27. oktober, 2020  |  Skrevet af Henrik Andersen

Dansk iværksætter sikrer billig energi til spaniensdanskerne

Michael Jørgensen elsker strøm. De sidste tolv år har han arbejdet på at finde billig og grøn strøm. Det har medført et koncept, som ni ud af ti kunder kan spare penge på. Det gælder både private og virksomheder.

Med rene kostpriser og et lille gebyr var han med til at revolutionere energimarkedet.  Nu vil Michael Jørgensen føre revolutionen til Costa del Sol. Et stærkt team på tolv mand står i Fuengirola klar til at sende billig, grøn energi ud til tusindvis af skandinaviske husstande. 

Covid-19 krise eller ej. Alle husstande har brug for strøm. Det mærker man hos selskabet Energy Nordic, som netop har budt velkommen til kunde nummer 6.000 – og nye kommer dagligt til. ”Jeg indrømmer ærligt, det ikke er det mest spændende produkt, vi sælger. Men når folk hører, vi kan sikre dem en månedlig besparelse på mellem 15 og 25 procent på deres elregning, spærrer de øjnene op,” fortæller Michael Jørgensen. Han elsker strøm - så højt, at han har dedikeret tolv år på at finde den bedste, billigste og grønneste strøm til sine kunder.

En kedelig historie blev til en spændende idé

Det første frø til Energy Nordic blev sået for præcis fem år siden, da Michael Jørgensen tog plads i køen hos det spanske elselskab Endesa. Både han og familien var eventyrlystne og fandt det rette moment til at slå sig ned på Costa del Sol, da Michael havde fået afviklet sin andel af sit selskab, der havde specialiseret sig i salg af....energi!

Men selv under mere afslappede spanske himmelstrøg kunne Michael Jørgensen ikke slå energi og elpriser ud af hovedet. ”Jeg syntes, vores husstand betalte meget i el og jeg kunne ikke gennemskue elregningen. Derfor lagde jeg turen forbi elselskabet,” forklarer den danske iværksætter, som kom til at tilbringe nogle timer på byens Endesa-kontor. 

”Stemningen er præget af lange køer og dårlig dialog. Service er et ubekendt begreb, synes jeg. Og så hæftede jeg mig ved, at ingen beherskede engelsk,” fortæller Michael Jørgensen, som forlod filialen med én klar tanke: ”Det her må kunne gøres bedre. Specielt for de mange udlændinge, der bor i området.”    

”Til trods for vi har et frit marked, kan det fortsat virke uoverskueligt at skifte el-selskab. Det besvær tager vi nu for kunderne,” lover Michael Jørgensen.

Ni ud af ti kan spare penge

Energy Nordic blev etableret i 2017 med dansk ejerkreds og ledelse – nu anført af Michael Jørgensen. ”Vores kunder har udelukkende valgt os, fordi det er let og besparende at komme til os. Vi ordner det administrative ved at skifte elselskab. Vi servicerer på seks sprog – også dansk. Og så kan vi reducere vores kunders elregning med mellem 15 og 25 procent,” forklarer han uden at skjule selskabets opskrift på succes. ”Vi sælger vores strøm til rene kostpriser og tager et månedligt gebyr på fem euro. Den vej rundt vinder både vi og vores kunder.” På den månedlige opkrævning skjules der tilsyneladende heller ikke noget. Fakturaen udstedes på det sprog, du ønsker, med klar udspecificering af pris og forbrug. ”Vi er både ambitiøse og optimistiske og tror på, vi kan fordoble vores kunder de næste to år. Men det når vi ikke uden anbefalinger fra vores nuværende kunder,” forklarer Michael Jørgensen. Målsætningen nås heller ikke uden det team og den infrastruktur Energy Nordic nu har fået bygget op. ”Det er ingen hemmelighed, vi har haft vores vanskeligheder. Alt har været nyt og spændende men, som alle andre iværksættere, har vi haft vores startproblemer. I dag står vi til gengæld, hvor vi for blot tre år siden drømte om at komme til at stå,” forklarer den danske strømudbyder, som har lysten og kapaciteten til at komme endnu brede ud på Costa del Sol. Nye produkter er sågar på vej.  

Kunden skal have det nemt

Præcis som alle har brug for strøm, har alle i dagens verden også brug for internet. Også her føler Energy Nordic sig sikre på, at kunne præsentere ni ud af ti boligejere for en pæn månedlig besparelse. ”Inden årets udgang lancerer vi fiber internet i tre hastigheder. Det er unægtelig et klassisk produkt – præcis som strøm – men med samme koncept, kan vi sikre gode priser og besparelser til forbrugeren,” bebuder Michael Jørgensen, som er helt afklaret med, at han kun får succes, hvis det er nemt at blive kunde hos ham. ”Vi hjælper folk med at skifte internet udbyder, som ellers kan være lidt besværligt. Derudover sidder vores kundeservice klar ved tasterne og telefonen – og behersker seks sprog. Uden gode priser og god service, kommer vi ingen steder,” slutter Michael Jørgensen. På tre år er han kommet langt. Men virksomheden vil gerne endnu længere. Energy Nordic har tændt for strømmen.

Seneste Nyheder

Stor tumult omkring ny skolelov

Black Friday kan slå alle rekorder

Kommuner sparer formuer på årets julebelysning og events

Covid-19: Restriktionerne revideres i weekenden

Covid-19: Positiv udvikling i det meste af Spanien

BBVA køber måske Banco Sabadell

Annonce
Annonce

Læs også

Kære læser (December 2020)

Skrevet af Martin Norrbom

Black Friday: Undgå at blive snydt når du handler online

Covid-19: Andalusien forlænger restriktionerne

Covid-19: Plan for vaccinering af befolkningen klar

Stor tumult omkring ny skolelov

Black Friday kan slå alle rekorder

Kommuner sparer formuer på årets julebelysning og events

Annonce
Annonce
Annonce

Læs også

Covid-19: Restriktionerne begynder at virke

Skrevet af La Danesa

Covid-19: Endnu en vaccine på vej til Spanien

Skrevet af La Danesa

Kæmpe bankfusion på vej

Skrevet af La Danesa

Den nye P.A.D. kalender er nu færdig, så bliv klar til 2021 og hjælp dyrene på samme tid!

Skrevet af La Danesa

Masser af nye byggeprojekter på vej

Skrevet af La Danesa

Covid-19: Faldende smittetal i Andalusien

Skrevet af La Danesa

Covid-19: Mundbind bliver billigere

Skrevet af La Danesa

Tom Halvorsen - Din norske vicevært i Spanien!

Skrevet af La Danesa
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce