La Danesa på Youtube

¿Qué Pasa? - Spanien

Bogudsalg på biblioteket i Arroyo de la Miel

Biblioteket i Arroyo de la Miel har udsalg af bøger til formål for Cudeca hospice den 2. december fra kl. 10 til 14. Der vil være bøger på dansk, svensk, norsk og også andre europæiske sprog fra 1 euro.

Julekrybber til sku

Flotte julekrybber kan fra starten af december frem til efter Helligtrekonger den 6. januar ses i snart samtlige offentlige bygninger som f.eks. rådhuse og skoler.
Nogle af disse krybber, kaldet Belén, der egentlig betyder Jerusalem, har en helt særlig betydning i Spanien, hvor der gøres store anstrengelser for at skabe nogle til tider gigantiske fortolkninger af scenen i stalden, hvor Jesusbarnet netop er kommet til verden, og hvor han omgivet af Maria og Josef, dyr som geder og får, tager imod de Tre Vise Mænd.
De fleste steder er der fri adgang.
 

Foredrag hos Arts Society

Det respektable Ostindiske Kompagniet i 1600-1800-taletl. Kinesisk eksport og kineserier. Foredrag på engelsk af Vivienne Lawes.
11. december kl. 16.30 på Salon Varietes, Fuengirola
12. december kl. 18. Centro Cultural, C/ Granada, Nerja

Casarabonelas Rondeles-festival

Casarabonelas Rondeles-festival er én af de mest usædvanlige festligheder i Sierra de las Nieves. I løbet af aftenen den 12. december tændes der i landsbyens gader op med "rondeles", som er de gamle sivmåtter, der blev brugt til at male olivenene i oliemøllens presser.
I de gode gamle dage blev et billede af jomfru María, her med titel af Rondeles-jomfruen, om aftenen båret gennem byens gader, når høsten var forbi. Processionen var så lyst af flammerne fra afbrændingen af sivmåtterne. Billedet af jomfruen blev båret fra kapellet Ermita de la Veracruz til sit hjem i kirken Santiago Apóstol. Det er denne tradition, som stadig udleves.
Processionen begynder kl. 22.30, efter at ilden er blevet velsignet, og den ledsages af sangkor, der synger såkaldte villancicos. Den slutter på landsbyens centrale plads, hvor der serveres buñuelos og varm chokolade.

Smølferne kommer

De små blå folk ankommer først til Málaga den 16. december. Dog forventes der hurtigt at blive udsolgt til de tre shows, der finder sted i sportscentret José María Martín Carpena.
Den 16. er der show kl. 16.00 og 19.30. Den 17. kl. 12.00.
Entré fra 22,80 euro på www.elcorteingles.es/entradas.

Sne i Sierra Nevada

Den første sne faldt allerede i oktober på toppene af Sierra Nevada, Europas sydligste skisportssted. Sæsonen starter ifølge planen den 25. november i bjergene, ca. 30 km fra Granada.
Arter skivejret sig, vil skisportsudøvere frem til maj kunne stå på ski ad mere end 100 km pister. Skulle snevejret svigte, sættes snekanonerne i gang over pisterne.
Det er desuden Spaniens højest beliggende skisportssted, og byen Pradollano ligger 2.100 meter over havet, mens bjergtoppene når op til omkring 3.400 meters højde.
• Et skipas koster mellem 36,80 og 39,90 euro for en halv dag (fra kl. 13.00) og mellem 44,00 og 48,00 euro for en hel dag, afhængig af datoen.
• Der gives rabatter til børn, pensionister, handikappede og arbejdsløse (husk dokumentation herpå). Der er også rabatter at hente, hvis man vil stå på ski mere end en enkelt dag.
• Telekabine/lift betales separat.
• Der er fordele ved at besøge skisportsstedet på hverdage. Weekend betyder ofte lange køer overalt.
• Tjek vejrudsigten på Sierra Nevadas hjemmeside eller ring 902 708 090.
• Snekæder kan lejes på vejen op.
• Flere forretninger udlejer al nødvendigt udstyr, ligesom der er et stort udbud af skiskoler.
Læs mere på www.sierranevada.es.

Traditioner, musik og farver i Los Verdiales

Musikere fra såkaldte pandas iført farverige kostumer og spektakulære hatte med glimmer og perlekæder spiller tre forskellige slags folkemusik (Comares, Almogía og Montes), der er som fætre til flamencoen. Grupperne konkurrerer, og det samme gør de lige så farvestrålende folkedansere. Denne festivitas kaldes Los Verdiales.
Lærde udi flamenco beskriver formen som fandango alegre eller malagueño.
Musikformen skulle være opstået for flere århundreder siden i området Los Verdiales nord for Málaga by. Navnet på området stammer fra en olivensort og igen fra det latinske verdant eller verde, altså grøn.
Los Verdiales afholdes altid d. 28. december, og det i flere byer i bl.a. La Axarquía og Montes de Málaga, mens det største er i Puerto de la Torre ved Málaga, hvor omkring 30 pandas spiller fra kl. 12.00.

Nytårskoncert i Málaga

Har man lyst til at opleve en nytårskoncert a la den storslåede og traditionsrige koncert i Wien, byder Málaga på en god mulighed.
Nytåret 2018 fejres med en stor koncert og gallaforestilling med Málagas Filharmoniske Orkester, som på Teatro Cervantes spiller en variation af værker af bl.a. F. Von Suppé, J. G. Verdi og J. Strauss. Nytårskoncerten finder sted den 3. januar med start kl. 20.00. Entré fra 12 euro på www.unientradas.es.

De Tre Vise Mænd er på vej

Helligtrekonger fejres sent om eftermiddagen / tidligt om aftenen den 5. januar i snart alle byer med optog gennem de centrale gader, hvor de Tre Vise Mænd deler gaver i form af slik ud til børnene. Hver by har sine egen måde, hvorpå man fejrer dagen og optoget, og præcist hvornår det starter.

Cirque Du Soleil gæster Spanien med nyt show

Totem er navnet på det nye show, som Cirque Du Soleil i slutningen af 2017 og i starten af 2018 bringer til tre spanske byer.
10. november – 13. december: Madrid.
26. januar – 11. februar: Sevilla.
24. marts – 15. april: Hospitalet de Llobregat ved Barcelona.

Billetter frigivet til næste års Formel 1 i Catalonien

Det spanske grand prix-løb i Formel 1 køres den 13. maj i Montmeló i det nordlige Catalonien.
Banen, som hedder Circuit de Barcelona-Catalunya, blev åbnet i 1991, og der er plads til 140.000 tilskuere. Entré fra 99 euro kan købes på www.elcorteingles.es/entradas.
 
 

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29