¿Qué Pasa? - Spanien

Besøg de kære afdøde Allehelgensdag

Allehelgensdag, eller Día de Todos los Santos, fejres den 1. november i hele landet med et besøg på kirkegården. Her mindes man de kære afdøde ved at bede for dem, og nogle steder hygger man omkring dem med mad og drikke, hvilket skulle være for at kompensere for de festligheder, som de hedengangne er gået glip af det forgangne år.
Der sættes friske blomster ved gravnicherne, og kirkegårdene kan denne dag være et egentlig festligt skue.

 

Jazzfestival med internationale indslag i Málaga

International jazzfestival med titlen 32 Festival Internacional de Jazz afholdes på Teatro Cervantes.
Festivalen afholdes den 30. oktober til – 4. november med følgende koncerter. Koncerterne starter kl. 20.30.
- 30. oktober: Gogo Penguin
- 31. oktober: Madeleine Peyroux
- 1. november: Michel Legrand
- 2. november: Billy Cobham Band
- 3. november: Stefano Bollani. 5rt Que Bom
- 4. november: John Scofiedl’s Combo 66
Læs mere på www.teatrocervantes.com.
 

Foredrag med The Arts Society

The Arts Society Costa del Sol afholder en række interessante foredrag:
12. november kl. 16.30. Salon Varietes, Fuengirola
Foredrag om Diego Velázquez og spansk maleris guldalder.
13. november kl. 10.30. Club Danés, Urb. Haza del Algarrobo, Carretera de Mijas, Mijas.
Foredrag om hulemalerier. Spanien har de ældste funden i Vesteuropa med flere end 1.000 grotter. Entré 10 euro for ikke-medlemmer.
13. november kl. 18.00. Centro Culural, Nerja
Foredrag om Diego Velázquez og spansk maleris guldalder.
26. november kl. 16.30. Salón Varietes, Fuengirola.
Foredrag om Charles Dickens og hans liv gennem de karakterer, han skrev om.
27. november kl. 18.00. Centro Culural, Nerja
Foredrag om Charles Dickens og hans liv gennem de karakterer, han skrev om.
Alle foredrag holdes på engelsk. Se mere på www.theartssociety-costadelsol.org. Tel.: 952 858 952.

Billetter frigivet til Formel 1-løbet i 2019

Det spanske grand prix-løb i Formel 1 køres den 10. – 12. maj i Montmeló i det nordlige Catalonien, ca. 25 km fra Barcelona.
Banen, som hedder Circuit de Barcelona-Catalunya, blev åbnet i 1991, og der er plads til 140.000 tilskuere. Entré fra 99 euro for én dag og 149 euro for tre dage kan bl.a. købes på www.tickets2gp.com.
 

Mostfest i Atajate

Fiesta del Mosto, altså most-festen, hvor druerne er plukket og druesaften kan fejres, afholdes den sidste lørdag i november, hvilket i år vil sige den 24. november, i den lille by Atajate i Ronda-bjergene.
Det er et af de eneste steder, hvor man har mulighed for at smage helt friskpressede druer. Der bydes naturligvis også på frisktappet, lokal vin og migas, der er brødkrummeretten, som garanterer en sund tørst. Festlighederne plejer at vare til et stykke ud på den lyse, andalusiske morgen.
 

Den hellige Martíns slagtedag

San Martíns dag, som er den 11. november, er ensbetydende med den store slagtedag, la matanza. I mange byer, specielt i bjergområderne, slagtes grise for dermed at tilberede blodpølser og andre pølser samt skinker og sager til den kommende vinter.
Imens det foregår, smages der på sagerne, hvilket kommer besøgende til gode.
 

Kaninfest i Ronda-bjergene

I Parauta, én af Ronda-bjergenes fine, hvide landsbyer, afholdes den 10. november den årlige kaninfest. Det er ensbetydende med smagsprøver på kanin, som stadigvæk er indbyggernes traditionelle spise.
Det meste af dagen er der forskellige former for underholdning i byen, og fra kl. 11.30 uddeles tallerkner med ris med kanin, som nogle af de ihærdige indbyggere selv har tilberedt. Til kaninen nydes traditionelt et glas moscatelvin.
 

Afbrænding af olivenoliemåtter i Casarabonelas rondeles-festival

Casarabonelas Rondeles-festival er én af de mest usædvanlige festligheder i Sierra de las Nieves. I løbet af aftenen den 12. december tændes der i landsbyens gader op med "rondeles", som er de gamle sivmåtter, der blev brugt i forbindelse med presning af olivenene i oliemøllens presser.
I de gode gamle dage blev et billede af jomfru María, her med titel af Rondeles-jomfruen, om aftenen båret gennem byens gader, når høsten var forbi. Processionen var så lyst af flammerne fra afbrændingen af sivmåtterne. Billedet af jomfruen blev båret fra kapellet Ermita de la Veracruz til sit hjem i kirken Santiago Apóstol. Det er denne tradition, som stadig udleves.
Processionen begynder kl. 22.30, efter at ilden er blevet velsignet, og den ledsages af sangkor, der synger såkaldte villancicos. Den slutter på landsbyens centrale plads, hvor der serveres buñuelos og varm chokolade.
 

På ski i Sierra Nevada

Den første sne faldt allerede den 9. oktober på toppene af Sierra Nevada, Europas sydligste skisportssted, ca. 30 km fra Granada. Sæsonen starter ifølge planen den 1. december.
Arter skivejret sig, vil skisportsudøvere frem til slutningen af april kunne stå på ski ad mere end 100 km pister. Skulle snevejret svigte, sættes snekanonerne i gang over pisterne.
Det er Spaniens højest beliggende skisportssted, og byen Pradollano ligger 2.100 meter over havet, mens bjergtoppene når op til omkring 3.400 meters højde.
Sidste sæson besøgte 1.953.748 brugere stedet, heraf var 887.017 skiløbere.
• Et skipas koster mellem 36,80 og 39,90 euro for en halv dag (fra kl. 13.00) og mellem 45,50 og 48,50 euro for en hel dag, afhængig af datoen.
• Der gives rabatter til børn, pensionister, handikappede og arbejdsløse (husk dokumentation herpå). Der er også rabatter at hente, hvis man vil stå på ski mere end en enkelt dag.
• Telekabine/lift betales separat.
• Der er fordele ved at besøge skisportsstedet på hverdage. Weekend betyder ofte lange køer overalt.
• Tjek vejrudsigten på Sierra Nevadas hjemmeside eller ring 902 708 090.
• Snekæder kan lejes på vejen op.
• Flere forretninger udlejer al nødvendigt udstyr, ligesom der er et stort udbud af skiskoler.
Læs mere på www.sierranevada.es.

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com