Det danske magasin i Spanien
Bodegas Torres – Et møde med vin, mad og to generationer fra Bodegas Torres

Bodegas Torres - Et møde med vin, mad og to generationer fra Bodegas Torres

Da jeg blev spurgt, om jeg ville med på vintur og besøge Bodegas Torres i Villafrance de Penedés i Catalonien, tog det mig ikke mange sekunder at sige – Ja, helt klart. For dem kender vi jo. Ja, jeg tror, at alle på et eller andet tidspunkt har været i selskab med nogle af deres kommercielle og kendte vine, deriblandt Sangre de Torre og Viña Sol. Da jeg boede i Danmark, var Viña Sol og Esmeralda faktisk nogle af mine favorit-hvidvine, – friske og frugtige.
 
 

Bodegaen blev grundlagt i 1870 af Jaime Torres. I dag er Bodegas Torres det største spanske vinhus. De tilhører D.O. Penedes, hvor de også er den bodega, der har det største dyrkede areal med druer. De ejer bodegaer i Conca de Barberá, Jumilla, Priorat, Ribera del Duero og Rioja.

 
 
At der er meget mere bag de tre tårne, fandt jeg hurtigt ud af i løbet af de 24 timer, vi var gæster hos Bodegas Torres generation fire og fem. Netop det at vi fik mulighed for at mødes med både Miguel A. Torres, samt hans søn Miguel og datteren Mireia, var noget helt exceptionelt.
 
Vi ankom sent til Barcelona og startede med en velkomstmiddag tirsdag aften på La Vinoteca Torres på Paseo de Gracia sammen med Miguel Torres Maczassek, der er daglig leder af Torres-gruppen. Vi fik smagt på nogle fantastiske vine fra deres chilenske bodega, heriblandt La Causa, både rød og hvid, mens Miguel fortalte om vinene, bodegaen, fortiden, nutiden og fremtiden.
 
 

 
 
 
Dagen efter var vi tidligt oppe og besøgte hovedsædet i Villafranca de Penedez. Vinmarker så langt øjet rakte, vintønder, tanke, maskiner, teknologi og elbiler. Miljøet, reduktion af CO2 og vedvarende energikilder, er også i højsædet hos Bodegas Torres. Et af deres mål for 2020 er en 30 % reduktion af CO2 per flaske vin. Derfor er alle medarbejderbiler, køretøjer m.m. elbiler, som er med til at sende et signal om deres virksomhedskultur og deres dedikation om at være grønne og miljøansvarlige. Meget mere kunne skrives om besøget, men skriv din egen historie – tag selv på et besøg hos Bodegas Torres, Vardon Kennett, Mar Rabell og Jéan Leon.
 
Vi tog derefter videre til Vardon Kennett, en lille bodega, som også ejes af Torres familien. Vardon Kennett producerer mousserende vin ’Esplendor’ på udvalgte druer fra bodegaens egne vinmarker. Vi fik en rundvisning, og fik lov til at smage mere end ét glas. Er man til mousserende vin, kan jeg klart anbefale et besøg på bodegaen Vardon Kennett, der har rødder tilbage til begyndelsen af det 19. århundrede, hvor Daniel Vardon Kennett, søn af engelske skibsreddere fra Guernsey, slog sig ned i området sammen med sin spanske kone og grundlagde vinproduktionen.
 
Turen gik herefter videre til restauranten Mas Rabell i Sant Martí Sarroca. Restauranten tilhører også familien Torres og har åbent til frokost. Her mødte vi Miguel A. Torres, den øverste chef for Bodegas Torres. Vi var faktisk superheldige, at han havde tid til at spise frokost med os, idet han dagen efter skulle af sted til Sydamerika. En meget spændende og fascinerende person, med en god næse for både vin og forretning. Jeg behøver vel ikke at nævne, at maden var superb, og vinene heriblandt Mas La Plana, Grans Murallas og Milmanda fantastiske.
 
 
torres3
 
 
Sidste stop inden flyveturen tilbage til Málaga var et besøg på bodegaen Jean Leon, hvor vi skulle møde Miguels søster, femte generation, Mireia Torres Maczassek. Hun er chef for innovation og udvikling og samtidigt chef for Jean Leon-bodegaen. Endnu engang blev vi modtaget med åbne arme, rundvisning på den lækre bodega og vinsmagning af nogle fantastiske vine.
Kort fortalt hed Jean Leon oprindeligt Ceferina Carrión Madraz og kom fra Santander. Meget skete i kølvandet på den spanske borgerkrig og anden verdenskrig, og han endte i USA, først østkysten, senere vestkysten. Han skiftede navn til Jean Leon, blev kendt med de kendte, blandt andet James Dean og Marilyn Monroe – en historie med sjæl om en mand med en drøm.
 
Læs mere om Jean Leon på www.ladaneasa.com, hvor vores vinekspert Jeanett Lorentzen fra Birdie Vinos har skrevet om Jean Leon i september 2013.
 
Bodegas Torres er som tidligere nævnt meget mere end Sangre de Torre og Viña Sol. Det er en bodega, hvor familien i kraft af deres energi, styrke, handlinger, viden og dedikation formår at skabe og drive en forretning, som de, når tid er, trygt kan overdrage til både sjette og syvende generation. Imens kan vi så sætte os tilrette i Chesterfield´en, med et godt glas vin fra Bodegas Torres.
 
 
torres2

Udover deres spanske vinhuse, har de også bodegaer i Chile og Californien. Bodegas Torres eksporterer vin til mere end 140 lande. Nogle af de mest folkelige og kendte vine er Viña Sol, Sangre de Toro, De Casta, Coronas, Atrium og Viña Esmeralda. Bodegas Torres producerer også Brandy under forskellige navne, hvoraf Torres 5 og Torres 10 er blandt de mest kendte.

 
Af Mugge Fischer, mugge@norrbom.com. Video: Mugge Fischer

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.