Udflugt
30. August, 2019  |  Skrevet af La Danesa

Hvornår udløber erstatningskrav på forsinket fly?

Er du lige kommet hjem fra en tur med forsinket fly? Eller tænker du, at du måske er gået glip af erstatning i forbindelse med en tidligere flyforsinkelse?

Som EU-borger, og derfor også dansker, er der bestemte regler, der gør sig gældende, når du går hen og søger som mulig kompensation for dit forsinkede fly. I denne artikel vil du få et hurtigt overblik over, hvad du skal vide, hvis du vælger at gå ind i kampen for at få dine penge tilbage.

Hvad er fristen så?

Hvis dit fly var forsinket, aflyst eller andet, og du mener, at du har ret til erstatning, så skal du vide, at der findes en forældelsesfrist på sådanne sager. Alle sager bliver behandlet i forhold til europæisk lovgivning EF 261. Men forældelsesfristen er dog ikke den samme for alle lande i Europa. Det er nemlig ikke det land, du kommer fra, der er afgørende, men snarere, hvor flyselskabet har sit hovedkvarter. Det er i sidste ende domstolen her, som er den bestemmende myndighed.

Har flyselskabet altså hjemme i enten Belgien eller Polen, udløber din sag allerede efter bare 1 år. Derimod har Luxembourg, Irland og Grækenland henholdsvis en forældelsesfrist på 10, 6 og 5 år. I Danmark og hos vores skandinaviske naboer lander vi alle på en 3-årig forældelsesfrist.

Gælder det for alle fly?

Siden lovgivningen er møntet på europæiske flypassagerer, så er det primært europæiske flyvninger, der dækkes. Det vil sige, at du ikke er dækket, hvis du fløj mellem to destinationer uden for EU med et ikke-europæisk flyselskab. Og det er altså også, selvom du er europæisk statsborger!

Der kan også være andre forhold, der gør sig gældende. Hvis forsinkelsen skyldes det, man kalder ”ekstraordinære omstændigheder”, så du heller ikke berettiget kompensation for forsinket fly. Men du skal dog være opmærksom her. Mange gange prøver flyselskaber at spise dig af med en halv historie, og det er altså ikke alt, hvad de kalder tekniske problemer eller driftsproblemer, som hører ind under denne kategori.

Til allersidst skal det nævnes, at andre faktorer også spiller ind. Rejseafstand, varighed af forsinkelse, og hvilke dokumenter, du er i stand til at få fat i på nuværende tidspunkt, vil alle være vigtige faktorer.

Hvor kan jeg hente hjælp?

Nogle gange kan det godt føles overvældende, når det kommer til forsinket fly, erstatning og de mange regler, der følger med. Man kan hurtigt få fornemmelsen af at være gået lidt i baglås.

Der er dog pålidelige tjenester derude, du kan benytte, hvis du stadig er i tvivl om, hvorvidt du kan få kompensation for din flyforsinkelse eller ej. AirHelp er en af dem. De har allerede hjulpet millioner af flypassagerer gennem tumulten og yder service på et utal af forskellige sprog.

En af de ting, der gør dem så gennemskuelige er, at de ikke tager en eneste krone for deres service, medmindre du rent faktisk får din flykompensation. Det kan derfor ikke skade at række ud til dem med alle de spørgsmål, du måtte have.

Annonce
Annonce

Seneste Nyheder

Ugentlige Nyheder

Valgresultat uden klarhed · Ingen æseltaxa til de tunge drenge · Uvejr på vej

Ugentlige Nyheder

Virksomheder byder ind på togstrækningen Málaga – Madrid

Ugentlige Nyheder

Ny økoturisme i Málaga · Ingen klarhed omkring valget · Ingen vil plukke jordbær

Ugentlige Nyheder

Andalusisk offensiv på World Travel Market · Iberia køber Air Europa · Nyt MercaCentro på vej i Fuengirola

Ugentlige Nyheder

Svensk kvinde anholdt for børnepornografi · Drastisk fald i nye boliglån · Massive vaccinationer mod influenza

Ugentlige Nyheder

Gigantisk temapark på vej · Mijas vil have status som turistby · Unicaja Banco kan

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce