Radikal ændring i arveskatten på vej - Også september slår alle rekorder - AVE-byerne i ny alliance

Radikal ændring i arveskatten på vej

Socialistpartiet i Sevilla og støttepartiet Ciudadanos er blevet enige om igen at ændre på arveloven i Andalusien. Og det bliver en ændring, som kommer skatteyderne til gode. De to partier, som har flertal i det andalusiske parlament, vil nemlig forhøje det skattefrie arvebeløb til en million euro. Det betyder, at den første million, der går i arv, bliver skattefri. Aftalen gælder også udlændinge og deres arvinger, der er residente i Andalusien. De to partier blev for et par år siden enige om at øge det skattefrie arvebeløb til 250.000 euro – men nu skal beløbet forhøjes yderligere. En nedsættelse af arveskatten i Andalusien er én af Ciudadanos’ mærkesager og PSOE er stærkt afhængige af partiets støtte for at kunne holde valgperioden ud.
 

Også september slår alle rekorder

Både i lufthavnen, på hotellerne og blandt de handelsdrivende meldes der om en rekord-god sommer. Men festen er tilsyneladende ikke slut, for september tegner også til at blive fantastisk. Turisterne fra ind- og udland valfarter fortsat til Costa del Sol og nyder godt at de lidt mildere temperaturer og lavere priser i denne måned. I hotelejerforeningen (Aehcos) har man sat næsen op efter en belægningsprocent på mellem 78 og 80 procent i september, hvilket vil være ny rekord.

AVE-byerne i ny alliance

Spaniens 29 byer med hurtigtoget AVE er godt på vej til at indgå en ny alliance i bestræbelserne på at tiltrække flere turister fra USA og Asien. Repræsentanter fra de 29 spanske byer mødtes i Málaga midt på ugen for at lægge strategi.
”Det handler om at få etableret et samarbejde mellem statsbanerne Renfe, en række store tour-operators og os byer med AVE-toget. En turist rejser ikke fra USA eller Asien kun for at besøge én spansk by men derimod for at udforske et helt land. Derfor skal vi markedsføre os samlet og tilbyde nogle nye komplette rejser. Her er AVE-toget en ny, hurtig og komfortabel rejseform mellem byerne,” forklarede Málagas borgmester Francisco de la Torre til pressen efter det første møde. Málaga har i forvejen et samarbejde med Granada, Sevilla og Córdoba som markedsfører sig under betegnelsen ”Andalusien Soul” på de fjerne markeder.

Kaos i Catalonien - Marbella-politiker anholdt i Argentina - Ryanair aflyser flere fly fra Spanien

Kaos i Catalonien

Det står fortsat uvist, hvad der vil ske i Catalonien søndag den 1. oktober. Den catalanske regionalregering har udskrevet uafhængighedsvalg, som centralregeringen i Madrid, med støtte fra domstolene, har erklæret ulovligt. Men et snævert flertal blandt de catalanske politikere fortsætter ufortrødent kampen for deres valg, mens centralregeringen har valgt en lidt mere moderat strategi for at forhindre valget. Således er samtlige borgmestre, offentlige funktionærer og lokalpoliti blevet informeret om deres pligt til ikke at åbne valgstederne den 1. oktober. Og tilsvarende om deres juridiske ansvar ved ikke at gribe ind, hvis de får kendskab til et åbent valgsted. Tilsvarende har spansk politi igangsat en omfattende rensagning af alle trykkerier, for at sikre valgmateriale ikke kommer i omløb. For et par dage siden konfiskerede politiet 1,3 millioner tryksager (plakater, brochurer og løbesedler), som selvsagt promoverede et ja til selvstændighed. Situationen i Catalonien giver daglige overskrifter i næsten samtlige spanske medier, så her på La Danesas redaktioner følger vi naturligvis op på sagen.
 

Marbella-politiker anholdt i Argentina

Han forsvandt i 2006, da Malaya-sagen for alvor tog fat i Marbella. Hele det gamle GIL-byråd med følge blev anholdt og senere dømt for omfattende korruption. Men ét byrådsmedlem var ikke hjemme, da politiet kom for at anholde ham.
I elleve år har Carlos Fernández været på flugt fra de spanske myndigheder – og senere Interpol. Men i sidste uge blev han anholdt på sin bopæl i byen Rivadavia, som er en mindre by med 80.000 indbyggere i det østlige Argentina.
Carlos Fernández er naturligvis blevet ældre at se på, men flere operationer har også været med til at ændre hans udseende. Han har tilsyneladende ernæret sig som coach for lokale virksomheder, private og sågar en forhenværende borgmesterkandidat. Han har arbejdet under navnet Carlos Hernández med H og ikke Fernández, som er hans rigtige navn. Kort efter sin flugt mødte den tidligere Marbella-poltiker en argentinsk pige, som han i dag har to børn på henholdsvis seks og ni år med.
Det var argentinsk politi, der stod bag anholdelsen af Carlos Fernández og det er derfor de argentinske myndigheder, der inden for de kommende 30 dage skal beslutte, om han skal udleveres til Spanien eller ej. Carlos Fernández ønsker at blive i Argentina af hensyn til sin familie og det nye liv, han har skabt der. I Spanien kan han sandsynligvis ikke sagsøges, da forældelsesfristen i Malaya-sagen er udløbet.

Ryanair aflyser flere fly fra Spanien

Har du booket billet med Ryanair så tjek hellere, at dit fly kommer i luften inden du sætter kursen mod lufthavnen. Det irske luftfartsselskab vil nemlig de kommende seks uger aflyse 50 daglige fly – heraf flere afgange fra Spanien. Ryanair står pludselig uden piloter, fordi selskabet har forregnet sig i sin ferieplanlægning. Den farverige ejer af Ryanair, Michael O’Leary, tager det fulde ansvar for fejlen og garanterer, alle rejsende naturligvis får deres penge tilbage. Han påpeger, at det trods alt kun er to procent af selskabets 2.000 daglige afgange, som aflyses, og at alt vil køre som planlagt igen om seks uger. Flere Ryanair fly fra Madrid og Barcelona er de sidste par dage blevet aflyst. Málaga er hidtil gået fri af aflysninger.

Europas længste modeshow i Málaga - 50 ofre mindes i Málaga lufthavn - Marbellas gader skal renses for efterladte køretøjer

Europas længste modeshow i Málaga

Den blå løber rulles ud over hele Málagas centrale strøg, Calle Larios, når byen i weekenden er vært for Málaga Fashion Week. Spaniens førende designere vil fra fredag til søndag præsentere deres nyeste kollektioner på hele Calle Larios, som til lejligheden gøres klar til at blive Europas længste modeshow på næsten 300 meter. Det hele begynder fredag aften kl. 20.30 og slutter søndag aften ved samme tid. Det store modeshow er åbent for alle interesserede. Dog er der særlige pladser til 2.000 inviterede branchefolk.
 

50 ofre mindes i Málaga lufthavn

For 35 år siden, den 13. september 1982, blev Málaga ramt af sin hidtil største flyulykke, da 50 passagerer mistede livet ombord på et Spantax fly med kurs mod New York. Grundet overvægt kunne piloten ikke lette, og da han forsøgte at bremse op, var det for sent. Flyet skred ud over N-340 landevejen og videre ind i et hus, hvor det brød i brand. Mange passagerer nåede ikke ud i tide, da flere nødudgange var delvist blokkerede og selve passagergangen var overfyldt med passagerers ekstra rejsegods. 35 års-dagen for katastrofen blev mindet i lufthavnen og i alle større lokale medier. På La Danesas web  kan du læse en større – og noget mere munter – artikel om udviklingen i Málagas lufthavn, som sidste år fyldte 50 år - Læs artiklen her.

Marbellas gader skal renses for efterladte køretøjer

Kommunens depoter for efterladte køretøjer er fyldt til bristepunktet.
Over 1.100 biler og motorcykler er aldrig blevet afhentet af deres ejermænd, efter at kommunen har fjernet køretøjerne for at have stået ulovligt parkeret. De overfyldte depoter har betydet, at man de sidste mange måneder ikke har fjernet flere efterladte biler fra gader og stræder grundet pladsmangel på byens depoter. Men det vil kommunen nu gøre noget ved. Et nyt dekret skal sikre, at bilerne på kommunens depoter hurtigere kan ryge til skrot for den vej rundt at genvinde plads. Dekretet træder i kraft allerede nu, så kommunen forventer, at man i de kommende par uger vil kunne fjerne op til 100 biler, som står efterladt og bestemt ikke pynter i gadebilledet. Kommunen opfordrer borgerne til at kontakte myndighederne på mailen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvis man har kendskab til biler, som har stået efterladt i over en måned.

Oprørsk stemning i Catalonien - 2.000 nye retssager mod bankerne - Málaga C.F. i store problemer

Oprørsk stemning i Catalonien

Mellem 350.000 og en halv million catalanere gik mandag på gaden for at manifestere sig til det kommende uafhængighedsvalg, som den catalanske regionalregering har udskrevet til den 1. oktober. Tirsdag var ”Diada”, som er den årlige catalanske regionale helligdag og, som forventet, blev den brugt som talerør for catalansk uafhængighed. I Barcelona og de større catalanske byer Tarragona og Lleida var demonstrationerne størst. Udskrivelse af uafhængighedsvalget er mod den spanske forfatning og mod centralregeringens vilje. Til trods for de massive opbud i gaderne fortæller samtlige meningsmålinger fortsat om et meget delt Catalonien i spørgsmålet om uafhængighed. De næste par uger forventes at blive yderst intense, idet regeringen i Madrid med alle midler vil forhindre uafhængighedsvalget.
 

2.000 nye retssager mod bankerne

Málagas byret er i årets løb blevet yderligere overbebyrdet med arbejde.
2.000 utilfredse bankkunder har nemlig løbende over året sagsøgt deres bank for ikke at have tilbagebetalt de renter, de har betalt for meget på deres variable boliglån. Kort fortalt har de fleste spanske banker sikret sig en mindsterente på de boliglån, de udstedte i 00’erne. Den vej rundt var bankerne sikret en renteindtægt, selvom renten faldt til et yderst lavt niveau (som blev tilfældet). Mange låntagere har ikke været klar over denne klausul ved optagelsen af lånet og har derfor reklameret tilbagebetaling af deres overrente. En EU-dom har fastslået, at klausulen er ulovlig med mindre låntager burde være i stand til at gennemskue låneaftalens vilkår. Derfor kan f.eks. økonomer, advokater, revisorer og andre, som arbejder indenfor lignende erhverv, ikke få tilbagebetalt deres for meget betalte renter. De 2.000 retssager går i dag primært på spørgsmålet ”hvem burde, og hvem burde ikke, havde kendt til denne klausul”.
 

Málaga C.F. i store problemer

Den massive piften fra små 30.000 tilskuere på Estadio La Rosaleda kunne høres over store dele af Málaga by mandag aften. Årsagen var stor utilfredshed og frustration over endnu et nederlag til byens fodboldhold. Denne gang var det Las Palmas, Málaga C.F. tabte til (1-3). Det var klubbens tredje nederlag i tre kampe.
Forud for sæsonen har Málaga solgt, eller mistet, fire af sine bedste spillere fra sidste sæson og erstatningerne er ikke til at få øje på. Den store piftekoncert efter mandagens nederlag var derfor rettet direkte mod klubbens ejer, Al Thani, og ikke træner Michel.

Mere brænde på bålet i Catalonien - Udlejningsboliger vinder fortsat frem - Unicaja bag kæmpe bolighandel

Mere brænde på bålet i Catalonien

Et splittet catalansk parlament vedtog onsdag den nye lov, som skal sikre gennemførelsen af det catalanske uafhængighedsvalg den 1. oktober og efterfølgende den praktiske gennemførelse af en mulig løsrivelse. Som ventet blev det en lang og intens debat. Og lige så ventet fik de pro catalanske partier loven vedtaget på ganske få mandaters flertal.
Afstemningen er endnu et klart signal på, at de catalanske ledere ufortrødent arbejder mod et uafhængighedsvalg og efterfølgende en løsrivelse. Centralregeringen i Madrid er lige så klar i spyttet. Rajoys højrehånd, María Soraya, fastslog på et pressemøde onsdag, at regeringen længe har haft sit juridiske modspil klar, som vil inkludere anholdelser og retsforfølgelse af de ledende catalanske politikere, hvis de fortsætter processen, for brud på den spanske grundlov. María Soraya sagde direkte, at regeringen naturligvis ikke vil tøve med at komme den catalanske befolkning til undsættelse. Hendes formulering bakkes op af de seneste meningsmålinger, som viser, at nej’et til løsrivelse vil vinde, hvis et legalt valg udskrives.

Udlejningsboliger vinder fortsat frem

Efterspørgslen efter turistlejligheder er nu så stor, at der i Marbella og Málaga by udbydes flere sengepladser i lejligheder end på hotellerne. Det sidste halvandet år har udlejningen for alvor taget fat. Mange turister ønsker en lejlighed frem for et hotelværelse, da det ofte er billigere og giver mulighed for selv at lave mad. Og for udlejer er det langt mere rentabelt at udleje på korttidsbasis i stedet for langtidsleje. I Marbella er der i således ca. 16.000 sengepladser i lejligheder på markedet mod hotellernes 12.000 sengepladser. I Málaga by hedder tallene 11.000 / 9.000. I Torremolinos er tendensen derimod den stik modsatte. Byen holder skansen som kystens hotelby nummer ét med 20.000 sengepladser mod kun 3.000 sengepladser i udlejningsboligerne. Hotellernes modspil mod udlejningsboligerne er ofte lave priser og all-inclusive.

Unicaja bag kæmpe bolighandel

Banken Unicaja har lukket en af tidens største bolighandler med den nationale byggemastodont Neinor Homes. Seks store byggegrunde i Limonar og Teatinos i Málaga på i alt 90.000 kvadratmeter er blevet handlet for 68 millioner euro. Neinor Homes har planlagt at opføre i alt 800 boliger på grundene. For Unicaja er det en lettelse at få solgt ud af sit ”boliglager”, som i snart ti år har været en tung klods om benet for Málagas lokale bank. Neinor Homes besidder nu i alt 29 byggegrunde i Málaga provinsen, hvorpå der er projekteret 2.300 nye boliger. Byggegrundene er samlet vurderet til 1.300 millioner euro.

Oferta de Empleo del Consulado de Dinamarca con sede en Málaga

El Consulado de Dinamarca con sede en Málaga busca un nuevo empleado con disponibilidad de incorporación inmediata.

Plazo de solicitud: Hasta el 30 septiembre 2017.
 
Puesto ofertado: Auxiliar Administrativo a tiempo parcial (20h semanales) con posibilidad de ampliación en el futuro. La persona elegida se unirá a un equipo formado por otros dos trabajadores, en el que la tarea principal será asistir a ciudadanos daneses y extranjeros con residencia legal en Dinamarca y realizar gestiones de apoyo a la Oficina Comercial.
 
En el puesto se requerirá trabajar de manera conjunta con compañeros, tanto de la Embajada de Dinamarca en España, en el Ministerio de Asuntos Exteriores en Dinamarca, como en los 12 consulados honorarios que Dinamarca tiene en España.

Requisitos:

Danés nivel alto escrito y hablado
Español nivel alto escrito y hablado
Inglés nivel alto escrito y hablado

Se valorará:

Formación y/o experiencia en la realización de tareas administrativas y atención al público.
Habilidades sociales, empatía y decisión. Tiene que saber manejar situaciones de estrés.
Conocimientos en informática, contabilidad básica y administración.
Habilidad para trabajar en equipo.
Disposición para trabajar con flexibilidad en cuanto a los horarios de trabajo

SOLICITUD

La solicitud, acompañada del CV, se enviará la atención de Marisa Moreno Castillo en la dirección Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. o mediante entrega en mano en la sede del Consulado C/ Cordoba, num. 6, Oficina 4040, Málaga.
Asunto: ”Empleado Consular”
 

Arbejdsløsheden stiger men... - Costa del Sol vil til Kazakhstan - Varmerekord for september - Støt æslerne i El Refugio del Burrito

Arbejdsløsheden stiger men...

Den spanske ledighed er pr. 1. september steget med 46.000 personer og dermed er den samlede arbejdsløshed oppe på næsten 3,4 millioner.
Men de nye ledighedstal er slet ikke så dårlige som de måske lyder. En stigning på 46.000 i august, hvor sommeren går på hæld, er således den mindste stigning i otte år. Tilsvarende er den samlede ledighed på 3,4 millioner også det bedste ledighedstal i otte år.
De tabte arbejdspladser skal selvsagt primært findes indenfor servicefaget og har også ramt Málaga-provinsen, hvor sommeren altid giver arbejde til tusindvis af ledige.

Costa del Sol vil til Kazakhstan

Málaga-provinsens turistråd går fortsat nye veje for at få Costa del Sol markedsført på nye markeder. Næste stop på turen er Kazakhstans hovedstad Astana, hvor Costa del Sols turistråd er repræsenteret på en stor international messe i denne uge. ”Flere og flere fra fjerne mål i Europa og Østen får øjnene op for Málaga,” fortæller Elias Bendodo, som er præsident for Málagas amtsråd og repræsenteret på messen. ”Det er kulturen, livsstilen, shopping, luksus og helseturisme Costa del Sol i dag vinder frem på. Og så de mange muligheder for investorerne,” siger Elias Bendodo. Det er første gang, turistrådet er repræsenteret på messe i Kazakhstan.

Varmerekord for september

Det var varmt i mandags. Så varmt at man flere steder på Costa del Sol var nær varmerekorden for september. I Vélez- Málaga blev der registreret 39 grader, i lufthavnen nåede temperaturen op på 38 grader, og i Coín og Benahavís blev der målt henholdsvis 37 og 37,4 graders varme. De fleste steder i kystbyerne lå temperaturen på omkring de 35 grader. Det var en varmebølge fra Afrika, som ramte Málaga-provinsen mandag morgen, der forårsagede de tårnhøje temperaturer. Varmebølgen aftog tirsdag, og derfor forventes der langt mere moderate og almindelige dagstemperaturer på 28 til 30 grader ugen ud. Det er yderst sjældent temperaturerne i september overstiger 35 grader. Men det skete altså i mandags.
 
donkey

Støt æslerne i El Refugio del Burrito

En velgørenhedsmiddag for Refugio del Burrito, der tager sig af æsler og andre efterladte og mishandlede dyr, afholdes den 9. september på Hotel Tamisa Golf.
Prisen er 33,00 euro, hvoraf 5 euro går til Refugio del Burrito. Den inkluderer velkomstdrink, 3-retters menu med halv flaske vin. Musik, underholdning, lotteri og auktion.
Arrangementet starter kl. 20.30.
Booking hos Inga Yvon Brüning: 654 513 380, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Hotel Tamisa Golf: 952 585 988.

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29