5. juli, 2020  |  Skrevet af Jeanett Lorentzen fra Birdie Vinos

CôTES DE PROVENCE

Cannes, Mónaco, Saint Tropez, skuespillere, luksuriøse yachts , lækre biler , jet-set og luksus er det området Provence er kendt for. Og vinene fra samme område har altid været en del af billedet. Smukke, lyse, elegante rosévine som berømthederne svinger rundt i glasset får det hele til at gå op i en større enhed. Bare navnet "Provence"sætter noget godt i gang i hovedet på os.

De lyse rosévine forbliver forbrugernes favorit, og de bliver drukket som aldrig før. Rosévinene fra Côtes de Provence i Frankrig er efterhånden blevet kopieret, farvemæssigt, af vinhuse i hele verden. Vindrikkere i hele verden kan nu købe lyse rosévine lavet på diverse forskellige druesorter, men det eneste de har til fælles er farven. Den "ægte" vare er og har altid været rosévinene fra Côtes de Provence.


Provence 

...er en historisk provins i det sydøstlige Frankrig mellem floden RhôneMiddelhavet og Alperne. Provence indgår i dag i regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur, men var indtil 1481 et selvstændigt kongedømme.

Der er generelt lidt besvær med at finde ud af de nøjagtige afgrænsninger for Provence, fordi man et godt stykke inde i Rhonedalen kan høre de lokale fortælle, at det skam også er en del af Provence.Men vingrænsen er altså defineret. Appellationen Cotes de Provence ligger i baglandet øst for Aix og hele vejen til Nice. I praksis er det meste koncentreret bag Saint-Tropez-kysten og op til og omkring Draguignan, Le Luc og Les Arcs. Her trukket lidt væk fra havet og det rige liv ved kysten, er landet vildt og udfordrende med klipper og stenede marker, ege- og pinjeskove, oliven, rosmarin, lavendler og så denne stribe jord, der går gennem det hele, og som er ideel til vinens produktion . Rødderne kan gå dybt, og vinstokkene kan klare en sommer næsten uden vand og giver druer til områdets fantastiske og tørre velsmagende rosé'er.

Provence er kendt for mad, vin og parfume, sin smukke og vilde natur samt ikke mindst det fantastiske lys, som har tiltrukket mange kunstnere.

Provence er et feriemål på grund af de mange solskinstimer som tiltrækker de rige og berømte ud til kysten hvor de kan nyde maden, vinen og udsigten. Eller ligge til med deres lystyacht og besøge den franske riviera og nyde al den luksus som der bydes på. 

Der er en særlig stemning i Provence. Solen, den blå himmel og de lyse aftener kalder på noget afslappet og noget hyggeligt i glasset. Man kan næsten fornemme lavendlerne og baglandets pinjeskov. Livet nydes. Og med en flaske dernede fra får man lidt af stemningen med. Forkæl dig selv med lidt udsøgt gastronomi, varme sommerstråler og følelsen af luksus. Lav en af dine ynglingsretter, tag en Fleurs de Prairie ud af køleskabet, luk øjnene og nyd fornemmelsen af sommer , smukke strandpromenader, middelhavet og chikke fortovscaféer. 

Fleurs de Prairie Rosé

Er lavet af det familieejede vinhus Les Grands Chais de France. Moderne vinhus  med ”up-to-date” og effektivt udstyr, uden de på noget tidspunkt går på kompromi med husets høje kvalitet. 

Navnet Fleurs de Prairie kan oversættes direkte til "vilde blomster" og henter sit navn fra de blomster som gror på markerne omkring vinhuset.  Smukt omkranset af lavendel, valmuer og solsikker. Marker som ligger på regionens kyststrækning hvor druerne drager optimal fordel af middelhavsklimaet og druerne modnes til at give den perfekte balance mellem god intens smag, syre og friskhed. Klimaet er maritimt og undergrunden bestående af sand, kalk, skiffer, granit og vulkansk matieriale er perfekt til at lave nogle af de allerbedste Provencevine. Og her skinner solen op til 3000 timer om året! Vinmarkerne køles ned både af Mistralvinden, men også af kølige vinde fra det nærliggende Middelhav og nogle vinmarker ligger direkte ud til havet.

Fleurs de Prairie Roséen er sammenstukket af druerne Grenache, Cinsault og en smule Syrah fra op til 60 år gamle vinstokke, der alle står plantet i hjertet af det storslåede Massif des Maures i det centrale Provence. Efter den nænsomme presning hvor drueskallerne i nogle få timer får lov til at aflevere lidt pigment til mosten er vinen gæret og siden modnet 6 måneder i rustfrit stål frem mod en let filtrering og aftapningen på flaske.

Vinhuset  er kendte for deres frugtige vine med perfekt balance og en knivskarp friskhed. Flot delikat frugt á la hindbær og kirsebær, rosenblade, urter, mineralsk, og elegant og velafbalanceret. Passer storartet til både fisk eller skaldyr, men også til lyst kød , fjerkræ og eksotiske retter. Eller som vi har gjort op til flere gange : Som aperitif.

Den traditionelle provencalske stil med den fine sarte laksefarve praesenteret i en super flot flaske!! 

Vi handler vinen i normal størrelse 0.75cl. til 10.95 € og i en imponerende Magnum flaske (1.5 liter) til 24.50 €

Rose i den absolutte luksusklasse!

Seneste Nyheder

Ny plan for byplanlægning på vej

Byggebranchen tilbage på sporet

Bekymring for de mange små Covid-19 udbrud

Plaza Mayor udvider sit designer outlet

Coronakrisen rammer ejendomsmarkedet

Covid-19: bekymring for nye små udbrud

Annonce
Annonce

Læs også

Alle skal fra onsdag bære mundbind

Skrevet af La Danesa

Spansk Covid-19 vaccine klar i 2021

Ny plan for byplanlægning på vej

Casabermeja – en lille fin by med Andalusiens største arkæologiske frilands ´museum´

Plantefars og veggiedeller – alternativer til kød

På opdagelse i fantastiske Spanien

Annonce
Annonce
Annonce

Læs også

Plaza Mayor udvider sit designer outlet

Skrevet af La Danesa

Sådan klarer vi sommeren

Skrevet af Henrik Andersen

Coronakrisen rammer ejendomsmarkedet

Skrevet af La Danesa

Covid-19: bekymring for nye små udbrud

Skrevet af La Danesa

Covid-19: IT-branchen skaber fortsat jobs

Skrevet af La Danesa

Hedebølge blæser ind over Andalusien

Skrevet af La Danesa

10 gode råd til at undgå hackerne på sommerferien

Skrevet af AnyTech365

Spaniernes kærlighed til skodder

Skrevet af Jette Christiansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce