1. maj, 2019  |  Skrevet af Michael Jepsen

Mine tre år med Kurt Cobain

Musikmanager udgiver bog på 25-årsdagen for Nirvana-forsangerens selvmord
Danny Goldberg var skeptisk, da han første gang hørte om muligheden for at blive manager for Nirvana. Kunne man overhovedet tjene penge på et punkrockband?
Indspilningen af Nirvanas første album havde kostet sølle seks hundrede dollars. Deres næste album Nevermind blev et af de bedst sælgende album i verden i begyndelsen af 90’erne.
”Nu rejste de med fly i stedet for varevogn og sov på hoteller i stedet for på venners sofaer,” fortæller Danny Goldberg i Mine tre år med Kurt Cobain. I bogen beskriver forfatteren sit tætte samarbejde og nære venskab med Kurt Cobain, der var den altdominerende figur i Nirvana.

Forfatteren giver et unikt indblik i Kurt Cobains modsætningsfyldte personlighed. På den ene side var han sårbar, indadvendt og konfliktsky. På den anden side var han ekstremt målrettet, egenrådig og mediebevidst.
Kurt Cobain brugte pressen til at fremstå som en kunstnerisk rebel, der ikke lod sig diktere af nogen som helst. Sandheden var noget mere nuanceret. Da den store butikskæde Walmart nægtede at sælge et af Nirvanas album, gik Kurt Cobain med til at censurere både albummets cover og en af sangtitlerne, så pladen kunne blive solgt i Walmart. Og da musikkanalen MTV ikke ville have, at Nirvana spillede en sang med den kontroversielle titel ’Rape Me’, rettede Kurt Cobain også ind og spillede en anden sang.

Bogen beskriver også Kurt Cobains stormfulde forhold til Courtney Love, der i et interview havde fortalt om, hvordan parret havde taget heroin, mens hun var gravid. Det førte til, at de fik frataget forældremyndigheden over deres barn Frances, som de først fik tilbage syv måneder senere. Den historie har hængt ved lige siden, fortæller forfatteren i bogen:
”Courtney fortalte mig, at Frances som teenager havde været på skuespillersommerkursus, hvor hun var blevet mobbet af nogle af de andre, der havde kaldt hende ’narkobaby’ på grund af artiklen, som stadig lavede ringe i vandet.”
Udover sit heroinmisbrug kæmpede Kurt Cobain med depression, der førte til, at han som 27-årig skød sig selv med et haglgevær den 5. april 1994. Bogen Mine tre år med Kurt Cobain udkommer den 5. april på 25-årsdagen for hans selvmord.

Klub 27

Kurt Cobain begik selvmord, da han skød sig selv som 27-årig. Han er en af en række berømte musikere, der har det til fælles, at de alle døde som 27-årige. Ud over Kurt Cobain tæller klub 27 Jimi Hendrix, Jim Morrison, Janis Joplin og Amy Winehouse samt Brian Jones, der var med til at stifte Rolling Stones.
Foto kan evt. udelades: Billedtekst: Jim Morrison døde også som 27-årig.
 

Den dag glemmer vi aldrig

Nirvana optrådte på Roskilde Festival i 1992, og det blev en dag, danskerne aldrig glemmer. Samme aften vandt Danmark nemlig europamesterskabet i fodbold med en 2-0-finalesejr over Tyskland.
”Kampen lå samtidig med Nirvanas koncert på Orange Scene, så det blev aftalt at udskyde koncerten, så kampen kunne vises på scenens storskærme,” fortæller fotografen Søren Rud, der mødte Kurt Cobain efter kampen.
”Jeg havde lidt nervøst ventet på, om bandet ville dukke op til fotografering. Pludselig gik døren op, og ja, Cobain var med. Han stilede direkte hen til mig og lykønskede mig med europamesterskabet. Kurt Cobain og de andre fra bandet kommenterede kampen, som de tydeligvis selv havde set. De syntes, det havde været en spændende kamp, og at Danmark havde spillet rigtig godt. Kurt Cobain virkede meget frisk og glad. Han var smilende og venlig, og de forudanelser jeg havde fået om, at han kunne virke arrogant, faldt helt til jorden.”

Seneste Nyheder

33 år gammel mordsag genoptages

Stort event-show på restaurant Döss

Andalusien forberedt på coronavirus

N-340 fra Nerja til Almuñécar er farlig

Forårsvejret forsætter

Det nye ”outlet” på Plaza Mayor klar til indvielse

Annonce
Annonce

Læs også

Mexicansk storsvindler anholdt i Marbella

Skrevet af La Danesa

Aktiv dødshjælp til debat

33 år gammel mordsag genoptages

Stort event-show på restaurant Döss

Andalusien forberedt på coronavirus

N-340 fra Nerja til Almuñécar er farlig

Forårsvejret forsætter

Annonce
Annonce
Annonce

Læs også

Et hundeliv

Skrevet af Ingvild Mørkved

Marokkos blå perle

Skrevet af Ingvild Mørkved

Skandinaverne køber ejendomme som i de glade 00'ere

Skrevet af Henrik Andersen, henrik@norrbom.com

Verdens største lille museum i Mijas Pueblo

Skrevet af Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Kaos i Madrids lufthavn

Skrevet af La Danesa

Fuld klarhed over Brexit

Skrevet af La Danesa

Andalusiens fem flotteste byer

Skrevet af Paulo Augusto Chichon

Nye Banco Santander-caféer på vej

Skrevet af La Danesa
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce