I valgte en ’voksen’ hund?
”Vi tænkte slet ikke på alder. Mere på personlighed og temperament. Samson har altid været en nem hund - han startede med at ligge ude på terrassen de første to nætter, men fandt hurtigt ud af, det var hyggeligere at være inde hos os,” fortæller Sascha, der i dag bor i Danmark sammen kæresten og Samson.
 
samson
 

UdskrivE-mail

Huleboeren fra El Chorro

  Året er 1986. En dreng rappeller sig fra den ene klippe til den anden, henover det, der på...

Tema & Profiler

Vælg de rette partnere ved bolighandler

I dag er det næsten ikke muligt at blive snydt i en bolighandel på Costa del Sol, hvis man benytter ...

Bolig i Spanien

Lene Espersen - sender en enkelt rose til USA’s præsident og…

Det vakte opsigt, da en af de tunge spillere indenfor dansk politik, Lene Espersen, Det Konservative...

Tema & Profiler

"Du bliver ikke rig af store indtægter, men af små udgi…

- er denne families motto, men det kunne lige så vel være ”die with memories – not with dreams”, for...

Tema & Profiler

Udflugter & Rejser

Rota Vicentina – en ny spændende vandrerute i Portugal

Rota Vicentina ligger i det sydvestlige hjørne af Portugal og ruten blev officielt åbnet i 2015. Den er i alt på 330 km. og er opdelt i to ruter: Den historiske rute og Fiskernes sti. Den historiske r...

Udflugter & Rejser

Cabrera

Eskapader - Spaniens 14 al fresco skatte

De spanske nationalparker er attraktive og billige mål for en tur. De 14 områder, der er kvalificeret til titlen som nationalpark, hvormed naturen er beskyttet, tilbyder en stor variation af oplevelse...

Udflugter & Rejser

Ruta de la Sierra – en herlig vandretur igennem en storslået…

La Ruta de la Sierra ligger mellem landsbyerne Riogordo og Alfarnatejo, og den går gennem et bølgende grønt landskab der domineres af den enorme klippe Tajo de Gomer. Desuden går stien forbi den kendt...

Udflugter & Rejser

Sport

Mirakelmanden Michel & Super Star Sandro

Michael Laudrups tidligere holdkammerat i Real Madrid reddede Málaga CF fra nedtur i La Liga, og er nu parat til at gå ned i løn for at beholde sin dynamiske målmager.   Vi møder ham i korridoren før et pressemøde i Málaga CF. Smilende og velklædt i klubbens flotte blå dress.Og den 54-årige...

Sport

Dicton og Unioptica på Lauro Golf - Grundlovsmatch bliver e…

Tirsdage med sol og sommer og herlige golfturneringer hører Lauro Golf til.De glade skandinaver modtages af Tove, som hilser på og uddeler scorekort samt matchinfo i patioen på Lauro. To tirsdage har man haft Unioptica v/ Claus Bentkjær som sponsor.De godt spillende golfere dystede i holdmatch i før...

Golf

Dagen da Málaga CF sensationelt besejrede FC Barcelona på Es…

Glædelige Gensyn Da Danmarks største fodboldspiller gennem tiderne, Allan Simonsen, mødte holdkammerat fra FC Barcelona, redaktørens datter, et andet stort dansk fodboldnavn, klubkammerater og bysbørn fra Vejle, familie fra Færøerne og 300 begejstrede tilhørere til La Peña de Dinamarcas storstill...

Sport

Disc Golf – på golfbanen med en frisbee i hånden

  Disc golf eller frisbee golf voksede frem i 70’erne og adskiller sig fra almindelig ’køllegolf’ på to områder. For det første er hullet skiftet ud med en kurv med påmonterede kæder. For det andet er køller og bold skiftet ud med specialfremstillede frisbees.   ”Jeg har altid ger...

Sport

Gastronomi

Mad fra hele verden: Det thailandske køkken

Takket være det internationale miljø på Costa del Sol med mennesker fra over 100 forskellige nationa...

Gastronomi

Vin - og din mad - Sprød filodej med limecreme og skovbær

I sidste maned besøgte jeg Michel og Anna fra advokatfirmaet Navarette, og fra den fantastiske menu ...

Gastronomi

Sabor a Málaga - Málagas egen gin, Malaka

Gin og tonic er en longdrink og en af de få cocktials, der passer lige så godt om dagen på en solrig...

Gastronomi

Kultur

Hvorfor dit og hvorfor dat?

Der er så meget, der kan undre, når man flytter til et fremmed land. Og selv mange af vi spaniensdanskere, som har boet ...

Kultur

Castillo Sohail i Fuengirola: Slaget i Fuengirola – polakker…

Det er nærmest umuligt ikke at stifte bekendtskab med bare nogle af Málagas 90 borge, men alligevel er der mange af os, ...

Kultur

Krimier, klassikere og knappenålsstilhed - Biblioteket Arroy…

Pinligt. Jeg, der var en flittig biblioteksgænger i Danmark, har nu boet fire år i Spanien uden at have besøgt et enes...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Huleboeren fra El Chorro

  Året er 1986. En dreng rappeller sig fra den ene klippe til den a...

Tema & Profiler

Lene Espersen - sender en enkelt rose til USA’s præsident og…

Det vakte opsigt, da en af de tunge spillere indenfor dansk politik, Lene E...

Tema & Profiler

"Du bliver ikke rig af store indtægter, men af små udgi…

- er denne families motto, men det kunne lige så vel være ”die with memorie...

Tema & Profiler

Game Over

I flere år har det været en varm kartoffel - men på et splitsekund er den b...

Tema & Profiler

De gråsnudede følgesvende

Adoptér en seniorhund – du får så uendeligt meget igen Bag den grå pel...

Tema & Profiler

Bølleschæferen og Pjoklederen - og Madstiffen

”Nu må du lige ignorere ham, hvis han skulle finde på at hoppe op. Vi har t...

Tema & Profiler

Det sidste skud

Det har været slut flere gange. Men nu er det helt slut. De sidste ETA-terr...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - Christian Madsen

Han skulle have været landmand. I stedet blev han både elektriker, officer ...

Tema & Profiler

Málaga på skillevejen

Málaga er på alles læber. Turisterne valfarter til byen, som sprudler af li...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29