3. januar, 2020  |  Skrevet af Henrik Andersen, henrik@norrbom.com

På den anden side: Er vi sel bædre...?

Den slog ikke benene væk under mig - men sjældent har en fiskefilet givet mig så meget at tænke over. Et nyt dansk spisested har set dagens lys på Costa del Sol. Det er hverken det første eller sidste i rækken. Til gengæld er det blandt de første gange, jeg ser, at det danske restaurationsfolk appellerer direkte til det lokale spanske publikum. Sådan skal det være – bare det gøres rigtigt! At man på spisesedlen med store bogstaver annoncerer ”TAPAS VARIDADES ESCANDINAVICO” er ikke bare pinligt. Det er desværre også en klar understregning af, hvor ukloge og dovne nogle af os herboende danskere kan være. Selv en hurtig omgang Google Translate kunne have gjort det bedre og – i værste fald – er der vel en kollega eller en rar spanier lige om hjørnet, der kunne have hjulpet med at formulerer de tre gyldne ord korrekt: ”Tapas escandinavas variadas”. 

Det er blot tre ord, men alligevel er det stof til eftertanke, for mange af os er ikke bange for at lange ud efter vores spanske naboer. For spanierne er både dovne, ineffektive, uorganiserede... og så er det naturligvis for dårligt, de ikke taler bedre engelsk. Vi er hurtigt ude med riven, men igen-igen er det uden at have fejet for egen dør. Naturligvis bør vi herboende danskere lære spansk. Og kan vi ikke finde ud af det, bør vi kunne finde ud af at spørge vores naboer til råds, inden vi i fuld offentlighed udstiller os som en flok klodsede danskere, der ikke kan tre ord på spansk. HJÆLP!

Jeg hader ellers at være negativ – specielt overfor iværksættere. Jeg elsker nye danske initiativer på Costa del Sol – store som små. Uanset om et projekt går godt eller skidt, tipper jeg altid på hatten af respekt for at have gjort forsøget. Generelt tipper jeg meget på hatten for ude-danskerne. Vi kommer fra et lille land, er en lille befolkning og er fra naturens side ikke bedre stillet end andre. Vi har heller ikke et folketing bag os, der ligefrem opfordrer os til at rejse ud og påbegynde start-ups i den store verden. Alligevel har vi slået os ned – og fået succes – over store dele af verden. Flere små, undervurderede projekter er slået igennem eller ”flere grimme ællinger er blevet til smukke svaner,” som H.C. Andersen ville have formuleret det. Det bør vi være stolte af. Stolt er jeg til gengæld ikke over de nye føromtalte restauratører, der ikke engang kan udforme deres spiseseddel korrekt. Der kræver flid og betænksomhed at få succes – på alle niveauer. Også her under sydens sol. Så det er en kæmpe om'er. Og det er en skam, for hverken hyggen på det nye spisested, betjeningen eller fiskefilet'en fejlede det mindste.

Seneste Nyheder

Ny plan for byplanlægning på vej

Byggebranchen tilbage på sporet

Bekymring for de mange små Covid-19 udbrud

Plaza Mayor udvider sit designer outlet

Coronakrisen rammer ejendomsmarkedet

Covid-19: bekymring for nye små udbrud

Annonce
Annonce

Læs også

Alle skal fra onsdag bære mundbind

Skrevet af La Danesa

Spansk Covid-19 vaccine klar i 2021

Ny plan for byplanlægning på vej

Casabermeja – en lille fin by med Andalusiens største arkæologiske frilands ´museum´

Plantefars og veggiedeller – alternativer til kød

På opdagelse i fantastiske Spanien

Annonce
Annonce
Annonce

Læs også

Plaza Mayor udvider sit designer outlet

Skrevet af La Danesa

Sådan klarer vi sommeren

Skrevet af Henrik Andersen

Coronakrisen rammer ejendomsmarkedet

Skrevet af La Danesa

Covid-19: bekymring for nye små udbrud

Skrevet af La Danesa

Covid-19: IT-branchen skaber fortsat jobs

Skrevet af La Danesa

Hedebølge blæser ind over Andalusien

Skrevet af La Danesa

10 gode råd til at undgå hackerne på sommerferien

Skrevet af AnyTech365

Spaniernes kærlighed til skodder

Skrevet af Jette Christiansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce