Rul ned for at komme til La Danesa
Luk Annonce
16. marts, 2020  |  Skrevet af Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Asociación Huella Felina Mijas

Ofte løber organisationer, der hjælper hunde, med al opmærksomheden, men denne gang tager vi et kig på en af de organisationer, som hjælper en anden type firbenet ven – nemlig de herreløse katte. Inde bag de forhøjede mure i en gammel rønne i Mijas lurer et hav at katteøjne dovent på mig, da Mari Luz, organisationens iværksætter, lukker mig ind ad porten. 

Denne lille organisation hjælper årligt 50-80 katte med at finde gode hjem. "Mange af de katte, vi får ind her, er gadekatte, som aldrig er blevet vænnet til mennesker. Disse katte er de sværeste at få afsat," fortæller Mari Luz, som kommer i huset hver dag for at gøre rent, fodre, stille rent vand frem og dosere medicin. Det med medicinen vender vi tilbage til.

Ingen vil adoptere en ældre kat

På nuværende tidspunkt huses 60 katte i huset. Via et netværk af andre katteorganisationer finder Mari Luz nye hjem til de efterladte katte. Af og til sendes kattene til familier i udlandet, selvom Mari Luz foretrækker, at kattene adopteres til hjem i nærheden, så hun kan sikre sig, at familien er ordentligt forberedt samt holde lidt opsyn med dem. Dog kan det være svært at afsætte en voksen kat i Spanien."Jeg tror, Spanierne er misinformerede, når det kommer til katte. De efterspørger altid killinger, men der er meget arbejde med en killing, og en kats personlighed er først rigtig udviklet, når den er omkring seks måneder gammel. Derfor er det langt nemmere at adoptere en voksen kat, og man kan også bedre sikre sig, at dens gemyt passer til familien," forklarer Mari Luz.

Karantæne

Vi bevæger os ind i huset, hvor endnu flere katte slænger sig på de interimistiske senge og sofaer. De fleste kan frit vandre ind og ud ad huset. Dog er der enkelte rum, som er lukkede af. Mari Luz forklarer, at det er fordi, disse katte er testet positive for det, man på dansk kalder katte-AIDS. Sygdommen smitter kun katte imellem og kun via blod. Det er kun et problem, når kattene slås og river hinanden. Derfor holdes de smittede katte for sig. Her kan Mari Luz i ro og mag dosere medicin til de katte, der behøver det.Disse katte ser nu ganske fornøjede ud, og der er ingen forskel at se på dem og de ikke-smittede katte udenfor. Mari Luz forklarer: "Katte kan leve lange og gode liv, selvom de har denne sygdom. Det er, når de lever på gaden under kummerlige forhold, at de lider under det. Er de velernærede og velplejede, betyder det blot, at deres immunforsvar er lidt svagere end normalt."

Frivillig hjælp

Som med alle andre organisationer, der ikke har nogen økonomisk gevinst, er Huella Felina Mijas også afhængig af frivillig hjælp. Mari Luz har flere tilknyttede, som hjælper hende med kattekolonier i nærområdet."Når man hjælper til, får man også noget igen. De personer, der hjælper os med kolonierne får ligeledes hjælp til at kontrollere disse kolonier og sterilisere kattene, så der ikke kommer flere herreløse katte i området."

Fakta om katte-AIDS

Katte-AIDS er en virussygdom, der skyldes en retrovirus. Katte-AIDS virusset, der også hedder felin immundefekt-virus er i samme familie som det humane immundefekt-virus (HIV), der kan give AIDS hos mennesker. Det er vigtigt at vide, at katte-AIDS kun kan smitte imellem katte.Kilde: www. www.netdyrlaege.dk


Maria Luz Delgado Ivlesiast på græsplænen med nogle af de 60 katte, Asociación Huella Felina Mijas huser i øjeblikket.

Sådan kan du hjælpe

Det koster ca. 50 euro for en velgørenhedsorganisation at få steriliseret eller kastreret en kat, an på hvilken aftale de har med dyrlægen.

Du kan støtte Asociación Huella Felina Mijas ved bankoverførsel til ES45 2103 0251 7300 3001 1938 eller via PayPal på huellafelinamijas@hotmail.com

Der er også altid brug for frivillige. Kontakt gerne Mari Luz på mail eller på Facebook "Asociación Huella Felina Mijas".

Seneste Nyheder

Dystre udsigter for turismen i 2020

De coronafri landsbyer

Spanien lukker nu helt ned

Costa del Sol er fortsat godt forberedt

Vintervejret viser sig igen

Coronavirussen spreder sig fortsat

Annonce
Annonce

Læs også

Coronakrise: Spanien oppe i omdrejninger

Skrevet af La Danesa

Tre millioner har mistet deres job

Dystre udsigter for turismen i 2020

De coronafri landsbyer

7 tips til at arbejde hjemmefra

Den skæve vinkel: Sara López

Online træning med Thomas Frank PT

Annonce
Annonce
Annonce

Læs også

Kære læser (april 2020)

Skrevet af La Danesa

Spanien lukker nu helt ned

Skrevet af La Danesa

Costa del Sol er fortsat godt forberedt

Skrevet af La Danesa

Vintervejret viser sig igen

Skrevet af La Danesa

Coronavirussen spreder sig fortsat

Skrevet af La Danesa

Toppen nås først til april

Skrevet af La Danesa

De internationale feria-dage aflyses

Skrevet af La Danesa

6 gode råd til et sikkert og komfortabelt hjemmekontor

Skrevet af La Danesa
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce