Lider du af østrogen dominans?

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Facts:

Chloe og Friederich er holistiske behandlere, som ser på dig som en helhed og anerkender, at din livsstil, dit sind, din psyke og din krop hænger sammen! Tilsammen har de mere end 25 års erfarring i behandling af hormonelle ubalancer og kroniske sygdomme. De er stiftere af currame-metoden, Health Mentor Uddannelsen og Skab naturlig (hormon)balance.
Se mere til dem på www.currame.com, https://www.facebook.com/currame/ og @curra.me
 
 
Østrogen kaldes for det kvindelige kønshormon, simpelthen fordi du som kvinde har de højeste niveauer af østrogen i din krop. Østrogen bliver dannet i æggestokkene og har mange funktioner i kroppen gennem hele dit liv. Under puberteten er østrogen vigtig for at udvikle bryster, kønsorganer, kønsbehåring mm. Derudover er østrogen involveret i din menstruationscyklus og i forbindelse med graviditet og fødsel. Når du går i overgangsalderen, falder din produktion af østrogen, og dette kan give ubehagelige bivirkninger.
Symptomer på østrogen dominans – Genkender du dette?

• √ Vægtøgning (især på hofter og mave)
• √ Uregelmæssig menstruation og/eller smertefuld menstruation
• √ Hyppigere PMS-tegn, såsom brystspænding, humørsvingninger, hovedpine mv.
• √ Oplever du tit træthed og manglende overskud?
• √ Føler du dig lettere irriteret og kan føle dig deprimeret?
• √ Problemer med din nattesøvn?
• √ Oplever du manglende sexlyst?
• √ Hårtab - eller hår på steder, du bestemt ikke ønsker?
• √ Du oplever hedeturer (dag og/eller nat)
• √ Dine slimhinder er tørre i skeden
• √ Stivhed og ømhed i led og muskler
 
Østrogen påvirker knoglernes længdevækst og øger indbygningen af calciumsalte i knoglerne. Desuden øger de tilbageholdelsen af salt og vand i kroppen, og derfor kan det måske også forklare, hvorfor du kan opleve en stigning i kropsvægt umiddelbart før din menstruation.
 

Hormonforstyrrende stoffer

Der har været mest fokus på de såkaldte miljø- eller xenoøstrogener, der efterligner effekten af det naturlige østrogen. I naturen og hos forsøgsdyr er det vist, at miljøøstrogener bl.a. kan forårsage hunlig udvikling (feminisering) af hanner, nedsat frugtbarhed og misdannelser af kønsorganerne. En eventuel virkning af hormonforstyrrende stoffer hos mennesker er ikke lige så grundigt undersøgt, men stofferne mistænkes for at kunne medføre lignende effekter her. Interessen er også øget for stoffer, der blokerer for virkningen af østrogen (antiøstrogener) og mandlige kønshormoner (antiandrogener). Der er desuden blevet påvist miljøstoffer, som forstyrrer virkningen af skjoldbruskkirtlens hormoner.
 
Eksempler på ting, der kan give mere østrogen-ubalance
• Plastikprodukter, såsom opbevaring og flasker
• Kosmetik, makeup og toiletartikler
• Ikke-økologiske madvarer
• Dåser
• P-piller (prevention)
• Sojaprodukter
• Og meget mere
 

Balancering af østrogen

Progesteron produceres i æggestokkene, binyrerne og (under graviditet) i moderkagen. Progesterons rolle er uhyre vigtig for din krop, hormonsystem og velbefindende! Progesteron hjælper dig med at blive gravid, støtter dig under graviditet, giver en smidigere hud og hjælper imod tørre slimhinder. Derudover giver den også mere harmoni i dit mentale liv.
Progesteron arbejder tæt sammen med østrogen, og derfor er deres fælles balance uhyre vigtig, hvis du vil balancere dit hormonsystem!
Er du gået i overgangsalder, kan progesteron være en af de vigtigste elementer til at bekæmpe alle gener, du evt. møder!
 
Østrogen og progesteron
Et overskud af østrogen i forhold til progesteron kan forklare mange symptomer hos kvinder.
Hos ældre kvinder, der anvender østrogentilskud alene, kan et mangel af progesteron også resultere i symptomer på østrogen dominans, som omfatter vægtøgning på hofter og lår, ømme bryster, muskelknuder, irritabilitet, væskeophobning, og problemer med skjoldbruskkirtlen. Disse symptomer er også set hos nogle kvinder som nærmer sig overgangsalderen, hvis østrogenniveauer svinger vildt fra høj til lav uden balancering af progesteron.
 
Hvis østrogen dominans ikke korrigeres, kan det føre til kræft i livmoderen og bryster, og insulinresistens. Ved overgangsalderen, falder æggestokkenes østrogen og progesteron produktion som kan give nye symptomer, herunder: hedeture, nattesved, vaginal tørhed, søvnforstyrrelser, tåget tænkning, hurtigere aldring af huden, og knogletab.
 
Har du brug for hjælp?
- Så skriv til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., ganske gratis, og vi vil se, hvad vi kan gøre for dig!
Kan din mand komme i overgangsalder?
Ja for søren!
 
Mænds niveauer af testosteron begynder at falde omkring midten af 40’erne. Dette kan være tegn på, hvad der er almindeligt kendt som andropause – den mandlige overgangsalder. Selvom det er en naturlig del af aldring, kan faldet i testosteronproduktion være mere markant hos nogle mænd end andre og give ubehagelige symptomer, såsom: overdreven vægtøgning, stress, mangel på motion, og mange medikamenter tærer på en mands evne til at fremstille testosteron, hvilket resulterer i ubalance i hormonsystemet og mangel på livsgnist.
 
Hvad kan du gøre fra idag af?
Jo mere fedt du har på sidebenene, jo større østrogen dominans kan du også have!
Aromatase er et enzym i din krop, som f.eks. fremmer dannelsen af østrogener og fedt i din krop. Aromatasehæmmere er i stand til at reducere cirkulerende østrogen hos kvinder og mænd ved at hæmme den enzymatiske omdannelse.
 
Der er mange naturlige aromatasehæmmere derude, blandt andet grøntsager fra korsblomstfamilien, såsom broccoli, kål og fra alliumfamilien, såsom løg og hvidløg. Kosttilskudet Quercetin fra æbler, kål, løg, resveratrol fra skallen af røde druer og rødvin. Omega-3 EPA og DHA har også vidst sig at have en fantastisk effekt op lige dette problem.
 
Er du nysgerrig på mere?
Så smut ind på vores hjemmeside og tilmeld dig Chloe’s undervisning om østrogenbalance. Så snart du er tilmeldt får du undervisningsfilerne tilsendt, som du så kan se/høre når som helst. http://www.currame.com/produkter/oestrogenbalance-webinar/
 
Test dit hormonssytem!
Det kan virkelig være afgørende at finde ud af hvordan ens hormonsystem har det, for derved at kunne hjælp sig selv bedst muligt tilbage i balance. Derfor er en hormonanalyse som analysere hele sit hormonsystem aktuel. Vil du høre mere om testen, så skriv endelig til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Ønsker du at gøre lige det ekstra for din krop, så book Friederich til en sundhedkonsultation, som kan afholdes i Centro Sanum eller hjemme hos dig selv på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på +4527207723
På gensyn! :)
Chloe N. Bjoerk & Friederich Damore Bruun
 
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til dem på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., via www.currame.com eller via Instagram @curra.me
Kilde: http://denstoredanske.dk/Krop,_psyke_og_sundhed/Sundhedsvidenskab/Samfundsmedicin/hormonforstyrrende_stoffer

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Verdens flotteste Harley’er bygges i Vélez-Málaga

Det er det lille værksted med de store ambitioner. De er bare to mand, som designer og bygger mell...

Tema & Profiler

Fra æselben til tuk tuk-hjul

Livet i Mijas går sin gang. Fra min stol i skyggen ser jeg turister slentre forbi foruden de enkelte...

Udflugter & Rejser

Tarifa: Hvaler og verdenshave

Hvorfor ikke opleve Tarifa i år? I al slags vejr mødes Atlanterhavet og Middelhavet ud for Tarifas k...

Udflugter & Rejser

Tabarnia eksisterer ikke, men vil blive i Spanien

Det catalanske område, Tabarnia, som vil løsrives, hvis Catalonien opnår uafhængighed, og i stedet b...

Tema & Profiler

Andalusiens hvide perler - Hos Villanueva del Trabuco server…

I Villanueva del Trabuco, en by med ca. 5.300 indbyggere, ca. 45 minutters kørsel ind i landet fra M...

Gastronomi

Oplev Spanien på hesteryg 
- en anderledes måde at opleve na…

”Det der er Easy, ham skal du ride på,” fortæller dagens guide, Danielle Hardy, mig og peger på en k...

Udflugter & Rejser

Dykning: Sæt turismen på pause – dyk ned under havets overfl…

Jeg er taget til Marbella havn, hvor jeg sammen med en instruktør fra Simply Diving skal langt væk f...

Udflugter & Rejser

Den Skæve Vinkel: Preben Rueda Martín

Han var pæredansk – men blev en rigtig andalusier.Han kom som Preben Petersen – i dag lever som Pr...

Tema & Profiler

Besøg Europas største orchidarium i Estepona

”Hvordan skal jeg kunne vælge min yndlingsorkidé?!” udbryder Manuel Lucas, Direktør for Orchidariet ...

Udflugter & Rejser

”Det er aldrig for sent at komme i gang med yoga”

Ordene kommer fra Isabella Nielsen, der begyndte at praktisere yoga i en alder af 39. I dag er hun 5...

Helse & Sundhed

Udflugter & Rejser

Fra æselben til tuk tuk-hjul

Livet i Mijas går sin gang. Fra min stol i skyggen ser jeg turister slentre forbi foruden de enkelte, der ligesom jeg selv har slået sig ned på denne fortovscafe. I ny og næ afbrydes mine tanker af ly...

Udflugter & Rejser

Tarifa: Hvaler og verdenshave

Hvorfor ikke opleve Tarifa i år? I al slags vejr mødes Atlanterhavet og Middelhavet ud for Tarifas kyst, hvor du med 14 km til Afrika har rigtig god udsigt. I Tarifa, langt fra pools og alt inklusiv-f...

Udflugter & Rejser

Oplev Spanien på hesteryg 
- en anderledes måde at opleve na…

”Det der er Easy, ham skal du ride på,” fortæller dagens guide, Danielle Hardy, mig og peger på en kastanjefarvet hest, hvis ryg jeg med mine hundrede nogenogtres centimeters højde ikke engang kan se ...

Udflugter & Rejser

Dykning: Sæt turismen på pause – dyk ned under havets overfl…

Jeg er taget til Marbella havn, hvor jeg sammen med en instruktør fra Simply Diving skal langt væk fra turismens larm og støj – og det kan man faktisk hurtigt komme, hvis man tager på opdagelse i have...

Udflugter & Rejser

Besøg Europas største orchidarium i Estepona

”Hvordan skal jeg kunne vælge min yndlingsorkidé?!” udbryder Manuel Lucas, Direktør for Orchidariet i Estepona. ”Det er ligesom at skulle vælge mellem tusindvis af smukke skabninger. Og orkidéer er, l...

Udflugter & Rejser

Sport

Referat grundlovsmatch 2018

Søndag d 27. Maj 2018, afholdt man lidt på forskud den 26. Grundlovsmatch på Lauro Golf.   92 glade golfere var tilmeldt, hovedvægten danskere og alle mødte tidligt op denne søndag morgen.   Matchleder Tove og sekretær Claus var på pletten og stod parat med scorekort og glade smil. Der...

Golf

Ramt af Ramadan

Málaga CFs advokat, Juaquin Jofre, måtte flyve til Doha i Qatar for at møde klubejer, sheik Abdullah Thani, for på ny at få sat skub i klubben, mens retssager mod sheiken nu venter i den kommende sæson i 2. Division. Han havde sagt op i protest mod sin arbejdsgiver, klubejeren for Málaga CF, shei...

Sport

Gastronomi

Andalusiens hvide perler - Hos Villanueva del Trabuco server…

I Villanueva del Trabuco, en by med ca. 5.300 indbyggere, ca. 45 minutters kørsel ind i landet fra M...

Gastronomi

Vin og din mad - Gravad Laks med friske sommervine

De skønne lune sommeraftner, hvor vi kan sidde til langt ud på natten på terrassen, indbyder til man...

Gastronomi

Espetos – meget mere end bare sardiner!

Fattigmandsmad blev kongelig delikatesse ”Espetos de sardinas” står der på menukortet hos alle st...

Gastronomi

Kultur

Nikki Beach marbella: 15 års fejring af livet!

Hæv krystalglasset, Nikki Beach Marbella fylder 15 år! Traditionen tro – krystal er en traditionel gave for et 15-årsjub...

Kultur

Gitanos og romaer – bag om myterne

Vi vil definere os selv. Vi er trætte af at blive opfattet som tiggere, tyve, æggende tøjter, spåkoner og strålende musi...

Kultur

UB40 og Kool & the Gang er på vej

Der bliver koncert og fest for alle pengene, når legenderne UB40 og Kool & the Gang gæster Costa del Sol i næste mån...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Verdens flotteste Harley’er bygges i Vélez-Málaga

Det er det lille værksted med de store ambitioner. De er bare to mand, so...

Tema & Profiler

Tabarnia eksisterer ikke, men vil blive i Spanien

Det catalanske område, Tabarnia, som vil løsrives, hvis Catalonien opnår ua...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel: Preben Rueda Martín

Han var pæredansk – men blev en rigtig andalusier.Han kom som Preben Pete...

Tema & Profiler

Nyttige apps til din rejse til Spanien i 2018 – del 6

I denne og sidste del af serien om nyttige apps til Spanien, har vi valgt l...

Tema & Profiler

Regeringen væltet

Pedro Sánchez er ny spansk statsminister i overgangsperioden frem mod kom...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel: Sandie Ann Nielsen

Hun spiller godt og synger smukt. Og det er netop med guitar og mikrofon, d...

Tema & Profiler

Fra Spanien til Sverige for Mijas æsler

Mijas Pueblo er på godt og ondt er kendt for sine 92 æsler. Før i tiden tra...

Tema & Profiler

Det kører ba’r ... i højhastighedstoget

Om ganske få år vil tre fjerdedele af Spanien være forbundet af de nye højh...

Tema & Profiler

Levante, Poniente og Terral – sommerens lune vinde, eller..?

Der kan nævnes mange navne, når snakken falder på vinde i Spanien. På Costa...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com