Boost dit stofskifte!

Facts:
Chloe og Friederich er holistiske behandlere, som ser på dig som en helhed og anerkender, at din livsstil, dit sind, din psyke og din krop hænger sammen! Tilsammen har de mere end 25 års erfarring i behandling af hormonelle ubalancer og kroniske sygdomme. De er stiftere af currame-metoden, Health Mentor Uddannelsen og Skab naturlig (hormon)balance.
 
Se mere til dem på www.currame.com, www.facebook.com/currame/ og @curra.me
 
Din skjoldbruskkirtel, som sidder i din hals, regulerer din vækst og dit stofskifte, din kropsvarme og energiproduktion, samt dit nerve system og din seksuelle udvikling.
 
Stofskiftet er organismens samlede energi- og stofomsætning i alle celler og væv. Den næring, du optager, fra den mad du spiser, bliver omdannet til energi i cellernes ”kraftværker” – mitokondrierne. Stofskiftet er i ligevægt, når du indtager lige så meget energi via din mad og drikke, som du forbruger i dit stofskifte eller som forsvinder fra kroppen gennem afføring, urin og huden.
 
Kroppens stofskifte reguleres af stofskiftehormonerne thyroxin og trijodthyronin, der dannes i skjoldbruskkirtlen. Er der for lidt af hormonerne, vil alt i kroppen gå langsommere, tarmene vil gå i stå med forstoppelse og vægten stige. Er der for meget, vil alt køre på højtryk med hjertebanken, rysten, sved, diarré, vægttab mv.
 
Ved for lavt stofskifte kan menstruation blive stærkere og mere smertefulde, frugtbarheden nedsættes også. Psyken påvirkes også med øget tendens til depression, dårlig hukommelse og manglende evne til at koncentrere sig.
 
Stofskiftet styres fra hjernen gennem hypofysen, som producerer et hormon, TSH, der hedder Thyreoidea Stimulerende Hormon. TSH stimulerer skjoldbruskkirtlens produktion af stofskiftehormonerne thyroxin, T4, og trijodthyronin, T3. Er produktionen tilstrækkelig eller for høj, nedsættes dannelsen af TSH og omvendt.
 
T4 omdannes til T3 i vævenes celler, og T3 har 4-5 gange så høj biologisk aktivitet som T4. Omdannelsen af T4 til T3 sker mest i leveren og mangel på zink og selen kan, blandt andet sammen med stress, hæmme leverens omdannelse af T4 til T3. Så har du problemer her, kan det give problemer med for lavt T3. Mangler du jern kan du også have problemer med omdannelsen af T4 til T3, dog må du kun tage tilskud af jern, hvis du mangler det, da for meget jern oxiderer (harsker) celler og fedt, derfor anbefaler jeg altid tilskud som kelp, spirulina og chlorella der er rig på antioxidanter, jern og jod.
 

Jods vigtige rolle!

Jod spiller en vigtig rolle for dit stofskifte, da jod indgår i stofskiftehormonerne. Thyroxin, T4 indeholder fire jodmolekyler, og trijodthyronin, T3 indeholder tre jodmolekyler.
 
Jodmangel er udbredt i verden, især i de lande, hvor der ikke spises særlig meget fisk og anden mad fra havet.
 

Fødevarer der blokerer for jod i din krop:

Har du problemer med din skjoldbruskkirtel, ligger der problemer her om i din genetik eller ønsker du at forebygge for fremtidige problemer, så vil jeg anbefale dig at gå uden om sojaprodukter, peanuts og fjerne tandpasta med fluor i. Flour udkonkurrere jod i din krop og hæmmer omdannelsen imellem T4 og T3.
 

Andre hormoner i din krop!

Dine stofskiftehormonerne er vigtige for dannelsen af hormonerne progesteron og moderhormonet pregnenolon, som mange andre hormoner dannes ud fra. Progesteron er vigtigt for din cyklus, dine slimhinder, din graviditet og balanceringen af østrogen.
 
Hele dit hormonsystem arbejder sammen, så er der problemer et sted, kan der også være problemer andre steder.
 
Skjoldbruskkirtelhormonerne er også vigtige for kolesterolets funktion og udskillelse, så oplever du problemer med dit stofskifte, har du sandsynligvis også for højt kolesteroltal.
 
For meget indtagelse af dårlig fedt blokerer nemlig for dannelsen af skjoldbruskkirtelhormonerne og for deres virkning i cellerne. Når ødelagte fedtsyrer optages i cellerne, er de med til at forhindre omdannelsen af T4 til T3.
 
Kokosolie er et godt valg! Kokosolie indeholder mellemkædede fedtsyrer (MCT), disse fedtsyrer kan øge stofskiftet og derved fremme vægttab. Kokosolie er også mættet fedt (men af det gode) og kan derfor tåle opvarmning til stegetemperatur, derfor anbefaler jeg at man KUN steger i økologisk koldpresset kokosolie.
 
Fedtsyrerne i kokosolien kan hjælpe med at genopbygge sunde cellevægge og give smidig hud, derudover øger kokosolien enzymproduktionen, blandt andet af enzymer der hjælper med omdannelsen af T4 til T3. Der er faktisk kun gode ting at sige om kokosolie, og derudover smager det dejligt.
 

Leptin

Leptin er et vægtregulerende hormon, der dannes i fedtvæv. Når hormonet frigives påvirker det hjernens vægtregulerende centre, hvorved mæthedsfornemmelsen øges og stofskiftet (energiomsætningen) sættes i vejret. Leptin spiller også en vigtig rolle ved at øge energiforbruget ved en øget forbrænding og er derfor vigtig i reguleringen af vægten. Her spiller stofskiftehormonerne også en vigtig rolle, især T3. Behandling med leptin har vist sig at
forebygge nedgang i dannelsen af T3.
 
For at forebygge og vende bøtten, er det vigtig, at du indtager grøntsager dagligt. Gør gerne det, at du hver gang du skal spise, fylder det meste af din tallerken med grønt, som er fyldt med næringsstoffer, der vil balancere dit stofskifte!
 
Kosttilskud der er vigtig i balancering af dit stofskifte!
C-vitamin beskytter thyroxin og B-vitaminer såsom B2, B3 og B6 er nødvendige for normal dannelse af stofskiftehormon. D3-vitamin har en vigtig indflydelse på dit immunforsvar og modvirker udviklingen af autoimmune sygdomme som Hashimotos.
 

Få regelmæssig motion

Motion øger dannelsen af stofskiftehormon i skjoldbruskkirtlen og gør samtidig vævene mere følsomme for stofskiftehormonerne. Motion normaliserer kortisol, insulin, glukose, skjoldbruskkirtelhormon og flere andre hormoner og tilfører hjernen mere ilt. Cellefunktionen forbedres, det er med til at udrense stress og modvirker også depression.
 

Er du nysgerrig på mere?

Så tilmeld dig via dette link og modtag 1,5 times gratis undervisning omkring dit stofskifte og skjoldbruskkirtel.
 

Test dit hormonsystem!

Det kan virkelig være afgørende at finde ud af, hvordan ens hormonsystem har det, for derved at kunne hjælpe sig selv bedst muligt tilbage i balance. Derfor er en hormonanalyse, som analyserer hele sit hormonsystem aktuel. Vil du høre mere om testen, så skriv endelig til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
Ønsker du at gøre lige det ekstra for din krop, så book Friederich til en sundhedskonsultation, som kan afholdes i Centro Sanum eller hjemme hos dig selv på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på +4527207723
 
På gensyn! :)
Chloe N. Bjoerk & Friederich Damore Bruun
 
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til dem på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., via www.currame.com eller via Instagram @curra.me

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Har du en forfatter gemt i maven eller kunne du bare godt tæ…

Har du en forfatter gemt i maven eller kunne du bare godt tænke dig at blive bedre til at sætte ord ...

Artikel

Zero Waste – forbrug mindre, genbrug mere

Det er januar og for mange en tid, hvor gamle vaner bliver taget op til revision. De sidste julegave...

Tema & Profiler

Vinter i Spanien – og klimaændringerne

Med det bedste klima på fastlandet i Europa og over 320 dage med sol om året er der mange, som tror...

Tema & Profiler

It don’t mean a thing if it ain’t got that swing...

(doo wah, doo wah, doo wah, doo wah 
doo wah, doo wah, doo wah, doo wah)   It makes no diff'r...

Kultur

Dansk iværksætter viser det bedste af Málaga

Han kom med rygsæk og lidt mønt på lommen. I dag har han 20 medarbejdere og en ny rekordomsætning på...

Tema & Profiler

Vend hver en euro i januar - Tips til en stram måned

Er tegnebogen blevet faretruende mager mens du selv har nydt det gode liv i december? Et ynkeligt ko...

Tema & Profiler

Spaniens ukendte koloni

Som de fleste ved, havde Spanien en række kolonier i Mellem- og Sydamerika. Ja faktisk var næsten sa...

Tema & Profiler

Seedster 4.0: 350 iværksættere - 50 mentorer - 1 uge - kæmpe…

Historien bag Seedster ”Ideen til Seedster-konceptet opstod, da jeg boede i Spanien. Jeg havde bygg...

Tema & Profiler

Sabor a Málaga: Grupo Gallego – et led i distributionskæden

Her i vores artikelserie om Sabor a Málaga besøger vi ofte små landmænd og producenter af produkter...

Gastronomi

Nytårs-rygsmerter

Her i det nye år har mange mennesker en masse nytårsforsætter og planer om ting, der skal gøres ande...

Helse & Sundhed

MS Rescue giver hunde en ny chance

MS Rescue er en non-profit organisation, som redder hjemløse hunde. De giver dem det, de behøver af ...

Tema & Profiler

Hvad skal vi med en halv metro?

Man skulle mene, det er svært at holde masken i 12 år. Men hver gang, der er nyt om Málagas metro, e...

Tema & Profiler

Kristian Lilholt og band – ’nytårskoncert’ i Margrethekirken

For syvende år i træk træder Kristian Lilholt og band op i Margrethekirken og giver koncert, som på ...

Kultur

Forhøjet Blodtryk

Klokken fem minutter i 12 søndag aften ringer jeg panikslagen til min søn, der heldigvis ikke er lan...

Helse & Sundhed

Udflugter & Rejser

Udflugt til Cartagena

Det er fønikerne, som har givet navn til denne perle af en spansk by. De var dygtige handelsmænd og navigatører, som kom ad søvejen fra Kartago, som ligger i dagens Tunis i Nordafrika. Fønikerne sejle...

Udflugter & Rejser

Cáceres – en helt unik by

Cáceres ligger i Extremadura, ca. 470 km. fra Málaga og det er en enestående by, hvis middelaldercentrum ligger helt intakt inden for bymuren. Byen kom på Unescos verdensarvsliste i 1986, så det er he...

Udflugter & Rejser

Trolderuten og skyttegravene ved Granada

I naturparken Sierra de Huétor, lige nordøst for Granada, findes der nogle interessante skyttegrave fra borgerkrigen og dem kan man besøge den dag i dag. De flottest beliggende og bedst bevarede skytt...

Udflugter & Rejser

La Ruta del Cares – så bliver det ikke vildere

La Ruta del Cares ligger i Picos de Europa i Nordspanien, og hvis man ikke har aflagt disse vilde bjerge et besøg, så har man her en enestående mulighed for at se og vandre i det mest spektakulære bje...

Udflugter & Rejser

Et specielt hotel i Ávila - Hotel Palacio de los Velada

La Danesas journalist har ved flere lejligheder testet forskellige hoteller i Ávila, men et af dem ligger i en klasse for sig, nemlig Hotel Palacio de los Velada, der er klassificeret som et 4-stjerne...

Udflugter & Rejser

Sport

BoConcept På Lauro Golf

Den 20. november spillede den skandinaviske gruppe, under ledelse af Tove, på Lauro Golf med BoConcept som sponsor. BoConcept har butik både på Mijasvejen i Fuengirola og i Marbella. 66 friske golfere var mødt op, skønt vejrguderne drillede! Heldigvis blev det kun til en enkelt byge før opklaringen...

Golf

BLANCOCHECK: 2,5 mio.!

Málaga CFs argentinske topscorer en fodboldflakker med nordisk gæstevisit i 2015 - 16 Blanco Leschuk er født i Las Heras i Mendoza-provinsen med de lave bjergkæder El Challa i det nordlige Argentina. Navnet på byen er en hyldest til general Juan Gregoria de Las Heras – helt i den argentinske selv...

Sport

Gastronomi

Sabor a Málaga: Grupo Gallego – et led i distributionskæden

Her i vores artikelserie om Sabor a Málaga besøger vi ofte små landmænd og producenter af produkter...

Gastronomi

Fødselsdagsboller

Jeg står ikke altid i køkkenet længe ad gangen, der er jo meget andet man også gerne vil lave – men ...

Gastronomi

Veras Veranda: December

Så blev det endelig december. Jeg elsker julen og især alle de dejlige krydderier man forbinder herm...

Gastronomi

Kultur

It don’t mean a thing if it ain’t got that swing...

(doo wah, doo wah, doo wah, doo wah 
doo wah, doo wah, doo wah, doo wah)   It makes no diff'rence if it's sweet o...

Kultur

Kristian Lilholt og band – ’nytårskoncert’ i Margrethekirken

For syvende år i træk træder Kristian Lilholt og band op i Margrethekirken og giver koncert, som på én gang er velkendt ...

Kultur

Mægtige Amin

Danmarks største komiker, entertainer, sanger og showmand,den rejselystne Amin Jensen, vil sætte gang i lattermusklerne...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Zero Waste – forbrug mindre, genbrug mere

Det er januar og for mange en tid, hvor gamle vaner bliver taget op til rev...

Tema & Profiler

Vinter i Spanien – og klimaændringerne

Med det bedste klima på fastlandet i Europa og over 320 dage med sol om åre...

Tema & Profiler

Dansk iværksætter viser det bedste af Málaga

Han kom med rygsæk og lidt mønt på lommen. I dag har han 20 medarbejdere og...

Tema & Profiler

Vend hver en euro i januar - Tips til en stram måned

Er tegnebogen blevet faretruende mager mens du selv har nydt det gode liv i...

Tema & Profiler

Spaniens ukendte koloni

Som de fleste ved, havde Spanien en række kolonier i Mellem- og Sydamerika...

Tema & Profiler

Seedster 4.0: 350 iværksættere - 50 mentorer - 1 uge - kæmpe…

Historien bag Seedster ”Ideen til Seedster-konceptet opstod, da jeg boede ...

Tema & Profiler

MS Rescue giver hunde en ny chance

MS Rescue er en non-profit organisation, som redder hjemløse hunde. De give...

Tema & Profiler

Hvad skal vi med en halv metro?

Man skulle mene, det er svært at holde masken i 12 år. Men hver gang, der e...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel: Morten Møller

Han siger, han kan være besværlig – men altid loyal og troværdig med en udb...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com