Ugentlige Nyheder
16. Oktober, 2019  |  Skrevet af La Danesa

Klare domme til catalanske politikere · Protester mod spillehuse · Kæmpe dræn mod oversvømmelser

Klare domme til catalanske politikere

Dommen er faldet over de tolv catalanske politikere, der i små to år har siddet varetægtsfængslet og anklaget for brud på den spanske grundlov ved at have udskrevet det nok så omtalte uafhængighedsvalg i Catalonien. Ni af de tolv anklagede blev mandag dømt skyldige og har alle fået mellem ti et halvt og tretten års fængsel. De sidste tre tiltalte er sluppet med dagsbøder. Der er, som ventet, meget delte meninger om dommens udfald. De politiske partier PSOE, PP og Ciudadanos er tilfredse med dommen, mens Podemos mener, den er for hård, og VOX synes, dommen er for mild. Lige så ventet er reaktionerne i det delte Catalonien. Nogle jubler mens andre demonstrerer mod dommen. De mest radikale separatister demonstrerede i Barcelonas lufthavn, hvor deres massive blokader forårsagede flere flyforsinkelser og aflysninger, da hverken passagerer eller kabinepersonale kunne komme frem. I alt medførte demonstrationerne 130 tilskadekomne.
 
 
 
 
 {loadposition google_native}
 
 

 

Protester mod spillehuse

casa de apuesta
(Foto: valenciaplaza.com)

De bliver mere og mere udbredte og findes efterhånden på hvert andet gadehjørne i alle spanske byer. De såkaldte ”casas de apuestas”, som er nye, moderne og tillokkende lokaler, hvor publikum let kan følge og spille på alverdens sportsbegivenheder. Men flere forbrugerorganisationer og sammenslutninger af borger, der lider af ludomani, er nu begyndt at protestere i mod de mange nye spillehuse. Deres klare argument er, at spil er vanedannende på lige fod med tobak og alkohol, og derfor bør det ikke være tilladt at reklamere for nogen former for spil. Det gælder både de mange nye spillehuse og online portaler for spil og væddemål. Organisationerne mener også, der skal skarpere restriktioner på de nye spillehuses åbningstider.
 
 
 
{loadposition google_native} 
 
 
 
 

Kæmpe dræn mod oversvømmelser

vand malaga 

Lige omkring den gamle tobaksfabrik i Málaga, La Tabacalera, er man i fuld gang med at nedlægge et gigantisk dræn, som skal sikre bydelen mod fremtidige oversvømmelser. Drænet er 4,15 meter højt og 1,75 meter i bredden og vil i fremtiden kunne drive 20.000 liter vand i sekundet fra byen og mod havet. Det nye projekt er budgetteret til 2,5 millioner euro og har en tidshorisont på et år. Bliver det en succes, er det muligt, at andre byer på Costa del Sol i fremtiden vil nedlægge lignende dræn.
 
 
 
 
{loadposition google_native} 
 
 
 

Nordic Padel-turnering 1. og 2. november

Padel er en populær sport hos skandinaver på Costa del Sol, hvor mange spiller jævnligt og deltager i turnering af og til. Den 1. og 2. november afholdes der således padel-turnering i Los Pacos, Fuengirola, hvor førstepræmien er 200 euro. Desuden er der præmier på højkant i form af hotelophold, padeltasker og –bat og voucher til massage.
For tilskuerne vil der også være underholdning i form af konkurrencer, hvor man også kan vinde fine sponsorpræmier, ligesom at der vil være sponserede velkomstpakker.
Hundredvis af deltagere forventes til denne turnering, som bliver live-streamet af VozPlus.
Tilmelding koster 20 euro pr. person og kan ske via Padel Manager www.padelmanager.com
Eller direkte hos Fuengirola Padel på Wekap-kontoret http://fuengirolapadel.com
 
padel turnering
 
 
 
Annonce
Annonce

Seneste Nyheder

Ugentlige Nyheder

Valgresultat uden klarhed · Ingen æseltaxa til de tunge drenge · Uvejr på vej

Ugentlige Nyheder

Virksomheder byder ind på togstrækningen Málaga – Madrid

Ugentlige Nyheder

Ny økoturisme i Málaga · Ingen klarhed omkring valget · Ingen vil plukke jordbær

Ugentlige Nyheder

Andalusisk offensiv på World Travel Market · Iberia køber Air Europa · Nyt MercaCentro på vej i Fuengirola

Ugentlige Nyheder

Svensk kvinde anholdt for børnepornografi · Drastisk fald i nye boliglån · Massive vaccinationer mod influenza

Ugentlige Nyheder

Gigantisk temapark på vej · Mijas vil have status som turistby · Unicaja Banco kan

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce