Ugentlige Nyheder
7. November, 2019  |  Skrevet af La Danesa

Ny økoturisme i Málaga · Ingen klarhed omkring valget · Ingen vil plukke jordbær

Ny økoturisme i Málaga

shutterstock 1232220469
 
Málagas turistguider vil fremover sætte mere fokus på økologi i deres rundvisninger af byen.
Fra den 22. november vil guiderne bag de såkaldte "free tours" vise turisterne, hvordan man i Málaga by sikrer affaldssortering, minimering af plastik samt sikrer og skaber nye grønne områder. Guiderne vil også fortælle om kommende økoinitiativer samt forklare, hvad der i fremtiden bør gøres for at sikre Málaga mod klimaforandringer.
"Free tour" er et forholdsvis nyt koncept for turister, der ønsker at komme tæt på byen. Turene sker til fods og tager oftest to til tre timer. Som navnet antyder, er turene som udgangspunkt gratis. Hver gæst betaler ved turens afslutning et beløb svarende til hvad han/hun synes, turen har været værd.
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 
 
 

Ingen klarhed omkring valget

spanien valg

På søndag er de 34 millioner stemmeberettigede spaniere kaldt til stemmeurnerne – igen. Det er nemlig femte gang inden for de sidste ti år, der er udskrevet parlamentsvalg i Spanien. Også denne gang står valget helt åbent. PSOE bliver, med største sandsynlighed, landets største parti, men det står helt uklart, hvem partiet kan og vil gå i koalition med for at få løst den blokade, der har præget spansk politik det sidste års tid. De nuværende oppositionspartier som Partido Popular og Ciudadanos er heller ikke kommet med konkrete løsningsforslag til, hvordan en ny mulig regering kan sammensættes. PP står til en stor fremgang, mens meningsmålingerne giver Ciudadanos en kæmpe lussing. Det nye parti på højrefløjen, VOX, står til fremgang mens det nye venstrefløjsparti, Más País, lige akkurat bliver præsenteret i parlamentet. Alt tyder derfor igen på et meget lige løb, hvor de catalanske og baskiske uafhængighedspartiers mandater kan få altafgørende indflydelse. Alt kan ske, så Spanien holder vejret til søndag aften omkring midnat, hvor det endelige valgresultat ligger klart.
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 
 

Ingen vil plukke jordbær

shutterstock 74967256

De bedste spanske jordbær kommer fra Huelva. Alle vil spise dem – men ingen vil plukke dem. Sæsonen står for døren og de lokale avlere har brug for 10.000 mand til at plukke marker i december, januar og februar. Men, igen i år, er det meget få, der har lyst. Kun 500 personer har reageret på jobtilbuddet. Arbejdet er monotont og fysisk hårdt, og til en månedsløn på 900 euro er det svært at finde arbejdskræft. Det til trods for, at ledigheden i Huelva er tårnhøj – præcis som i det øvrige Andalusien. Alt tyder derfor på, at Huelva-provinsen igen i år fyldes med marokkanske kvinder, som gerne tager imod arbejdet.
Jaén-provinsen har samme problem i samme periode, når den årlige olivenproduktion skal høstes.
 
 
 
 
 
 
{loadposition google}
 
Annonce
Annonce

Seneste Nyheder

Ugentlige Nyheder

Valgresultat uden klarhed · Ingen æseltaxa til de tunge drenge · Uvejr på vej

Ugentlige Nyheder

Virksomheder byder ind på togstrækningen Málaga – Madrid

Ugentlige Nyheder

Ny økoturisme i Málaga · Ingen klarhed omkring valget · Ingen vil plukke jordbær

Ugentlige Nyheder

Andalusisk offensiv på World Travel Market · Iberia køber Air Europa · Nyt MercaCentro på vej i Fuengirola

Ugentlige Nyheder

Svensk kvinde anholdt for børnepornografi · Drastisk fald i nye boliglån · Massive vaccinationer mod influenza

Ugentlige Nyheder

Gigantisk temapark på vej · Mijas vil have status som turistby · Unicaja Banco kan

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce