Under huden på Mads Langer

Han er diskret og ydmyg - til trods for han er én af de allerstørste på den danske musikscene. Siden debut’en i 2006 har han vendt op og ned på det danske musiklandskab og toppet alle hitlister.
 
Den 14. oktober giver han sin første koncert på Costa del Sol.
 
Sommerkoncerterne på Plænen i Tivoli er populære. Men når Mads Langer kommer på plakaten fyldes den gamle have til bristepunktet. Sådan gik det for nylig. Og sådan er det gået, siden Mads Langer i foråret drog ud på sin hidtil største turné. Der meldes udsolgt alle steder.
”Det er gået hurtigt de sidste år, men jeg glæder mig til hver eneste koncert. For mig bliver det både sjovt og anderledes at optræde i Spanien,” siger den danske sanger.

Da jeg fandt ud af, jeg er god

Det er nu ti år siden, Mads Langer sendte sit første album ”Attention Please” på gaden. Og opmærksomhed er præcis, hvad den unge musiker har fået. Uanset om han har komponeret på dansk eller engelsk, er hans musik røget til tops. Både i Danmark og i udlandet.
Det første ”gennembrud” fik han allerede i børnehaveklassen.
”Til en sommerfest skulle vi synge en fællessang. Vi var næsten 30 børn på scenen, men der var kun to eller tre mikrofoner, og jeg stod lidt genert i baggrunden. Men midt i sangen kunne jeg pludselig ikke holde mig tilbage. Jeg maste mig frem blandt de andre børn, greb mikrofonen, og sang så højt jeg kunne. Jeg ramte tonen rent, og jeg kunne se, forældrene blev imponerede og nærmest tænkte: Hvad skete der lige dér med lille Mads,” husker den populære sanger, som i skolen fortsatte sin musikalske udvikling.
I konfirmationsalderen skrev han således musik til skolens musical, som de optrådte med over store dele af landet, og Mads blev for første gang interviewet til TV.
”Jeg var bare en lille knægt, der stod med min t-shirt fra det lokale badeland. Jeg tænkte blot, at nogle i min klasse var gode til matematik, andre til fodbold, og så var jeg ham, som var god til musik. Omvendt begyndte jeg at forstå, at jeg var rigtig god til det,” fortæller Mads Langer.
Lysten og talentet blev tilsat en stor portion flid. Og sådan er det også i dag.
”Jeg øver mig enormt meget hver eneste dag og skriver mindst et halvt hundrede tekster for at finde de 12, som ender med at komme på et nyt album. Der er ingen manual for, hvordan det foregår, men jeg føler, jeg har en lille klokke i brystet, og når den ringer, får jeg gåsehud. Så ved jeg, jeg har fundet den rigtige tekst og melodi. Bedre kan jeg ikke forklare det. Det sker bare.”

Ud i den store verden

Klokken i brystet har ringet utallige gange, for de sidste ti år har Mads Langer udgivet seks album, som næsten alle har solgt til platin og guld. Med sangen Overgi’r Mig Langsomt nåede hans debutalbum ud i de danske stuer og med You’re Not Alone fik han et par år senere sit internationale gennembrud.
”Til mine allerførste koncerter spillede jeg for ganske få folk, lige indtil jeg en dag skulle spille på Copenhagen Jazzhouse. Jeg kom på min cykel og måtte presse mig forbi folk i køen for at komme ind. Det var helt nyt for mig. Fordi jeg begyndte helt fra bunden, værdsætter jeg hver eneste publikummer til mine koncerter,” fortæller Mads Langer.
Nyt var alting også, da han i 2010 skrev sin første internationale kontrakt med Sony Music.
”På min første europaturné var der udsolgt til min koncert i Barcelona. Jeg havde aldrig været der før, men alle kendte mine sange. Hvad sker der her, tænkte jeg. Jeg er jo bare lille Mads fra Skive.”
Men Mads var begyndt at blive et stort navn, og der var for alvor lagt i kakkelovnen til en international karriere. Derfor har han i dag både dansk og internationalt management. Mellem koncerter, indspilninger og en lang række andre forpligtelser har han omkring 200 rejsedage om året.
”Det er blevet en livsstil, som jeg befinder mig godt med. Jeg bor i København, tæt på familie og venner, men tilbringer en stor del af året i Los Angeles, hvor jeg får den bedst tænkelige sparring fra min manager og en håndfuld super dygtige musikere. Det er både inspirerende og udviklende for mig,” forklarer Mads Langer, som understreger, at det er i Danmark, han føler sig hjemme, og at det danske marked absolut er hans vigtigste territorium.

Kæmper for at finde ro

Det er også i Danmark han finder den ro, han har brug for. For toget har kørt rigtigt stærkt de sidste år, og Mads Langer lægger ikke skjul på, at privatpersonen har haft svært ved at følge med.
”Intet menneske er skabt til at få meget mere opmærksomhed end alle andre. Det et er usundt grundvilkår og derfor har jeg også kæmpet mod opmærksomheden. Heldigvis har jeg aldrig set mig selv som et idol, og det hjælper mig til ikke at være bange for at være den, jeg er,” forklarer den populære musiker og uddyber: ”Samfundet har det med at putte os mennesker ned i kasser. Det har taget tid, men jeg tror, jeg nu har formået at bryde ud at min kasse som klassens pæne dreng. Det er vigtigt, vi gør nogle af de ting vi har lyst til, siger vores mening og ikke er bange for at begå fejl.”
Specielt det sidste har Mads arbejdet meget med.
”Tidligere var jeg meget opmærksom på, hvad folk syntes om mig. Og jeg blev ked af det, hvis det var noget negativt. I dag har jeg sluttet fred med det faktum, at jeg ikke kan gøre alle glade. Specielt ikke da mit publikum spænder så bredt, som det gør,” slutter en meget åbenhjertig Mads Langer. Åben er han også til sine koncerter, hvor han ikke er bange for, at lægge sit hjerte på et sølvfad. Men det skal være gensidigt. Mads Langer vil også under huden på publikum.
 
Det kommer han lørdag den 14. oktober i Mijas.

Sanne om Mads foto
”Han kan synge, han kan spille, han kan komponere, og han kan performe. Han er en stjerne og en, som pigerne falder for. Mads har en smuk melankoli, og så rammer han folk i hjertet. Han er det største talent, vi har haft i mange år.” Båndene mellem 33-årige Mads Langer og den 28 år ældre legende Sanne Salomonsen er tætte. Mads’ første store hit Overgi’r Mig Langsomt skrev han oprindeligt til Sanne, efter hun blev ramt af sin blodprop i hjernen.

Smukke omgivelser foto
Teatro Las Lagunas kaldes også ”Det Ny Teater i Mijas” og ligger lige bag Margrethe Kirken. Udefra er teatret moderne og minimalistisk, men indefra er det klassisk med røde sæder og balkoner. Teatret har plads til 559 publikummer og bliver til koncerten med Mads Langer udstyret med det bedste lyd og lys.
Det var på dette teater ,Thomas Helmig optrådte i december 2015.

Billetsalg og priser

Billetter til koncerten koster henholdsvis 30, 40 og 50 euro, afhængig af hvor man ønsker at sidde i teatret. Billetter sælges hos:
Fuengirola: UniOptica - Café La Vida
Mijas: Loft & Roomers – Vitamina
Marbella: Loft & Roomers
Torre del Mar: Heiko-by-Heiko
Nerja: Ole Optica
Almuñecar: Costa Granada Home – 123tours
Billetter kan også bestilles på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
(betaling via PayPal)
 
Mads Langer poster4

Den lille butik med det store udvalg

Navnet på butikken er Nórdico Furnit, og her sælges brugskunst, møbler og senge, alt sammen med nordisk inspiration.
Nórdico Furnit ligger lige midt på Mijas-vejen, i det så velkendte Centro Nórdico. Her holder flere andre skandinaviske butikker også til, blandt andet det nye supermarked ”Vikingos Minimarket”
 
Manden bag ideen til butikken er Ernst Bülow, som i mange år har fragtet utallige møbler, senge og brugskunst til Solkysten, som flyttemand for de mange danskere, der er flyttet permanent til hertil eller for dem, der har en feriebolig i sydens sol.
Lørdag den 2. september slår de dørene op til butikken, hvor der fra kl. 11 til 14 vil blive serveret lidt tørt og vådt til ganen. Man vil kunne få en snak med Ernst Bülow og dennes ansatte Nella Sommer, som vil være de ansigter, man vil kunne møde i butikken i det daglige. Nella taler udover dansk også spansk, hollandsk, engelsk og kurdisk.
 
”Vi har et bredt sortiment at vælge i mellem. Der er kun plads til en lille del af det i butikken, men vi har en fantastisk webshop, som er værd at besøge, hvis man vil have lidt fornyelse til boligen. Der er alt, lige fra pynteting til hele sofaarrangementer, spiseborde med stole, senge i forskellige størrelser, blandt andet boxmadrasser i 140x200 cm, som kan være svære at opdrive på kysten.
I butikken vil der være mulighed for at afprøve de ergonomiske arbejdsstole fra det Danske firma PHE Design, som også kan levere forskellige barstole eller ombetrække eksisterende, samt sy hynder til forskellige formål.
 
Prismæssigt synes vi selv, at vi ligger i den lave ende, dels fordi vi ikke har en kæmpe butik med mange ansatte og dels fordi, vi ikke har det helt store lager, men først fragter tingene fra Danmark, når kunden har købt. Så kan man afhente det i butikken ugen efter. Hvis man har købt ind for mere end 350 €, leverer vi frit fra Torrox til La Linea,” fortæller Ernst Bülow, der håber at se en masse glade mennesker på butikkens første åbningsdag 2. september og i tiden, der følger.
 
Du finder Nórdico Furnit i Centro Nórdico, Ctra. de Mijas. www.Nórdicofurnit.com

Madre Selva Food & Book Gallery

Kom ind og besøg Antonio Tomasio, som står klar med en varm peruviansk velkomst og en hyggelig atmosfære i sin beskedne restaurant. Antonio og hans personale kokkererer udsøgt mad og laver forfriskende drinks, som vil forkæle dine smagsløg med en krydret oplevelse sammen med en fantastisk service. Hvis du er i humør til noget sødt, kan du også nyde en lækker dessert fra menukortet sammen med en kop kaffe i den afslappende atmosfære i fællesskab med dine venner og familie. Eller tag blot maden med hjem, hvis du vil nyde det hjemme i egne rammer.

Madre Selva Food & Book Gallery er ikke kun lækker mad og drinks, der er også plads til fordybelse i en spændende bog. Gå blot gennem restauranten og ud i patioen, hvor du vil blive forført af de planterige hjørner og farverige møbler. Medbring gerne selv læsestof, men står du og mangler en bog at læse, så skriver Antonio Tomasio selv spændende romaner, både på spansk og engelsk. Inspirationen kommer fra hans mange rejser rundt omkring i de 40 lande, som han har besøgt efterhånden. Bøgerne kan du købe i restauranten, men ellers kan du også gratis hoppe ombord i en af de andre fængslende bøger, som står på de rustikke træhylder, klar til at blive læst af den næste.
 
Kom blot ind og få en god snak med Antonio, nyd en kop kaffe og lækker mad og oplev et forførende peruviansk indtryk midt i Fuengirola. Du finder dem på Calle Capitán 10. Tel: 951 571 195

Loft & Roomers til Helmig Koncert

Det var en ubeskriveligt smuk dag med upåklageligt vejr; solen skinnede fra en skyfri himmel og da dag blev til nat, indtog Thomas Helmig scenen for at give sin koncert på Sohail borgen i Fuengirola, Málaga. Iblandt borgens antikke arkitektur var moderne og sofistikerede møbler fra Loft & Roomers. Loft & Roomers er den møbelbutik, der tilbyder bedre kvalitetsprodukter til fornuftige priser, eller, som deres slogan beskriver det, Nordic Living for Less.
 
Deres produkter er defineret gennem “Loft” – simpelt og minimalistisk & “Roomers” – elegance, landligt design, hygge og varme. Det var dette design, der udsmykkede stenvæggene på VIP loungerne under koncerten. Gæster som fodboldstjerne Stig Tøfting, flokkedes til loungen for at nyde de bedste af Thomas Helmigs sange i komforten fra en Samui udendørs sofa eller en Astro indendørs stol, for blot at nævne nogle af modellerne. Begge VIP longes var indrettede til at skabe en hyggelig stemning sammen med kobber-vaser og levende lys i kobberstager.
 
Loft & Roomers har to stilfulde og inspirerende showrooms i Mijas Costa og på den Gyldne Mil i Marbella, hvor du er inviteret til fremvisning af en lang række indendørs og udendørs møbler, der passer til ethvert rum og enhver stil.
Når du besøger deres showrooms, vil du blive mødt af venligt og professionelt personale med en rig erfaring i møbeldesign, som kan hjælpe dig med at træffe de bedste beslutninger til dit behov.
Loft & Roomers byder dig velkommen til at nyde Nordic Living For Less.

Ny økologisk bager med eget bageri

Hvis du har en forkærlighed for en spændstig krumme og en sprød skorpe, samt sætter pris på bæredygtighed og økologi, så skal du kigge forbi Das Brots nyåbnede bageri i Elviria. Den tyske indehaver Birgit Auschner bager selv butikkens brød på deres lille fabrik i Tarifa, hvorefter det bliver fragtet til butikken i Elviria. Flere af Das Brots brød og bagværk bages let på fabrikken, så de bare lige skal have en hurtig tur i ovnen i butikken for at være fuldstændig nybagte og klar til salg. Foruden brød og bagværk finder du også søde sager og pålæg samt delikatesser og vin. Alt sammen økologisk naturligvis. Du kan også nyde en morgenkomplet og en kop kaffe på cafeens inde- eller udeområde. Man finder kort sagt alt, hvad man kan begære fra en rigtig bager, hvad enten det skal være fuldkorn, glutenfri, rugbrød eller bare et ganske almindeligt franskbrød, og Birgit er stolt af at producere sine brød ud fra 0 km-princippet. Det vil sige, at ingredienserne kommer fra lokalområdet. Foruden den nyopnåede butik i Elviria, har Birgit også en butik med samme koncept i Sevilla, der har leveret økologisk brød til de lokale Sevillianere i otte år.
 
”Jeg ser frem til at byde skandinavere, der ønsker et økologisk alternativ til deres rugbrød og bagværk velkomne her i butikken i Elviria,” fortæller Birgit.
Butikken i Elviria finder du på hjørnet ved indkørslen til posthuset.
Åbningstiderne er man til fre 8-18 og lør til søn 9 - 14

Orlov i Vitafakta Health Clinic

”Sommer var det; midt på dagen; i et hjørne af hegnet”...

Tid til refleksion og fordybelse i denne sommer. Nu har jeg rundet de 55 år og igennem mange år har jeg været rejsende i sundhed og kommet rundt vidt og bredt, suget til mig, oplevet og lært en masse. Det er blevet til en bred vifte af tiltag, som forhåbentlig har været til gavn og glæde for alle dem, der er kommet i klinikken, på vore forskellige foredrag, workshops og retreats.
Nu er det tid til forandring, og jeg nyder det privilegium, at jeg har mulighed for at søge nye veje til sundhed, vitalitet og velvære og vende tilbage med nye tiltag.

Det betyder, at jeg går på orlov fra Vitafakta Health Clinic frem til udgangen af 2017. Jeg vil i denne periode fokusere på de allerede planlagte forløb, foredrag, workshops og retreats. Den gamle mølle udenfor Mijas danner rammen for Rejsen til dit Indre kursus 2 her 21.-28. oktober, dvs. for alle dem, der tidligere har været på Rejsen til dit Indre del 1. Derefter 29. oktober til 5. november er der Intenstivt Juice Retreat på programmet.

For Vitafakta Health Clinic betyder det, at jeg lukker for lægelige konsultationer frem til og med udgangen af 2017, hvorfor patienter henvises til kollegaer og skadestuer i denne periode. Jeg fortsætter med den lille gruppe af patienter, der er i skræddersyet forløb.
Det betyder også, at vi lukker den Medicinske Thermografi i klinikken ned.
 
Det har været fantastisk værktøj til at opdage skjult inflammation og vi tilbyder scanninger til og med udgangen af september. Ønsker du et follow-up eller en rescanning, så ring eller skriv til os.
 
Jeg glæder mig til at vende tilbage til 2018 med nye tiltag.
 
Pernille Knudtzon
Vitafakta Health Clinic
 
For medicinsk thermografi kontakt os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., sms eller ring på 694 431 864.
Følg med på hjemmesiden www.vitafakta.es, hvor du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev.
 
Find os på Facebook: Vitafakta Health Clinic, Rejsen til dit Indre, Intensiv Juice Retreat.

Døjer du med gangbesvær?

Er du træt af ikke at kunne nyde din hverdag på samme måde som førhen på grund af gangbesvær, så burde du helt klart aflægge et besøg hos Mobility Wizard. De yder en topprofessionel service og hjælp, så du kan finde den helt rigtige el-scooter. Det kan nemlig være en jungle med det store udbud og forskellige typer.

Mobility Wizard står klar med en stor indsigt i mobilitetsprodukter til gangbesværede samt uforpligtende råd og hjælp, så du kan få den el-scooter, som passer bedst til dig og dine behov.
 
Udover salg af el-scootere, har Mobility Wizard også andre hjælpemidler såsom kørestole, badelifte eller rollatorer samt reservedele og batterier. De hjælper også gerne med reparation - og har du blot brug for et mobilitetsudstyr i et par dage, kan du benytte dig af udlejningsservicen. Ikke mindst, og som sidste nye skud på stammen, udbyder Mobility Wizard som den eneste virksomhed i Spanien omfattende forsikringspolicer til el-scootere i samarbejde med et af Spaniens ældste og mest respekterede forsikringsselskab, så du nu kan færdes trygt uden frygt for blandt andet tyveri og skader.
 
Besøg Mobility Wizards butik i Fuengirola og www.mobility-spain.com, eller kontakt dem på tlf.: 0034 633 127 901 eller 0034 622 832 954 - de står klar til dig med grundig og professionel rådgivning om mobilitetsbesvær i Spanien.

Kom med til Loft & Roomers første lagersalg nogensinde – rabatter op til 90 %

Der bliver fest og farver, når Loft & Roomers for første gang nogensinde slår dørene op til lagersalg i weekenden 28. - 29. oktober kl. 10 - 18. Og der er vitterligt tale om et lagersalg. Det bliver nemlig fra Loft & Roomers’ lager, som ligger overfor deres store showroom på den anden side af Mijas-vejen. Her vil alle de nedsatte varer såsom stole, borde, skænke og tilbehør (lysestager, billedrammer, dekorationsartikler) blive sat ud, og så er det ellers 'først til mølle'.
 
Der vil blive skruet helt op for stemningen med live musik og rigtige, danske hotdogs fra pølsevogn. Det vil blive en hyggelig, familievenlig begivenhed.
Rabatterne vil være store, for det drejer sig om at sælge ud af det gamle for at gøre plads til det nye. Allerede nu samler Loft & Roomers sammen af varer til det store lagersalg, så der er rigeligt chance for at gøre en god handel. Der vil være rabatter på op til 90 % samt ”give-ways”, så der er altså al mulig grund til at lægge vejen forbi lagersalget.

Loft & Roomers er kendt for nordisk design til små priser, og denne weekend er der virkeligt tale om gode priser, når restpartierne skal ud. Der er gratis og nem parkering og alle er velkomne.

Paskal 3D – den nyeste teknologi til dine øjne, nu muligt hos Óptica Laza

Det drejer sig om det helt nye og originale system med binokulær brydning, som bruger 3D teknologi til at opnå, at vi får en mere præcis måling på kortere tid med større sikkerhed.
Igennem hele synsprøven kan patienten slappe af og følge med i den behagelige passage i farve og i 3D og via cirkulære polaroide filtre placeret lige foran øjnene på patienten, vises forskellige motiver til hvert øje, hvilket gør, at optikeren kan udføre synsprøven tilfredsstillende ved at graduere uafhængigt af patientens svar og derved opnås en behagelig og præcis synsprøve. Der findes med dette program mere end 80 forskellige tests, så man kan få udført en personlig test. Kontakt os for at få en tid og opleve Paskal 3D
 
Optica Laza ligger i Calahonda, La Cala og Fuengirola. Tlf.: 952 935 172 - www.opticalaza.es

Det er sommer og højsæson for ferie og rejser

Går rejsen til EU, er det vigtigt at tage det blå EU-kort med i bagagen. Det blå EU-kort giver dig dækning til hvert EU-lands offentlige sygesikring. Kortet begrænser sig til at dække akut opstået sygdom. Hjemtransport er ikke dækket, hvis du behøver sygetransport for at komme hjem. Her kan du supplere med en privat rejseforsikring. Den skal altid tegnes, inden du begynder din rejse. Rejser du uden for EU, anbefaler vi at du tegner en privat rejseforsikring. Se godt efter forsikringssummen. Skal du til lande i Latinamerika, USA og Canada, kan det godt svarer sig at tegne en forsikring, der har ubegrænset forsikringssum.
 
Pas på med at gøre for meget reklame om dit fravær. Fortæl kun folk, du har stor tillid til, at du skal rejse bort for en periode. Har du Facebook, Instagram osv. kan det være en god idé at holde igen med at offentliggøre dit fravær på internettet. For meget information på de sociale medier er i dag blevet en god informationskilde til kriminelle organisationer og lokale indbrudstyve.
De spanske boligforsikringer dækker ikke dig personligt, når du er på rejse. Derimod er der ofte dækning for dine personlige ejendele, når de er i et sommerhus, en ferielejlighed, et hotelværelse m.m. Smykker og armbåndsure skal som regel have separat forsikring, for at der er dækning.
Selvom det ikke er muligt at udvidde din boligforsikring i Spanien med rejseforsikring, er det stadig en fordel at tegne boligforsikring i et spansk forsikringsselskab, fremfor et forsikringsselskab, der ikke er registreret i Spanien. De spanske boligforsikringer dækker det ansvar, man har overfor andre, hvis man f.eks. bor i lejlighed, og er skyld i at naboen får en vandskade. De dækker også, hvis boligen bliver beskadiget pga. jordskælv eller oversvømmelse. Det er dækninger som udenlandske forsikringer som regel ikke dækker, når de tegner forsikringer for ejendomme i Spanien. Mange spanske forsikringsselskaber har i dag oversat forsikringspolicen og forsikringsbetingelserne til engelsk. Har du tegnet forsikringen gennem Kaas & Kirkemann Forsikringsmæglere, har du også mulighed for at tegne et årligt abonnement på vores 24 timers assistance. Det koster 24,20 EUR, og kan bruges til både bil-og boligforsikringer.
Her vil du altid kunne få hjælp på et skandinavisk sprog, hvis du pludselig har en skade i din bolig eller bil. www.kaaskirkemann.net - Tel.: 952 47 83 83

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29