Det danske magasin i Spanien

Velkommen til oktoberudgaven af La Danesa hvor du kan møde spændende personligheder, opleve dejlige udflugtsmål og søge inspiration til dagligdagen på Costa del Sol.

I månedens skæve vinkel skal du møde Lene Dahl. Hun var nyforelsket og impulsiv – og pludselig var hun også ny boligejer på Solkysten. Lene og hendes mand faldt ikke bare for hinanden. De faldt også for klimaet, livsstilen og golfen. ”Det var som en drøm, der blev udlevet. Det var en dyr drøm, men det bedste vi har gjort for os selv,” er Lene Dahl ikke i tvivl om. For tre år siden etablerede hun Dahl’s Estate på Costa del Sol – herfra sælges drømmene nu videre.

Vi har også fået en snak med Peter Julius. Han er forholdsvis ny i faget – men allerede kendt. Peter Julius har i dag medvind som terapeut på Solkysten. For halvandet år siden hev et tilfældigt vindsus ham ind i stuerne til flere millioner spaniere. Peter var med i TV-programmet ”First Dates”. Han fandt ikke kærligheden. Til gengæld har han fundet sig selv og byen han vil slå rødder i. Læs hans historie inde i magasinet.

Månedens udflugt bringer os til Montserrat som er et af Spaniens mest besøgte klostre. Stribevis af busser fragter dagligt tusinde af besøgende til Montserrat for at de kan bese dette sted, som både er et naturfænomen og et ældgammelt kloster med en ikonisk madonnafigur. Montserrat betyder: det savtakkede bjerg og i dag er La Virgen de Montserrat Cataloniens skytshelgen og grunden til, at Montserrat er det mest benyttede pigenavn i Catalonien. Vi er taget til Montserrat for at se på dette helt specielle sted.

For dem, der søger oplevelser uden for typiske turistmål, er Roques de la Vila et MUST. Stedet er en påmindelse om, at Spanien stadig har meget at tilbyde folk, der tør vove sig væk fra alfarvej. I Huesca-provinsen er der nogle storslåede klippeformationer, der strækker sig højt over turkisblåt vand, omgivet af frodig natur. I folkemunde hedder stedet La Muralla China de Finestras (Finestras kinesiske mur) eller La Muralla de Finestras. Det rigtige navn er Roques de la Vila (La Vilas klipper), og du kan finde dem præcis på grænsen mellem Aragon og Catalonien. Tag med La Danesas udsendte og oplev denne dramatiske og skønnne naturperle.

Spanierne har en lang tradition for at fremstille fåreost, og af de mere end 100 spanske oste på markedet er Manchego fåreost den mest kendte. Manchego produceres i Castilla-La Mancha, den spanske højslette, der blev berømt gennem Cervantes roman “Don Quixote”. Osten er velsmagende med en meget udtalt fåreosteroma, som kan være en udfordring for smagsløgene på tungen. Men det kan også give dig en kulinarisk oplevelse af de sjældne. Lær den velsmagende ”Queso Manchego” bedre at kende og få tips til serveringsforslag inde i magasinet.

Enhver, der har siddet i timevis og ventet på færgen ved Algeciras kæmpehavn eller oplevet lange færgeforsinkelser fra Tangier Med, kan være enige om, at forbindelserne mellem Spanien og Marokko bestemt kunne forbedres. Kun få kilometer vand adskiller de to lande, men det ser ud til, at det symbolske skel mellem Europa og Afrika stadig er ret bredt. Hvad sker der så med de tunnelplaner, der har været talt om i årevis? Bliver det til noget? Er sådan et projekt faktisk muligt? Eller hvad med en bro?

Disse og andre spændende emner kan du finde i månedens udgave af La Danesa. Har du lyst til meget mere, kan du tilmelde dig onlinetjenesten DanesaPlus+ der byder på daglige nyheder, masser af spændende artikler og en række attraktive medlemsfordele.
Tilmeld dig på www.ladanesa.com

God læselyst!

MN

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.