Det danske magasin i Spanien
Jazzmuld – Jazzmusik med rødder i den danske muld

Jazzmuld – Jazzmusik med rødder i den danske muld

”I jazz-musik bruger man typisk numre fra amerikanske musicals fra 30 – 50’erne. Efterhånden som vi spillede, sneg der sig af og til danske numre med som dansevisen og sange fra højskolesangen,” fortæller bassist Jakob Lind Lauritsen på telefon fra Danmark.
”Det begyndte vi så at dyrke lidt. Det gik op for os, at man kunne finde numre fra den danske sangskat og jazze op i stedet for blot at bruge de amerikanske numre. Og vi fandt også ud af, at folk begyndte at synge med – det er jo sange folk kender og har sunget i årevis. Det ældre publikum kender dem alle, men en del af det yngre publikum kan også mange af teksterne. Så vi begyndte at invitere publikum til at synge med på nogle af numrene. Blot tre-fire stykker i løbet af en koncert,” fortæller bassisten begejstret og fortsætter:
”Jazz kan være svært at lytte til og nogen synes næsten, at det kræver en uddannelse at lytte til det. For mange har Jazzmulds koncert været en introduktion til jazzen, da der her er en samhørighed mellem publikum og musikere. Folk kommer tit hen til os efter en koncert og siger ”jeg troede slet ikke, jeg kunne lide jazz”.
Bandet glæder sig i hvert fald til at spille på Costa del Sol, hvor de håber at kunne give publikum et lille stykke dansk kulturhistorie med et par forrygende koncerter i Margrethekirken i Fuengirola og på Hotel Al Andalus i Maro nær Nerja.
Repertoiret indebærer blandt andet førnævnte Dansevise, Om lidt er kaffen klar samt Forelsket i København, så der er rigeligt at glæde sig til.
Bandets medlemmer
Klaver: Nicolai Majland
Kontrabas: Jakob Lind Lauritsen
Trommer: Jesper Uno Kofoed

 
Koncerten vest for Málaga
Torsdag d. 7. november 2019, kl. 19:00 i Margrethekirken.
 
Koncerten øst for Málaga
Fredag d. 8. november 2019, kl. 19:00 på Hotel Al Andalus, Maro.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.