30. september, 2020  |  Skrevet af Gabriella Elkhouri

Hjemløse får hjælp i coronatider - svære tider for hjælpeorganisationer

Frivillige hjælper med at handle råvarer til Asociación Adintre.

Coronavirus påvirker os alle, men smitten er ikke den eneste trussel i pandemien. Et andet trist fakta af pandemien er, at mange risikerer at blive kastet ud i arbejdsløshed. En særlig sårbar gruppe er mennesker som er arbejdsløse og som er tvunget til at leve af få økonomiske midle. Arbejdsløse og hjemløse lever i konstant frygt for, at der ikke er mad på bordet. Disse mennesker har nu brug for mere hjælp end nogensinde for at komme igennem dagen.
En gruppe mennesker, der venter på at blive serveret frokost.

Los Malagueños de la Noche

For at mætte tomme maver står forskellige organisationer rundt omkring i Málaga og distribuerer mad hver dag til de mest sårbare. Organisationen Los Ángeles Malagueños de la Noche i det centrale Málaga er en nonprofitorganisation, der blev startet for 15 år siden ved hjælp af frivillige og donationer.

”Dette blev skabt af kærlighed til kærligheden, det er vores måde at arbejde på, og vi vil fortsætte med at arbejde,” sagde Antonio Meléndez, præsident for Los Angeles Association of Malagueños de la Noche. Organisationen er 100 procent frivillig, og tæller omkring 30 mennesker, der dagligt hjælper med at tilberede og distribuere mad. Organisationen modtager ikke statslige eller kommunale tilskud, ej heller hjælp fra fødevarebanker. De er derfor ikke bundet af kommunens regler og har ikke brug for nogen form for dokumentation fra de nødlidende.

”Her beder vi ikke om nogen dokumentation. Hvis de er mennesker i nød, får de hjælp. Her stiller vi ingen spørgsmål ”, siger Antonio. Varerne doneres til organisationen fra forskellige bagerier, butikker og landmænd samt privatpersoner. Organisationen tilbyder morgenmad, frokost og middag. Hvilke måltider der serveres afhænger af, hvilke varer de modtager. Undertiden serveres supper, sandwich og forskellige gryderetter.

Frivillige hælder mad til mennesker i nød.

For organisationen Los Ángeles Malagueños de la Noche har coronapandemien været hård. I tre dage i starten af ​​pandemien blev organisationen lukket for ikke at risikere smitte, men efter flere samtaler, hvor mange mennesker havde brug for mad, åbnede organisationen igen. Under coronapandemien har organisationen serveret over 35.000 måltider. Af de cirka 300-500 mennesker, der kommer dagligt, er 100 hjemløse på grund af krisen.

”Da flere virksomheder forventes at må lukke på grund af krisen, bliver flere og flere mennesker hjemløse. Derfor er det vigtigt, at vi eksisterer og kan hjælpe så meget som muligt. Vi sætter pris på al den hjælp, vi modtager, og håber, at så mange som muligt hjælper i disse vanskelige tider. Det er en stor og positiv oplevelse at hjælpe mennesker og det er vigtigt, at vi er opmærksomme på, hvad der sker omkring os. Verden vil ikke ændre sig ved hjælp af religion eller politik, verden vil ændre sig med kærlighed ”, siger Antonio.

Maden, der skal serveres til mennesker i nød.

Adintre Association

En anden organisation der dagligt hjælper sårbare mennesker er organisationen Asociación Adintre i Fuengirola. Asociación Adintre har været aktiv siden 2007 og tæller fire medarbejdere, resten er frivillige. I modsætning til Los Ángeles Malagueños de la Noche modtager Asociación Adintre hjælp fra forskellige offentlige institutioner, virksomheder, enkeltpersoner og Bancosol, hvor sidstnævnte er en fødevarebank, der hver uge leverer mad til organisationen. Organisationen distribuerer også tøj og møbler til familier i nød. Under lukningen i foråret leverede Asociación Adintre 110.400 måltider.

For organisationen er arbejdet under pandemien fem-doblet sammenlignet med hvad det var før krisen, og arbejdstrykket er konstant, men antallet af medarbejdere er det samme som før.

Antonio Meléndez, foreningsformand for Los Ángeles Malagueños de la Noche.

”Vi ser, at antallet af familier, enlige og ældre, der bor på gaden, er steget markant. Vi ser mennesker der ikke har råd til at købe mad eller betale for elektricitet og vand ", siger Joyce Gyimah Amponsah, grundlægger af Asociación Adintre, og hun tilføjer" Under coronapandemien ser vi mennesker fra alle samfundslag komme her. Det er familier, mennesker, der har mistet deres job, også folk med en videregående uddannelse, der har brug for støtte fra organisationen.

På grund af Covid-19 er den økonomiske støtte til Asociación Adintre faldet med 60 procent, men antallet af mennesker i nød holder ikke op med at stige. Organisationen risikerer nu at blive tvunget til at lukke, hvis den ikke modtager flere økonomiske bidrag.

”Vi får ikke nok hjælp, vi har brug for meget mere støtte på grund af den situation, vi befinder os i. Vi mangler produkter, og vi er ofte tvunget til at rationere. Vi har brug for mennesker, der fortsat viser solidaritet og støtter os med donationer, ”siger Joyce.

For donationer, kontakt:

Asociación Adintre: 

Tamara Serralvo, Socialarbejder: Tlf. 632 824 782 

mail: info@adintrefoundation.com 

Tlf. 951 35 68 92  

Angeles malagueños de la noche :

Antonio Meléndez (præsident) Angeles malagueños de la noche. Tlf. 639 792 927 

For donation af fødevarer. Tlf. 622 512 176

mail: secretaria@angelesdelanoche.org

Tlf.  951 13 05 78

Seneste Nyheder

87 procent i Málaga overlever brystcancer

Regn til på fredag

Markante prisstigninger på biler fra nytår

Julebelysningen klar i Calle Larios

Massiv vaccination mod influenza

Coca-Cola lukker i Málaga

Annonce
Annonce

Læs også

Dansk it-iværksætter giver Holger Rune wildcard til ATP-turnering i Marbella

Skrevet af La Danesa

Covid-19: stabile smittetal i Málaga

Black Friday slår alle rekorder

87 procent i Málaga overlever brystcancer

Regn til på fredag

Markante prisstigninger på biler fra nytår

Julebelysningen klar i Calle Larios

Annonce
Annonce
Annonce

Læs også

Ny populær gangbro

Skrevet af La Danesa

Covid-19: smitten mindskes på Costa del Sol

Skrevet af La Danesa

Stor forskel i indkomster

Skrevet af La Danesa

Frigiliana blandt Spaniens smukkeste landsbyer

Skrevet af La Danesa

Covid-19: Også spansk vaccine på vej

Skrevet af La Danesa

Málagas lokalbank på vej mod storfusion

Skrevet af La Danesa

Stor tiltro til Costa del Sol

Skrevet af La Danesa

Anni fra Annis Vital Shop fejrer 30 års jubilæum den 14. oktober med masser af unikke tilbud!

Skrevet af La Danesa
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce