2. januar, 2020  |  Skrevet af Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

En dag i Madrid

Madrid er Europas tredjestørste storby og har lidt ry for at være en turistmagnet. Det er ikke helt usandt – i sommermånederne. Men byen er perfekt at besøge uden for den travle turistsæson, hvor man virkelig mærker og ser, at sæsonen skifter. Da La Danesas udsendte besøgte byen i efteråret var parker og plæner dækkede og gyldne løv og røde blade, der vidnede om, at Madrid var ved at skifte til vinterfrakke.

Der er rige muligheder for at komme en smuttur til Madrid fra Málaga. Det mest bekvemme er nok at tage AVE-toget direkte til Atocha-stationen i centrum. AVE-billetterne kan dog godt være smådyre, hvis man ikke er ude i meget god tid. Heldigvis ser det ud til, at liberaliseringen af det spanske jernbanenet giver muligheder for billigere togbilletter. Det er dermed værd at holde øje med tilbud på togbilletter til Madrid i begyndelsen af det nye år.

Den relativt hurtige transport fra Málaga til Madrid gør, at man kan tage en enkelt overnatning og stadig få en masse ud af byen. Nedenfor følger La Danesas tips til, hvilke ting du kan se og opleve, for et lynvisit i hjertet af Spanien.

Madrid er trendy, lækker og velsmagende

Mode og gourmet går hånd i hånd i denne storby, men lad os sætte fokus på maden. Der er så mange gode spisesteder i Madrid, men har man kort tid og ønsker en koncentreret oplevelse af det bedste, Madrids cuisine kan byde på, skal man lægge vejen forbi Mercado de San Miguel. Her finder man friske varer, frugt og grønt, fisk og kød – og så kan man nyde alle herlighederne i de tilhørende restauranter og barer. Mercado de San Miguel er over 100 år gammel og var et af de første gastronomi-markeder i verden.

Mercado de San Miguel har åbent hele dagen fra klokken 10 om morgenen til midnat. Man skal dog være opmærksom på, at alle andre restauranter i først åbner køkkenet klokken cirka 21, og dermed holder madrilenerne sig til de sene spisetider, vi kender fra Andalusien.

www.mercadodesanmiguel.es

Malasaña – et af de mest trendy kvarterer i Madrid

Er du til alternativ mode og hipstercafeer, skal du lægge vejen forbi Malasaña-kvarteret og tage en slentretur langs Calle Fuencarral. Du kan tage metroen og stå af på station Fuencarral. Her finder du spændende og anderledes mode og generelt ligger her skæve butikker, hipstercafeer og vintage-forretninger. Malasaña kan sammenlignes med Málagas Zoho-kvarter blot i meget større skala.

Hvor skal man bo?

La Danesas udsendte boede på Hotel Leonardo City Center. Leonardo-kæden har flere hoteller i Madrid, men City Center-hotellet er i en moderat prisklasse. Det er et 3-stjernet hotel nogle få stop fra Madrids berømte Gran Vía, dog i et forholdsvis roligt område, hvor det er nemt at komme til og fra de vigtigste turistpunkter som Plaza del Dos de Mayo, Plaza Mayor og ikke at forglemme Prado-museet.

Det er sådan en type hotel, der er uden for meget 'fnidder fnadder' – her tilbydes en fornuftig morgenmad i buffeten, som indeholder andet og mere end de andalusiske tomme kalorier. Her kan man tanke ordentlig op til en hel dags turisme i den pulserende storby. Og er man på arbejdsferie, er der en decideret business-lobby, hvor der er bekvemme arbejdspladser, strømforsyning osv. 

www.leonardo-hotels.es

Seneste Nyheder

Ny plan for byplanlægning på vej

Byggebranchen tilbage på sporet

Bekymring for de mange små Covid-19 udbrud

Plaza Mayor udvider sit designer outlet

Coronakrisen rammer ejendomsmarkedet

Covid-19: bekymring for nye små udbrud

Annonce
Annonce

Læs også

Alle skal fra onsdag bære mundbind

Skrevet af La Danesa

Spansk Covid-19 vaccine klar i 2021

Ny plan for byplanlægning på vej

Casabermeja – en lille fin by med Andalusiens største arkæologiske frilands ´museum´

Plantefars og veggiedeller – alternativer til kød

På opdagelse i fantastiske Spanien

Annonce
Annonce
Annonce

Læs også

Plaza Mayor udvider sit designer outlet

Skrevet af La Danesa

Sådan klarer vi sommeren

Skrevet af Henrik Andersen

Coronakrisen rammer ejendomsmarkedet

Skrevet af La Danesa

Covid-19: bekymring for nye små udbrud

Skrevet af La Danesa

Covid-19: IT-branchen skaber fortsat jobs

Skrevet af La Danesa

Hedebølge blæser ind over Andalusien

Skrevet af La Danesa

10 gode råd til at undgå hackerne på sommerferien

Skrevet af AnyTech365

Spaniernes kærlighed til skodder

Skrevet af Jette Christiansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce