Det danske magasin i Spanien
Sådan spotter du de falske Facebook-profiler

Sådan spotter du de falske Facebook-profiler

Har du modtaget en falsk venneanmodning fra en yderst attraktiv kvinde? Eller har du oplevet at dit navn og profilbillede er blevet kopieret og misbrugt af IT-svindlere?   

Så er du langt fra den eneste.

Falske profiler er et stort problem på det populære sociale medie, og det er Facebook velmedvidende om, da de hvert kvartal sletter et hav af falske profiler. 

– De fleste falske profiler bliver skabt for at narre nogen til noget. Og langt de fleste svindlere er ude på at narre penge eller personlige oplysninger fra dig, siger IT-sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra IT-firmaet AnyTech365

AnyTech365 og Janus R. Nielsen kommer her med en række råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du støder på de falske Facebook-profiler. 

Falske venneanmodninger: Ofte er det en smuk kvinde, der vises på profilbilledet, der forsøger at blive venner med mænd, så ”hun” kan skrue charmen på og opbygge en relation til vedkommende for senere at forsøge at franarre personen penge.

Kvinden på billedet er ofte afklædt, profilen er ganske ny og har stort set kun mandlige venner.   

Identitetstyveri: Du kan også modtage falske venneanmodninger fra personer, som du troede, du allerede var venner med i forvejen.

Det kan selvfølgelig være, at personen har oprettet en ny profil, men det kan også være IT-kriminelle, der anvender en af dine venners navn og profilbillede. Mange tænker ikke over det og accepterer straks venneanmodningen, hvis de genkender navnet. Men gør dig selv en tjeneste, og tjek om du allerede har personen på din venneliste, hvor længe profilen har været på Facebook, og hvor mange opslag, der er på siden. 

Identitetstyveri på Facebook sker også i høj grad ved salg af brugte varer. Har svindleren haft held med at stjæle en anden persons identitet, vil køberen være mere tilbøjelig til at overføre penge, hvis sælgeren forbindes med en rigtig person.    

Phishing: Der findes også bagmænd, der forsøger sig med spam for at kunne opsnappe private oplysninger, der kan bruges til identitetstyveri.

Deres mål er at lokke dig til at klikke på et inficeret link, så de kan få adgang til dine personlige data. Linket kan være sendt som spam fra en af dine Facebook-venner. Det kan også være et link i forbindelse med en falsk konkurrence.   

Anmeld de falske profiler

Det kan være svært at gennemskue om en profil er falsk eller ej, men med ovenstående råd i baghovedet, kan du selv afsløre mange af de falske profiler. 

– Støder du på en falsk profil på Facebook eller andre sociale medier, er det bedste, du kan gøre at anmelde den med det samme. På den måde hjælper du til med at mindske IT-kriminaliteten og slipper måske endda selv for at blive narret, lyder det fra IT-sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen. 

Af AnyTech365

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.