Rul ned for at komme til La Danesa
Luk Annonce
7. marts, 2020  |  Skrevet af Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Museo Carmen Thyssen – andalusisk kunst i særklasse

Har man hang til andalusisk kunst fra det 19. århundrede, så er Carmen Thyssen-museet stedet at besøge. Midt i Málaga centrum ligger museet godt pakket ind mellem travle fiskerestauranter og højlydte tapasbarer. Turister strømmer forbi med indkøbsposer udenfor, men træder man blot et trin over dørtærsklen til museet, får man fred, ro og fordybelse for alle pengene. 

Facaden er ikke vanvittig stor her på det lille hjørne af Calle Compañia men museet vokser i højde og tilbyder hele fire etagers kunstudstilling. Det er fire etager, der giver bsøgende et spændende indblik i andalusisk kunst. 

Rosquilla-sælgere på et gadehjørne i Sevilla, Manuel Wssel de Guimbarda, 1881.

Baronesse Carmen Thyssen har lagt navn til museet og er en kunstsamler helt for sig. I 2011 dedikeredes et helt museum til hendes enorme samling. Det er hensigten med dette museum, at man virkelig skal få at føle, hvad andalusisk kunst er.

Allerede inden, at værkerne kan få lov at demonstrere dette for dig, opleves den andalusiske stemning i patioen, der på vanlig andalusisk maner tager imod dig i det øjeblik, du har løst billet og sætter kursen mod samlingen. Det er umuligt ikke at stoppe op her og beundre den smukke bygning indefra. Det er også her i patioen, der kan snuppe en audioguide og få oplysninger om værkerne, som du bevæger dig fremad i salene.

En bolero-danser, Antonio Cabral Bejarano, 1842 · Scenarie fra Sevilla, Manuel Wssel de Guimbarda, 1872.

Første etage byder på et indblik i spansk landskabsmaleri og stilleben. Lidt længere inde i udstillingen vælter det ud af malerierne med alt, hvad den andalusiske ånd indebærer; feria, tyrefægtning, flamenco, gademarkeder, musikere, fiskerlandsbyer. Mange af billederne er malet i mindre format, da de dermed var nemmere at transportere for datidens turister, der efterspurgte denne type overspanske vægkunst. Mine tanker ledes hen på kunstsælgerne på gaderne præcis uden for museet, hvor man kan købe plakater med malerier af spanske scenarier til at rulle sammen og tage med sig i kufferten. Ja, portrætter af den spanske ånd går også som varmt brød i det 21. århundrede.

På denne etage findes den del af den permanent udstilling, som benovede La Danesas udsendte allermest. Heroppe bevæger man sig rundt mellem skumsprøjt og havblik. De mange maritime malerier af storm og stille hav kan gøre kameraet i enhver iPhone til skamme. Her er indfanget nuancer, som man genkender, selvom de kun viser sig i løbet 20 minutter i solopgangen på en forårsdag eller ligeledes i en solnedgang på et bestemt tidspunkt af året.

Carmen Thyssen-museet er absolut et besøg værd, uanset om man blot vil nyde den andalusiske ånd der findes så rigeligt i i den permanente udstilling eller om man vil overraskes og forundres af særudstillingen på øverste etage.

Nygifte, Ricardo López Cabrera, 1905.

Praktiske oplysninger

Museet er godt 7000m2 stort og der udstilles på 5000 af disse kvadratmeter. Godt 250 værker udstilles.

Billetter koster 10 € pr. person (gratis for unge under 18 år) og kan købes i indgangen eller online på ventaonline.carmenthyssenmalaga.org

Mellem 14.30 til 16 hver dag er indgangen reduceret til 6 €.

Åbningstiderne er tirsdag til søndag fra 10 – 20. Mandag lukket. I løbet af feria i Málaga (15. – 24. august) er der åbent til kl. 15.

Der er guidet rundvisning fra tirsdag til lørdag kl. 13.

Plaza Carmen Thyssen - C/Compañía, 10 

www.carmenthyssenmalaga.org

Seneste Nyheder

Dystre udsigter for turismen i 2020

De coronafri landsbyer

Spanien lukker nu helt ned

Costa del Sol er fortsat godt forberedt

Vintervejret viser sig igen

Coronavirussen spreder sig fortsat

Annonce
Annonce

Læs også

Coronakrise: Spanien oppe i omdrejninger

Skrevet af La Danesa

Tre millioner har mistet deres job

Dystre udsigter for turismen i 2020

De coronafri landsbyer

7 tips til at arbejde hjemmefra

Den skæve vinkel: Sara López

Online træning med Thomas Frank PT

Annonce
Annonce
Annonce

Læs også

Kære læser (april 2020)

Skrevet af La Danesa

Spanien lukker nu helt ned

Skrevet af La Danesa

Costa del Sol er fortsat godt forberedt

Skrevet af La Danesa

Vintervejret viser sig igen

Skrevet af La Danesa

Coronavirussen spreder sig fortsat

Skrevet af La Danesa

Toppen nås først til april

Skrevet af La Danesa

De internationale feria-dage aflyses

Skrevet af La Danesa

6 gode råd til et sikkert og komfortabelt hjemmekontor

Skrevet af La Danesa
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce