tilmeld nyhedsmail

Tapas til alle

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 


Tapas og caña til to personer på El Espejo

Modsat mange steder i Andalusien holder alle granadinske barejere stolte fast i traditionen om en gratis medfølgende tapa, når man bestiller en drink. Her er ingen undtagelser, udvalget er stort, men kvaliteten varierer, og det kan derfor være lidt en jungle at finde frem til de bedste tapassteder i Granada.

Tapa betyder låg, og fænomenet med at servere en gratis medfølgende tapa har flere forskellige oprindelseshistorier. Den mest populære går tilbage til den daværende Kong Alfonso X, som i det 13. århundrede, beordrede et ”låg” til sin vin for at beskytte vinen mod fluer og sand. Dette låg bestod oprindeligt af en skive brød eller lidt pølse. Kong Alfonso var så begejstret for denne spiselige løsning, at han beordrede alle beværtninger til at servere en medfølgende tapa. Den simple skive brød har siden udviklet sig, og du finder i dag tapas i alle afskygninger med inspiration fra hele verden.

 

Tapas med manér
Spanierne og ikke mindst granadinerne er vilde med tapas. Det er så stor en del af deres kultur, at de endda har udviklet deres eget ord for ”at gå ud at spise tapas” – tapear. De bedste tapasbarer er altid fyldte til bristepunktet, og det kan generelt være et godt pejlemærke, hvis man ikke kender stederne, at vælge de steder hvor du må kæmpe lidt for at komme frem til baren.
Men at spise tapas i Granada er ikke nødvendigvis så nemt, som det umiddelbart kunne lyde. Der følger nemlig en helt række uskrevne regler og normer, som hurtigt afslører, om du er velbevandret tapasnyder eller klodset turist – derfor først en introduktion til den hemmelige verden af tapasmanerer:

• Spanierne er sociale mennesker, og man bør da også være minimum tre personer, samtidig bør man ikke være for mange, så man generer de andre gæster i baren.

• Man skiftes til at give en omgang, og det er god skik, at alle bestiller det samme.

• Tapas er små retter, der er nemme at håndtere, og de bør derfor også spises stående ved baren.

• Frådseri er ildeset, og generelt handler det om at være elegant, men afslappet selvom man spiser med fingrene – og står op!

• Det er ideelt kun at spise en enkelt tapas for derefter at gå videre og opleve andre barer og stemninger.

• Undgå kontroversielle samtaleemner som religion eller politik – tapas skal nærmere være afslappet sniksnak.

• Tapas kan enten nydes som en appetizer til frokostmåltidet om eftermiddagen, men langt de fleste går først ud til tapas efter klokken 20.

Så vidt den foreskrevne opførsel, men kan du godt lide at sidde ned og spise din mad, diskutere politik og spise før klokken 20, kan man heldigvis også sagtens slippe af sted med det. Brug i stedet din energi på at nyde de fantastiske tapas efter en dag på Alhambra eller rundt i byen.


Tapas og caña fra La Antigüalla

De bedste tapasbarer
I Granada finder du gode tapasbarer rundt omkring i hele byen, men især det centrale område omkring Calle Elvira i Albaicín er kendt for gode barer, som ligger side om side. Konkurrencen er hård og barerne forsøger at lokke kunderne ved at servere bedre tapas end naboen.
Langt de fleste barer reklamerer for ”caña y tapa”, og der bliver da også solgt klart flest øl, men hvad enten du køber øl, vin eller sodavand får du altid en tapa med. En lille øl (caña) og en medfølgende tapa koster cirka 1,70 euro, mens en lidt større øl (en tubo) koster cirka 30 cent mere. Et glas vin koster typisk omkring 2-2,5 euro.

 

Babel World Fusion
Calle Elvira 41

Væggene er udsmykket med billeder af berømte monumenter og forskellige personer fra hele verden, og som navnet på restauranten antyder, bliver forskellige kulturer fra hele kloden her forenet. Du kan selv vælge din medfølgende tapas og har mulighed for at rejse jorden rundt og vælge tapas fra alle verdenshjørner, som for eksempel thairuller, italiensk risotto eller afrikanske samosaer. Her er altid mange mennesker, og restauranten kan med fordel besøges om eftermiddagen, hvor der er større chance for at få plads ved et bord.

 

Sonho
På hjørnet af Cedran og Calle Elvira.

Stemningen her er meget afslappet, med marokkopuder, sofaer og små borde, som man kan slænge sig i. Man kan nyde en selvvalgt tapa ud fra et rimeligt sortiment, som alle er veltilberedte. Prøv for eksempel deres spinatpizza med gedeost, små mexicanske pandekager eller miniburgere.

 

La Antigüalla
Calle de Elvira

Tæt på Plaza Nueva på Calle Elvira finder man Antigüalla. Baren er udsmykket med middelalderrustninger og skjolde og har et gennemført middelaldertema. De serverer sandwich med ost og skinke og pommes frites som tilbehør. Antigüella er kendt for deres meget store portioner, og for prisen af et par små øl har du hurtigt fået tapas, der kan gøre det ud for et stort måltid.

 

El Espejo
Calle de Elvira 40

Lidt længere henne ad Calle Elvira finder man den mere klassiske spanske tapasbar El Espejo.
Her serverer de klassiske spanske tapas dog med et mere moderne præg og knap så fedtede. Bestiller du en kande sangria, får en stor tallerken med adskillige klassiske tapas som skinke, stegte kartofler, ærter, stegt hamburgerryg, peberfrugtkompot m.m.

 

Potemkin
Placeta Hospicio Viejo

På et lille torv i kvarteret Realejo ligger denne lille japanske restaurant, som er for dem der ønsker en lidt anderledes tapasoplevelse. Her får du frisklavede sushitapas, som kokken kreerer lige for næsen af dig. Stedet er meget lille, og man kan risikere at gå forgæves, fordi det er fyldt til randen.

 

La Brújula de Momo
Calle Moncayo 1

Cafeen er ikke lige til at finde, hvis man ikke ved, den er der, da den ligger gemt inde ad en sidegade til Calle Molinos. Den er et oplagt besøg på vej ned fra Alhambra. Her får du farverig indretning og mulighed for at slænge dig i en lænestol, mens du tager en spil scrabble eller læser en af deres bøger. De serverer vegetariske tapas, men man behøver bestemt ikke være vegetar for at nyde deres hjemmelavede hummus eller auberginepaté serveret på groft brød.

Cocktail fra de syv verdenshave på Babel

UdskrivE-mail

Spansk festivitas. La Virgen del Carmen - Sømændenes beskytt…

Luften fyldes af dufte fra røgelse, blomster og hav. Der er trængt på gaderne. Det hele minder lidt ...

Kultur

Team Norrbom's Sommertips - til dig og dine feriegæster

Tom anbefaler: Barranco Blanco Alle har vi nogle favorittsteder, som vi besøger mere eller mindr...

Udflugter & Rejser

Vin - og din mad - På besøg hos Anja fra AquaPool - Del 2

Som lovet får i her opskriften til et rosmarinbrød og en Mangosalat, som Anja har lavet til mig. Beg...

Gastronomi

Alevante: En Oasis i Marbella – som absolut er et besøg elle…

Alevante er stedet, hvor du kan nyder lækker med, det højeste serviceniveau, gode vine og fantastisk...

Gastronomi

Også hunde kan få hedeslag

Det er almindeligt, at såvel mennesker som hunde kan få hedeslag om sommeren. Men det er de færres...

Helse & Sundhed

Jurabrevkassen - Vi er et ægtepar, ca. 60 år begge to, som h…

Kære Martin Binzer Lind, Jeg skal fatte mig i korthed.Vi er et ægtepar, ca. 60 år begge to, som h...

Jura & Finans

Sport

Rekordtid i Málaga CF for sheiken - Løsningen blev problemet

Og hvad med fremtiden i Málaga CF med den utilregnelige og lidet tillidsvækkende sheik Al-Thani ved roret. Han er nu den, der har siddet længst i spidsen for klubben, hvis økonomi han lynhurtigt forværrede og bragte klubbens omdømme i miskredit.   With pleasure – med glæde! Den altid smile...

Sport

Kris blev husket

La Peña de Dinamarca inviterede ham tilbage til La Rosaleda, hvor Real Madrid sikrede sig det spanske mesterskab. Omgivet af sine kone og to døtre kunne Weligton ikke holde tårene tilbage, da han sagde farvel.   Det var et tårevæddet farvel, da den 38-årige brasilianer Weligton Robso...

Sport

Hole en One på Lauro Golf - Los Flamingos i topform - Club …

Hole en One på Lauro Golf D. 11. april på Lauro var dagen, hvor scorene blev utroligt høje og med et hole en One på hul 11.Ikke mindre en 41 point til både Lisbeth Friberg og 41 point til Kurt Beckman, som også lavede hole en One på hul 11.Simzar Estates var sponsor, repræsenteret af Mette Skovby...

Golf

Mirakelmanden Michel & Super Star Sandro

Michael Laudrups tidligere holdkammerat i Real Madrid reddede Málaga CF fra nedtur i La Liga, og er nu parat til at gå ned i løn for at beholde sin dynamiske målmager.   Vi møder ham i korridoren før et pressemøde i Málaga CF. Smilende og velklædt i klubbens flotte blå dress.Og den 54-årige...

Sport

Udflugter & Rejser

Team Norrbom's Sommertips - til dig og dine feriegæster

Tom anbefaler: Barranco Blanco Alle har vi nogle favorittsteder, som vi besøger mere eller mindre regelmæssigt i løbet af året her langs Costa del Sol, og her afslører jeg et sted, som jeg selv sy...

Udflugter & Rejser

Sierra Bermeja - nationalpark eller ej?

  Det røde bjerg, der ligger i Esteponas bagland er små 25 millioner år gammelt og består af 80 % jern. Navnet ”Bermeja” hentyder til farven og kan bedst oversættes til ”lerfarvet”. Umiddelbar...

Udflugter & Rejser

Backpackere i den tredje alder - Lis og Asger rejser ud af k…

7 kilo hver. Så meget bagage havde Lis Grünfeld og Asger Kjærsgaard med på deres seneste rundrejse i Asien + Kina og Japan, der varede fire en halv måned. De rejste ud 29/12 og vendte først retur til...

Udflugter & Rejser

Gastronomi

Vin - og din mad - På besøg hos Anja fra AquaPool - Del 2

Som lovet får i her opskriften til et rosmarinbrød og en Mangosalat, som Anja har lavet til mig. Beg...

Gastronomi

Alevante: En Oasis i Marbella – som absolut er et besøg elle…

Alevante er stedet, hvor du kan nyder lækker med, det højeste serviceniveau, gode vine og fantastisk...

Gastronomi

Mollete – nybagt og rygende frisk

Denne måned bevæger vi os til Antequera. Byen som ligger en times kørsel fra Costa del Sol, hvor man...

Gastronomi

Kultur

Spansk festivitas. La Virgen del Carmen - Sømændenes beskytt…

Luften fyldes af dufte fra røgelse, blomster og hav. Der er trængt på gaderne. Det hele minder lidt om den spanske påske...

Kultur

Når Sting kommer til byen

Når de store internationale artister kommer til Spanien, er det oftest i Madrid, Barcelona og Sevilla. Og hvis sidstnævn...

Kultur

Den spanske munk

Da vi for nylig besøgte Sevilla, havde jeg den store oplevelse, at se La Cartuja-klostret, hvor Christoffer Columbus boe...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Flere hoteller i Málaga

Du kom akkurat for sent. Vores sidste værelse blev udsolgt i går. Sådan skr...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel: Javier García León

Hans blod er spansk. Men hans hjerte og hjerne er halvt danske. Derfor er d...

Tema & Profiler

”Forvent intet, og få alt”

Forvent intet, og få alt! Hvordan kan man få alt af intet? Vil nogle måske ...

Tema & Profiler

Svindles der med penge til kræftramte børn? - og har sagen s…

I starten af juni ruller TV2’s Operation X henover skærmen. I programmet un...

Tema & Profiler

Når palmerne vokser ind i himlen

Ambitionerne var store, da man i 1968 indviede Málagas nye lufthavn, og håb...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel: Mona Lyngby

Hun er impulsiv, ikke bange for tage en beslutning og prøve noget nyt. Mon...

Tema & Profiler

Store brune øjne og laaaange ører – her går æslerne på pensi…

  I den lille smukke landsby Fuente de la Piedra tæt på Antequera, ...

Tema & Profiler

Evig kærlighed garanteres – lidt om hunde og mennesker på Pa…

Jeg stod en tidlig morgen på lejlighedens terrasse 7. etager oppe og kigged...

Tema & Profiler

Huleboeren fra El Chorro

  Året er 1986. En dreng rappeller sig fra den ene klippe til den a...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29