6. april, 2020  |  Skrevet af Per Mønsted og Jacob Johansen

Boligspalten: Hvordan laver jeg den bedste boliginvestering?

Det er i disse dage svært ikke at bekymre sig om coronavirus og hvordan den potentielt kunne påvirke den ellers forventede spanske boligprisstigning på 4,2 % i 2020 (kilde: S&P global ratings). Men hvis vi udelader usikkerheden om corona, indtil vi ved mere, så er det stadig afgørende for en god investering, at man træder ind i de områder, hvor gensalgsværdien samt udlejningspotentialet vurderes højest og hvor man har sat sig grundigt ind i lokalplaner samt tendenser og trends for området. Dette kan din ejendomsmægler hjælpe dig med.

Ejendomsinvestering er investering, og ligesom med aktier kan en ejendom falde eller stige i værdi, især hvis du udelukkende beror på en værdistigning. Men hvis der investeres ud fra lejeindtægt, så kan en værdistigning ses som et bonussupplement.

Der er ikke mange, der ved det, men for at lave en fornuftig ejendomsinvestering på Costa del Sol kræver det i praksis ikke meget mere en 500.000 DKK og resten kan lånes til en billig rente over 25 år. Det hænger sammen med, at der på boligmarkedet hernede stadig findes 1- og 2-værelses gensalgsboliger til godt 1 million kr. hvor man kan opnå et afkast på 10 % ved at leje dem ud.  

Boligmarkedet på Costa Del Sol er stadig populært at investere i, og priserne ligger generelt 25 % under, hvad de gjorde før krisen i 2007 (kilde: Nykredit). Der er flere måder at investere i mursten på, og derfor er det også vigtigt at bestemme sig for, hvordan man vil investere. Mange ser muligheder i at købe ældre boliger, der trænger til renovering, og som derefter enten udlejes i en årrække eller bare sælges videre med det samme. Der er også stadig stigende interesse for boliger på projektplan, hvor betalingsstrukturen er attraktiv, og hvor den forventede gevinst, historisk set, ligger på ca. 20 %, så snart boligen er opført og der er vand i poolen og palmerne er plantet osv. 

Hvad end du har temperament til det ene eller andet koncept, så er det altid vigtigt, at du søger rådgivning hos din ejendomsmægler i forhold til skattebesparelser. Der er inden for alle typer boligkøb stor forskel på, om der investeres som privatperson eller i selskabsform f.eks. direkte fra dit danske holdingselskab eller via et spansk datterselskab. 

Seneste Nyheder

Ny plan for byplanlægning på vej

Byggebranchen tilbage på sporet

Bekymring for de mange små Covid-19 udbrud

Plaza Mayor udvider sit designer outlet

Coronakrisen rammer ejendomsmarkedet

Covid-19: bekymring for nye små udbrud

Annonce
Annonce

Læs også

Alle skal fra onsdag bære mundbind

Skrevet af La Danesa

Spansk Covid-19 vaccine klar i 2021

Ny plan for byplanlægning på vej

Casabermeja – en lille fin by med Andalusiens største arkæologiske frilands ´museum´

Plantefars og veggiedeller – alternativer til kød

På opdagelse i fantastiske Spanien

Annonce
Annonce
Annonce

Læs også

Plaza Mayor udvider sit designer outlet

Skrevet af La Danesa

Sådan klarer vi sommeren

Skrevet af Henrik Andersen

Coronakrisen rammer ejendomsmarkedet

Skrevet af La Danesa

Covid-19: bekymring for nye små udbrud

Skrevet af La Danesa

Covid-19: IT-branchen skaber fortsat jobs

Skrevet af La Danesa

Hedebølge blæser ind over Andalusien

Skrevet af La Danesa

10 gode råd til at undgå hackerne på sommerferien

Skrevet af AnyTech365

Spaniernes kærlighed til skodder

Skrevet af Jette Christiansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce