6. april, 2020  |  Skrevet af Per Mønsted og Jacob Johansen

Boligspalten: Hvordan laver jeg den bedste boliginvestering?

Det er i disse dage svært ikke at bekymre sig om coronavirus og hvordan den potentielt kunne påvirke den ellers forventede spanske boligprisstigning på 4,2 % i 2020 (kilde: S&P global ratings). Men hvis vi udelader usikkerheden om corona, indtil vi ved mere, så er det stadig afgørende for en god investering, at man træder ind i de områder, hvor gensalgsværdien samt udlejningspotentialet vurderes højest og hvor man har sat sig grundigt ind i lokalplaner samt tendenser og trends for området. Dette kan din ejendomsmægler hjælpe dig med.

Ejendomsinvestering er investering, og ligesom med aktier kan en ejendom falde eller stige i værdi, især hvis du udelukkende beror på en værdistigning. Men hvis der investeres ud fra lejeindtægt, så kan en værdistigning ses som et bonussupplement.

Der er ikke mange, der ved det, men for at lave en fornuftig ejendomsinvestering på Costa del Sol kræver det i praksis ikke meget mere en 500.000 DKK og resten kan lånes til en billig rente over 25 år. Det hænger sammen med, at der på boligmarkedet hernede stadig findes 1- og 2-værelses gensalgsboliger til godt 1 million kr. hvor man kan opnå et afkast på 10 % ved at leje dem ud.  

Boligmarkedet på Costa Del Sol er stadig populært at investere i, og priserne ligger generelt 25 % under, hvad de gjorde før krisen i 2007 (kilde: Nykredit). Der er flere måder at investere i mursten på, og derfor er det også vigtigt at bestemme sig for, hvordan man vil investere. Mange ser muligheder i at købe ældre boliger, der trænger til renovering, og som derefter enten udlejes i en årrække eller bare sælges videre med det samme. Der er også stadig stigende interesse for boliger på projektplan, hvor betalingsstrukturen er attraktiv, og hvor den forventede gevinst, historisk set, ligger på ca. 20 %, så snart boligen er opført og der er vand i poolen og palmerne er plantet osv. 

Hvad end du har temperament til det ene eller andet koncept, så er det altid vigtigt, at du søger rådgivning hos din ejendomsmægler i forhold til skattebesparelser. Der er inden for alle typer boligkøb stor forskel på, om der investeres som privatperson eller i selskabsform f.eks. direkte fra dit danske holdingselskab eller via et spansk datterselskab. 

Seneste Nyheder

Ny finanslov på vej

Covid-19: Málaga siger godnat kl. 23.00

Covid-19: Stabil udvikling på Costa del Sol

Axarquía får Spaniens tredje længste hængebro

Covid-19: 31 mio. vacciner på vej til Spanien

Covid-19: fortsat lave smittetal på Costa del Sol

Annonce
Annonce

Læs også

Covid-19: Grænserne lukkes i flere andalusiske byer

Skrevet af La Danesa

Sidste skål klokken 22.30 på Costa del Sol

Ny finanslov på vej

VoxPop: Livet under Covid-19

På den rigtige bar på det rigtige tidspunkt

Den skæve vinkel: Thomas Harder Johansen

Et dusin + 1 grund til at tilbringe en weekend i romantiske Ronda

Annonce
Annonce
Annonce

Læs også

Bautasten og megalitcirkler ved Evora samt Portugals mest autentiske by Monsaraz

Skrevet af Else Byskov

Forskelle i køkkenet - hvorfor Spanien er anderledes, når det kommer til mad

Skrevet af Hans Eguinoa, grundlægger af www.bonitonorte.com

Din julemand på fire hjul

Skrevet af La Danesa

JENSEN CROWN MED ALOY® 3.0 SPRINGS

Skrevet af La Danesa

Covid-19: Málaga siger godnat kl. 23.00

Skrevet af La Danesa

Covid-19: Stabil udvikling på Costa del Sol

Skrevet af La Danesa

Axarquía får Spaniens tredje længste hængebro

Skrevet af La Danesa

Den smukke træbro over Guadalhorces delta er nu åbnet

Skrevet af Else Byskov
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce