tilmeld nyhedsmail

Den Skæve Vinkel - Lonni Snitker

Hun er kendt som den danske bankpige på Costa del Sol. Igennem 25 år har Lonni Snitker åbnet konti, udstedt kreditkort og givet hypoteklån til soltrængende skandinaver. Men Lonni Snitker har mange flere sider. Blandt andet spiller hun trækbasun og danser bachata. Og så er hun berejst som de færreste.

Hun var stadig teenager, da hendes eventyrlystne forældre valgte at prøve lykken sydpå. Hendes far åbnede tømrerværksted, mens moderen gik hjemme. Det lyder alt sammen trygt og idyllisk, men Lonni higede efter at komme videre. Rejsebranchen var sagen, og hun nød livet som stewardesse. Eventyret varede kun en håndfuld år, men åbnede til gengæld døren til en ny verden. Direktøren i Banco Madrid var nemlig meget ivrig for at få en flersproget ung pige til sin filial i Torremolinos.

Blev direktør mod sin vilje

Det var ikke ualmindeligt, at der stod en lille kø af skandinaver i Deutsche Bank i Fuengirola. Tyskerne havde overtaget Madrid-banken og Lonni havde taget på byens skandinaver.

”Vi fik for alvor medvind i ’93, da Jyske Bank lukkede som spansk bank. Pludselig skulle mange skandinaver have en ny lokalbank. Det var vand på vores - og min - mølle,” forklarer Lonni, som tilsyneladende må have gjort det godt, for blot et år efter sin tiltrædelse blev hun forfremmet til filialbankdirektør. ”Det var en mærkelig situation, for banken gav mig ikke noget valg. Jeg var frisk på nye udfordringer men også meget nervøs, fordi jeg fortsat ikke havde indsigt i hele bankens drift. Men det fik jeg. Og vi fik også en rigtig god filial stablet på benene,” fortæller Lonni. Siden tog hun springet til bankerne La Caixa og Cajamar, hvor vi møder hende i dag. Men den danske bankpige ved, det ikke bliver hendes sidste spring.

Drømmene danser

”Trods flere nedskæringer er vi stadig for mange i bankerne. Så selv om jeg kun lige er rundet de 50 og har masser af gode år i mig, kan det sagtens ske, at jeg om nogle år bliver tilbudt en frivillig aftrædelsesordning,” forklarer en realistisk Lonni Snitker, som hurtigt tilføjer: ”Det skal ses som en kæmpe mulighed, for det vil give mig tid til at gøre nogle af de ting, jeg aldrig har fået gjort.”

Den danske bankpige kunne nemlig godt tænke sig at dedikere nogle år til velgørenhedsarbejde, forhandle en ny linje naturprodukter og rejse endnu mere. ”Syd- og Latinamerika trækker i mig. Derfor skal jeg til Costa Rica til november. Her i Spanien har jeg set det meste, men ser gerne det hele igen,” fortæller Lonni, som ikke tøver med at give et rejsetip. ”Tag til Lanzarote. Naturparken Timanfaya er smukkere end Gran Canyon. Og i byerne er de fleste huse hvide med grønne eller blå striber og bygget i lavasten.”
 
Drømmene lever hos Lonni. Og når hun er alene eller danser, får de frit løb. Salsa og den sensuelle sydamerikanske dans Bachata har bidt sig fast i hende. ”Dans er livsglæde og rene vitaminer til kroppen. Jeg er blevet så glad for det, at jeg indretter min tid efter det,” fortæller Lonni, som får undervisning hver mandag og onsdag, og hver fredag og søndag danser på diskoteket ”Atrévete” i Torremolinos.

”Det er et diskotek, som kun spiller latinske rytmer. Og så er det for folk i alle aldre, og flere af herrerne på mit hold er både ét og to årtier yngre end jeg. Men det gør ikke spor”, forklarer den danseglade pige med et lunt smil. Lonni beklager sig bestemt ikke over at være single – men er absolut åben for at møde kærligheden.

På skillevejen - igen

Kærlighed får hun til gengæld masser af fra sin datter, Zara. Også selvom hun for kort tid siden flyttede til Danmark for at starte på efterskole.
”Desværre kan det spanske skolesystem være meget tungt og trivielt. Der mangler motivation og inspiration, og det smittede af på min datter,” fortæller Lonni Snitker, som kan høre på sin datter, at hun stortrives.

”Næsten halvdelen af skolens elever er udlændinge, så hun er en del af et spændende internationalt miljø. Det er modnende og motiverende. Jeg tror, mange mødre ville gøre det samme, men ikke har modet,” slutter Lonni Snitker. Glimtet i hendes øjne fortæller, at hendes ungpige hjerte lever videre i Zara.

”Skulle mit liv slutte nu, kan jeg kun sige, jeg har haft et godt liv. Jeg har det bedre i dag, end da jeg var 30”.

 

Ti skæve til Lonni

1. Hvad er den bedste beslutning, du nogensinde har taget?
At blive mor som alene-pige. En god ven hjalp mig på vej og alt er gået som aftalt. Jeg var 32 år og følte, at tiden var den rette.
 
2. Fortæl en ting, som (næsten) ingen ved om dig
Jeg spillede trækbasun i Jysk Pigegarde i Århus og i Mijas’ byorkester.
Jeg vil rigtig gerne spille i nationalpolitiets orkester, men så skal man være politimand.
 
3. Hvad er din mærkeligste vane?
Jeg sætter min fugl, Lukas, på min skulder hver morgen, når jeg skal gøre mig klar.
 
4. Hvad er det underligste, du har spist?
Krokodillekød på Cuba og tyretestikler og klapperslange i Texas. Men det hele smagte fint.
 
5. Et godt tip til andre som vil prøve lykken i Spanien?
Kom ikke uden en krone på lommen, og sæt dig godt ind i tingene, inden tråden til Danmark klippes. Ingen kan leve på drømmene.
 
6. Jeg har aldrig forstået at...
...min mor døde af kræft som 67-årig. Hun var glad, sund, sportslig og livsglad.
 
7. Tror du på gud?
Jeg tror mere på skæbnen og gode mennesker
 
8. Er der noget, du for alvor har fortrudt i dit liv?
Ja – da jeg i ’91 i et ophidset øjeblik sagde op som stewardesse. Jeg elskede jobbet og burde have fortsat.
 
9. Hvis jeg vandt en million ville jeg...
...betale mit boliglån og rejse verden rundt med min datter. Jeg ville også donere en pose penge til velgørenhed. Cudeca står øverst på listen.
 
10. Det bedste og værste ved at arbejde i en bank?
Det er kontakten med kunder, kollegaer og samarbejdspartnere. Jeg elsker at omgås mennesker. Det værste er de lange arbejdsdage og det resultatpres, vi i dag arbejder under.

UdskrivE-mail

Læsertilbud: Koncert med Robert Wells

Tag med La Danesa til unik koncert i Mijas d. 14. oktober! Han er kendt over det meste af verden – ...

Kultur

Markedshallen Las Atarazanas - Et skibsværft fyldt med tomat…

Markedshallen Las Atarazanas Det er nemt at overse markedshallen Las Atarazanas i Málaga, hvor den ...

Kultur

Juice Bar i Vitamina - hvorfor juice?

Mange af os har nedsat fordøjelse, hvilket nedsætter kroppens evne til at optage næringsstoffer fra ...

Helse & Sundhed

Endelig er Natalia (igen) dansk statsborger

Velkomstkomiteen i Málaga lufthavn, der kunne byde Natalia velkommen efter at have været i Danmark m...

Tema & Profiler

En dag med – den danske konsul Marisa Moreno Castillo

”Nu har du vel husket at tage dine vitaminer?” spørger en velmenende sjæl, da jeg fortæller, at jeg ...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - Lonni Snitker

Hun er kendt som den danske bankpige på Costa del Sol. Igennem 25 år har Lonni Snitker åbnet konti, ...

Tema & Profiler

Sport

La Liga-start med et nyt Málaga-team

Der er langt op til en spændende La Liga-start for Málaga CF mandag den 21. august kl. 22 på Estadio La Rosaleda i Málaga, hvor modstanderen er Eibar fra Baskerlandet. Ikke færre end otte nye spillere er kommet til træner Michels trup, efter 13 er forsvundet – holdt op, solgt eller lejet ud. Topna...

Sport

Uroen ulmede - og nu strid mellem sheiken og Michel

Uroen ulmede- og nu strid mellem sheiken og Michel Ved La Liga-starten: Málaga CF med ryggen mod muren med et helt nyt hierarki(klubben solgte spillere for 33 mio. euro og købte for 9.7 mio.) uden stjernenavn.   Optimismen lyste ud af alle, da sidste sæson sluttede på forrygende vis. Efter b...

Sport

Mange spiller golf - Men få kan reglerne

Det udsagn hørte folkene bag GolfQuis ofte, og det besluttede de sig for at gøre noget ved.   Alle eksperter siger, at jo bedre man er til regler, desto bedre er man på banen, og jo lavere bliver ens golfhandicap. Derfor er det vigtigt, at man kan reglerne.   GolfQuis er udviklet i sam...

Golf

Rekordtid i Málaga CF for sheiken - Løsningen blev problemet

Og hvad med fremtiden i Málaga CF med den utilregnelige og lidet tillidsvækkende sheik Al-Thani ved roret. Han er nu den, der har siddet længst i spidsen for klubben, hvis økonomi han lynhurtigt forværrede og bragte klubbens omdømme i miskredit.   With pleasure – med glæde! Den altid smile...

Sport

Udflugter & Rejser

Den énarmede katedral i Málaga

  Katedralens officielle navn er Nuestra Señora de la Encarnación, men i folkemunde er den blot kendt som ”la Manquita” – den enarmede, grundet kirkens ene tårn, som gør det altoverskyggende t...

Udflugter & Rejser

Tarifa – mongolske telte og militære bunkers

Jeg slår øjnene op og kigger direkte op i det runde loft, hvor dampbøjede trælameller holder teltdugen hævet højt oppe over os. En mild levante-vind har holdt os kølige hele natten, som vi har tilbrag...

Udflugter & Rejser

Higuerón floden og den store kærlighed

Higuerón floden er en smuk, lille flod, der ligger ved foden af den skønne landsby Frigiliana. Eller rettere sagt: Frigiliana er anlagt på den vestlige side af Higuerón, på et klippeparti højt over fl...

Udflugter & Rejser

Gastronomi

Hold på sommeren

Det er blommesæson, og frugthandlernes boder bugner af dem. Tag blommerne med ind i den nye sæson ve...

Gastronomi

Sabor a Málaga starter samarbejde med cøliakiforbundet i Mál…

En af de seneste nyheder hos Sabor a Málaga er samarbejdet med Málagas cøliakiforbund Asociación de ...

Gastronomi

Vin - og din mad

Ud over at være en god tandlæge har Anders nu bevist, at han også er god i køkkenet. Da vi ringer på...

Gastronomi

Kultur

Læsertilbud: Koncert med Robert Wells

Tag med La Danesa til unik koncert i Mijas d. 14. oktober! Han er kendt over det meste af verden – bare ikke i Danmark...

Kultur

Markedshallen Las Atarazanas - Et skibsværft fyldt med tomat…

Markedshallen Las Atarazanas Det er nemt at overse markedshallen Las Atarazanas i Málaga, hvor den ligger klemt inde bl...

Kultur

Galleri Art Club præsenterer udstilling med David Utzon

David Utzon, barnebarn af Jørn Utzon udstiller sine fantastiske malerier for første gang i udlandet i Galleri Art Club b...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Endelig er Natalia (igen) dansk statsborger

Velkomstkomiteen i Málaga lufthavn, der kunne byde Natalia velkommen efter ...

Tema & Profiler

En dag med – den danske konsul Marisa Moreno Castillo

”Nu har du vel husket at tage dine vitaminer?” spørger en velmenende sjæl, ...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - Lonni Snitker

Hun er kendt som den danske bankpige på Costa del Sol. Igennem 25 år har Lo...

Tema & Profiler

Fertilitetsturisme – kvinden og ægget

De fleste turister vælger at tage til Costa del Sol for at holde badeferie...

Tema & Profiler

Boganmeldelse: 'At dø for at leve' af Anita Moorjani

For nylig genlæste jeg Anita Moorjani’s bog ”At dø for at leve”, “Dying to ...

Tema & Profiler

Sidste skud i bøssen

Sommeren har været lang og varm. Det samme kan siges om landets anklagebænk...

Tema & Profiler

Hajer i Middelhavet – myter og fakta

Til stor skræk og overraskelse, og måske skulle man tilføje; til mediernes ...

Tema & Profiler

Plastik-diæt – Del 1

Plastik-diæt i køkkenet I martsudgaven af La Danesa bragte vi artiklen "Mi...

Tema & Profiler

Dansk skole på Costa del Sol

Nordmændene og svenskerne kan noget her på Costa del Sol, som vi danskere i...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29