Højt at flyve – med pilot Henrik West

Det er tidlig morgen, da jeg bipper mig ind igennem security i Málaga lufthavn. Der tikker en melding ind på telefonen: ”Bravo 23”. Jeg sætter det lange ben foran og skynder mig ned til gate B23, hvor der står to herrer og venter på mig. Den ene er Henrik West, som er chef for Norwegians piloter i Málaga lufthavn. Den anden er styrmanden Christian Thorup.
 
Henrik West er 42 år og har arbejdet som pilot de sidste 20 år. Ud fra kaptajnhatten og de fire striber på skuldrene kan jeg regne ud, at han er Henrik. For selvom vi forud for dagens interview har været i kontakt på Facebook, har jeg ingen chance for at genkende ham. Som profilfoto har han nemlig intet mindre end en vaskeægte dansk ’Kaj kage’ – sådan en, der minder om en kartoffelkage bare med grøn marcipan. ”Det var fordi, det blev for meget med ’pilotfotos’ engang, og i ren protest satte jeg noget helt andet end et profilfoto på,” griner Henrik uhøjtideligt.
 
Vi går ombord på det Boeing 737-800NG, der skal flyve os til Las Palmas på Gran Canaria og tilbage igen. Både kaptajn og styrmand er godt tilfredse med den korte tur, der betyder, at de flyver sent ud og kommer tidligt hjem. ”Det er ikke tilfældet, hvis man f.eks. flyver korte indenrigsflyvninger. Så kan man godt lette og lande ti gange på en dag, og så kommer man på arbejde,” fortæller Henrik.
 
Efter at have dobbelttjekket rundt om flyet, hilst på kabinepersonalet og lavet statusrapport, etc. tager Henrik og Christian plads bag hver sit ror i cockpittet, og La Danesas udsendte tager plads i ’klapstolen’, der foldes ned foran døren til cockpittet. Det er nøjagtigt lige så komfortabelt, som det lyder.
Jeg får tildelt et headset, og Henrik viser mig den forestående rute, der passerer over Gibraltar, Rabat og Agadir, for at gå vest mod Gran Canaria.
 
Nu begynder det at strømme ind med mennesker, der skal finde deres pladser. Kabinepersonalet, som vi lige kan skimte fra cockpittet, byder høfligt og energisk velkommen til mere eller mindre morgenfriske rejsende.
 

Ready for take off

En stemme i høretelefonerne fortæller, at alle 135 passagerer + 2 babyer er på plads og at kabinepersonalet giver grønt lys til take off. Der er over 460 knapper i cockpittet på dette Boeing-fly. Henrik og Christian trykker og drejer på en del af dem, og der lyder en brummen, da flyets motorer startes, inden maskinen lige så stille triller ud til startbanen. Vi får grønt lys fra tårnet, der giver tilladelse til, at flyene kan lette og lande. Roret trækkes tilbage, landingsstellet slipper asfalten, og vi påbegynder opstigning.
 
Der hersker fuldstændig koncentration i cockpittet. Henrik og Christian kommunikerer på engelsk krydret med en masse uforståelige forkortelser. Jeg har på ingen måde trang til at forstyrre piloterne, mens de sørger for, at vi kommer op i 11 kilometers højde, og jeg kunne heller ikke, hvis jeg ville, for journalistens mikrofon er af sikkerhedsmæssige hensyn slået fra.
 

Med autopilot over Marokko

”Velkommen tilbage”, siger Henrik og kobler min mikrofon på igen. Efter 10 intense minutter slås autopiloten til, og en mere afslappet stemning indtager cockpittet.
 
Som chef for piloterne sidder Henrik lige dele bag roret i flyvemaskinen og bag et skrivebord i lufthavnen. ”I min stilling er det personlige skills frem for motorkræfter, det drejer sig om,” fortæller Henrik og uddyber: ”Selvfølgelig skal du som pilot kunne styre et fly, men ofte sidder du i cockpittet sammen med en pilot, som du måske ikke kender, og som er af en anden nationalitet, og du har et kabinepersonale, der også kan være fem-seks nye ansigter fra forskellige steder i verden. Der kommer din evne til at kommunikere med andre mennesker mere på prøve, end dine evner som pilot.” Det fik han erfaring med Henrik under sin tid som pilot for Pacific Airlines i Vietnam og Shenzhen Airlines i Kina
 
Styrmanden Christian er 29 år og tog pilotudannelsen, da der ikke var så stor efterspørgsel efter piloter, som der er nu. Det betød bl.a., at han var arbejdsløs to år efter endt uddannelse. ”I dag betaler flyselskaberne gerne noget af uddannelsen, og du er så godt som garanteret et job, når du er udlært,” fortæller Christian, der selv har betalt de 1 million kroner en pilotuddannelse koster.
 
Christian har været ansat i Norwegian 2 ½ års tid, mens Henrik har været med til at starte Norwegian i 2002. ”Vi startede med fem fly indenrigs i Norge. Det var en fed oplevelse at være med til. Dog var jeg ude i nogle perioder, hvor jeg arbejdede i andre selskaber.”
 
Jeg spørger ind til det Boeing fly, vi sidder i nu, men Henrik vil hellere fortælle om Norwegians nyeste investering, som han glæder sig rigtig meget til at flyve: ”Det bliver rigtig spændende, når vi får de nye Boeing 737MAX-fly. Det fly vil komme til at revolutionere den kommercielle flyindustri, da det er det første ’lille’ fly, der kan flyve så lange distancer. Det Boeing 37-800NG-fly, vi sidder i nu, har en rækkevidde på 3200 nautiske mil (godt 6000 km) på en tank brændstof. Max-flyet kan flyve 3500 nautiske mil (godt 6500 km), da det er lavet af kunstmaterialer, der er lettere end aluminium. Det betyder, at man kan lave ruter direkte fra Málaga til New York eller andre spændende destinationer,” fortæller Henrik begejstret.
 

Touching ground

Vi nærmer os Las Palmas lufthavn. Henrik flikker et par gange på kontakten, der får sikkerhedssele-piktogrammet til at blinke ude i kabinen, og jeg selv spænder mig yderligere fast i klapsædets sele, der går over skuldrende og mellem benene. Hyggesnakken erstattes af absolut koncentration. Vi nærmer os landingsbanen og landingsstellet rammer asfalten med 260 km/t. Piloterne placerer rutineret en hånd hver på instrumentbrættet for at tage af for den kraft, der presser os fremad i sæderne.
 
Fra det øjeblik, flyet kobles på gaten og de første passagerer myldrer ud af maskinen er der kun 40 minutter, til vi skal lette igen. Det er kun lige tid nok til, at Henrik og Christian kan gennemgå tjeklisten for flyet indvendigt og udvendigt, veksle et par fraser med flypersonalet og få fyldt kaffekoppen op igen. Præcis 40 minutter senere sidder vi igen fastspændte i cockpittet på vej op i luftrummet.
 
Da alle passagerer har forladt flyet, går jeg sammen med piloterne anført af kabinepersonalet turen igennem Málaga lufthavn. Herude foran ankomsthallen slutter et meget usædvanligt interview, eller det der for Henrik og Christian blot var en (næsten) helt normal arbejdsdag.
 
 

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Danske Jonas Tofterup åbner vinakademi i Málaga - Iberian Wi…

La Danesa har før skrevet om Jonas Tofterup. Han er nemlig en af de danskere, der ved allermest om v...

Tema & Profiler

Salchichón de Málaga: På besøg i Pizarra for at opdage denne…

Når man kommer fra Málaga og kører ind i den lille by Pizarra, kan man lige svinge til højre ind på ...

Gastronomi

Toastmasters Club – where leaders are made

Hjertet banker hurtigt og hårdt i brystet, håndfladerne er svedige og munden så tør, at ordene næste...

Tema & Profiler

San José og Parque Natural de Cabo de Gata Nijar i Almería

San Jose – en lille perle i det UNESCO-fredede område Parque Natural de Cabo de Gata Nijar San José...

Udflugter & Rejser

På den anden side... Nu må vi smide de skyklapper...!

Uanset hvilken årstid vi har, går der ikke en uge, uden de tre store dagblade i Málaga-provinsen bri...

Tema & Profiler

Den skæve vinkel: Maria Steffensen

Hun er klar i blikket og har ordet i sin magt. Og så er hun sikker på, hun kan hjælpe dig med at få ...

Tema & Profiler

Det Vilde Vesten: Mini Hollywood i Almería

Nogen løber med tunge støvler på etagen over os. Vi hører et skud, derefter et skrig, før yderligere...

Udflugter & Rejser

Málaga – fra grim ælling til smuk svane

Málaga er en by med en meget privilegeret beliggenhed under varme himmelstrøg ved Middelhavet. Der h...

Kultur

Byggetilladelsen er godkendt og halvdelen af boligerne er so…

Rigtig mange kunder ønsker at være uafhængige af bil og kunne gå til alle faciliteter indenfor 10-15...

Bolig i Spanien

Når får indtager Madrids gader

Tusindvis af brægende får trænges i Madrids gader. De gelejdes videre af hyrder ad nogle af hovedsta...

Kultur

Fairways La Cala Golf er en banebrydende nyproduktion

Fairways La Cala Golf er en banebrydende nyproduktion bestående af 54 moderne lejligheder og penthou...

Bolig i Spanien

Helsemarkedet midt i en turbulent tid

Jeg er på udstillings-og indkøbsmesse i Danmark, og befinder mig som fisk i vandet. Jeg elsker denne...

Helse & Sundhed

Kroppen er grundlæggende din ven

I klinikken kom en erhvervsdriftig yngre herre med akut hold i ryggen. Han havde bukket sig ned efte...

Helse & Sundhed

Nøglerne til succes

Få kan skabe en succes. Færre kan skabe flere. Men Per Mønsted er en af de få. Efter flere store suc...

Tema & Profiler

Udflugter & Rejser

San José og Parque Natural de Cabo de Gata Nijar i Almería

San Jose – en lille perle i det UNESCO-fredede område Parque Natural de Cabo de Gata Nijar San José var oprindeligt navnet på et kyst-batteri, som blev bygget i det 18. århundrede for at sikre vagtho...

Udflugter & Rejser

Det Vilde Vesten: Mini Hollywood i Almería

Nogen løber med tunge støvler på etagen over os. Vi hører et skud, derefter et skrig, før yderligere et skud bliver affyret. En død kvinde kommer ramlende ned ad trappen bag os... Skud-dramaet finder...

Udflugter & Rejser

Sevilla – byen at besøge 2018

Der skrives meget om Sevilla i følge Lonely Planet er det med rette. Rejseguiden har nemlig udvalgt Andalusiens provinshovestad som nummer et i listen over byer at besøge 2018 i deres Best in Travels...

Udflugter & Rejser

På ’turisttur’ ind i det autentiske Spanien – en gastrooplev…

Jeg er ikke turist på Costa del Sol, men alligevel lød denne ’turisttur’ så spændende og speciel, at jeg nemt blev overtalt til at tage med. ’En gastrooplevelse i det autentiske Andalusien’ – what’s n...

Udflugter & Rejser

Stargazing: Tag ud og kig på stjerner i Andalusiens nat



Det strømmer ind med forventningsfulde mennesker i alle aldre i bussen, der har kurs mod Alfarnatejo i Antequera, som ligger godt en times kørsel inde i landet. Slæbende på liggestole og duftende af m...

Udflugter & Rejser

Sport

Sergio García forsvarer sin titel til Andalucía Valderrama M…

Valderrama har altid været et specielt sted for mig. Ordene kommer fra Sergio García, som deltager i og er vært for den fjerde udgave af Andalucía Valderrama Masters, der finder sted fra d. 18. – 21. oktober på den prestigefulde bane i San Roque. Her vil García både forsvare sin titel samt agere væ...

Sport

Ny efterårssæson på Lauro Golf.

Der var stor gensynsglæde i den skandinaviske gruppe blandt de mange golfere og Tove efter sommerferien   Tirsdag d 11-9-2018 nød mange glade golfere opstarten af den nye efterårssæson på Lauro Golf.   Feriegæster og tilbagevendte fastboende gik til spillet og dagen med højt humør. Vin...

Golf

Gastronomi

Salchichón de Málaga: På besøg i Pizarra for at opdage denne…

Når man kommer fra Málaga og kører ind i den lille by Pizarra, kan man lige svinge til højre ind på ...

Gastronomi

Argentina: Asados & Malbec

Asado er navnet på den argentinske nationalspise – kød der er grillet over åben ild.Argentina er ind...

Gastronomi

Salmorejo córdobes vs. Porra antequerana (og Gazpacho andalu…

Om sommeren er det både godt og forfriskende med kold suppe, og en særligt oplagt en, når termometer...

Gastronomi

Kultur

Málaga – fra grim ælling til smuk svane

Málaga er en by med en meget privilegeret beliggenhed under varme himmelstrøg ved Middelhavet. Der hersker en dejlig, po...

Kultur

Når får indtager Madrids gader

Tusindvis af brægende får trænges i Madrids gader. De gelejdes videre af hyrder ad nogle af hovedstadens fornemme strøg...

Kultur

Nikki Beach marbella: 15 års fejring af livet!

Hæv krystalglasset, Nikki Beach Marbella fylder 15 år! Traditionen tro – krystal er en traditionel gave for et 15-årsjub...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Danske Jonas Tofterup åbner vinakademi i Málaga - Iberian Wi…

La Danesa har før skrevet om Jonas Tofterup. Han er nemlig en af de dansker...

Tema & Profiler

Toastmasters Club – where leaders are made

Hjertet banker hurtigt og hårdt i brystet, håndfladerne er svedige og munde...

Tema & Profiler

På den anden side... Nu må vi smide de skyklapper...!

Uanset hvilken årstid vi har, går der ikke en uge, uden de tre store dagbla...

Tema & Profiler

Den skæve vinkel: Maria Steffensen

Hun er klar i blikket og har ordet i sin magt. Og så er hun sikker på, hun ...

Tema & Profiler

Nøglerne til succes

Få kan skabe en succes. Færre kan skabe flere. Men Per Mønsted er en af de ...

Tema & Profiler

Birgitte Mellentin udstiller sine vidunderlige blomstermaler…

Den pensionerede scenograf, Birgitte Mellentin, som har udstillet flere ste...

Tema & Profiler

Argán Aventura og Unioptica på velgørenhedstur

Hele 23 personer tager med på den 14. velgørenhedstur arrangeret af Argán A...

Tema & Profiler

Mit møde med en gadesælger fra Vestafrika

Til glæde for nogen, til ærgrelse for andre: vi ser dem overalt langs Costa...

Tema & Profiler

Den skæve Vinkel: Hans Kristian Hansen

Han har altid arbejdet med det samme. Og alligevel er der aldrig to af hans...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com