Dennis Knudsen - en spansk jernmand

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Dennis tatovering

En af efterårets mest opsigtsvækkende biografier i Danmark kommer fra makeupartisten og frisøren Dennis Knudsen, der fortæller om sin barske opvækst og samarbejdet med berømte kvinder som Meryl Streep, Nicole Kidman, Paris Hilton og Penélope Cruz. Han beskriver også sin begejstring for Spanien og ikke mindst Lanzarote, hvor han i maj 2013 gennemførte sin anden Ironman.
Dennis Knudsen har to gange gennemført Ironman på Lanzarote. Første gang var i 1998, og anden gang var den 18. maj 2013. Hans hurtigste tid fik han dog den 18. august i år, da han gennemførte de 3,8 kilometer svømning, 180 km cykling og 42,2 kilometer løb på 10 timer, 16 minutter og 54 sekunder. En ganske imponerende tid for den 50-årige frisør, der dermed var næsten en halv time hurtigere end Danmarks kronprins Frederik, der fik noteret tiden 10.45.32.
Selv om Dennis Knudsen satte sin personlige rekord i København, så er hans favoritløb dog Lanzarote.
Der er også en god forklaring på, at Dennis Knudsen spanske tider ikke er lige så hurtige som hans præstation i København, fortæller han.
"Lanzarote er verdens hårdeste Ironman. Både de hurtigste og resten af deltagerne er typisk en time langsommere, end når de gennemfører Hawaii eller de andre store Ironman-konkurrencer. Det skyldes, at Lanzarote har kraftige bølger og masser af blæst," siger Dennis Knudsen, der også har Lanzarote som sit foretrukne rejsemål.
"De seneste 25 år har jeg været på Lanzarote flere gange om året. Jeg elsker at være der om vinteren. Jeg er som regel i La Santa Sport, hvor motivationen for træning er i top. Det er et sportskompleks, så alle er der for at dyrke en form for sport. Det gør det nemt at finde nogle ligesindede at dyrke motion med," fortæller Dennis Knudsen, der har været forelsket i Spanien og den spanske kultur, lige siden han besøgte landet første gang som 17-årig.
 
Teenager i Benidorm
I sin selvbiografi fortæller Dennis Knudsen om sin første charterferie, der gik til Benidorm nord for Alicante.
"De penge, jeg tjente, blev blandt andet brugt til den første ferie uden mine forældre, en charterrejse sammen med mine to venner Birgit og Michael til Benidorm i Spanien, den tids Sunny Beach. Vi boede på et typisk Spies-hotel lige ud til vandet og med Københavnerkroen lige rundt om hjørnet. Der spiste jeg hver dag frikadeller og hakkebøffer, og efter at de andre et par gange havde prøvet paella og andet lokalt, fik jeg dem overbevist om at gøre mig selskab. Som 17-årig holdt jeg mig mildt sagt ikke tilbage. Jeg fik virkelig hevet nogle sjusser ind og festede nærmest døgnet rundt. Når vi kom hjem fra byen om natten, godt berusede, larmede vi, så vores naboer, et ældre tysk ægtepar, klagede over os, og vi fik reprimander om at være stille og advarsler om at blive smidt ud. I vores ungdomskådhed fik det os bare til at ville give dem en lektion i, hvad det virkelig vil sige at blive forstyrret. Hver gang vi kedede os, satte vi os alle tre for enden af sengen og bankede den taktfast ind i væggen, mens Birgit stønnede og skreg, og Michael og jeg råbte: »aaah, ich bin geil«, »sehr schön« og »ich komme!« Vi havde en fest, og jeg syntes, at det var helt i orden at genere ægteparret, når de havde installeret sig på et ungdomshotel og endda havde trådt os over tæerne, og før vi nåede at blive smidt ud, havde tyskerne forladt hotellet."
 
Dennis Penelope Cruz
 
Mødet med Penélope Cruz
Dennis Knudsen har arbejdet som makeupartist på mange film, hvor han har mødt internationale stjerner som Meryl Streep, Uma Thurman, Kirsten Dunst og Nicole Kidman. En af hans første film var Et hjørne af paradis, der udkom i 1997. Her arbejdede han tæt sammen med den spanske skuespiller Penelopé Cruz, som han fortæller om i sin selvbiografi.
"Da den dengang kun 22-årige Penélope fik rollen, havde hun sit lange, mørke, smukke hår, men da hun ankom til optagelserne, var det klippet halvkort. Det var filmholdet bestemt ikke tilfredse med, men til alt held er jeg jo parykmager, så jeg sad i fem dage og arbejdede i døgndrift for at tamburere hende en langhåret paryk, som vi kunne bruge til filmen. Penélope blev for øvrigt så glad for den, at hun tog den med hjem efter optagelserne. Hun var i det hele taget en glad og festlig person, som jeg morede mig meget med i de lange perioder, vi optog filmen i junglen i Costa Rica og Mexico og boede tæt sammen i bungalows. En dag klædte vi os skørt ud. Jeg som slikket alfons med røde kinder, og super smukke Penélope stylede jeg som en vampet, vulgær og slidt prostitueret med paryk og grim øjenskygge og læbestift. Siden dengang har jeg mødtes med hende et par gange i Los Angeles, og jeg håber, at jeg igen en dag får mulighed for at arbejde med hende."
 
Dennis Knudsens Ironman-tider:
1998 Lanzarote 10.54.31
2013 Lanzarote 12.49.02
2013 København 10.16.54
 
Dennis Knudsen om spansk...
Mad: "Jeg er vild med spansk med. Jeg kan godt lide enkeltheden i tapas. Paella har jeg til gengæld skullet vænne mig til. Muslinger og blæksprutter kan jeg ikke lide, så det spiser jeg udenom."
Siesta: "Siestaen er god for arbejdsmoralen. Man trækker lige stikket ud, og så er man klar til at arbejde igen, når det er blevet køligere."
Sprog: "Det spanske sprog er flot. Det har et godt gehør. Jeg ville gerne lære at tale det, men det er desværre ikke blevet til så meget mere end 'una cerveza, por favor'."

Dennis Knudsens selvbiografi udkom den 26. september i år.

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Forebyg forårets allergi... NU !

På denne tid af året kan det virke som om, at pollensæsonen er langt væk. Men hvis du hører til dem ...

Helse & Sundhed

Lider du af bindevævssmerter, kredsløbsproblemer og appelsin…

Facts: Chloe og Friederich er holistiske behandlere, som ser på dig som en helhed og anerkender, ...

Helse & Sundhed

2019 bliver dit bedste år nogensinde!

Lyder det godt? Eller virker det provokerende og præstationsangstfremkaldende?Året er allerede i gan...

Helse & Sundhed

Guldimplantation

Lider du af kroniske eller tilbagevendende smerter i ryggen, arme eller ben, har du mest sandsynligt...

Helse & Sundhed

Glemmer vi os selv?

Det synes for mig at være en generel misforståelse og finurligt at vi passer på vores biler bedre en...

Helse & Sundhed

Glæde

Efter min veloverståede sydom med hjertebesvær, vand i lungerne, forhøjet blodtryk har jeg bestemt m...

Helse & Sundhed

Mød redaktionen på Norrbom Marketing

Vi er en flittig flok på Norrbom Marketing, som blandt andet udgiver magasinerne La Danesa, En Sueco...

Tema & Profiler

Veras Veranda: Danske fastelavnsboller

Nu er det allerede februar – og for vores lille familie og mange andre er det tid til fastelavnsboll...

Gastronomi

Ossobuco på kalveskank

Så er vi virkelig gået ind i de mørkere og koldere måneder, temperaturen er gået ned med 10º den sid...

Gastronomi

Et hektisk liv med jazz

De er utrolige, Bourbon Street Jazzband.Har med enthusiasme, energi, spilleglæde og godt humør holdt...

Profiler

El Mimbre - med vision om mere økologisk helsebrød

Brød til alle smagsløg El Mimbre er familievirksomheden, der gennem sine direkte leveringer til udv...

Gastronomi

Auktioner for alle

Med auktioner i tre forskellige prisklasser samt mange års ekspertise er Bruun Rasmussen det optimal...

Kultur

Kandis - 30 år på pop-toppen

Kandis til Kysten for første gang: Stor koncert torsdag den 21. marts i El Palacio de La P...

Profiler

5 hurtige om de elskendes helligdag

Den 14. februar hvert år fyldes butikkerne med rosenrøde hjerteformede chokoladeæsker, bamser med te...

Tema & Profiler

Udflugter & Rejser

Mojácar – en af Spaniens kønneste landsbyer

Mojácar ligger lidt nord for Almería og der er små 300 km. dertil fra Málaga. Den er med på listen over de smukkeste landsbyer i Spanien, og selv om den ligger nede på en 27. plads, er den absolut et ...

Udflugter & Rejser

Casa Decor

Overvejer du en tur til Madrid i det nye år, så er februar måske det rette tidspunkt med mulighed for at besøge Casa Decor, og her få et indblik i, hvad der rører sig på interiørfronten.Den 24. januar...

Udflugter & Rejser

Museo de artes populares - Málagas museum for folkekunst

Der er noget helt specielt ved at træde ind i et museum med gamle ting. Duften og fornemmelsen af flere århundreders historie bringer dig helt ’ned på jorden’. Sådan er det også at besøge Málagas muse...

Udflugter & Rejser

Murcia

Murcia har godt 450.000 indbyggere og skal være en af Spaniens mest kompakte byer. Så her er mange mennesker – og mange biler – på et relativt lille areal. Og tilsvarende vanskeligt er det at finde en...

Udflugter & Rejser

Udflugt til Cartagena

Det er fønikerne, som har givet navn til denne perle af en spansk by. De var dygtige handelsmænd og navigatører, som kom ad søvejen fra Kartago, som ligger i dagens Tunis i Nordafrika. Fønikerne sejle...

Udflugter & Rejser

Sport

Den skandinaviske gruppe på Lauro

Højt humør og gensynsglæde i det flotte solskinsvejr. Efter nogle gode december-golf-runder med sol og sommertemperaturer, mødte ikke mindre end 44 spillere op igen d 8 januar.Der blev spillet stableford med flagpræmier og birdie-præmier.Nærmest flaget præmier: 2 stk. green-fee billetter til den sm...

Golf

CdGD’s månedsmatch på ATALAYA OLD COURSE

Der var linet op til gunstart den 18. januar kl. 09:30, og da kanonen lød, var temperaturen langsomt ved at snige sig op, for det var godt nok koldt, da spillerne fandt vej ud til deres respektive starthuller. Solen var på vej op på en næsten skyfri himmel, og varmen og spillerne indtog den dejlige ...

Golf

Gastronomi

Veras Veranda: Danske fastelavnsboller

Nu er det allerede februar – og for vores lille familie og mange andre er det tid til fastelavnsboll...

Gastronomi

Ossobuco på kalveskank

Så er vi virkelig gået ind i de mørkere og koldere måneder, temperaturen er gået ned med 10º den sid...

Gastronomi

El Mimbre - med vision om mere økologisk helsebrød

Brød til alle smagsløg El Mimbre er familievirksomheden, der gennem sine direkte leveringer til udv...

Gastronomi

Kultur

Auktioner for alle

Med auktioner i tre forskellige prisklasser samt mange års ekspertise er Bruun Rasmussen det optimale valg for dig, som ...

Kultur

It don’t mean a thing if it ain’t got that swing...

(doo wah, doo wah, doo wah, doo wah 
doo wah, doo wah, doo wah, doo wah)   It makes no diff'rence if it's sweet o...

Kultur

Kristian Lilholt og band – ’nytårskoncert’ i Margrethekirken

For syvende år i træk træder Kristian Lilholt og band op i Margrethekirken og giver koncert, som på én gang er velkendt ...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Mød redaktionen på Norrbom Marketing

Vi er en flittig flok på Norrbom Marketing, som blandt andet udgiver magasi...

Tema & Profiler

5 hurtige om de elskendes helligdag

Den 14. februar hvert år fyldes butikkerne med rosenrøde hjerteformede chok...

Tema & Profiler

Virtual reality – din digitale virkelighed helt tæt på

Forestil dig det her: Du går rundt i den bolig, du er interesseret i at køb...

Tema & Profiler

Kvinde med karakter

Hun er vant til at stå i skyggen af sin mand, men Jeanette Buchard har i Br...

Tema & Profiler

Spaniens skatkammer

Vend blikket mod nord til auktioner, der byder på spændende køb til rimelig...

Tema & Profiler

Jens M. Jensen fylder 80 år

Han var forretningsmand, revymand og handelsmand. Men har også altid været ...

Tema & Profiler

What to do, Dear Europe

Briterne trækker stikket. Eller gør de? Halvtreds procent, og en lille sjat...

Tema & Profiler

Rullemaries Roadshow

Hun er 21 år gammel, går på gymnasiet og er en helt igennem normal ung kvin...

Tema & Profiler

Zero Waste – forbrug mindre, genbrug mere

Det er januar og for mange en tid, hvor gamle vaner bliver taget op til rev...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com