Thomas Helmig i nye rammer

Det tog kun én uge. Så var de 21.000 billetter til de fire indendørskoncerter i marts solgt. De fire koncerter i København, Odense og Århus udviklede sig til en sand triumftur. Thomas Helmig er mere populær end nogensinde og interessen for at opleve ham i tyrefægterarenaen i Torremolinos til september er enorm.
 
Et nyt album har set dagens lys og en omfattende sommertur med 30 store koncerter skydes i gang ved månedens udgang. Turnéen slutter til september – i Málaga. Byen som den folkekære musiker holder så meget af.
 

Hjemme i Málaga

Thomas Helmig tilbringer flere måneder af året i Málaga.
"Min kærlighed til Andalusien og Málaga stikker dybt. For snart 25 år siden besøgte jeg min daværende manager, som havde hus i Cómpeta. Jeg faldt for området og andalusierne med det samme. Jeg havde en dejlig fornemmelse af at føle mig hjemme og tryg. Der har jeg skrevet mange tekster og melodier", fortæller Thomas Helmig til La Danesa. Siden da dukkede bymennesket op i ham, og den sidste håndfuld år har han og familien tilbragt mere og mere tid i deres lejlighed i Málagas gamle bydel.
"For mig er Málaga en magisk by. Jeg elsker byen og den har en god størrelse. Stemningen er helt anderledes end i danske byer og udendørskulturen gør Málaga til et fantastisk sted om aftenen. Jeg er specielt fascineret af lyset i vinduerne, lige når mørket begynder at sænke sig. Det kan være ret inspirerende for en skandinav", synes den danske musiker. Ellers elsker han at slentre rundt i byens smalle gader, nyde de små pladser og løbe ture på strandpromenaden. Det er i disse stunder, han de sidste år har fundet inspiration til nogle af sine bedste tekster og melodier – blandet andet hittet ”Málaga”
"En dag ved solnedgang sad jeg med min guitar og så kom melodien og teksten ”Så godnat Málaga....” Melodien kom først, men teksten kom hurtigt lige efter og byerne København, Århus og Michigan, hvor jeg har boet blev flettet ind. Det passede perfekt med de billeder, jeg så for mig og den stemning, jeg var i. Jeg husker jeg netop på tv havde set nogle smukke filmklip fra den spanske filminstruktør Pedro Almodóvar. Hvor jeg så fik ord som ”drømmeparabol” fra, må du ikke spørge mig om", griner Helmig og forsætter: "Da jeg skrev sangen, kunne jeg mærke, at det er i Århus, jeg er født og hører hjemme. Men Málaga er mit hjem nr. 2. Ingen tvivl om det."
 

Nyt og tussegammelt

Det er nu snart 35 år siden, Thomas Helmig debuterede med sit album, som blot hed ”Thomas”. Den unge århusianer røg direkte ind i danskernes hjerter med sin gode musik, simple tekster og sin naturlige, drengede væremåde. Siden da er det blevet til 16 album, en lang række singler og opsamlingsalbum og et utal af koncerter. Alle har sunget med på ”Det er mig der står herude og banker på”, ”Nu hvor du har brændt mig af” og ”Dagen efter dagen derpå”. Interessen for Thomas Helmig har været intakt i fire årtier - uanset om han har sunget på dansk eller engelsk, givet solo koncerter eller sammen med sit band, som han nu drager ud på én af de allerstørste turnéer med.
"Vi glæder os naturligvis til at turnére landet rundt og præsentere vores nye sæt. Vi kommer både med lidt nyt, noget tussegammelt og noget vi ikke har spillet i årevis", fortæller Helmig, som meget pludseligt sendte nyt album på gaden den 1. marts. Det kom bare. Ingen store pressemøder og tv-shows, som normalt hører sig til. Udgivelsen fik kun følgeskab af et længere interview på artistens facebook. ”Det kan let blive trættende altid at gøre tingene ens, så det var helt befriende at lancere mit album på en ny måde. Vel ligger der meget arbejde bag, men mere højtideligt tager jeg det ikke. Folk som ønsker mit nye album skal nok finde det,” mener Thomas Helmig. Stilen i hans nyeste musik er funderet i soul- og funkmusikken. Modtagelsen har været blandet i den danske presse. Omvendt er den nye musik gået rent ind hos publikum. ”Når man laver noget nyt vil reaktionerne altid være blandede. Det gælder i alle livets facetter. Men jeg har aldrig været bange for at følge mit indre og prøve noget nyt. Var jeg det, ville jeg ikke stå, hvor jeg står i dag,” er de næstsidste ord fra Thomas Helmig, som om få uger drager land og rige rundt med sit band. Turnéen rundes af under de himmelstrøg, han selv holder så meget af; nemlig de sydspanske. ”Den koncert bliver helt speciel for os. Vi elsker at spille til Málaga.”
 

Tusind fans ta'r turen til Málaga

Det forventes, at over 1.000 entusiastiske Helmig-fans tager turen fra Danmark for at overvære afslutningen på Thomas Helmigs 2018-turné i det spanske. Heriblandt findes én af landets største og mest aktive fans; Pia Vejle fra Århus. Hun er formand for fanklubben ”Thomas Helmig Support” og har fulgt Thomas Helmig i tykt og tyndt, siden hun hørte ham første gang i 1986 ved en byfest i den midtjyske by Ry. "Det var det år, han udgav sit andet album, der blot hed ”2”. Siden da tager jeg gerne til helt op til 30 koncerter om året, når bandet er på turné. Vi er altid et par veninder eller familie sammen, og vi har et væld af gode minder. Vi har rejst landet rundt, og jeg kan kun trække på smilebåndet, når jeg tænker på det utal af timer, vi har sunget, råbt og skreget under koncerterne og tilsvarende det utal af timer, vi har stået i kø i regn og blæst for at komme først ind til koncerterne for at få de bedste pladser helt oppe ved scenen.”
Ud over selve koncerterne bruger Pia Vejle en stor del af sin fritid på fanklubben, som tæller 700 medlemmer. ”Nogle tror, at alt med musik og idoler kun hører ungdommen til. Men sådan er det ikke. Der er ingen alder for at være fan af nogen eller noget, og det fleste Helmig fans er på samme alder som ham, eller måske lidt ældre. Hovedsagen er, at man kan identificere sig med musikken og teksterne. Og her er Helmig fantastisk, for han har altid skrevet musik fra hjertet og til hjertet. Hans sange følger med på livets vej; fra den første dans, den første kæreste, kærestesorgerne, fra året hvor ens barn blev født, osv. Hans musik og koncerter gør folk glade og giver energi til en travl hverdag", mener Thomas Helmigs fan nr.1.
Flere gange har Pia Vejle mødt sit idol bl.a. i sommeren 2010 efter en koncert i København. "Vi mødtes på en bar midt i byen efter koncerten. Jeg var sammen med mine trofaste koncertveninder, og Helmig dukkede op med hele sit band. Det blev en uforglemmelig aften med autografer, fotos og et kram fra verdens bedste musiker. Det er en mand og et band, der kan glæde hundrede tusindvis af mennesker med deres musik og livsglæde", slutter Pia Vejle, som atter følger Helmig og bandet på årets turné og, naturligvis, tager turen til Torremolinos med veninderne den 8. september.
 

Den smukke tyrefægterarena

Den gamle tyrefægterarena i Torremolinos blev for et par år siden renoveret og omdannet til et multikulturelt center med plads til koncerter, sportsbegivenheder, messer, udstillinger, modeshows og private fester. Grundet manglende interesse fra både publikum og kommunalbestyrelsen har der ikke været tyrefægtning i arenaen siden 2015. Til gengæld afvikles der flere og flere koncerter. Thomas Helmig bliver den første danske artist, der giver koncert på den gamle Plaza de Toros.
 

Dans i arena’en

Der bliver musik, fest og god stemning i tyrefægterarenaen i Torremolinos hele aftenen og natten for både før og efter koncerten spiller DJ RisRas den bedste danske og internationale musik fra 80’ og 90’erne. RisRas har rejst land og rige rundt som DJ de sidste tyve år og er i dag fast inventar på flere store danske festivaler. Hans musik, small talk og glade attitude er garanti for en god fest.
 
 

Billetsalg

Billetten til koncerten er en kombineret stå/siddeplads og koster 50 euro.
Billetter kan købes hos:
Fuengirola: UniOptica og Café La Vida
Mijas: Loft & Roomers og Vitamina
Marbella: Loft & Roomers
Torre del Mar: Heiko by Heiko
Nerja: Ole Optica Almuñécar:
Costa Granada Home og 123tours

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Danske Jonas Tofterup åbner vinakademi i Málaga - Iberian Wi…

La Danesa har før skrevet om Jonas Tofterup. Han er nemlig en af de danskere, der ved allermest om v...

Tema & Profiler

Salchichón de Málaga: På besøg i Pizarra for at opdage denne…

Når man kommer fra Málaga og kører ind i den lille by Pizarra, kan man lige svinge til højre ind på ...

Gastronomi

Toastmasters Club – where leaders are made

Hjertet banker hurtigt og hårdt i brystet, håndfladerne er svedige og munden så tør, at ordene næste...

Tema & Profiler

San José og Parque Natural de Cabo de Gata Nijar i Almería

San Jose – en lille perle i det UNESCO-fredede område Parque Natural de Cabo de Gata Nijar San José...

Udflugter & Rejser

På den anden side... Nu må vi smide de skyklapper...!

Uanset hvilken årstid vi har, går der ikke en uge, uden de tre store dagblade i Málaga-provinsen bri...

Tema & Profiler

Den skæve vinkel: Maria Steffensen

Hun er klar i blikket og har ordet i sin magt. Og så er hun sikker på, hun kan hjælpe dig med at få ...

Tema & Profiler

Det Vilde Vesten: Mini Hollywood i Almería

Nogen løber med tunge støvler på etagen over os. Vi hører et skud, derefter et skrig, før yderligere...

Udflugter & Rejser

Málaga – fra grim ælling til smuk svane

Málaga er en by med en meget privilegeret beliggenhed under varme himmelstrøg ved Middelhavet. Der h...

Kultur

Byggetilladelsen er godkendt og halvdelen af boligerne er so…

Rigtig mange kunder ønsker at være uafhængige af bil og kunne gå til alle faciliteter indenfor 10-15...

Bolig i Spanien

Når får indtager Madrids gader

Tusindvis af brægende får trænges i Madrids gader. De gelejdes videre af hyrder ad nogle af hovedsta...

Kultur

Fairways La Cala Golf er en banebrydende nyproduktion

Fairways La Cala Golf er en banebrydende nyproduktion bestående af 54 moderne lejligheder og penthou...

Bolig i Spanien

Helsemarkedet midt i en turbulent tid

Jeg er på udstillings-og indkøbsmesse i Danmark, og befinder mig som fisk i vandet. Jeg elsker denne...

Helse & Sundhed

Kroppen er grundlæggende din ven

I klinikken kom en erhvervsdriftig yngre herre med akut hold i ryggen. Han havde bukket sig ned efte...

Helse & Sundhed

Nøglerne til succes

Få kan skabe en succes. Færre kan skabe flere. Men Per Mønsted er en af de få. Efter flere store suc...

Tema & Profiler

Udflugter & Rejser

San José og Parque Natural de Cabo de Gata Nijar i Almería

San Jose – en lille perle i det UNESCO-fredede område Parque Natural de Cabo de Gata Nijar San José var oprindeligt navnet på et kyst-batteri, som blev bygget i det 18. århundrede for at sikre vagtho...

Udflugter & Rejser

Det Vilde Vesten: Mini Hollywood i Almería

Nogen løber med tunge støvler på etagen over os. Vi hører et skud, derefter et skrig, før yderligere et skud bliver affyret. En død kvinde kommer ramlende ned ad trappen bag os... Skud-dramaet finder...

Udflugter & Rejser

Sevilla – byen at besøge 2018

Der skrives meget om Sevilla i følge Lonely Planet er det med rette. Rejseguiden har nemlig udvalgt Andalusiens provinshovestad som nummer et i listen over byer at besøge 2018 i deres Best in Travels...

Udflugter & Rejser

På ’turisttur’ ind i det autentiske Spanien – en gastrooplev…

Jeg er ikke turist på Costa del Sol, men alligevel lød denne ’turisttur’ så spændende og speciel, at jeg nemt blev overtalt til at tage med. ’En gastrooplevelse i det autentiske Andalusien’ – what’s n...

Udflugter & Rejser

Stargazing: Tag ud og kig på stjerner i Andalusiens natDet strømmer ind med forventningsfulde mennesker i alle aldre i bussen, der har kurs mod Alfarnatejo i Antequera, som ligger godt en times kørsel inde i landet. Slæbende på liggestole og duftende af m...

Udflugter & Rejser

Sport

Sergio García forsvarer sin titel til Andalucía Valderrama M…

Valderrama har altid været et specielt sted for mig. Ordene kommer fra Sergio García, som deltager i og er vært for den fjerde udgave af Andalucía Valderrama Masters, der finder sted fra d. 18. – 21. oktober på den prestigefulde bane i San Roque. Her vil García både forsvare sin titel samt agere væ...

Sport

Ny efterårssæson på Lauro Golf.

Der var stor gensynsglæde i den skandinaviske gruppe blandt de mange golfere og Tove efter sommerferien   Tirsdag d 11-9-2018 nød mange glade golfere opstarten af den nye efterårssæson på Lauro Golf.   Feriegæster og tilbagevendte fastboende gik til spillet og dagen med højt humør. Vin...

Golf

Gastronomi

Salchichón de Málaga: På besøg i Pizarra for at opdage denne…

Når man kommer fra Málaga og kører ind i den lille by Pizarra, kan man lige svinge til højre ind på ...

Gastronomi

Argentina: Asados & Malbec

Asado er navnet på den argentinske nationalspise – kød der er grillet over åben ild.Argentina er ind...

Gastronomi

Salmorejo córdobes vs. Porra antequerana (og Gazpacho andalu…

Om sommeren er det både godt og forfriskende med kold suppe, og en særligt oplagt en, når termometer...

Gastronomi

Kultur

Málaga – fra grim ælling til smuk svane

Málaga er en by med en meget privilegeret beliggenhed under varme himmelstrøg ved Middelhavet. Der hersker en dejlig, po...

Kultur

Når får indtager Madrids gader

Tusindvis af brægende får trænges i Madrids gader. De gelejdes videre af hyrder ad nogle af hovedstadens fornemme strøg...

Kultur

Nikki Beach marbella: 15 års fejring af livet!

Hæv krystalglasset, Nikki Beach Marbella fylder 15 år! Traditionen tro – krystal er en traditionel gave for et 15-årsjub...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Danske Jonas Tofterup åbner vinakademi i Málaga - Iberian Wi…

La Danesa har før skrevet om Jonas Tofterup. Han er nemlig en af de dansker...

Tema & Profiler

Toastmasters Club – where leaders are made

Hjertet banker hurtigt og hårdt i brystet, håndfladerne er svedige og munde...

Tema & Profiler

På den anden side... Nu må vi smide de skyklapper...!

Uanset hvilken årstid vi har, går der ikke en uge, uden de tre store dagbla...

Tema & Profiler

Den skæve vinkel: Maria Steffensen

Hun er klar i blikket og har ordet i sin magt. Og så er hun sikker på, hun ...

Tema & Profiler

Nøglerne til succes

Få kan skabe en succes. Færre kan skabe flere. Men Per Mønsted er en af de ...

Tema & Profiler

Birgitte Mellentin udstiller sine vidunderlige blomstermaler…

Den pensionerede scenograf, Birgitte Mellentin, som har udstillet flere ste...

Tema & Profiler

Argán Aventura og Unioptica på velgørenhedstur

Hele 23 personer tager med på den 14. velgørenhedstur arrangeret af Argán A...

Tema & Profiler

Mit møde med en gadesælger fra Vestafrika

Til glæde for nogen, til ærgrelse for andre: vi ser dem overalt langs Costa...

Tema & Profiler

Den skæve Vinkel: Hans Kristian Hansen

Han har altid arbejdet med det samme. Og alligevel er der aldrig to af hans...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com