La Danesa på Youtube

Boganmeldelse: Messi mod Ronaldo

De seneste ti år har Lionel Messi fra FC Barcelona og Cristiano Ronaldo fra Real Madrid været de to bedste fodboldspillere i verden. Men hvem af dem er bedst? Det giver en lang række kendte danskere deres bud på i den aktuelle bog Messi mod Ronaldo.

messi ronaldo1I bogen Messi mod Ronaldo peger adskillige personer på, at Messi er et naturtalent, mens Ronaldo har arbejdet hårdt og målrettet på at blive dygtig. Den vurdering deler sportspsykologen Janne Mortensen imidlertid ikke.

”Jeg tror ikke på, at Messi er et naturtalent i højere grad end Cristiano Ronaldo. Talent rækker kun til en vis grænse, resten er hårdt arbejde, og Messi har også arbejdet benhårdt for at blive så god. Hvis folk har den fejlagtige opfattelse, at Ronaldo har været nødt til at træne meget hårdere end Messi, skyldes det måske, at Ronaldo er mere fremme i medierne og profilerer sig mere. Han slår meget på, at han arbejder hårdt, og han viser os resultaterne af sin træning, når han stiller op i undertøjsreklamer. Derfor er det nemmere for os at have en holdning til ham. Messi er ikke lige så tydelig, vi ser ham ikke i samme grad i gadebilledet, og derfor har vi ikke det samme indblik i hans personlighed,” siger Janne Mortensen.
 

Flest Messi-fans

I bogen er der væsentlig flere Messi-fans end Ronaldo-tilhængere. Det er også det indtryk, fodboldkommentatoren Morten Bruun har:
 
”Det er svært at give et entydigt svar på, hvem af dem der er bedst. Det er klart, at Barcelona-fans foretrækker Messi, mens Real Madrid-fans naturligvis vil sige Cristiano Ronaldo. Hvis vi kigger på de neutrale fans, så er det min klare fornemmelse, at langt de fleste foretrækker Messi, fordi han er mere nobel. Jeg må bare sige, at hvis der er én person i verden, der har lov til at være glad for sig selv, så er det Cristiano Ronaldo. Det kan godt være, at han går meget op i at sætte håret med brillantine og vise sin overkrop frem, men i min verden er han et mandfolk,” siger Morten Bruun.

Forstå Ronaldo

Musikeren Michael Falch har også bemærket, at mange vrænger på næsen af Ronaldo og hans til tider teatralske attituder.
”Overalt fornemmer jeg, at folk har svært ved at nære varme følelser for Ronaldo. Det er, som om hans selvcentrering og hans perfektionisme står i vejen for kærligheden. Disse karaktertræk og hans til tider overstyrede dyrkelse af melodramaet kan meget vel være en mental reaktion på forholdet til den alkoholiserede far, der døde, netop som Ronaldo var begyndt at vise, at han kunne drive det til noget. Det kunne godt se ud, som om hans ambition om at bevise sit værd over for sin 'far i himlen' har været hans helt store drivkraft. Denne mulige forklaring på fodboldspilleren Cristianos ekstremisme kan måske mildne synet på ham,” siger Michael Falch, der mener, at Messi er lettere at holde af end Ronaldo.
 
”I forvejen førte Messi på point, fordi hans vækstproblemer kaldte på empatien i hans unge år. Trods sin status som enestående ener forekommer han langt mere som en holdspiller end Ronaldo. Kollektivets mand kan vi rigtig godt lide. Ydmyge helte er de største,” konstaterer Michael Falch.

messi ronaldo2Parløb i privaten

Bogen Messi mod Ronaldo sammenligner de to spillere på en lang række områder både på og uden for banen. Det er bemærkelsesværdigt, hvordan Messi og Ronaldo har kørt parløb på en lang række parametre. De seneste ti år har de været de to bedste fodboldspillere i verden, de scorer ca. lige mange mål og skiftes til at vinde trofæer både personligt og på klubplan. I privatlivet følges de også ad. De døjer begge med sager om skattesvindel, og og de skal begge være fædre igen i foråret 2018. Som om det ikke var nok, er Messi født 869 dage efter Ronaldo, og Messis første søn er tilsvarende født 869 dage efter Ronaldos første søn.

Messi eller Ronaldo?

Henrik Prip, skuespiller: ”Ronaldo. Det er ubeskriveligt, hvad Messi kan med en bold – og uden Messi er Barcelona et helt andet hold. Men jeg kan bedst lide Smørhår, fordi han er den mest underholdende. Der sker bare mere i ham. Han er et menneske med et kæmpe ego, som får mange til at se rødt – men han er samtidig et menneske, som reagerer intuitivt, umiddelbart og såre menneskeligt.”

Morten Bødskov, politiker: ”Messi. Følelsen af at møde sine Ronaldo-hype-kolleger i folketingssalen, efter Messi har afgjort El Clásico to minutter inde i overtiden, kan ikke beskrives. Det skal mærkes, og deres ansigter skal ses. Når La Pulga efterfølgende løfter sin ikoniske trøje nr. 10 mod publikum, placerer han sig selv i en fortjent historisk kontekst. De største fodboldspillere har nr. 10 på ryggen. Ronaldo spiller som bekendt i trøje nr. 7.”

Michael Carøe, sanger: ”Messi. Forestil dig et julefoto af far, mor og barn: Zlatan, Ronaldo og Messi. Den stærke, den smukke og det lille vidunder. Hverken urkraft eller skønhed kan ændre ved, at Messi er den bedste nogensinde."

Marijana Jankovic, skuespiller: "Messi. Da Messi var barn, mente alle, at han aldrig kunne blive fodboldspiller, fordi han var for lille, men han har modbevist dem og kæmpet og udøvet noget meget stort. Ronaldo har for meget olie i håret, ad! Og jeg vil helt sikkert hellere have Messi med på den røde løber end Ronaldo, for så kunne det være, at jeg for en gangs skyld var højere end nogen, selvom Ronaldo nok kunne låne mig et lommespejl, hvis det blev nødvendigt.”

Signe Vadgaard, sportsvært: ”Ronaldo. Det er jo ganske umuligt at være objektiv. Det er ligesom at spørge, om du bedst kan lide din egen søn eller naboens søn. Næsten. Hvis man holder med FC Barcelona, synes man, Messi er den bedste. Hvis ens klub er Real Madrid, ja så er Ronaldo uforlignelig. Fodbold er følelser. Og mit hjerte banker stærkere for den ene, men de er begge gudsbenådede fodboldspillere, og vi skal være lykkelige for, at vi har haft dem begge to på samme tid. Med det sagt: Ronaldo. Jeg elsker hans ærgerrighed, foruden hans enestående evner på en fodboldbane.”

Herdis Preil Damberg, vejrvært på DR: "Ronaldo. Begge spillere løfter fodboldkampe til et nyt niveau af underholdning og overraskelser, men individuelt er Ronaldo ofte en tåspids foran i de afgørende situationer. Han kan jo lave helt umulige ting med den bold. Desuden gør dramaet omkring personen og spilleren Ronaldo ham til den bedste. Desværre spiller han på det forkerte hold, for Barcelona er min favoritby i Spanien.”

Johnny Madsen, sanger: “Ronaldo er en fremragende fodboldspiller. Men ingen ved siden af eller over Messi. Det har jeg skrevet en sang om. Måske kommer den med på mit næste album,” siger Johnny Madsen i bogen Messi mod Ronaldo. 
 

UdskrivE-mail

Vis mig din landsby – Jens Klausen

I 638 meters højde sidder vi, dyrlægen Jens Klausen på 81 og jeg, og nyder en kop kaffe i den forsig...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - Janne Valentin Lassen

Vi kender hende som den søde, stille blomsterpige. Men bag det bløde smil og den rolige sjæl gemmer ...

Tema & Profiler

En dag med – ejendomsformidler og livsstilsekspert, Martin J…

M21 hedder firmaet, Martin Juncher hedder manden. For syv år siden tog han springet og flyttede til ...

Tema & Profiler

Boganmeldelse: Messi mod Ronaldo

De seneste ti år har Lionel Messi fra FC Barcelona og Cristiano Ronaldo fra Real Madrid været de to ...

Kultur

Svimlende milliardbeløb fordeles i Spaniens julelotteri

For 20 euro får man chancen for en 165. del af den største præmie, El Gordo. Med en årlig pengepræm...

Øvrigt

Victoria er kommet hjem

Den forsvandt fra markedet i et par årtier men er nu igen på alles læber. Victoria-øllen sælger atte...

Gastronomi

Sport

Cirkus-kaptajnen

Historien om Recio, der blev opereret, blev far og gift og nu er en omstridt Málaga-anfører. Uafbrudt fightende og gestikulerende overfor dommeren skiller han sig ud på Málagas CF La Liga-hold i dets bestræbelser på at finde fodfæste i den bedste spanske række. Hans gode borgerlige navn er José Lui...

Sport

Klubmesterskab på Rio Real

For andet år i træk samlede Vikingos Golf 44 spillere til Klubmesterskab på Rio Real med Nordea v. Jesper Hertz som sponsor og de gæve vikinger kom med høje forventninger og godt humør til matchen. Rio Real rangerer blandt de absolut bedste golfbaner på Costa del Sol og var igen en smuk oplevelse, v...

Golf

Vikingerne på Almenara

Vikingos Golf's næstsidste turnering i 2017 fandt sted den 23. oktober på Almenara Golf med Jyske Bank som sponsor og det blev en stor oplevelse, både banen, naturen og middagen.   Banen var i virkelig god stand med flotte fairways og med meget sværegreens, som tillige var lynhurtige. De fle...

Golf

Club de Golf Dinamarca på Los Naranjos

CdGD’s månedsmatch november blev spillet fredag den 10. november på Los Naranjos Golf Club. Dagens match blev sponseret af Nordea Private Banking præsenteret af Jesper Hetz.. Det var 26. gang Nordea var sponsor på en CdGD match. Tusinde tak for det!Da kanonen lød kl. 09:30 blæste der en meget kold n...

Golf

Udflugter & Rejser

Glamping i olivenland

Glamping er et ord, der er sat sammen af ´glamour´ og ´camping´. Glamping er altså glamourøs camping. Det kan være camping i specielle telte, som er lækkert indrettet og har eget bad, eller det kan væ...

Udflugter & Rejser

En weekend i Córdoba

Córdoba er en af de mest fodgængervenlige byer, du kan bruge en weekend i. Selve centrum er ikke uoverkommeligt stort, og de fleste seværdigheder kan nås på gåben indenfor en rimelig tid. Du får kultu...

Udflugter & Rejser

Molvízar, Romerstien og Sierra del Chaparral

Molvízar er en lille landsby, som ligger godt gemt i skørterne af Sierra del Chaparral i Granada provinsen, lidt nord for Motril. I gamle dage skulle man være heldig, hvis man faldt over Molvízar, men...

Udflugter & Rejser

Gastronomi

Victoria er kommet hjem

Den forsvandt fra markedet i et par årtier men er nu igen på alles læber. Victoria-øllen sælger atte...

Gastronomi

Sabor a Málaga: Mantecados og polvorones i store læs hos Sab…

Lang tradition Dem, som nogen gange har fejret jul i Spanien, kan ikke undgå at bemærke de små papi...

Gastronomi

Vin og din mad: Ingen nytårsaften er fuldendt uden god vin

- og masser af bobler! Nytårsaften er en oplagt aften til at finde de bedste flasker frem til ...

Gastronomi

Kultur

Boganmeldelse: Messi mod Ronaldo

De seneste ti år har Lionel Messi fra FC Barcelona og Cristiano Ronaldo fra Real Madrid været de to bedste fodboldspille...

Kultur

Bogudgivelse: En ronkedors bekendelser

Det er med tilbageholdt åndedræt, man læser om ronkedorens bekendelser i den nyligt udkomne roman af 78-årige Sven Refsl...

Kultur

Kruseduller og flamenco i Sara Baras’ opsætning af ’Sombras’

Hun er danserinde, instruktør og koreograf. Og så er hun en af de mest anerkendte danserinder på den internationale scen...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Vis mig din landsby – Jens Klausen

I 638 meters højde sidder vi, dyrlægen Jens Klausen på 81 og jeg, og nyder ...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - Janne Valentin Lassen

Vi kender hende som den søde, stille blomsterpige. Men bag det bløde smil o...

Tema & Profiler

En dag med – ejendomsformidler og livsstilsekspert, Martin J…

M21 hedder firmaet, Martin Juncher hedder manden. For syv år siden tog han ...

Tema & Profiler

Plastik-diæt - Del 3

Efter artiklen om mikroplast i La Danesas martsudgave i år har redaktionen ...

Tema & Profiler

Tag en weekend i sneen til jul

Irving Berlins klassiske tekst: ”I’m dreaming of a white Christmas, Just li...

Tema & Profiler

Don’t waste fashion – byt dig til nyt tøj

Byt mere, forbrug mindre. I denne artikel guider vi dig til, hvordan du kan...

Tema & Profiler

Runway er landet

En ung skandinavisk virksomhed på Costa del Sol hører til blandt de hurtigs...

Tema & Profiler

Iluminaciones Ximénez

Når vi står med knejsede nakker og åben mund og kigger op på det fantastisk...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - Bent Flindt

Han er formand, talsmand, hundemand, foreningsmand, sportsmand og farmand. ...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29