Helsemarkedet midt i en turbulent tid

Jeg er på udstillings-og indkøbsmesse i Danmark og befinder mig som fisk i vandet. Jeg elsker denne her branche, der har medvirket til mange menneskers større velbefindende, og hjulpet dem i deres ønske om at tage ansvar for dem selv.
Der er utrolig mange messestande, der alle er fantasifyldte og smukt pyntede, så de på bedste måde kappes om kundernes opmærksomhed.
På hver stand står kyndige folk, der med tålmodighed og mange smil introducerer og forklarer om deres produkter.
 

Nye trends

Messen var i år besøgt af udsædvanlige mange mennesker, og der var mange fantastiske emner. Jeg ville gerne omtale mange flere trends og tendenser end pladsen her tillader, så her følger et lille udpluk.
 

Baobab

Jeg blev foræret et baobabtræ – lille bitte – som jeg nu skal have med hjem i haven, og se om den vil gro hos mig.
Firmaet, jeg fik babobabtræet af, producerer ren jomfru baobabolie, der bruges som ren olie til huden. Baobab serien har også en magisk balsam bestående af 40% ren baobabolie og andre olier fra omega 6 og 9. Den er specielt beregnet til at lindre sart og særlig tørre hudområder og særdeles god til tørre læber. Jeg prøvede den selv og den trængte lynhurtigt ind i huden uden at fedte. Af andre produkter i serien er forskellige bodycremer, og scrub midler.
Alle produkter er uparfumerede.
 

Food state

Et entusiastisk firma introducerede nogle produkter, jeg tror repræsenterer fremtiden.
De kalder alle deres produkter for Food state vitaminer og mineraler.
Food state betyder at produkterne er mad i sin naturlige form med et naturligt højt indhold af vitaminer, mineraler samt masser af andre næringsstoffer f.eks. algecalcium, blæretang, acerola C og vildlakseolie. Mineraler er ligeledes ren mad f.eks. fra bladene fra en plante i broccolifamilen. Alle urter er fra europæiske virksomheder, og er standardiserede ekstrakter, så produkterne altid har samme indhold. Det laves som kurboxe eller individuelle produkter. Desværre er prisen meget høj, men den vil med tiden forhåbentlig blive bedre.

Blomsterne og bierne

På en anden stand ”lånte” jeg i stor hemmelighed deres store glade Bamse-Bi. Jeg ønskede bare et foto med den. Da ejeren opdagede det, smilte han venligt og gav mig én af de mindre ”bier” som nu pryder min stol i forretningen i Los Boliches.
Produkterne består som grundindhold af økologisk Gele Royale, nogle rene og andre lavet i forskellige derivater. Feks. er der en energiboost i den rigtige retning til folk, der ønsker mere energi, og måske føler sig trætte og udmattede. Produktet består foruden Gele Royale af Schisandra, Rosenrod og B6.

Kolesterol

For folk med dårlige kolesteroltal var der gode nyheder. Udover det, som vi alle ved for at holde vores kolesteroltal indenfor det normale, at vi skal spise sundt, holde en normal vægt og et begrænset alkoholindtag, afstå fra rygning og dyrke motion er der nu kommet nye produkter.
Et af de nye og lovende midler til at bevare et normalt kolesteroltal og god hjertefunktion består af gær-ris med indhold af Monacolin K. Desuden indeholder det oliven til at beskytte fedtstofferne i blodet, artiskok der bidrager til normalt fedt i blodet, Thiamin B1 der bidrager til normal hjertefunktion.
 
Et andet spændende middel mod Kolesterol kom fra det firma, der blev præmieret af Helsam som årets bedste leverandør. Midlet indeholder en masse spændende ingredienser som
Rød gæret ris, lactobacillus fermentum, Q10, L-cystein, vitamin E, Vitamin B6, Vitamin B1,
Folsyre, Vitamin B12.

Prisen for årets kosttilskud

gik til firmaet, der producerer det flydende økologiske produkt af Rødkløverekstrakt. Der er en dokumenteret effekt bla. fra Århus universitets hospital på hedestigninger og knoglebevarelse i forbindelse med overgangsalderen. Smagen er lidt speciel syrlig, smagen kan maskeres med lidt frugtsaft. Der tages 50 ml morgen og aften. Det er tilrådeligt at supplere med tilskud af kalk, magnesium og D-vitaminer. Du kan finde mere om produktet på youtube fra TV programmet 8.8 2014 med læge Peter Qvortrup.

Nyt til sportsfolk

En af de nye danske ildsjæle står bag nogle meget spændende produkter både i pulverform til sportsfolk og som kosttilskud i kapselform til alle. De er baseret på naturlige ingredienser indenfor planter og urter, der alle har været økologisk dyrkede. Ejeren oplyste, at hans største kunde var det finske folk, og derfor var alle hans produkter også med finske labels. Af produkterne i pulverform skal nævnes.
Pre-workout (indtages før træning) der er et 100% blanding af risprotein, maca, rå kakao, hamp protein, frysetørret rødbede, matcha grøn te, brændenælde, grønkål og ingefærrod. Den er uden gluten, soja, gær, mælkeprodukter konservering i stil med resten af deres produkter.
Hydration (indtages under træning) består af bl.a. frysetørret kokosvand, vandmelonjuice, frysetørret acerola og frysetørret rødbedejuice.
Der findes naturligvis også en post-workout. Det dejlige ved disse produkter er, at de er utrolige lette at bruge. 1 – 3 tsk. pulver der kan blandes med lidt vand eller juice.
Alle firmaets produkter er baseret på naturlige kilder og består bl.a. af kapsler til mænd, detox komplex, B kompleks og multivitaminer.

Naturlige ingredienser

Det gennemgående tema på standende var helt klart at flere og flere firmaer, både nye som mere kendte bruger naturens egne produkter i forskellige former for at fremme optageligheden.
 
Et kendt firma havde et genialt økologisk pulvertilskud med vitaminer og mineraler fra græsser, kål, tang og alger bl.a med fermenteret græsblanding med lactobacillus plantarum og saccharomyces boulardii.
Midlet er så spændende, at det fortjener at få nævnt nogle af de ingredienserne mere specificeret såsom grønkål, byggræs, havregræs, hvedegræs, ruggræs, ingefær, chlorella, lakridsrod, hørfrø, solsikkefrø, sprulina, kanel og sesamfrø.
Jeg har bestemt, at det skal være en fast del af mit daglig kosttilskud, så behøver jeg ikke føle så dårlig samvittighed, når tiden ikke rummer plads til de store grønsags kulinariske forberedelser. Selvom jeg godt ved, at kosten stadig er den vigtigste.

Helsebranchen – mørke skyer i horisonten?

Mange af udstillerne er ildsjæle og foregangsfolk, der brænder for deres produkter og vælger at holde ud, trods de strengere og strengere krav de forskellige myndigheder stiller til producenter, engros- og detail.
Jeg møder nye og gamle bekendte. Der snakkes livligt og udveksles mange erfaringer og glæder, men overordnet lurer en frygt for fremtiden og for alle de store mastodonter, der truer i horisonten. Allerede nu er de begyndt at tromle ind over den alternative sundhedsbranche, som jeg er en del af. Detailforretninger, producenter og leverandører bliver opkøbt og samlet i større og større enheder. For mig at se til kan det vanskeliggøre individualiteten i vores spændende, men også utraditionelle branche.
Den enkelte person kan mene, at det er der intet galt i og er en naturlig udvikling. Det kan der måske være noget om. Jeg vil personligt sætte pris på at have et stort udvalg af kvalitetsprodukter at vælge i mellem med tilhørende vejledning.
Én ting kan være farligt, og det er de store mastodonter, der i fremtiden bestemmer, hvilke produkter, der skal være på markedet, hvilke produkter der skal laves om, og hvilke der skal fases ud.
Hvem der er magthaverne bag disse mastodonter, ved vi ofte ikke. Vi ved ikke, om de er interesserede i at videreudvikle den alternative branche, som vi ildsjæle kæmper så hårdt for, eller om de vil svække og ensrette branchen til fordel for den allopatiske medicin.

Afslutning på dagen

Ovenstående var bare som en dråbe i havet og ment til at give dig som læser et indblik i nogle af de nye helsetrends af høj kvalitet, der finder vej til forbrugerne i disse tider.
Arbejdsdagen er slut. Trods stor træthed hos både udstillere og besøgende er de fleste af os parate til årets gallamiddag, hvor mange hundrede gæster alle er fint pyntede. Det festlige orkester forstår at blæse trætheden ud af vores kroppe. Der bliver serveret udsøgt mad og drikke for alle kødspisere, vegetarer, og veganere.
Underdirektøren for Helsam holder en skøn og bevæget tale, hvor både hun og de fleste af os kniber en tåre, for få minutter efter at le højt over hendes morsomme præsentation af aftenens forløb.
Der bliver danset, snakket, leet og sunget.
Kl. 12 serveres natmad, og der lukkes og slukkes. Vi skal alle være oplagte og parate til næste dags messebesøg.

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Lars Nørgård og The French Clot-nection

I 2016-17 fremstillede Lars Nørgård verdens største farve litografi i samarbejde med Christian Brams...

Kultur

Kandis kommer

I deres 30 års jubilæums-sæson optræder Skandinaviens populæreste orkester for første gang nogensind...

Kultur

Jul med en af Spaniens bedste vine - Vega Sicilia

Efter 15 år på venteliste og nu tre som direkte forhandler af Vega Sicilias vine i vores forretning...

Gastronomi

Casinoferie i Spanien? Her skal du tage hen

Source: Pixabay Hvis du har taget turen sydpå, eller går med stærke overvejelser om, hvorvidt du ...

Kultur

Den Skæve Vinkel: Keld Overgaard

Hans tandlægeklinikker har fejret både sølvbryllup og guldbryllup, og han selv rundede pensionsalder...

Tema & Profiler

Centro Belleza og Centro Sanum går sammen

Det har længe været på tale, men fra 1. december bliver det en realitet. De to klinikker for helse...

Helse & Sundhed

Grundlovsdagen fejres d. 6. december

Godt 200 år lyder måske ikke af så meget. Men det har ikke været nemme år. Den spanske grundlov har ...

Kultur

Jul hos Flor Valentin – og julemarked i Centro Idea lørdag d…

“Hvad skulle vi gøre uden Janne,” vil man kunne høre mange gange i den kommende tid. For Janne Valen...

Kultur

Museo de la Imaginación – slip fantasien løs

New York har et. Moskva har et. Wien har et. Og nu har Málaga også sit eget museum for optiske illus...

Kultur

Se hvem jeg mødte!

Vejret var ikke det bedste, men humøret højt, da jeg skulle møde Peter Larsen på strandpromenaden i ...

Tema & Profiler

Panettone

Madglade spaniere har meget at takke sine tidligere okkupationsmagter for. Fønikerne, som kom omkrin...

Gastronomi

Du er ikke noget særligt

Livet er fyldt med problemer, og du slipper aldrig for dem, lyder budskabet i provokerende selvhjælp...

Kultur

El Cid: Spaniens mest populære folkehelt

Næsten tusind år efter sin død er Rodrigo Díaz de Vivar, bedre kendt som El Cid, fortsat Spaniens me...

Kultur

Pachange – sprogbytte i Málaga

Mon ikke mange af os har som nytårsforsæt at blive bedre til spansk eller engelsk? En rigtig god met...

Kultur

Udflugter & Rejser

La Ruta del Cares – så bliver det ikke vildere

La Ruta del Cares ligger i Picos de Europa i Nordspanien, og hvis man ikke har aflagt disse vilde bjerge et besøg, så har man her en enestående mulighed for at se og vandre i det mest spektakulære bje...

Udflugter & Rejser

Et specielt hotel i Ávila - Hotel Palacio de los Velada

La Danesas journalist har ved flere lejligheder testet forskellige hoteller i Ávila, men et af dem ligger i en klasse for sig, nemlig Hotel Palacio de los Velada, der er klassificeret som et 4-stjerne...

Udflugter & Rejser

Dit nærmeste naturreservat - Guadalhorce

Hvis du er interesseret i natur og dyreliv, behøver du ikke køre langt for at tilfredsstille dit behov, når du befinder dig på Costa del Sol. Blot nogle kilometer fra Málaga by og lige ved den travle ...

Udflugter & Rejser

Ávila

Omgivet af gamle murer og tårne rejser Ávila sig i det spanske landskab. Den 2,5 km lange bymur blev påbegyndt allerede i romertiden. Byen har været præget af mange flotte bygninger, noget som afspejl...

Udflugter & Rejser

San José og Parque Natural de Cabo de Gata Nijar i Almería

San Jose – en lille perle i det UNESCO-fredede område Parque Natural de Cabo de Gata Nijar San José var oprindeligt navnet på et kyst-batteri, som blev bygget i det 18. århundrede for at sikre vagtho...

Udflugter & Rejser

Sport

Den yngste kaptajn: Blev forfremmet i Málaga CF efter tre o…

I Málaga CFs famøse nedrykningssæson i La Liga 2017 – 18 røg den unge uruguayner med det italienske blod i årerne Fede Ricca tre gange på operationsbordet. En drilsk skulderskade satte ham tilbage og hans position som venstre back – eller kantspiller, som det hedder i den moderne fodboldverden – ove...

Sport

Familien glad: Fra den engelske kulde til varmen på Costa de…

Han underskrev sin første professionelle fodbold-kontrakt som 16-årig.Nu fast mand på det senegalesiske landshold med kampe ved VM i Rusland mod Polen og Japan.Er i England rykket ned fra den fornemste række, Premier League, med Hull City for herefter at bringe Wolverhampton Wanderes op.For den 28-å...

Sport

Gastronomi

Jul med en af Spaniens bedste vine - Vega Sicilia

Efter 15 år på venteliste og nu tre som direkte forhandler af Vega Sicilias vine i vores forretning...

Gastronomi

Panettone

Madglade spaniere har meget at takke sine tidligere okkupationsmagter for. Fønikerne, som kom omkrin...

Gastronomi

Sabor a Málaga: Kastanjeprodukter med forskellige tilberedni…

Gin & Tonic-marmeladen, produktet som har fået succes i både private hjem og i gourmetkøkkener. ...

Gastronomi

Kultur

Lars Nørgård og The French Clot-nection

I 2016-17 fremstillede Lars Nørgård verdens største farve litografi i samarbejde med Christian Bramsen hos Atelier Clot...

Kultur

Kandis kommer

I deres 30 års jubilæums-sæson optræder Skandinaviens populæreste orkester for første gang nogensinde på Costa del Sol –...

Kultur

Casinoferie i Spanien? Her skal du tage hen

Source: Pixabay Hvis du har taget turen sydpå, eller går med stærke overvejelser om, hvorvidt du bør besøge Spanien, ...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Den Skæve Vinkel: Keld Overgaard

Hans tandlægeklinikker har fejret både sølvbryllup og guldbryllup, og han s...

Tema & Profiler

Se hvem jeg mødte!

Vejret var ikke det bedste, men humøret højt, da jeg skulle møde Peter Lars...

Tema & Profiler

Vis mig din...
Motorcykel

Det var egentligt i et andet ærinde, at jeg mødte Gonzalo Ros. Han ejer og ...

Tema & Profiler

Taxa’erne ta’r den blinde vej

Det går voldsomt for sig, når taxachauffører strejker. Gader barrikaderes, ...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel: Kim Steen Jensen

Han nyder sit job i Restaurant Casa Danesa. Og han elsker branchen, hvor ha...

Tema & Profiler

Nu strømmer indvandrerne til Costa del Sol

Med sin geografiske beliggenhed har Spanien altid været en oplagt indgang t...

Tema & Profiler

Glovo – bestil hvad du vil, når du vil

Skal du bruge noget fra apoteket? Vil du købe et par nye sko? Skal du have ...

Tema & Profiler

Eventyrerne Naundrup

De sportsglade danskere valfarter til Finca Naundrup. Det populære sportsre...

Tema & Profiler

Hvordan er vores syn på kvinder, der bliver ældre?

La Danesa har talt med den norske forfatter Anne Østby om hendes bog Et sty...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com