tilmeld nyhedsmail

Spanien is More

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Sådan lyder navnet på Rasmus Pedersens firma i León. Sammen med sin spanske hustru, Virginia Fernández de Vega, driver han nu på tredje år en rejsevirksomhed, hvis mission er at vise nordeuropæere, at Spanien er mere end sol og strandliv samt storbyerne Madrid og Barcelona.

For os, der selv bor i Spanien, er det selvfølgelig ingen nyhed, men for mange er det alligevel noget af en udfordring at finde ud af, hvor i det nordlige Spanien, man skal rejse til, hvad man skal se og hvordan man skal bo. Og det er her, Rasmus og Virginias ekspertise kommer ind i billedet.

Virginia og Rasmus mødte hinanden for 12 år siden. Hun arbejdede med logistik og Rasmus er uddannet ejendomsmægler. Men udadvendthed, forretningssans samt en kærlighed til og viden om det nordlige Spanien gav dem modet til at starte en rejsevirksomhed. Virginia er født og opvokset i León, og har derfor et førstehåndskendskab til området. Hun har boet seks år i Danmark og taler flydende dansk.

Spain is More er i dag blevet tilstrækkelig stor til, at parret kan leve af firmaet. De har sagt deres jobs i Danmark op, og bor nu permanent i Spanien.

"Vi er faldet rigtig godt til her i León, og nyder at drive forretningen sammen", siger Rasmus, og parret er da også i gang med at bygge hus. ”Men det skal være i dansk stil,” understreger Rasmus, der drømmer om en vandskuret facade. "Jeg vil ikke have ydermurene pudsede, sådan som man altid gør i Spanien. Murstenene vil være synlige efter dansk skik". Det er et ønske, som er svært at få opfyldt i Spanien, hvor man ikke kender til den slags, men det tager parret dog kun som en udfordring. Redaktionen på La Danesa kender heller ikke nogen i Spanien, der vandskurer mursten. Men vi giver gerne jobtilbuddet videre til interesserede læsere.

Nordspanien
"Det store fokus fra udlandet har i mange år ligget på Costa del Sol, Mallorca, Costa Blanca samt Madrid og Barcelona, men vi vil nu være med til at sikre, at udlændingene også får øjnene op for Nordspanien, som har så fantastisk meget at byde på. Ikke mindst en storslået, smuk og frodig natur med kæmpe bjerge, grønne dale, forrevne kyststrækninger, hvide sandstrande, vinmarker, gamle, hyggelige landsbyer, små fiskerlejer og en perlerække af større byer med imponerende arkitektur. I Nordspanien rejser man rundt midt i historiens vingesus, hvilket man konstant mindes om; her er mægtige katedraler, fine slotte og uindtagelige borge, hulemalerier, spændende museer, romerske ruiner og arkæologiske udgravninger. Og så har vi selvfølgelig landets bedste køkken med masser af friske fisk og skaldyr, delikate oste, gode vine og sprudlende cider"
. Sådan præsenterer Rasmus og Virginia den del af Spanien, som de så gerne vil dele med os andre. "Vi sender aldrig vores gæster ud på steder, som vi ikke selv har afprøvet først. Vi skal kunne stå inde for kvaliteten og servicen, som skal være i top, og det samme skal komforten. De fleste af vores kunder er 50+, så det er ikke ligefrem rygsækfolket, vi satser på".

Rejser på egen hånd eller i grupper
Spain is More strikker rejser sammen, som passer til den enkelte gæsts eller gruppes ønsker. Konceptet er, at man får udarbejdet en individuel rejseplan. I denne vil der være anbefalinger af ruter, hoteller, restauranter og seværdigheder, som gæsterne bruger, når de drager ud i Nordspanien på egen hånd. Man har dog altid mulighed for at kontakte rejseselskabet, hvis der er spørgsmål eller problemer.

Ved grupperejser bliver man fulgt af en dansktalende rejseleder eller lokale, flersprogede guider.

"Indtil videre har vi primært satset på gæster fra Danmark og Norge, men nu vil vi gerne nå ud til den skandinaviske koloni på Costa del Sol. Vi vil rigtig gerne hjælpe jer med at få de absolut bedste oplevelser i det nordlige Spanien - uanset om det handler om en individuel rejseplan med nogle specifikke ønsker eller om det er en gruppe, der gerne vil have os til at planlægge fx en uge med så mange historiske, kulturelle eller naturoplevelser som muligt. Jeg kan forstå, at I har mange klubber og foreninger på Costa del Sol, der mødes om alt lige fra bridge til golf og fodbold, og jeg er sikker på, at vi kan arrangere nogle skønne ture til jer, som evt. også kunne indeholde en runde golf på en af regionens bedste golfbaner, et vinbodegabesøg eller en fodboldkamp på et af Lige-holdenes hjemmebaner", opfordrer Rasmus.

"Vi gør også meget i togrejser a la Orient Expressen. Det er en yderst komfortabel - og romantisk - måde at rejse på. Det har jeg fået lov til at skrive mere om på de følgende sider, men læserne er selvfølgelig meget velkomne til at ringe os op for en mere indgående snak".

Aktive rejser
Den legendariske pilgrimsrute fra Pyrenæerne ved den franske grænse til Santiago de Compostela er turistmål nummer ét for Spain is More's gæster. Op imod 40% af selskabets ture indeholder en større eller mindre etape af pilgrimsruten.

Interessen for pilgrimvandringerne begrænser sig ikke til et dansk eller skandinavisk publikum. Der kommer også mange henvendelser fra USA og Sydamerika.

"Ja, pilgrimsruten har været utrolig populær i de senere år, men vi har skam meget andet på programmet", lover de dansk/spanske initiativtagere:

- Hulevandringer hvor man med hjelm og lygte kan udforske drypstenshuler.
- Flodsejlads i egen båd - en enestående naturoplevelse.
- Nordspanien er ideelt område for golfere. Terrænet kan minde lidt om Irland eller Skotland, men her er sæsonen meget længere.
- Det er ideelt at tage på cykelferie i de mindre bjergrige egne af Nordspanien, men Spain is More arrangerer også cykelture på den noget mere konditionskrævende pilgrimsrute.
- Vandreture i det verdensberømte bjergområde Picos de Europa.

Ferieboliger
Rasmus' fortid som ejendomsmægler giver gode forudsætninger for, at selskabet kan tilbyde udlejning og salg af ferieboliger. Der er allerede en lille håndfuld ferieboliger, som bliver udlejet gennem Spain is More, og denne del af forretningen vil sikkert vokse sig større. "Vi håber på at få gang i ferieboligsalget, og er man på ferie i Nordspanien, og bliver virkelig glad for dette uspolerede område, er det oplagt at kombinere sine ferieoplevelser med at se på huse", håber Rasmus.

Spain is More er et ungt rejseselskab, der er under stadig udvikling. Der bliver hele tiden fundet nye spændende ruter og rejsetilbud, så det kan være en god idé at holde øje med hjemmesiden: www.spainismore.com eller ringe til Virginia og Rasmus, inden turen går til Nordspanien.

Tel. 34 633 605 445

UdskrivE-mail

Spansk festivitas. La Virgen del Carmen - Sømændenes beskytt…

Luften fyldes af dufte fra røgelse, blomster og hav. Der er trængt på gaderne. Det hele minder lidt ...

Kultur

Team Norrbom's Sommertips - til dig og dine feriegæster

Tom anbefaler: Barranco Blanco Alle har vi nogle favorittsteder, som vi besøger mere eller mindr...

Udflugter & Rejser

Vin - og din mad - På besøg hos Anja fra AquaPool - Del 2

Som lovet får i her opskriften til et rosmarinbrød og en Mangosalat, som Anja har lavet til mig. Beg...

Gastronomi

Alevante: En Oasis i Marbella – som absolut er et besøg elle…

Alevante er stedet, hvor du kan nyder lækker med, det højeste serviceniveau, gode vine og fantastisk...

Gastronomi

Også hunde kan få hedeslag

Det er almindeligt, at såvel mennesker som hunde kan få hedeslag om sommeren. Men det er de færres...

Helse & Sundhed

Jurabrevkassen - Vi er et ægtepar, ca. 60 år begge to, som h…

Kære Martin Binzer Lind, Jeg skal fatte mig i korthed.Vi er et ægtepar, ca. 60 år begge to, som h...

Jura & Finans

Sport

Rekordtid i Málaga CF for sheiken - Løsningen blev problemet

Og hvad med fremtiden i Málaga CF med den utilregnelige og lidet tillidsvækkende sheik Al-Thani ved roret. Han er nu den, der har siddet længst i spidsen for klubben, hvis økonomi han lynhurtigt forværrede og bragte klubbens omdømme i miskredit.   With pleasure – med glæde! Den altid smile...

Sport

Kris blev husket

La Peña de Dinamarca inviterede ham tilbage til La Rosaleda, hvor Real Madrid sikrede sig det spanske mesterskab. Omgivet af sine kone og to døtre kunne Weligton ikke holde tårene tilbage, da han sagde farvel.   Det var et tårevæddet farvel, da den 38-årige brasilianer Weligton Robso...

Sport

Hole en One på Lauro Golf - Los Flamingos i topform - Club …

Hole en One på Lauro Golf D. 11. april på Lauro var dagen, hvor scorene blev utroligt høje og med et hole en One på hul 11.Ikke mindre en 41 point til både Lisbeth Friberg og 41 point til Kurt Beckman, som også lavede hole en One på hul 11.Simzar Estates var sponsor, repræsenteret af Mette Skovby...

Golf

Mirakelmanden Michel & Super Star Sandro

Michael Laudrups tidligere holdkammerat i Real Madrid reddede Málaga CF fra nedtur i La Liga, og er nu parat til at gå ned i løn for at beholde sin dynamiske målmager.   Vi møder ham i korridoren før et pressemøde i Málaga CF. Smilende og velklædt i klubbens flotte blå dress.Og den 54-årige...

Sport

Udflugter & Rejser

Team Norrbom's Sommertips - til dig og dine feriegæster

Tom anbefaler: Barranco Blanco Alle har vi nogle favorittsteder, som vi besøger mere eller mindre regelmæssigt i løbet af året her langs Costa del Sol, og her afslører jeg et sted, som jeg selv sy...

Udflugter & Rejser

Sierra Bermeja - nationalpark eller ej?

  Det røde bjerg, der ligger i Esteponas bagland er små 25 millioner år gammelt og består af 80 % jern. Navnet ”Bermeja” hentyder til farven og kan bedst oversættes til ”lerfarvet”. Umiddelbar...

Udflugter & Rejser

Backpackere i den tredje alder - Lis og Asger rejser ud af k…

7 kilo hver. Så meget bagage havde Lis Grünfeld og Asger Kjærsgaard med på deres seneste rundrejse i Asien + Kina og Japan, der varede fire en halv måned. De rejste ud 29/12 og vendte først retur til...

Udflugter & Rejser

Gastronomi

Vin - og din mad - På besøg hos Anja fra AquaPool - Del 2

Som lovet får i her opskriften til et rosmarinbrød og en Mangosalat, som Anja har lavet til mig. Beg...

Gastronomi

Alevante: En Oasis i Marbella – som absolut er et besøg elle…

Alevante er stedet, hvor du kan nyder lækker med, det højeste serviceniveau, gode vine og fantastisk...

Gastronomi

Mollete – nybagt og rygende frisk

Denne måned bevæger vi os til Antequera. Byen som ligger en times kørsel fra Costa del Sol, hvor man...

Gastronomi

Kultur

Spansk festivitas. La Virgen del Carmen - Sømændenes beskytt…

Luften fyldes af dufte fra røgelse, blomster og hav. Der er trængt på gaderne. Det hele minder lidt om den spanske påske...

Kultur

Når Sting kommer til byen

Når de store internationale artister kommer til Spanien, er det oftest i Madrid, Barcelona og Sevilla. Og hvis sidstnævn...

Kultur

Den spanske munk

Da vi for nylig besøgte Sevilla, havde jeg den store oplevelse, at se La Cartuja-klostret, hvor Christoffer Columbus boe...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Flere hoteller i Málaga

Du kom akkurat for sent. Vores sidste værelse blev udsolgt i går. Sådan skr...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel: Javier García León

Hans blod er spansk. Men hans hjerte og hjerne er halvt danske. Derfor er d...

Tema & Profiler

”Forvent intet, og få alt”

Forvent intet, og få alt! Hvordan kan man få alt af intet? Vil nogle måske ...

Tema & Profiler

Svindles der med penge til kræftramte børn? - og har sagen s…

I starten af juni ruller TV2’s Operation X henover skærmen. I programmet un...

Tema & Profiler

Når palmerne vokser ind i himlen

Ambitionerne var store, da man i 1968 indviede Málagas nye lufthavn, og håb...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel: Mona Lyngby

Hun er impulsiv, ikke bange for tage en beslutning og prøve noget nyt. Mon...

Tema & Profiler

Store brune øjne og laaaange ører – her går æslerne på pensi…

  I den lille smukke landsby Fuente de la Piedra tæt på Antequera, ...

Tema & Profiler

Evig kærlighed garanteres – lidt om hunde og mennesker på Pa…

Jeg stod en tidlig morgen på lejlighedens terrasse 7. etager oppe og kigged...

Tema & Profiler

Huleboeren fra El Chorro

  Året er 1986. En dreng rappeller sig fra den ene klippe til den a...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29