Ramt af Ramadan

Málaga CFs advokat, Juaquin Jofre, måtte flyve til Doha i Qatar for at møde klubejer, sheik Abdullah Thani, for på ny at få sat skub i klubben, mens retssager mod sheiken nu venter i den kommende sæson i 2. Division.

Han havde sagt op i protest mod sin arbejdsgiver, klubejeren for Málaga CF, sheik Abdullah Al-Thani.
 
Men på sit kontor i fløjene af Estadio La Rosaleda på Martiricos i Málaga, forblev den 59-årige argentinske sportsdirektør Mario Husillos. Manden, der efter fyring for to sæsoner siden blev kaldt tilbage til posten af netop Al-Thani, for i efteråret 2017 at rette op på den sportslige skude i klubben.
 
Den tjans hans forgænger i jobbet, Francecs Arnau – tidligere La Liga-keeper for klubben – var blevet frataget efter blot halvandet år. Usikkerhed i arbejdsgangene og et dårligere og dårligere forhold til sheiken angiveligt årsagen.
 
Husillos fik ifølge ham selv de fulde beføjelser på den sportslige front til at hyre trænere og forhandle med spillere og deres agenter og tegne kontrakter ud for de givende økonomiske forhold. Han engagerede således i januar træner Jose Gonzalez efter den afsatte Michel og siden den 19. april, hvor Málaga CFs nedrykning til af 2. division efter nederlag til Levante Valencia blev en realitet arbejdede han intenst på sportslig genopretning af klubben med en tur til Sydamerika for at få afsat fejlkøbene Cecchini og Rolon, der havde kostet Málaga CF tilsammen 7,5 mio. euro, og finde nye spilleremner.
 
Ny træner havde Husillos også fået på plads efter at den 50-årige Juan Ramon Muniz havde sagt nej. Manden, der for ti år siden førte Málaga CF op i La Liga, turde ikke fungerer under en helt utilregnelig sheik Al-Thani. For han havde netop fyret Muniz efter han overtog klubben for nu snart ni år siden.
 
Sportsdirektør Husillos traf derfor træner-aftale med den 51-årige Lucas Alcaraz med ikke færre end 17 trænerskift på 23 år bag sig.
 

”Så går jeg!”

På sit sædvanlige kommunikationsmiddel Twitter underkendte Al-Thani fra hans bopæl i Doda i oliestaten Qatar denne aftale og bød Alcaraz på ”et held og lykke” i en anden god klub.
Og så meddelte Husillos sine nærmeste i Málaga CF – heriblandt klub-advokat Juaquin Jofre – at han ikke kunne fortsætte under disse omstændigheder. Men da Jofre i slutningen af maj fløj til Doda for at drøfte den prekære situation i klubben nu helt uden sportslig ledelse med mangel på såvel en sportsdirektør som en træner sad Husillos fortsat på sit kontor i klubben. Hans aftrædelses-aftale var heller ikke på plads!
Men så kunne han bruge tiden på at forhandle sportsdirektør-job i engelske West Ham fra Premier League, hvor Málaga CFs største trænernavn gennem tiderne, chileneren Manuel Pellegrini netop var blevet ansat.
Han og Husillos havde tillidsfuldt arbejdet sammen i Málaga CF.
”Nej,” sagde sheiken
Jofre så ikke anden udvej end at flyve til Doda for at tale med Al-Thani, for hele Málaga CFs bestyrelse, der tæller Al-Thanis børn, opholdt sig også i Qatar for at faste. Alle problemerne ramlede sammen med Ramadanen, den måned hvor muslimerne markerer deres tro og overbevisning ved ikke at arbejde, spise og dyrke sex i dagtimerne.
Jofre havde en løsning med i mappen:
Ansætte Juan Ramon Muñiz i et job som manager, specielt kendt fra engelsk fodbold med funktionen som både sportsdirektør og træner hos en og samme person. Det havde Muñiz overfor Jofre sagt ja til for to sæsoner med kontraktlige præciseringer og fuldmagter på hans betingelser og sportslige suverænitet.
Med et JA fra sheiken kunne Málaga CF herefter omgående gå i gang med de store og omfattende forberedelser til næste sæson i 2. division – ikke mindst spillerhandler.
Men det blev et NEJ!
 

To retssager venter

Og så kunne Jofre rejse retur til Málaga, vel vidende at også to retssager mod Al-Thani venter.
Den ene netop rejst af mindretals-aktionærerne i klubben – de ejer ca. 3 % - der mener, at sheiken har begået strafbare handlinger mod klubben. Nogle af dem skulle tangere bedrageri.
En anden retssag er fastsat til den 4. december. Hotelkæden Blue-Bay gør krav på 49 % af Al-Thanis aktier (97 %) i Málaga CF. En sådan aftale skulle på et retsgyldigt dokument være indgået mellem Málaga CF repræsenteret ved den daværende vicepræsident Ghnub og generaldirektør Moyad Shatat og hotelkæden i 2013 – året Málaga CF for alvor kom i økonomisk krise, da Al-Thani ikke opfyldte sine økonomiske forpligtelser i forhold til de klubber, han havde købt dyre spillere fra til Champions League-eventyret.
Al-Thani har forsøgt at få et sådant retsopgør forhindret – ad rettens vej.
Men det er altså ikke lykkedes.
Fortællingen - eller rettere fortællingerne – om sheik Al-Thani og Málaga CF findes ikke sin lige i international fodbold.

10 kommer tilbage
- 10 er røget retur

Málaga CF råder over en spillertrup på 28, når alle er samlet igen først i juli. 10 spillere kommer retur efter at have været lejet ud og 10 er sendt hjem , hvor de kom fra.
Retur:
Cifu fra Albacete, Spanien.
Villanueva fra Cadiz, Spanien.
Kone fra Strasbourg, Frankrig.
Muñoz fra Lugo, Spanien.
Mula fra Tenerife, Spanien.
Ontiveros fra Valladolid, Spanien.
Tighadouini fra Twente, Holland.
Cecchine, Leon, Mexico.
Jony, Sportying Gijon, Soanien.
Santos, Sporting Gijon, Spanien,
Rejst:
Roberto, Espanyol, Spanien.
Kuzmanovic, Basel, Schweiz
Borja Baston, Swansea, England.
Brown Ideye, Tianjan, Kina.
Succes, Watford, England.
Penaranda, Watford, England.
Bueno, Porto, Portugal.
Samuek, Levante, Spanien.
Rolán, Bordoux, Frankrig.
Chory Castro, klubløs
Lestienne, klubløs.
 
De 28 kontraktspillere har henholdsvis et, to og tre år tilbage af deres kontakt. Men flere af dem skal om muligt sælges, så nye og bedre kan komme til.

Rondón glemmer aldrig Málaga – og Málaga ikke ham

Topscorerne i de ti sæsoner Málaga CF boltrede sig i La Liga
Málaga CFs har i de ti sammenhængende sæsoner i La Liga ofte talt spillere fra det urohærgede Venezuela.
Den mest kendte den nu 28-årige striker Salomón Rondón, der i to sæsoner (2010-2012) scorede mål, som ikke set før i Málaga og blev hovedaktøren i Málaga i flere gode år til La Liga. Han spiller nu for West Bromwich Albion i England, der er rykket ned fra den bedste række, Premier League. Hans kontrakt løber endnu en sæson i klubben, men ved nedrykning kan kontrakt-ting ændre sig.
Netop målscoringen har været Málaga-truppens største problem i nedryknings-sæsonen 2017-18. Topscorer var Rolán med blot fem fuldtræffere.
Málaga glemmer aldrig Rondón og han ikke Málaga. Således hænder det, han besøger Costa del Sol for at besøge venner fra sin tid her.
 
Topscorer-listen for Málaga i de ti sæsoner i La Liga:
2008 – 2009: Apono 9 mål (holdt op).
2009 – 2010: Duda 8 mål (holdt op).
2010 – 2011: Rondón 14 mål (nu West Bromwich Albion).
2011 – 2012: Rondón 11 mål (og at nævne Gazorla – nu Arsenal - med 9).
2012 – 2013: Isco 9 mål. (nu Real Madrid)
2013 – 2014: Santa Cruz 6 mål (holdt op).
2014 – 2015: Juanmi 8 må (nu Real Sociedad)
2015 – 2016: Charles 12 må (nu Eibar)
2016 – 2017: Sandro 14 mål (nu Sevilla).
2017 – 2018: Rolán 5 mål (ejes af Bordeaux)

Starter i karantæne

Når Málaga CF starter sæsonen i 2. division bliver det uden den 23-årige venstre back Diego Gonzalez.
Han er i karantæne efter i den sidste La Liga-kamp mod Getafe på Estadio La Rosaleda at have pådraget sig sin femte advarsel.
Gonzalez, der er noteret for 4 U-landskampe for Spanien, kom til Málaga CF før sidste sæson fra Sevilla Atlético i 2. division. Men en meget uheldig sæson for ham med skader og operation, således det blot blev til syv La Liga-kampe.

Veteraner muligvis retur til Málaga CF

To kendte fodboldansigter i Málaga CF er mulige emner for en retur til klubben.
Det drejer sig om højre backen Jesús Gámez og midtbanespilleren Sergio Sanchez – henholdsvis 33 og 32 år.
Gámez er født i Fuengirola og driver nu sammen med partnere restaurationsvirksomhed i Fuengirola og La Cala de Mijas. I perioden fra 2003 – 2014 noteredes han for ikke færre end 266 kampe for Málaga CF og oplevede såvel oprykning til La Liga som triumferne i Champions League. Han bar i mange sæsoner anfører-bindet.
I 2014 kom Gámez til Atlético Madrid for de to seneste sæsoner at have repræsenteret den engelske Premier League-klub Newcastle med blot syv starter. Her har han nu kontraktudløb.
For Sergio Sanchez ikke helt så lige til. Han ejes af nu af russiske Rubin Kazan og blev i sidste sæson lejet ud til spanske Espanyol, hvor det blot blev til to kampe. Men Espanyol skulle være interesseret i at beholde ham.
Selv vil Sanchez gerne på ny til Málaga CF, hvor han altid kampivrig spillede fra 2011 til 2015. Inden Rubin Kazan med mellemstationen Panathinaikos i Grækenland.

2 x oprykning!

Midt i elendigheden med Málaga CFs nedrykning fra La Liga til 2. division to opmuntringer:
Klubbens populære damehold rykkede op i 1. division – den bedste række i Spanien – og andetholdet på herresiden op i 2. division B.
Her har det været fraværende i 11 sæsoner. Det kommer nu i række med Marbella, der var tæt på at rykke op i den landsomfattende 2. division, men fejlede i play off-runden.


Gonzalez var den ringeste i ringe sæson

I nedrykningssæsonen 2017-18 stod to trænere i spidsen for Málaga CFs degraderede La Liga-mandskab.
I hver deres turneringshalvdel.
Først den 55-årige Michel. Facit for ham:
19 kampe – 11 point.
Sejre over Celta Vigo (2-1), Deportivo La Coruña (3-2) og Real Sociedad (2-0)..
Uafgjort mod Athletic Bilbao (3-3) og Levante (0-0).
Dernæst den 51-årige Gonzalez. Facit for ham:
19 kampe – 9 point.
Sejre over Villarreal (1-0) og Real Sociedad (2-0).
Uafgjort mod Eibar (1-1, Girona (0-0) og Celta Vigo (0-0).
I alt 20 point til Málaga under de to herrer. Ringere end da Málaga CF sidt rykkede ud af La Liga for 12 år siden. Her lød pointstatus på 24!


Og Málaga ringest i hele Europa

Ser man på slut-opgørelserne i de enkelte ligaer i de største europæiske lande, sluttede Málaga CF som det jumbo-mandskab med de færreste point. I alle rækker på nær den tyske Bundesliga og den hollandske Æresdivision er kampantallet 38.
I Bundesligaen og Æresdivisionen blot 34.
Bund-facit:
West Bromwich Albion, England, 31 point.
Estoril, Portugal, 30 point.
Twente, Holland, 26 point.
Metz, Frankrig, 26 point.
Køln, Tyskland, 22 point.
Benevento, Italien, 21 point.
Málaga CF, Spanien, 20 point.


Milliard-klubberne - Málaga kom ikke i det fine selskab

Da sheik Al-Thani og hans vicepræsident Ghnub indtog Málaga CF for snart ni år siden proklamerede Ghnub straks, at målet var at gøre Málaga til spansk fodbolds Chelsea. Den engelske storklub med russisk ejer blev straks forbilledet!
Men det gik jo som bekendt helt anderledes både sportsligt og økonomisk, omend Málaga CF nåede kvartfinalen i Champions League i sæsonen 2012-13. Men med en kæmpe gældsætning til følge.
På den seneste opgørelse over verdens mest værdifulde klubber udarbejdet af revisionsfirmaet KPMG, ligger Chelsea på 6. pladsen. Vi taler om milliard-beløb på listen, der ser således ud:
Manchester United, England: 3.255.
Real Madrid, Spanien: 2.920.
FC Barcelona, Spanien: 2.783.
Bayern Mûnchen, Tyskland: 2.552.
Manchester City, England: 2.160.
Arsenal, England: 2.102.
Chelsea, England: 1.765.
Liverpool, England: 1.580.
Juventus, Italien: 1.302
Tottenham, England : 1.286.
For Tottenham en stigning på 27 % på et år.


Op i La Liga fra 2. division

Rayo Vallecano
Huesca

Ned i 2. division
Fra La Liga
Deportivo La Coruna
Las Palmas
Málaga CF
 
 
Tribunepladser får hos La Peña de Dinamarca
Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol i Spanien som fra andre lande er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til top-kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser på den ene langside beskyttet for eventuel regn.
Forinden let måltid og matchoplæg i restaurant Casa Danesa/Club Danés på Mijas-vejen og bus tur-retur til stadion.
Medlemsrabatter til alle kampe.
 
Kontaktperson:
Formand Morten Møller
+34 617 700 424
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF optaget i Federación De Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den tæller mere end 300 medlemmer og støtter cancerhospice
Cudeca i Benalmádena.
Klubben optager fortsat nye medlemmer.
www.malaga-support.dk

En af La Peña de Dinamarcas sponsorer, Jyske Bank på Gibraltar, markerede La Liga-afslutningen i maj med et sommertraktement ved La Peña-tønderne foran klubbens stamrestaurant ved Estadio La Rosaleda, Meson Los Robles de Leon. I spidsen for det bankens allestedsværende Senior Relationship Manager Carsten Hjort.


Top-navn ny sportsdirektør i Málaga CF

Efter tilstande af skiftevis lammende stilhed og total-kaos i Málaga CF siden sidste spillerunde i La Liga bød mandag den 11. juni på en opmuntring – af de store. Et kendt navn såvel sportsligt som på ledelsesplan blev præsenteret som den nye sportsdirektør:
Den 50-årige Jose Luiz Perez Caminero fra Madrid, der fra 1993 til 1998 repræsenteret Atlético Madrid i 149 opgør med 40 scoringer med senere virke som sportsdirektør i Atlético. En stor støtte for træner Diego Simeone i hans og hovedstadsklubben mange europæiske triumfer. I de seneste syv år er Caminero indgået som en fast del af succes-klubbens sportslige set-up.
En meget anerkendt og respekteret person og ikke præget af den indavl, der har hersket i Málaga CF med personer som Arnau, Husillos og Tapia. Et frisk pust i en svær tid.
Caminero opnåede i perioden 1993-1996 21 landskampe for Spanien.
Som hans højre hånd medbragte han den tidligere Málaga-spiller Jose Rodriquez, 36 år. Efter hans tid i Málaga CF tørnede han ud for Deportivo La Coruña, Getafe og Mallorca. Camineros og Rodriquez’ første fælles opgave stod på at hyre en ny træner i Málaga CF efter José Gonzáles, der fratrådte efter nedrykningen til 2. division.
Han var ikke fundet ved redaktionens slutning.
Ved præsentationen af Caminero blev han af pressen spurgt om, hvorvidt han havde talt med klubejer sheik Al-Thani under ramadanen. Svaret var nej. Málaga CF-advokaten Jofre havde været kontaktpersonen.
 

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Verdens flotteste Harley’er bygges i Vélez-Málaga

Det er det lille værksted med de store ambitioner. De er bare to mand, som designer og bygger mell...

Tema & Profiler

Fra æselben til tuk tuk-hjul

Livet i Mijas går sin gang. Fra min stol i skyggen ser jeg turister slentre forbi foruden de enkelte...

Udflugter & Rejser

Tarifa: Hvaler og verdenshave

Hvorfor ikke opleve Tarifa i år? I al slags vejr mødes Atlanterhavet og Middelhavet ud for Tarifas k...

Udflugter & Rejser

Tabarnia eksisterer ikke, men vil blive i Spanien

Det catalanske område, Tabarnia, som vil løsrives, hvis Catalonien opnår uafhængighed, og i stedet b...

Tema & Profiler

Andalusiens hvide perler - Hos Villanueva del Trabuco server…

I Villanueva del Trabuco, en by med ca. 5.300 indbyggere, ca. 45 minutters kørsel ind i landet fra M...

Gastronomi

Oplev Spanien på hesteryg 
- en anderledes måde at opleve na…

”Det der er Easy, ham skal du ride på,” fortæller dagens guide, Danielle Hardy, mig og peger på en k...

Udflugter & Rejser

Dykning: Sæt turismen på pause – dyk ned under havets overfl…

Jeg er taget til Marbella havn, hvor jeg sammen med en instruktør fra Simply Diving skal langt væk f...

Udflugter & Rejser

Den Skæve Vinkel: Preben Rueda Martín

Han var pæredansk – men blev en rigtig andalusier.Han kom som Preben Petersen – i dag lever som Pr...

Tema & Profiler

Besøg Europas største orchidarium i Estepona

”Hvordan skal jeg kunne vælge min yndlingsorkidé?!” udbryder Manuel Lucas, Direktør for Orchidariet ...

Udflugter & Rejser

”Det er aldrig for sent at komme i gang med yoga”

Ordene kommer fra Isabella Nielsen, der begyndte at praktisere yoga i en alder af 39. I dag er hun 5...

Helse & Sundhed

Udflugter & Rejser

Fra æselben til tuk tuk-hjul

Livet i Mijas går sin gang. Fra min stol i skyggen ser jeg turister slentre forbi foruden de enkelte, der ligesom jeg selv har slået sig ned på denne fortovscafe. I ny og næ afbrydes mine tanker af ly...

Udflugter & Rejser

Tarifa: Hvaler og verdenshave

Hvorfor ikke opleve Tarifa i år? I al slags vejr mødes Atlanterhavet og Middelhavet ud for Tarifas kyst, hvor du med 14 km til Afrika har rigtig god udsigt. I Tarifa, langt fra pools og alt inklusiv-f...

Udflugter & Rejser

Oplev Spanien på hesteryg 
- en anderledes måde at opleve na…

”Det der er Easy, ham skal du ride på,” fortæller dagens guide, Danielle Hardy, mig og peger på en kastanjefarvet hest, hvis ryg jeg med mine hundrede nogenogtres centimeters højde ikke engang kan se ...

Udflugter & Rejser

Dykning: Sæt turismen på pause – dyk ned under havets overfl…

Jeg er taget til Marbella havn, hvor jeg sammen med en instruktør fra Simply Diving skal langt væk fra turismens larm og støj – og det kan man faktisk hurtigt komme, hvis man tager på opdagelse i have...

Udflugter & Rejser

Besøg Europas største orchidarium i Estepona

”Hvordan skal jeg kunne vælge min yndlingsorkidé?!” udbryder Manuel Lucas, Direktør for Orchidariet i Estepona. ”Det er ligesom at skulle vælge mellem tusindvis af smukke skabninger. Og orkidéer er, l...

Udflugter & Rejser

Sport

Referat grundlovsmatch 2018

Søndag d 27. Maj 2018, afholdt man lidt på forskud den 26. Grundlovsmatch på Lauro Golf.   92 glade golfere var tilmeldt, hovedvægten danskere og alle mødte tidligt op denne søndag morgen.   Matchleder Tove og sekretær Claus var på pletten og stod parat med scorekort og glade smil. Der...

Golf

Ramt af Ramadan

Málaga CFs advokat, Juaquin Jofre, måtte flyve til Doha i Qatar for at møde klubejer, sheik Abdullah Thani, for på ny at få sat skub i klubben, mens retssager mod sheiken nu venter i den kommende sæson i 2. Division. Han havde sagt op i protest mod sin arbejdsgiver, klubejeren for Málaga CF, shei...

Sport

Gastronomi

Andalusiens hvide perler - Hos Villanueva del Trabuco server…

I Villanueva del Trabuco, en by med ca. 5.300 indbyggere, ca. 45 minutters kørsel ind i landet fra M...

Gastronomi

Vin og din mad - Gravad Laks med friske sommervine

De skønne lune sommeraftner, hvor vi kan sidde til langt ud på natten på terrassen, indbyder til man...

Gastronomi

Espetos – meget mere end bare sardiner!

Fattigmandsmad blev kongelig delikatesse ”Espetos de sardinas” står der på menukortet hos alle st...

Gastronomi

Kultur

Nikki Beach marbella: 15 års fejring af livet!

Hæv krystalglasset, Nikki Beach Marbella fylder 15 år! Traditionen tro – krystal er en traditionel gave for et 15-årsjub...

Kultur

Gitanos og romaer – bag om myterne

Vi vil definere os selv. Vi er trætte af at blive opfattet som tiggere, tyve, æggende tøjter, spåkoner og strålende musi...

Kultur

UB40 og Kool & the Gang er på vej

Der bliver koncert og fest for alle pengene, når legenderne UB40 og Kool & the Gang gæster Costa del Sol i næste mån...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Verdens flotteste Harley’er bygges i Vélez-Málaga

Det er det lille værksted med de store ambitioner. De er bare to mand, so...

Tema & Profiler

Tabarnia eksisterer ikke, men vil blive i Spanien

Det catalanske område, Tabarnia, som vil løsrives, hvis Catalonien opnår ua...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel: Preben Rueda Martín

Han var pæredansk – men blev en rigtig andalusier.Han kom som Preben Pete...

Tema & Profiler

Nyttige apps til din rejse til Spanien i 2018 – del 6

I denne og sidste del af serien om nyttige apps til Spanien, har vi valgt l...

Tema & Profiler

Regeringen væltet

Pedro Sánchez er ny spansk statsminister i overgangsperioden frem mod kom...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel: Sandie Ann Nielsen

Hun spiller godt og synger smukt. Og det er netop med guitar og mikrofon, d...

Tema & Profiler

Fra Spanien til Sverige for Mijas æsler

Mijas Pueblo er på godt og ondt er kendt for sine 92 æsler. Før i tiden tra...

Tema & Profiler

Det kører ba’r ... i højhastighedstoget

Om ganske få år vil tre fjerdedele af Spanien være forbundet af de nye højh...

Tema & Profiler

Levante, Poniente og Terral – sommerens lune vinde, eller..?

Der kan nævnes mange navne, når snakken falder på vinde i Spanien. På Costa...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com