4. december, 2019  |  Skrevet af La Danesa

SolarVenti – billigere og nemmere solenergi

SolarVenti tilbyder affugtere og varmluftsventilation og drives på Costa del Sol af Tom Duebæck, der har agenturet for Spanien og Portugal. SolarVenti har hovedsæde i Aarhus og er dansk produceret.

Vinter i Spanien – koldere end de fleste tror

”Problemet med vinteren her på Costa del Sol er, at der er varme dage og kolde nætter. Varm luft kan holde langt mere fugt end kold. Når man så lufter ud hele dagen og lukker vinduerne om aftenen, så indkapsler man fugten. Dette afhjælper et SolvarVenti-system, da tør og varm luft blæses gennem boligen og suger fugten med ud,” fortæller Tom Duebæck.

Ny lov om solenergi

Den nye lov for solenergi til eget forbrug trådte i kraft i maj 2019 og har gjort det langt billigere at få installeret solceller, der kan levere elektricitet til hele husstanden. Med den nye lov må man nemlig sende strøm, man ikke bruger, tilbage i nettet, og så afregnes der engang om måneden, hvorefter man betaler differencen. Man får ikke penge for leveret overskud, men løsningen er rentabel nok for de fleste.”Før var der meget administration og mange gebyrer, der skulle registreres. Med den nye lov er det ligegyldigt, hvilket elselskab du har, ordningen fungerer. Afhængig af størrelsen kan solcellepanelerne installeres på 1-3 dage og er typisk tjent ind på mellem 3½ - 4½ år. 

Helt små lejligheder kan det sjældent svare sig for grundet den sparsomme plads at opsætte panelerne på, som fylder 2 m2 hver (en villa skal typisk bruge 6-8 paneler), dog er der nogle der vælger solpaneler selv i små lejligheder grundet hensynet til miljøet.”

Man skal dog passe på med at lade sig friste af alt for gode tilbud, hvad angår indtjeningspotentialet: ”Da alle firmaer ”beregner” besparelsen forskelligt, vil jeg anbefale en personlig snak, så du får den reelle og ærlige besparelse. Da vi officielt har mellem 5 og 9 timers sol om dagen, er der firmaer, der udnytter dette og beregner besparelsen på de 9 timer, hvilket er helt urealistisk.

På årsbasis og med et gennemsnit af dage med regn, skyer mm, så er det realistisk at beregne maksimum 6 timers ydelse per dag,” slutter Tom Duebæck.

www.solarventi.es  952 449 349 info@solarventi.es

Seneste Nyheder

Ny regering indsat

Spar på el – trods prisstigninger

Nu bliver det nemmere at bygge i Fuengirola

VTC'erne stormer frem i Málaga

Málaga forbindes til Qatar

Ny Rotary Club på Kysten

Annonce
Annonce

Læs også

Andalusien satser stort

Skrevet af La Danesa

Arabere vil ombygge for seks millioner euro

Ny regering indsat

10 gode råd til et sikkert januarudsalg på nettet

Spar på el – trods prisstigninger

Nu bliver det nemmere at bygge i Fuengirola

VTC'erne stormer frem i Málaga

Annonce
Annonce
Annonce

Læs også

Víctor Sánchez del Amo suspenderet

Skrevet af La Danesa

Historiens laveste antal trafikulykker i 2019

Skrevet af La Danesa

Markante prisstigninger på boliger

Skrevet af La Danesa

Natlig druehøst på Dezcalzos Viejos – muligvis Spaniens mest ejendommelige vingård

Skrevet af Karethe Linaae

Salamanca

Skrevet af Rikke Juell Printz

God livskvalitet i Málaga

Skrevet af Ingvild Mørkved

Smukke og fyldige læber

Skrevet af Nana Norrbom, autoriseret kosmetolog og linergist

Cabo Finisterre

Skrevet af Tom Halvorsen, tom@norrbom.com
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce