4. februar, 2020  |  Skrevet af Paulo Augusto Chichon

Andalusiens fem flotteste byer

I denne artikel zoomer vi ind på Andalusien, hvor de fleste af vores læsere nok er bekendte med Málaga og det nærliggende område. Her følger en liste over fem flotte byer i Andalusien, hvoraf vi kigger på de fire største samt populære Ronda. Med andre ord: her er La Danesas anbefaling over andalusiske storbyer, du måske ikke har besøgt endnu eller som fortjener endnu et besøg.


Granada

Byen er formodentligt mest kendt for Alhambra, maurernes ultimative levn fra deres besættelse af Spanien mellem år 711 og 1492. Granada er dog meget mere end dette arkitektoniske vidunder. I kvarteret Albaicín kan man beskue Alhambra bedre end fra nogen andre vinkler, samtidig med at man, grundet områdets skæve gader og huse, tages tilbage til tiden, hvor byen var på mauriske hænder. Vi anbefaler, at din indgang til Albaicín-kvarteret går igennem La Carrera del Darro! Granada er også kendt for at være den sidste spanske by, som er 100 % loyal overfor det originale tapas-koncept. Det vil sige, at uanset hvor i byen, du bestiller noget at drikke, inkluderer din drikkevare en lille, gratis anretning. Man kan med fordel vandre rundt omkring området ved floden Río Genil (som vokser og skrumper i takt med, at sneen på Sierra Nevada smelter) og bymidten med katedralen samt de to pladser Bib Rambla og Plaza de la Trinidad. Af gode tapas-barer kan nævnes Mesón Rincón de RodriOm Kasuum og barerne ved Calle Gonzalo Gallas, hvor man skal lede længe efter fornemme anretninger men til gengæld får meget for pengene, som eksempelvis på El Peruano

Sevilla

Byen er uimodståeligt flot, lad det være sagt med det samme. Der er en æstetisk tilfredsstillelse i blot at beskue de flotte lejlighedsejendomme, men Sevilla, som Andalusiens hovedstad, byder på meget mere. La Giralda, et maurisk tårn, stiger op over de fleste af byens bygninger mens katedralen (som teknisk set er verdens største) er fantastisk flot dekoreret. I forbindelse med at Sevilla i 1929 var vært for verdensudstillingen, opførte man Plaza de España, som ligner et sted, guder kunne bo. El Alcázar, som optræder i Game of Thrones, er et fantastisk eksempel på arkitekturen og vegetationen, maurerne bragte med sig og indførte gennem de godt 700 år, de indtog Spanien. 

Córdoba

Når man gør sin indtræden i Córdoba, anbefaler vi at gøre det via den gamle romerske bro, Puente Romano, som er opført i det første århundrede af vor tidsregning. Før man går over broen, møder man tårnet, Torre de la Calahorra, fra 1369. Via broen træder man direkte ind i den gamle bydel, hvor både jøder, maurere og kristne har efterladt historiske levn. Córdoba er specielt kendt for verdens tredjestørste moské, La Mezquita de Córdoba, som maurerne opførte kort efter deres indtog på den iberiske halvø, i år 786. Selvom det hurtigt løber op med flere entrépriser, bør man også kraftigt overveje at besøge Alcázar de los Reyes Cristianos, et palads som har bevidnet forskellige spanske epoker, men som i dag udstråler fred med fantastiske haver og flot arkitektur.

Ronda

De spanske kyster er kendt for sine Pueblos Blancos (hvide byer), hvor Ronda formodentligt er den mest kendte. Som Alhambra i Granada, ligger Ronda på et klippefremspring, hvilket er forklaring på den dramatiske kløft, El Tajo, som er 100 meter dyb. Den gamle bydel adskilles fra den kommercielle del af den verdensberømte bro, Puente Nuevo, som trods sit navn er fra 1700-tallet. Tyrefægtning stammer oprindeligt fra Ronda, hvorfor byen naturligvis rummer Spaniens bredeste og en af de ældste arenaer fra 1785. 

Cádiz 

Fønikerne var der først, hvilket vil sige for omkring 3.000 år siden, og derefter har alle de andre folkeslag, der gennem årene er kommet til den iberiske halvø, også sat sine præg på byen og hele Costa de la Luz, hvor bl.a. romerne har efterladt sig nogle ikke uinteressante ruiner.Størstedelen af de særprægede, koloniagtige bygninger, der i dag udgør byen Cádiz, blev dog bygget i det 18. og 19. århundrede. Mange af indbyggerne, Los Gaditanos, mener, at det er karnevallet, et af Spaniens største, mest støjende og længst varende, der specielt kendetegner byen, men vi mener nu, at det er dem og selve byen. Beliggenheden ved Cádiz-bugten og det uendelige Atlanterhav, der stadig giver en overflod af fisk og skaldyr til områdets mange fiskerestauranter og små barer, Chiringuitos, er med til at skabe en meget charmerende atmosfære, hvilket har resulteret i, at mange kalder Cádiz for Spaniens La Habana

Seneste Nyheder

De internationale feria-dage aflyses

Coronavirussen fortsat ikke under kontrol

Costa del Sol godt forberedt mod coronavirussen

Spanierne frygter for deres jobs

Vintervejret kommer tilbage

Coronavirussen spreder sig fortsat

Annonce
Annonce

Læs også

Coronavirussen spreder sig fortsat

Skrevet af La Danesa

Toppen nås først til april

De internationale feria-dage aflyses

6 gode råd til et sikkert og komfortabelt hjemmekontor

Coronavirussen fortsat ikke under kontrol

Costa del Sol godt forberedt mod coronavirussen

Spanierne frygter for deres jobs

Annonce
Annonce
Annonce

Læs også

Málaga C.F.-legenden Joaquín Peiró er død

Skrevet af La Danesa

Netsvindel i forbindelse med coronavirus: Her får du 7 råd til en sikker nethandel

Skrevet af AnyTech365 – www.anytech365.com

Coronakrisen rammer hårdt på Costa del Sol

Skrevet af La Danesa

Voldsomme tiltag mod coronavirussen

Skrevet af La Danesa

Don Juan Carlos skjulte 65 millioner

Skrevet af La Danesa

Blomsterfestival i Córdoba

Skrevet af Rikke Juel Printz

Opbevaring af vin

Skrevet af Jeanett Lorentzen

Jesu svededug i Oviedo

Skrevet af Jette Christiansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce