7. december, 2019  |  Skrevet af Sara Laine, sara@norrbom.com

Málaga sportshovedstad 2020

Noelia Losado Moreno ses her i rødt ved præsentationen af en basketballturnering.

2020 bliver et stort år for Málaga, der er blevet udnævnt som europæisk sportshovedstad, hvilket betyder, at idræt og sport får ekstra fokus i byen i løbet af året.

”Vi har store forventninger til det kommende år, og gennem det indeværende år har vi arbejdet intenst med forberedelserne til 2020. Målet med Málaga som den europæiske sportshovedstad 2020 er at stimulere sportsaktiviteter blandt byens befolkning, og selvfølgelig blandt beboerne i hele provinsen. Ud over velkendte sportsgrene som fodbold og basketball har vi også til formål at gøre opmærksom på idræt og sport, der ikke er så kendt, som for eksempel vandpolo,” fortæller Noelia Losada Moreno, byrådsmeldem for kultur og sport i Málaga, der møder La Danesas journalist på Málagas rådhus.

Der er ingen tvivl om, at udnævnelsen af ​​Málaga som den europæiske sportshovedstad 2020 vil hjælpe med at sætte Málaga på kortet sammen med kultur og gastronomi, da der naturligvis vil være mange idræts- og sportsbegivenheder, men Noelia Losado Moreno ser også økonomiske fordele med investeringer i idræt og sport.

”I Málaga ser vi idræt og sport som noget rigtig vigtigt. Vores by har virkelig gode forhold, især til udendørs aktiviteter for alle, unge og gamle, amatører og professionelle. Byen har et godt klima, vand, fin natur og gode arenaer, der er velegnede til sport på alle niveauer, hvad enten det er vandsport eller en joggetur langs havet," siger Noelia Losado Moreno og fortsætter: "I Málaga satser vi meget på at få idræt og sport ind som en hverdagsrutine for befolkningen allerede i en ung alder. Til dette investeres meget i både skoler og i sportsakademier af forskellige slags. Det gør vi, fordi vi ved, at aktive børn bliver ved med at være aktive som voksne.”

Noelia Losado Moreno forklarer endvidere, at i Málaga anslås det, at hver euro, der investeres i idræt og sport, genererer 50 euro i sundhed, hvilket er til gavn for alle på lang sigt. Og resultaterne af investeringer, som allerede er foretagede, viser tydelige resultater; tallene viser, at Málaga i de senere år er gået fra ca. 20 procent af befolkningen, der regelmæssigt dyrker sport, til at mere end 50 procent i dag har inkluderet sport i hverdagen.

Før Noelia Losada Moreno skynder sig videre med forberedelserne, nævner hun, at Málaga by har kalenderen for 2020 fuld af idræts- og sportsaktiviteter, og at der nogle gange vil være nogle afbrydelser i trafikken: ”Det er umuligt at undgå, at gader og dele af byen lukkes for eksempelvis under byens maraton, og der kan forventes mange mennesker og meget trafik under sportsbegivenheder, som for eksempel når Málaga er vært for Copa del Rey i basketball 13.-16. februar. Men kommunen kommunikerer med for eksempel bus- og togfirmaer, der er i fuld gang med forberedelser med ekstra afgange for at sikre, at generne for trafikken bliver så små som muligt."

I skrivende stund har Budapest titlen som Europæisk Sportshovedstad 2019, men den 10. december overleveres den til Málaga under en større ceremoni i Bruxelles. Og når det nye år begynder, er det tid til, at Málaga skal vise sin bedste sportsside!


Udpegningen som Europæiske Sportshovedstad er organiseret af ACES Europe (European Capitals and Cities of Sport Federation). Dette er en non-profit forening med base i Bruxelles, der hvert år uddeler blandt andet titlen Europæisk Sportshovedstadi henhold til bestemte principper for ansvar og etik, bevidsthed om sport som en vigtig del af samfundet for at forbedre livskvaliteten, psyko-fysisk velvære og integration mellem sociale klasser. Initiativet anerkendes i Europa-Kommissionens hvidbog.


Er du interesseret i, hvad der sker, og hvilken indsats der gøres i Sportshovedstaden 2020? Information opdateres løbende på www.malaga2020.eu

Derudover sender Canal Málaga Televisión, torsdage kl. 21.00, et TV-program om sport i forskellige former – skoler, kommunale konkurrencer, sundhed, fremme af fysisk aktivitet, sportsaktiviteter i forskellige områder osv.

Seneste Nyheder

De internationale feria-dage aflyses

Coronavirussen fortsat ikke under kontrol

Costa del Sol godt forberedt mod coronavirussen

Spanierne frygter for deres jobs

Vintervejret kommer tilbage

Coronavirussen spreder sig fortsat

Annonce
Annonce

Læs også

Coronavirussen spreder sig fortsat

Skrevet af La Danesa

Toppen nås først til april

De internationale feria-dage aflyses

6 gode råd til et sikkert og komfortabelt hjemmekontor

Coronavirussen fortsat ikke under kontrol

Costa del Sol godt forberedt mod coronavirussen

Spanierne frygter for deres jobs

Annonce
Annonce
Annonce

Læs også

Málaga C.F.-legenden Joaquín Peiró er død

Skrevet af La Danesa

Netsvindel i forbindelse med coronavirus: Her får du 7 råd til en sikker nethandel

Skrevet af AnyTech365 – www.anytech365.com

Coronakrisen rammer hårdt på Costa del Sol

Skrevet af La Danesa

Voldsomme tiltag mod coronavirussen

Skrevet af La Danesa

Don Juan Carlos skjulte 65 millioner

Skrevet af La Danesa

Blomsterfestival i Córdoba

Skrevet af Rikke Juel Printz

Opbevaring af vin

Skrevet af Jeanett Lorentzen

Jesu svededug i Oviedo

Skrevet af Jette Christiansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce