tilmeld nyhedsmail

Spanien is More

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Sådan lyder navnet på Rasmus Pedersens firma i León. Sammen med sin spanske hustru, Virginia Fernández de Vega, driver han nu på tredje år en rejsevirksomhed, hvis mission er at vise nordeuropæere, at Spanien er mere end sol og strandliv samt storbyerne Madrid og Barcelona.

For os, der selv bor i Spanien, er det selvfølgelig ingen nyhed, men for mange er det alligevel noget af en udfordring at finde ud af, hvor i det nordlige Spanien, man skal rejse til, hvad man skal se og hvordan man skal bo. Og det er her, Rasmus og Virginias ekspertise kommer ind i billedet.

Virginia og Rasmus mødte hinanden for 12 år siden. Hun arbejdede med logistik og Rasmus er uddannet ejendomsmægler. Men udadvendthed, forretningssans samt en kærlighed til og viden om det nordlige Spanien gav dem modet til at starte en rejsevirksomhed. Virginia er født og opvokset i León, og har derfor et førstehåndskendskab til området. Hun har boet seks år i Danmark og taler flydende dansk.

Spain is More er i dag blevet tilstrækkelig stor til, at parret kan leve af firmaet. De har sagt deres jobs i Danmark op, og bor nu permanent i Spanien.

"Vi er faldet rigtig godt til her i León, og nyder at drive forretningen sammen", siger Rasmus, og parret er da også i gang med at bygge hus. ”Men det skal være i dansk stil,” understreger Rasmus, der drømmer om en vandskuret facade. "Jeg vil ikke have ydermurene pudsede, sådan som man altid gør i Spanien. Murstenene vil være synlige efter dansk skik". Det er et ønske, som er svært at få opfyldt i Spanien, hvor man ikke kender til den slags, men det tager parret dog kun som en udfordring. Redaktionen på La Danesa kender heller ikke nogen i Spanien, der vandskurer mursten. Men vi giver gerne jobtilbuddet videre til interesserede læsere.

Nordspanien
"Det store fokus fra udlandet har i mange år ligget på Costa del Sol, Mallorca, Costa Blanca samt Madrid og Barcelona, men vi vil nu være med til at sikre, at udlændingene også får øjnene op for Nordspanien, som har så fantastisk meget at byde på. Ikke mindst en storslået, smuk og frodig natur med kæmpe bjerge, grønne dale, forrevne kyststrækninger, hvide sandstrande, vinmarker, gamle, hyggelige landsbyer, små fiskerlejer og en perlerække af større byer med imponerende arkitektur. I Nordspanien rejser man rundt midt i historiens vingesus, hvilket man konstant mindes om; her er mægtige katedraler, fine slotte og uindtagelige borge, hulemalerier, spændende museer, romerske ruiner og arkæologiske udgravninger. Og så har vi selvfølgelig landets bedste køkken med masser af friske fisk og skaldyr, delikate oste, gode vine og sprudlende cider"
. Sådan præsenterer Rasmus og Virginia den del af Spanien, som de så gerne vil dele med os andre. "Vi sender aldrig vores gæster ud på steder, som vi ikke selv har afprøvet først. Vi skal kunne stå inde for kvaliteten og servicen, som skal være i top, og det samme skal komforten. De fleste af vores kunder er 50+, så det er ikke ligefrem rygsækfolket, vi satser på".

Rejser på egen hånd eller i grupper
Spain is More strikker rejser sammen, som passer til den enkelte gæsts eller gruppes ønsker. Konceptet er, at man får udarbejdet en individuel rejseplan. I denne vil der være anbefalinger af ruter, hoteller, restauranter og seværdigheder, som gæsterne bruger, når de drager ud i Nordspanien på egen hånd. Man har dog altid mulighed for at kontakte rejseselskabet, hvis der er spørgsmål eller problemer.

Ved grupperejser bliver man fulgt af en dansktalende rejseleder eller lokale, flersprogede guider.

"Indtil videre har vi primært satset på gæster fra Danmark og Norge, men nu vil vi gerne nå ud til den skandinaviske koloni på Costa del Sol. Vi vil rigtig gerne hjælpe jer med at få de absolut bedste oplevelser i det nordlige Spanien - uanset om det handler om en individuel rejseplan med nogle specifikke ønsker eller om det er en gruppe, der gerne vil have os til at planlægge fx en uge med så mange historiske, kulturelle eller naturoplevelser som muligt. Jeg kan forstå, at I har mange klubber og foreninger på Costa del Sol, der mødes om alt lige fra bridge til golf og fodbold, og jeg er sikker på, at vi kan arrangere nogle skønne ture til jer, som evt. også kunne indeholde en runde golf på en af regionens bedste golfbaner, et vinbodegabesøg eller en fodboldkamp på et af Lige-holdenes hjemmebaner", opfordrer Rasmus.

"Vi gør også meget i togrejser a la Orient Expressen. Det er en yderst komfortabel - og romantisk - måde at rejse på. Det har jeg fået lov til at skrive mere om på de følgende sider, men læserne er selvfølgelig meget velkomne til at ringe os op for en mere indgående snak".

Aktive rejser
Den legendariske pilgrimsrute fra Pyrenæerne ved den franske grænse til Santiago de Compostela er turistmål nummer ét for Spain is More's gæster. Op imod 40% af selskabets ture indeholder en større eller mindre etape af pilgrimsruten.

Interessen for pilgrimvandringerne begrænser sig ikke til et dansk eller skandinavisk publikum. Der kommer også mange henvendelser fra USA og Sydamerika.

"Ja, pilgrimsruten har været utrolig populær i de senere år, men vi har skam meget andet på programmet", lover de dansk/spanske initiativtagere:

- Hulevandringer hvor man med hjelm og lygte kan udforske drypstenshuler.
- Flodsejlads i egen båd - en enestående naturoplevelse.
- Nordspanien er ideelt område for golfere. Terrænet kan minde lidt om Irland eller Skotland, men her er sæsonen meget længere.
- Det er ideelt at tage på cykelferie i de mindre bjergrige egne af Nordspanien, men Spain is More arrangerer også cykelture på den noget mere konditionskrævende pilgrimsrute.
- Vandreture i det verdensberømte bjergområde Picos de Europa.

Ferieboliger
Rasmus' fortid som ejendomsmægler giver gode forudsætninger for, at selskabet kan tilbyde udlejning og salg af ferieboliger. Der er allerede en lille håndfuld ferieboliger, som bliver udlejet gennem Spain is More, og denne del af forretningen vil sikkert vokse sig større. "Vi håber på at få gang i ferieboligsalget, og er man på ferie i Nordspanien, og bliver virkelig glad for dette uspolerede område, er det oplagt at kombinere sine ferieoplevelser med at se på huse", håber Rasmus.

Spain is More er et ungt rejseselskab, der er under stadig udvikling. Der bliver hele tiden fundet nye spændende ruter og rejsetilbud, så det kan være en god idé at holde øje med hjemmesiden: www.spainismore.com eller ringe til Virginia og Rasmus, inden turen går til Nordspanien.

Tel. 34 633 605 445

UdskrivE-mail

Nyheder

OECD-landene kræver mere af Spanien - Billig øl er god øl - Obligatorisk mikrochip til hunde - Jam session i Margrethekirken

OECD-landene kræver mere af Spanien Det går bedre for Spanien, men ikke godt nok, ifølge OECD, som ønsker flere økonomiske stramninger og endnu en arbejdsmarkedsreform. OECD påpeger i en ny rapport, at Spanien bør øge ejendomsskatterne, indføre flere grønne afgifter og fjerne den særlige lave moms...

Korte nyheder

Kære læser - Forunderlige liv: Proportioner - Intellektuel bulimi - Røveribranchen

Forunderlige liv - TAKE 156: Proportioner Barcas scoring til 6-1 over Paris udløser et jordskælv. Godt nok kun 1,0 på Richter-skalaen, men alligevel... Erdogan tildeles virkelig meget taletid på internationale medier til brok over, at hans ministre ikke må føre valgkamp i EU om noget så udemokratis...

Nyheder

ETA afleverer våbnene - Brexit træder i kraft - Anholdelser hos skattevæsenet

ETA afleverer våbnene De lagde våbnene i oktober 2011. Men de fortalte aldrig, hvor de lagde våbnene hen. Det gør de så nu, for de sidste rester af den tidligere så frygtede terrorgruppe ETA har annonceret, at de den 8. april vil fortælle myndigheder, hvor deres sidste våbenlagre ligger skjult. Der...

Korte nyheder

De får danskerne på nettet

For bare fem år siden var det flere steder på Costa del Sol nærmest umuligt at få en ordentlig inter...

Tema & Profiler

Kan det svare sig at bygge øko-venligt?

Det korte svar er ja. Hvorfor, kigger vi nærmere på om lidt. Mijas kommune arrangerede for nylig ...

Tema & Profiler

Castillo de Álora – Andalusiens uindtagelige borg

Det er nærmest umuligt ikke at stifte bekendtskab med bare nogle af Málagas 90 borge, men alligevel ...

Udflugter & Rejser

Det spanske boligmarked - Fup & Fakta

Boligmarkedet efter Brexit-afstemningen Så kom de første tal for salgsudviklingen på det spanske ...

Bolig i Spanien

Sport

Skrev under med brækket arm

Den hårde fighter Recio (opfundet af Pellegrini og fyret af Schuster) håber at blive klar til at kæmpe for Málaga CFs overlevelse i La Liga! "Av, pas på min arm!"Der skal meget til, før den hårde fighter Recio, med de rekord mange advarsler i sidste sæson, ømmer sig.Men nu er han sårbar med frygt...

Sport

Golf - Marts 2017

Matchreferat – Atalaya Old Course Bjergene langs Solkysten var alle hvide af sne, da deltagerne til CdGD’s første match i 2017 drog mod Atalaya Golf Club. Det var d. 20. januar. Temperaturen viste 6 grader, da kanonen lød klokken 09:30. Solen viste sig på himlen kort tid efter starten og skinnede f...

Golf

Nu syv skandinaviske top-spillere i La Liga

Fodboldens transfervindue, der smækkede i midnat til 1. februar, bød på endnu en skandinaver til en spansk La Liga-klub: Danske Andrew Hjulsager, midtbanespilleren fra Brøndby, som Celta Vigo købte for blot 1. mio. euro. Hermed tæller La Liga nu følgende syv skandinaviske spillere:Real Madrid:Marti...

Sport

Gammelt nag er glemt - Super stjerne slutter sin karriere s…

Med sit skulderlange hår, store arbejdsområde, eminente placeringsevne og hård, indædt fight markerede argentineren Martin Demichelis sig som en bærende kraft på Málaga CFs bedste team gennem tiderne. Det, der i sæsonen 2012-13 sensationelt bragte klubben helt frem til kvartfinalerne i Champions Lea...

Sport

Udflugter & Rejser

Castillo de Álora – Andalusiens uindtagelige borg

Det er nærmest umuligt ikke at stifte bekendtskab med bare nogle af Málagas 90 borge, men alligevel er der mange af os, som ikke skænker dem en tanke i det daglige. Det er en skam, for det er fæstning...

Udflugter & Rejser

Rom i Almuñecar

Naturligvis ligger Rom ikke i Almuñecar, men alligevel findes der så mange romerske efterladenskaber i byen, at man bliver benovet over, hvor stort et fingeraftryk denne gamle civilisation har sat på ...

Udflugter & Rejser

Gastronomi

Vin - og din mad - Vegetarisk og økologisk

I denne måned har jeg lokket Susan fra Vitamina i Centro Idea med i køkkenet. Susan har boet i Span...

Gastronomi

Sabor a Málaga - Gedeost med rosmarin tog guld

Gedeost med rosmarin tog guld En lagret gedeost belagt med et tykt lag af rosmarin. Den lille produ...

Gastronomi

Málagas verdenskendte vine

Axarquía er præget af kedelige tomatplantager og sparsomt landbrug. Men trækker man lidt længere ind...

Gastronomi

Kultur

Historisk glimt - De gådefulde tartesere

To tartesiske hjelme. Er at finde på Madrid arkæologiske museum. Gåden om tarteserne, den første kendte civilisation i ...

Kultur

Castillo de Teba – en andalusisk borg med skotsk islæt

Det er nærmest umuligt ikke at stifte bekendtskab med bare nogle af Málagas 90 borge, men alligevel er der mange af os, ...

Kultur

Spanske festligheder, Las Fallas – historien bag afbrænding…

Spaniens forårsfester er andet og mere end påske, hvor specielt Málaga stjæler opmærksomheden med alle sine bombastiske ...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

De får danskerne på nettet

For bare fem år siden var det flere steder på Costa del Sol nærmest umuligt...

Tema & Profiler

Kan det svare sig at bygge øko-venligt?

Det korte svar er ja. Hvorfor, kigger vi nærmere på om lidt. Mijas kommu...

Tema & Profiler

Spansk politik - Mænd, mus og en stor kvinde

På én og samme tid sker der en masse og ingenting i spansk politik. Men ef...

Tema & Profiler

Fortidens byggeskandaler kan ske igen

Det begyndte så godt men endte med 3.000 ejere, som aldrig fik deres bolig...

Tema & Profiler

"Det, du ikke lærte af dine forældre, kan du bare lære …

  Mette Glargaard er datter af den folkekære skuespiller Poul Glarg...

Tema & Profiler

25 år med Cudeca

I anledning af Cudecas 25 års jubilæum har vi besøgt hospicet i Benalmáde...

Tema & Profiler

Fra Vestegnen til Villamarin

Der er jubel på lægterne, når hjemmeholdets hurtige nr. 14 erobrer bolden p...

Tema & Profiler

Bestseller sælger bedst

Kontoret er beskedent og lagerpladsen begrænset.Der er kun én mand på lokal...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - Kurt Kirkedal Jensen

Beskeden fra lægen kunne ikke misforstås: ”Hvis du var min bror, ville jeg ...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29