31. august, 2020  |  Skrevet af Ingvild Mørkved

Kystperlen Nerja

For 20 år siden var byen Nerja en velholdt hemmelighed. Nu farer skandinaver til kystperlen. Og med god grund. Nerja er smukt som et postkort og har masser af charme.

Byen ligger omkring 50 km øst for Malaga og har omkring 20.000 indbyggere. I sommermånederne er den lille by besat af titusinder af turister. Hvor andre byer på Costa del Sol er kendetegnet ved masseturisme og høje blokke, har Nerja lagt vægt på at bevare sin smukke arkitektur. Dette giver dig mulighed for at nyde synet af hvide huse, der bugter sig op ad bakkerne langs de mange strande. Byen summer af liv året rundt takket være den gode blanding af både spanske og udenlandske indbyggere og turister. I byen går erhvervslivet og det daglige liv sin sædvanlige gang - i den gamle bydel med sine smalle gader og mange små butikker, summer beboere og turister om hinanden, og nede ved strandene og promenaden finde restauranter, hoteller og barer i alle prisklasser.


Spændende huler

Nerjas historie går langt tilbage. I 1959 opdagede legende børn drypstenshuler nær byen. Her finder du knogler, værktøjer, keramik og malerier, og det anslås, at hulerne blev beboet allerede i 20.000 f.Kr. Nu er disse drypstenshuler en af ​​de mest besøgte seværdigheder i Spanien. I hulerne kan man se, det, man tror, er verdens største stalaktit - en drypsten på 70 meter. En tur i de fire store huler, der udgør en kontinuerlig helhed på størrelse med en katedral, tager ca. en time. Grotterne er ikke kun en turistattraktion, men også en fremragende koncertsal. Den såkaldte 'Sala de la Cascada' (Vandfaldets Sal) er også kendt som 'Sala de Ballet' og bruges ofte til forestillinger, og det er her den årlige internationale musik- og dansefestival i Nerja løber af staben. Et besøg værd.

Fantastisk udsigt

Centrum af Nerja i sig selv er ikke stort, men det er ikke desto mindre interessant. Her er smalle gader med en række af små butikker og restauranter, der smyger sig langs husets vægge. Midt i byen ligger Balcón de Europa (Europas balkon), et stort og åbent rum, der strækker sig på en klippe med udsigt over havet. Den tilbyder en fantastisk udsigt over to smukke strande og hvidmalede huse samt bjergkæden Sierra de Almijara bagved. Der er også et par 400 år gamle kanoner, der vidner om, at her engang lå en borg til forsvar md pirater, der hærgede kysten. Det siges, at navnet Balcón de Europa blev foreslået af kong Alfonso XII, der besøgte området i 1885 i forbindelse med en jordskælvskatastrofe, og at han var helt betaget af udsigten. Historiske dokumenter har senere vist, at navnet eksisterede før kongens besøg.

Behageligt klima

Området har mikroklima, hvilket gør stedet solrigt med køligere sommer og varmere vinter sammenlignet med resten af ​​regionen. Nerja ligger nemlig i læ af bjergkæden Sierra Almijara. Dette giver mulighed for at dyrke subtropiske frugter som passionsfrugt og avocado, og klimaet har tiltrukket mange udenlandske beboere.

Smukke strande

Der skal nok være i alt 9 km med strande i og omkring Nerja. Her kan du vælge, om du vil besøge en befolket eller nærmest tom strand, og om du vil have badetøj eller ej. Der er en strand for alle. På grund af klipperne ind og ud af byen er området et yndet sted til dykning og snorkling.

Andre attraktioner

Andre seværdigheder, der er værd at se, er Ermita og Santuario de Nuestra Senora de las Angustia, et lille, intimt kapel med flere vægmalerier. El Salvador-kirken fra det 17. århundrede ligger mellem Paseo del Balcón de Europa og Plaza Cavana. I kirken kan du se skulpturer af Jomfru Maria og Kristus, klædt i ægte tøj.

Natteliv

Nerja summer af liv om dagen, og det stopper ikke før sent på natten. Især på promenaden, de tilstødende gader og i de dejlige små gyder flyder det med mennesker gennem aftenen. For en bedre middag anbefales Restaurante 34 og Tapas Bar 34, begge er del af Hotel Carabeo. Hotellet har en uovertruffen beliggenhed midt i hjertet af Nerjas gamle bydel, og du får næppe bedre udsigt over havet. Restauranten er specialiseret i lokale retter fra traditionelt middelhavskøkken, hvor frugt og grøntsager kommer direkte fra deres egen økologiske have. Prisen er lidt højere, men kvaliteten er også god.

I nærheden af ​​Plaza Tutti Frutti vil musik af enhver art holde dig vågen indtil sent på natten. Ellers er der masser af restauranter og barer. Her er der virkelig noget for enhver smag, uanset om du vil have en rolig aften eller danse natten lang.


Om Nerja

Nerja (maurisk Narixa - rig kilde) er en kommune og by i Spanien. Nerja kommune består af byen Nerja og landsbyen Maro.

Nerja ligger i Axarquía-landskabet omkring 50 km øst for byen Málaga. Kommunen har omkring 20.000 indbyggere, og om sommeren besøges byen også af titusinder af turister.

Hulerne i Nerja: www.cuevadenerja.es

Seneste Nyheder

Fortsat spildevandsproblemer på Costa del Sol

Første sensommerregn kommer nu

Kæmpe investeringer på vej

80 procent af kystens hoteller lukker

Svensk fond køber idealista.es for 1.300 millioer euro

Salg af luksusboliger stiger i Marbella

Annonce
Annonce

Læs også

Covid-19: Kun Madrid bekymrer

Skrevet af La Danesa

Spansk laboratorie skal producere vaccine til hele EU

Fortsat spildevandsproblemer på Costa del Sol

Første sensommerregn kommer nu

Kæmpe investeringer på vej

80 procent af kystens hoteller lukker

Svensk fond køber idealista.es for 1.300 millioer euro

Annonce
Annonce
Annonce

Læs også

Covid-19: De første spaniere kan vaccineres til december

Skrevet af La Danesa

Gigantisk bankfusion på vej

Skrevet af La Danesa

Spanien klar til skolestart

Skrevet af La Danesa

Covid-19: Ny smitterekord i Málaga

Skrevet af La Danesa

Yderst utraditionelle beskæftigelsestal

Skrevet af La Danesa

Covid-19: 72 procent af spanierne vil vaccineres

Skrevet af La Danesa

Invester smartere med BinckBank

Skrevet af La Danesa

Covid-19: smitten spredes men kun få indlægges

Skrevet af La Danesa
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce