Mød Morten Skoubo

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Han har spillet for Real Sociedad i San Sebastian siden januar og har allerede scoret tre mål i den spanske liga. I slutningen af februar scorede han også sit første mål for det danske landshold. Men hvem er manden under fodboldtrøjen? La Danesa har talt med Morten Skoubo.

Inden kampen i Israel var der frygt for terrorhandlinger eller optøjer i forbindelse med kampen – hvordan var det?
Vi var egentlig ikke nervøse, for Politiets Efterretnings Tjeneste havde været dernede i en uges tid i forvejen, og havde sagt, at sikkerhedsforanstaltningerne var på plads, og at der ikke var nogen risiko. Besøget viste sig jo også at forløbe fredeligt. I tilfælde som dette må man stole på folk som PET og andre sikkerhedsfolk.

Hvad er det vildeste, du har oplevet, mht. optøjer i forbindelse med en kamp?
Da jeg spillede i Tyskland, spærrede nogle fans engang for bussen, da vi skulle forlade stadion, men det gjorde os nu ikke nervøse. De var arrige, fordi vi tabte. Jeg kunne godt forstå dem, vi ville jo også gerne have vundet. Ellers er der tit slåskampe fansene imellem.

Er der lande, der er sejere at leve/spille i end andre? Hvor ligger Spanien på listen?
Spanien er øverst på listen, og det land, de fleste danske spillere gerne vil til. Spillet er afgjort det bedste her. Det var også, fordi jeg havde muligheden for at komme til en spansk klub, at jeg tog skridtet til at tage til udlandet igen.

Og Real Sociedad som hold?
Real Sociedad er et virkelig godt hold, og det faktum, at vi ligger i bunden af ligaen, viser kun, hvor høj standarden er.

Hvad tjener du?
Er det spørgsmålet, du havde i tankerne, da du sagde, at jeg ikke behøvede at svare på spørgsmål, jeg ikke brød mig så meget om?

Sidste bog, du har læst?
Engle og Dæmoner af Dan Brown. En spændende bog. Jeg læste den engelske version, men det var kun fordi, det nu engang var, hvad jeg havde ved hånden. Nu er jeg i gang med en om business management - jeg læser meget forskelligt.

Yndlingstøjmærke/designer?
Jeg har ikke noget. Jeg kan godt lide selv at gå rundt og kigge i forretningerne og vælge det, jeg kan li’. Det kommer ikke an på mærket.

Hvordan føles det at lave mål for landsholdet?
Det føles virkelig rart. Jeg er glad for, at jeg fik chancen for at være med - og var i stand til at levere.

Yndlingsduft?
Lige nu bruger jeg, tror jeg nok, en Dark Blue fra Hugo Boss, men jeg bruger ikke altid den samme.

Cool – hvem tænker du først på?
Det ved jeg sgu ikke rigtigt. Der er mange måder at være cool på og der findes mange cool mennesker.

Hvilken bil vil du helst have stående i garagen? – hvilken en står der?
Lige nu står der en Mercedes, som jeg har fået stillet til rådighed af klubben. Ellers kunne jeg nok godt tænke mig en 4x4, måske den nye Porsche Cayenne.

Verdens bedste øl?
Corona. Og det skal helst være med en skive lime.

Hvilken sportserindring står tydeligst i din erindring?
Det var, da Brøndby vandt både mesterskabet og pokalen. Det er den eneste gang, jeg har været med til at vinde begge, så det er de sportsbegivenheder, der står øverst på listen hos mig.

Har AGF en fremtid?
Ja, bestemt. Jeg tror, at den nye træner, Ove Pedersen, er en mand, der kan få klubben på ret køl igen. I hvert fald inden for et par år.

Er Drengene fra Angora sjove eller for platte?
De er ret fantastiske. Jeg synes slet ikke, de er for platte,

Verdens smukkeste kvinde?
Den er svær. Jeg kan ikke nævne en enkelt, der er simpelthen for mange...

Hvilken er din drømmefodboldklub?
Jeg har aldrig tænkt på en bestemt klub som en drømmeklub. Men skal jeg pege på en, må det være Barcelona. De spiller virkelig godt i øjeblikket. Men jeg har det godt, hvor jeg er. Jeg er virkelig glad for at spille her. Presset, der altid er de første måneder, er gået lidt af, og det er jeg taknemmelig for. Nu kan jeg bedre koncentrere mig om mit arbejde, om at træne og spille.

Yndlings-pintxos?
Jeg er vild med den med skinken, jamón serrano.


Morten Skoubo-trivia
· Født i Struer, 1980.
· 1,92 m høj.
· Startede karrieren hjemme i Struer. Derfra til Lemvig, Holstebro, Ikast, FC Midtjylland, Berussia Mönchengladback (2002-2004), West Bromwich Albions (2003-2004) og Brøndby (2004-2006).
· Scorede 17 mål i 35 kampe for Brøndby.
· Den 19. februar scorede han det tredje hurtigste mål i den spanske La Ligas historie, kun 12 sekunder efter fløjten havde lydt.
· Han har kontrakt med Real Sociedad til 2009.

Sagt om Morten Skoubo

”Den negative side er, at vi mister en vigtig spiller. Det positive er, at vi har gjort ham til en god spiller igen. For halvandet år siden sad han yderst på bænken i en middelmådig tysk klub uden den store selvtillid. Nu er han topscorer i Brøndby, tilbage på landsholdet og solgt til en klub i verdens bedste liga. Det viser, at det ikke nødvendigvis er et skridt nedad at skifte tilbage til Brøndby,” Michael Laudrup i Jyllands-Posten efter det blev officielt, at Morten Skoubo forlod Brøndby.

"Han er sgu god. Han har imponeret mig meget. Vi kendte ikke noget til ham før, men i de kampe, han har spillet hernede, har han overrasket alle i vores trup. Han ligner jo en tankforward, men det er han slet ikke,” Atlético Madrids stjerneangriber Fernando Torres citeret i DR Sporten.
786__MainPicture__xfZWwzijNUCWrqDTaxGnC.jpg

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com