14. maj, 2019  |  Skrevet af La Danesa

Flere gågader på vej · Strengere kontrol i spanske virksomheder · Pez Espada på nye hænder

Flere gågader på vej

Kommunalvalget står for døren og det vrimler med nye projekter og valgløfter fra de fleste partier i samtlige kommuner. Men én type projekt, som er på tale i mange kommuner, er flere gågader. De nye gågader har nemlig været en succes i Málaga og i Torremolinos og står nu øverst på ønskelisten i flere kommuner. Det gælder blandt andet i Fuengirola, Marbella og senest i Torre del Mar, hvor partiernes forslag om flere gågader i den centrale by får massiv opbakning fra både beboere og handelsstadsforeninger.

Der er kommunalvalg søndag den 26. maj, og i de fleste kommuner i Málaga-provinsen er der lagt op til så tætte valg, at få stemmer kan få afgørende betydning. Da der er kommunalvalg i hele Spanien, er alle landets politikere inddraget i valgkampen. Det er derfor Pedro Sánchez fra PSOE, som sejrede ved parlamentsvalget i sidste måned, der først indleder forhandlingerne om indsættelse af ny regering efter kommunalvalget.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Strengere kontrol i spanske virksomheder

Det spanske arbejdsministerium tager nu nye midler i brug i kampen mod sort arbejde, ubetalte overarbejdstimer og unddragelse af betaling til Seguridad Social-systemet. Fra og med denne uge skal virksomheder have monteret et system, så medarbejderne kan stemple ind og ud. Systemet har tre klare formål: at sikre at de ansatte får ekstrabetaling for overarbejde, at der afregnes korrekt Seguridad Social til myndighederne og sidst, at ingen arbejder ulovligt. Den nye kontrol har flere steder skabt stor forvirring og kritik, men allerede fra midten af denne måned vil arbejdstilsynet gå i gang med de første inspektioner.
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Pez Espada på nye hænder

Det er en Costa del Sol-klassiker uden sidestykke; Hotel Pez Espada i Torremolinos. Hotellet blev indviet for præcis 60 år siden, den 31. maj 1959, og var det første luksushotel på Costa del Sol. Dengang kunne det høje luksushotel ses fra hele byen, som fortsat levede i turismens spæde år. Frank Sinatra var en af de første til at nyde hotellets luksuriøse faciliteter på første parket i det nye ferieparadis, Torremolinos. Hotellet kommer nu på nye hænder. Investergruppen Azora har netop opkøbt syv store hoteller i Spanien: fem i Benidorm, Hotel Riviera i Benalmádena og så Pez Espada i Torremolinos. De nye ejere vil investere samlet 30 millioner euro i deres nye hoteller og dermed sikre, at Torremolinos' gamle stjerne vil glimte mange år endnu.
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}

Seneste Nyheder

33 år gammel mordsag genoptages

Stort event-show på restaurant Döss

Andalusien forberedt på coronavirus

N-340 fra Nerja til Almuñécar er farlig

Forårsvejret forsætter

Det nye ”outlet” på Plaza Mayor klar til indvielse

Annonce
Annonce

Læs også

Mexicansk storsvindler anholdt i Marbella

Skrevet af La Danesa

Aktiv dødshjælp til debat

33 år gammel mordsag genoptages

Stort event-show på restaurant Döss

Andalusien forberedt på coronavirus

N-340 fra Nerja til Almuñécar er farlig

Forårsvejret forsætter

Annonce
Annonce
Annonce

Læs også

Et hundeliv

Skrevet af Ingvild Mørkved

Marokkos blå perle

Skrevet af Ingvild Mørkved

Skandinaverne køber ejendomme som i de glade 00'ere

Skrevet af Henrik Andersen, henrik@norrbom.com

Verdens største lille museum i Mijas Pueblo

Skrevet af Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Kaos i Madrids lufthavn

Skrevet af La Danesa

Fuld klarhed over Brexit

Skrevet af La Danesa

Andalusiens fem flotteste byer

Skrevet af Paulo Augusto Chichon

Nye Banco Santander-caféer på vej

Skrevet af La Danesa
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce