1. oktober, 2019  |  Skrevet af Sara Laine, sara@norrbom.com

Nyheder om Sabor a Málaga - Málagas blå mærke

Hver måned her i La Danesa præsenteres et produkt, der bærer mærket Sabor a Málaga, noget som gennem årene er blevet en anset artikelserie. Men af og til er der nyheder at dele om Sabor a Málaga, så nu ser vi på hvad der er sket siden sidst.

Flere varer i flere butikker

Sabor a Málagas produkter findes allerede, udover i små lokale butikker, i de store kædebutikker Carrefour, Maskom og Makro samt i El Corte Inglés madvarerafdelinger. En af sidste sommers store nyheder fra Sabor a Málaga er, at nu er også den store detailhandler Alcampo i Marbella tilsluttet de større købmandsforretninger, der i stigende grad tager produkter med det blå mærke ind på deres butikshylder.

"Vi ønsker at udvide serien med Sabor a Málaga-mærkede varer for at give kunderne et bredere udvalg af lokale kvalitetsprodukter," sagde Carmen Auñón, butikschef for Alcampo Marbella, i forbindelse med præsentationen af de nye produkter i serien, hvorefter hun stolt forklarede: "Dette er begyndelsen. Vores sortiment med Sabor a Málaga vil vokse kontinuerligt, så vi hver dag kan tilbyde flere og bedre produkter, med et klart og lokalt kvalitetsstempel, til vores kunder."

Så nu kan Alcampos kunder også nyde let at kunne købe olivenolier og vin mærket "DO Málaga" og "Sierras de Málaga", økologiske marmelader, øl fra mikrobryggerier, chips, kød og oliven mærket "DO Aloreña" samt skaldyr fra fiskere i Málaga, Marbella, Fuengirola og Estepona med det blå mærke.

Også i flere butikker

Men det er ikke kun Alcampo, der blev opmærksomme på Sabor a Málaga i løbet af sommeren. Fem Hipercor og El Corte Inglés Supermercado-butikker (Málaga, Bahía Málaga, Mijas, Marbella og El Capricho) har også tilpasset butikspladsen for at markedsføre produkter med mærket. Takket være dette har flere tusinder mennesker hver dag fået større mulighed for at få adgang til produkterne. Men det blå mærke er ikke en nyhed hos El Corte Inglés. Málagas amtsråd har nemlig haft en aftale med El Corte Inglés lige fra starten med Sabor en Málaga, der har været, og er, en hjælpende hånd.

Amtsrådet er stolt af Sabor a Málaga

Fra amtsrådets side er man selvfølgelig tilfreds med samarbejdet med de større butikskæder. I forbindelse med præsentationen af Alcampos nye tilbud benyttede Francisco Salado, siddende præsident for Málaga amtsråd, lejligheden til at tale om succesen med Sabor a Málaga, hvor han ikke kun viste påskønnelse af butikkernes vilje til at inkorporere lokale produkter, men også fremhævede Sabor a Málagas betydning for provinsen. Han udtrykte omhyggeligt, at produkter med mærket Sabor og Málaga markedsføres både lokalt, nationalt og internationalt, ofte på gourmetmesser med mange smagninger samt showcooking med spanske stjernekokke som Diego Gallego, José Carlos García og Benito Gómez. I Saudi-Arabien har man opnået en sådan fremgang, at Manuel Market er blevet den første udenlandske gourmetkæde, der har taget Sabor a Málaga-produkter ind, som altså sælges i fire butikker i Jeddah. Men Francisco Salado understreger, at det ikke kun handler om at skabe udenlandsk efterspørgsel efter produkterne, men også om at øge den internationale interesse for Málaga som destination for gastronomisk turisme.

Dette er Sabor a Málaga

Sabor a Málaga er et initiativ, der så dagens lys i 2011. Det handler om en gastronomisk mærkning skabt af Málagas amtsråd med hovedformålet at forene provinsens kvalitetsprodukter under ét brand, så forbrugerne let kan finde og opdage produkter, der udelukkende er produceret Málaga. Et andet formål med mærket er at fremme salget af de produkter, der er knyttet til mærket, det vil sige, at mærket hjælper med at fremhæve eksklusiviteten af produkterne i en bred vifte af andre produkter på både det lokale, nationale og internationale marked. Derudover bidrager mærket til at puste liv i den lokale økonomi, og små virksomheder i provinsbyerne får hjælp til at fremme de lokale produkter og opretholde samt skabe job inden for landbrugs- og fødevaresektoren i Málaga. Så forhåbentlig kan Sabor a Málaga også hjælpe med at mindske afbefolkningen i landsbyerne, da mange producenter stadig har deres forretning i deres hjemby.

De må bære Sabor a Málaga

For at anvende det blå Sabor, et Málaga-mærke på deres produkter, skal producentens produktion, landmandens eller bondens dyrkning eller landbrug være i Málaga. Dem, hvis produkter bærer mærket, er mange gange små, lokale spillere, der gennem Sabor a Málaga har mulighed for at nå ud til større markeder. Men selv butikker med mindst ti produkter, der er godkendt af Sabor a Málaga, kan bære mærket. Det samme gælder hoteller og restauranter, der tilbyder mindst ti produkter med mærket, og som også tilbyder mindst fem traditionelle retter fra Málagas køkken på deres menuer.

Besøg producenterne

Som læser af Sabor a Málaga-artikelserien får du ikke kun information om lokalt producerede produkter (tænk - det er også klimasmart), hvoraf mange er typiske for Málaga-provinsen. Artiklerne kan således også ses som muligheder for nærliggende destinationer, da mange af producenterne både har direkte salg (såsom gårdssalg eller fabriksbutikker) og gerne byder nysgerrige velkomne for at kunne fortælle om deres specifikke produkt og arbejde.

For information om producenter og besøgsmuligheder, se: www.saboramalaga.com
 
Annonce
Annonce

Seneste Nyheder

Ny skandale i Junta de Andalucía

Fire voldsomme drab på én måned

Ny regering på vej

Freepik slår alle rekorder

Verdens miljøproblemer skal løses i Madrid

Bedste udsigt i Torre del Mar

Annonce
Annonce

Læs også

Drastisk fald i bilsalget

Skrevet af La Danesa

Málaga mangler kontorpladser

Ny skandale i Junta de Andalucía

Fire voldsomme drab på én måned

Ny regering på vej

SolarVenti – billigere og nemmere solenergi

Freepik slår alle rekorder

Annonce
Annonce
Annonce

Læs også

Den skæve vinkel: Finn Wissenberg

Skrevet af Henrik Andersen, henrik@norrbom.com Foto: Mugge Fischer og Simon Goltermann

Et interview med Spaniens ambassadør til Danmark

Skrevet af Jette Christiansen

Pift pakkelegen op denne jul

Skrevet af La Danesa

En hyggelig juledag i Málaga

Skrevet af Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

El Gordo - Det store spanske julelotteri

Skrevet af Rikke Iuell Printz

Kære læser (december 2019)

Skrevet af La Danesa

Flor Valentin byder på årets julemesse og nordiske juledekorationer

Skrevet af La Danesa

Málaga mister sit direkte fly til New York

Skrevet af La Danesa
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce