25. november, 2020  |  Skrevet af Martin Norrbom

Kære læser (December 2020)

Julen nærmer sig med hastige skridt. Intet er i år som det plejer. Julemarkeder, julefrokoster og fyldte kirker rimer ikke på Corona. Alligevel må vi finde de positive takter frem. I en højtid som trues af krisen, er det vigtigere end nogensinde at dyrke de vante traditioner. Så godt som man nu kan.

I skrivende stund er det svært at sige, om julefejringen i Spanien kommer til at lide under det nuværende forsamlingsforbud på seks personer. Højtiden handler primært om nærvær og samvær og hvor trist det ville det være, hvis vi ikke kan samle hele familien juleaften?

Vi har spurgt en række herboende danskere om hvordan de tænker at fejre jul i år.

Når nu julen alligevel ikke bliver som den plejer, hvorfor så ikke prøve noget nyt - spansk julehygge! 

Vi giver dig opskrifterne på lækre spanske juledelikatesser som du selv kan lave. Der er ligesom ikke nogen egentlig spansk pendant til de traditionelle danske juledelikatesser som 

æbleskiver, karrysild og medister med grønlangkål, så brug din fantasi - eller find inspiration her i magasinet.

I artikelserien ”På den anden side” sætter vi fokus på det faktum, at nærvær og samvær i den moderne verden er en mangelvare.

Siden 1980’erne har vi med begejstring hørt på, og talt om, at vores samfund er i rivende udvikling. En god udvikling, hvor alt bliver lettere, hurtigere og bedre for alle. Sådan er det også gået. Verden er blevet mindre, mulighederne større og de sidste mange årtier er vores velfærd bare steget og steget. Det gælder, vel at mærke, både vores økonomiske velfærd og personlige frihed. Det er bare som om, vi nu er begyndt at glemme det vigtigste: os selv og hinanden! Det kan let lyde ulideligt filosofisk – men sådan er det ikke her. Læs bare videre på side 14.

I denne måned tager vi dig med på en oplevelse ud over det sædvanlige. Der er noget uimodståeligt charmerende i at kunne svæve, hvor vinden bringer en. Du skal med til vejrs over Ronda i en luftballon. Udsigten over den smukke by er uvurderlig og man bliver simpelthen forelsket i denne fredelige og unikke måde at opleve verden ovenfra. Absolut et ”must” skulle du lægge vejen forbi Ronda.

Endnu en stor naturattraktion er en realitet i form af den nye hængebro på det nye stykke af Gran Senda de Málaga (GR 249), som netop er åbnet mellem Canillas de Aceituno og Sedella. 

Det er bestemt ikke en tur for folk med højdeskræk og dårlig kondition, men er man til storslået, overvældende naturskønhed med vildskab og gys, så skal denne vandretur opleves.

Vi har også besøgt Alcalá la Real som er et udsøgt mål for en skøn weekendudflugt.

Alcalá la Real ligger 45 km. nordvest for Granada og er en spændende gammel by med en masse historie og en imponerende borg. Byen har 22.000 indbyggere og den emmer af velstand og good vibes. Velstanden skyldes utvivlsomt olivendyrkning, som her har fundet sted lige siden tidernes morgen. Byen byder på en smuk vandretur, så tag med på opdagelse i Alcalá la Real. 

Provinsens stolthed, det lokale fodboldhold fra Málaga CF, har gennemlevet en turbulent tid de seneste år. Efter en årrække i den fornemste spanske liga, er holdet rykket ned i næstbedste række. Sportsligt slås igen gode takter, men det roder i baglandet. Følg med hver måned hvor sportsjournalist, Morten Møller, skildrer forholdende i klubben. Med sit store engagement i klubben, er han den journalist med størst kendskab til forholdene i Málaga CF.

På trods af alle udfordringerne vi gennemlever i denne tid, håber jeg, at i alle finder juleglæden frem og imødeser det nye år fulde af forventning og optimisme.

En rigtig glædelig jul og et strålende 2021.

MN

Seneste Nyheder

Gigantisk gaseksplosion i Madrid

Flyselskabet Norwegian reddes

Costa del Sol lukker bygrænserne

Restriktionerne evalueres nu hver uge

Frygtet forbryder fængslet i Fuengirola

Mere regn på vej

Annonce
Annonce

Læs også

Klar melding fra regeringen: Nej til lockdowns

Skrevet af La Danesa

Hele Andalusien lukker sine bygrænser

Gigantisk gaseksplosion i Madrid

Flyselskabet Norwegian reddes

Costa del Sol lukker bygrænserne

Restriktionerne evalueres nu hver uge

Frygtet forbryder fængslet i Fuengirola

Annonce
Annonce
Annonce

Læs også

Covid-19: smitten ude af kontrol

Skrevet af La Danesa

Borgere 80+ kan nu vaccineres

Skrevet af La Danesa

Passagertallet kollapser i Málaga lufthavn

Skrevet af La Danesa

Juan Carlos bliver delvis ukrænkelig

Skrevet af La Danesa

Sne og kulde over hele landet

Skrevet af La Danesa

Covid-19: smitterekord på Costa del Sol

Skrevet af La Danesa

Masser af vand

Skrevet af La Danesa

Udsalg skydes i gang

Skrevet af La Danesa
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce