Boost dit stofskifte!

Facts:
Chloe og Friederich er holistiske behandlere, som ser på dig som en helhed og anerkender, at din livsstil, dit sind, din psyke og din krop hænger sammen! Tilsammen har de mere end 25 års erfarring i behandling af hormonelle ubalancer og kroniske sygdomme. De er stiftere af currame-metoden, Health Mentor Uddannelsen og Skab naturlig (hormon)balance.
 
Se mere til dem på www.currame.com, www.facebook.com/currame/ og @curra.me
 
Din skjoldbruskkirtel, som sidder i din hals, regulerer din vækst og dit stofskifte, din kropsvarme og energiproduktion, samt dit nerve system og din seksuelle udvikling.
 
Stofskiftet er organismens samlede energi- og stofomsætning i alle celler og væv. Den næring, du optager, fra den mad du spiser, bliver omdannet til energi i cellernes ”kraftværker” – mitokondrierne. Stofskiftet er i ligevægt, når du indtager lige så meget energi via din mad og drikke, som du forbruger i dit stofskifte eller som forsvinder fra kroppen gennem afføring, urin og huden.
 
Kroppens stofskifte reguleres af stofskiftehormonerne thyroxin og trijodthyronin, der dannes i skjoldbruskkirtlen. Er der for lidt af hormonerne, vil alt i kroppen gå langsommere, tarmene vil gå i stå med forstoppelse og vægten stige. Er der for meget, vil alt køre på højtryk med hjertebanken, rysten, sved, diarré, vægttab mv.
 
Ved for lavt stofskifte kan menstruation blive stærkere og mere smertefulde, frugtbarheden nedsættes også. Psyken påvirkes også med øget tendens til depression, dårlig hukommelse og manglende evne til at koncentrere sig.
 
Stofskiftet styres fra hjernen gennem hypofysen, som producerer et hormon, TSH, der hedder Thyreoidea Stimulerende Hormon. TSH stimulerer skjoldbruskkirtlens produktion af stofskiftehormonerne thyroxin, T4, og trijodthyronin, T3. Er produktionen tilstrækkelig eller for høj, nedsættes dannelsen af TSH og omvendt.
 
T4 omdannes til T3 i vævenes celler, og T3 har 4-5 gange så høj biologisk aktivitet som T4. Omdannelsen af T4 til T3 sker mest i leveren og mangel på zink og selen kan, blandt andet sammen med stress, hæmme leverens omdannelse af T4 til T3. Så har du problemer her, kan det give problemer med for lavt T3. Mangler du jern kan du også have problemer med omdannelsen af T4 til T3, dog må du kun tage tilskud af jern, hvis du mangler det, da for meget jern oxiderer (harsker) celler og fedt, derfor anbefaler jeg altid tilskud som kelp, spirulina og chlorella der er rig på antioxidanter, jern og jod.
 

Jods vigtige rolle!

Jod spiller en vigtig rolle for dit stofskifte, da jod indgår i stofskiftehormonerne. Thyroxin, T4 indeholder fire jodmolekyler, og trijodthyronin, T3 indeholder tre jodmolekyler.
 
Jodmangel er udbredt i verden, især i de lande, hvor der ikke spises særlig meget fisk og anden mad fra havet.
 

Fødevarer der blokerer for jod i din krop:

Har du problemer med din skjoldbruskkirtel, ligger der problemer her om i din genetik eller ønsker du at forebygge for fremtidige problemer, så vil jeg anbefale dig at gå uden om sojaprodukter, peanuts og fjerne tandpasta med fluor i. Flour udkonkurrere jod i din krop og hæmmer omdannelsen imellem T4 og T3.
 

Andre hormoner i din krop!

Dine stofskiftehormonerne er vigtige for dannelsen af hormonerne progesteron og moderhormonet pregnenolon, som mange andre hormoner dannes ud fra. Progesteron er vigtigt for din cyklus, dine slimhinder, din graviditet og balanceringen af østrogen.
 
Hele dit hormonsystem arbejder sammen, så er der problemer et sted, kan der også være problemer andre steder.
 
Skjoldbruskkirtelhormonerne er også vigtige for kolesterolets funktion og udskillelse, så oplever du problemer med dit stofskifte, har du sandsynligvis også for højt kolesteroltal.
 
For meget indtagelse af dårlig fedt blokerer nemlig for dannelsen af skjoldbruskkirtelhormonerne og for deres virkning i cellerne. Når ødelagte fedtsyrer optages i cellerne, er de med til at forhindre omdannelsen af T4 til T3.
 
Kokosolie er et godt valg! Kokosolie indeholder mellemkædede fedtsyrer (MCT), disse fedtsyrer kan øge stofskiftet og derved fremme vægttab. Kokosolie er også mættet fedt (men af det gode) og kan derfor tåle opvarmning til stegetemperatur, derfor anbefaler jeg at man KUN steger i økologisk koldpresset kokosolie.
 
Fedtsyrerne i kokosolien kan hjælpe med at genopbygge sunde cellevægge og give smidig hud, derudover øger kokosolien enzymproduktionen, blandt andet af enzymer der hjælper med omdannelsen af T4 til T3. Der er faktisk kun gode ting at sige om kokosolie, og derudover smager det dejligt.
 

Leptin

Leptin er et vægtregulerende hormon, der dannes i fedtvæv. Når hormonet frigives påvirker det hjernens vægtregulerende centre, hvorved mæthedsfornemmelsen øges og stofskiftet (energiomsætningen) sættes i vejret. Leptin spiller også en vigtig rolle ved at øge energiforbruget ved en øget forbrænding og er derfor vigtig i reguleringen af vægten. Her spiller stofskiftehormonerne også en vigtig rolle, især T3. Behandling med leptin har vist sig at
forebygge nedgang i dannelsen af T3.
 
For at forebygge og vende bøtten, er det vigtig, at du indtager grøntsager dagligt. Gør gerne det, at du hver gang du skal spise, fylder det meste af din tallerken med grønt, som er fyldt med næringsstoffer, der vil balancere dit stofskifte!
 
Kosttilskud der er vigtig i balancering af dit stofskifte!
C-vitamin beskytter thyroxin og B-vitaminer såsom B2, B3 og B6 er nødvendige for normal dannelse af stofskiftehormon. D3-vitamin har en vigtig indflydelse på dit immunforsvar og modvirker udviklingen af autoimmune sygdomme som Hashimotos.
 

Få regelmæssig motion

Motion øger dannelsen af stofskiftehormon i skjoldbruskkirtlen og gør samtidig vævene mere følsomme for stofskiftehormonerne. Motion normaliserer kortisol, insulin, glukose, skjoldbruskkirtelhormon og flere andre hormoner og tilfører hjernen mere ilt. Cellefunktionen forbedres, det er med til at udrense stress og modvirker også depression.
 

Er du nysgerrig på mere?

Så tilmeld dig via dette link og modtag 1,5 times gratis undervisning omkring dit stofskifte og skjoldbruskkirtel.
 

Test dit hormonsystem!

Det kan virkelig være afgørende at finde ud af, hvordan ens hormonsystem har det, for derved at kunne hjælpe sig selv bedst muligt tilbage i balance. Derfor er en hormonanalyse, som analyserer hele sit hormonsystem aktuel. Vil du høre mere om testen, så skriv endelig til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
Ønsker du at gøre lige det ekstra for din krop, så book Friederich til en sundhedskonsultation, som kan afholdes i Centro Sanum eller hjemme hos dig selv på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på +4527207723
 
På gensyn! :)
Chloe N. Bjoerk & Friederich Damore Bruun
 
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til dem på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., via www.currame.com eller via Instagram @curra.me

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Verdens flotteste Harley’er bygges i Vélez-Málaga

Det er det lille værksted med de store ambitioner. De er bare to mand, som designer og bygger mell...

Tema & Profiler

Fra æselben til tuk tuk-hjul

Livet i Mijas går sin gang. Fra min stol i skyggen ser jeg turister slentre forbi foruden de enkelte...

Udflugter & Rejser

Tarifa: Hvaler og verdenshave

Hvorfor ikke opleve Tarifa i år? I al slags vejr mødes Atlanterhavet og Middelhavet ud for Tarifas k...

Udflugter & Rejser

Tabarnia eksisterer ikke, men vil blive i Spanien

Det catalanske område, Tabarnia, som vil løsrives, hvis Catalonien opnår uafhængighed, og i stedet b...

Tema & Profiler

Andalusiens hvide perler - Hos Villanueva del Trabuco server…

I Villanueva del Trabuco, en by med ca. 5.300 indbyggere, ca. 45 minutters kørsel ind i landet fra M...

Gastronomi

Oplev Spanien på hesteryg 
- en anderledes måde at opleve na…

”Det der er Easy, ham skal du ride på,” fortæller dagens guide, Danielle Hardy, mig og peger på en k...

Udflugter & Rejser

Dykning: Sæt turismen på pause – dyk ned under havets overfl…

Jeg er taget til Marbella havn, hvor jeg sammen med en instruktør fra Simply Diving skal langt væk f...

Udflugter & Rejser

Den Skæve Vinkel: Preben Rueda Martín

Han var pæredansk – men blev en rigtig andalusier.Han kom som Preben Petersen – i dag lever som Pr...

Tema & Profiler

Besøg Europas største orchidarium i Estepona

”Hvordan skal jeg kunne vælge min yndlingsorkidé?!” udbryder Manuel Lucas, Direktør for Orchidariet ...

Udflugter & Rejser

”Det er aldrig for sent at komme i gang med yoga”

Ordene kommer fra Isabella Nielsen, der begyndte at praktisere yoga i en alder af 39. I dag er hun 5...

Helse & Sundhed

Udflugter & Rejser

Fra æselben til tuk tuk-hjul

Livet i Mijas går sin gang. Fra min stol i skyggen ser jeg turister slentre forbi foruden de enkelte, der ligesom jeg selv har slået sig ned på denne fortovscafe. I ny og næ afbrydes mine tanker af ly...

Udflugter & Rejser

Tarifa: Hvaler og verdenshave

Hvorfor ikke opleve Tarifa i år? I al slags vejr mødes Atlanterhavet og Middelhavet ud for Tarifas kyst, hvor du med 14 km til Afrika har rigtig god udsigt. I Tarifa, langt fra pools og alt inklusiv-f...

Udflugter & Rejser

Oplev Spanien på hesteryg 
- en anderledes måde at opleve na…

”Det der er Easy, ham skal du ride på,” fortæller dagens guide, Danielle Hardy, mig og peger på en kastanjefarvet hest, hvis ryg jeg med mine hundrede nogenogtres centimeters højde ikke engang kan se ...

Udflugter & Rejser

Dykning: Sæt turismen på pause – dyk ned under havets overfl…

Jeg er taget til Marbella havn, hvor jeg sammen med en instruktør fra Simply Diving skal langt væk fra turismens larm og støj – og det kan man faktisk hurtigt komme, hvis man tager på opdagelse i have...

Udflugter & Rejser

Besøg Europas største orchidarium i Estepona

”Hvordan skal jeg kunne vælge min yndlingsorkidé?!” udbryder Manuel Lucas, Direktør for Orchidariet i Estepona. ”Det er ligesom at skulle vælge mellem tusindvis af smukke skabninger. Og orkidéer er, l...

Udflugter & Rejser

Sport

Referat grundlovsmatch 2018

Søndag d 27. Maj 2018, afholdt man lidt på forskud den 26. Grundlovsmatch på Lauro Golf.   92 glade golfere var tilmeldt, hovedvægten danskere og alle mødte tidligt op denne søndag morgen.   Matchleder Tove og sekretær Claus var på pletten og stod parat med scorekort og glade smil. Der...

Golf

Ramt af Ramadan

Málaga CFs advokat, Juaquin Jofre, måtte flyve til Doha i Qatar for at møde klubejer, sheik Abdullah Thani, for på ny at få sat skub i klubben, mens retssager mod sheiken nu venter i den kommende sæson i 2. Division. Han havde sagt op i protest mod sin arbejdsgiver, klubejeren for Málaga CF, shei...

Sport

Gastronomi

Andalusiens hvide perler - Hos Villanueva del Trabuco server…

I Villanueva del Trabuco, en by med ca. 5.300 indbyggere, ca. 45 minutters kørsel ind i landet fra M...

Gastronomi

Vin og din mad - Gravad Laks med friske sommervine

De skønne lune sommeraftner, hvor vi kan sidde til langt ud på natten på terrassen, indbyder til man...

Gastronomi

Espetos – meget mere end bare sardiner!

Fattigmandsmad blev kongelig delikatesse ”Espetos de sardinas” står der på menukortet hos alle st...

Gastronomi

Kultur

Nikki Beach marbella: 15 års fejring af livet!

Hæv krystalglasset, Nikki Beach Marbella fylder 15 år! Traditionen tro – krystal er en traditionel gave for et 15-årsjub...

Kultur

Gitanos og romaer – bag om myterne

Vi vil definere os selv. Vi er trætte af at blive opfattet som tiggere, tyve, æggende tøjter, spåkoner og strålende musi...

Kultur

UB40 og Kool & the Gang er på vej

Der bliver koncert og fest for alle pengene, når legenderne UB40 og Kool & the Gang gæster Costa del Sol i næste mån...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Verdens flotteste Harley’er bygges i Vélez-Málaga

Det er det lille værksted med de store ambitioner. De er bare to mand, so...

Tema & Profiler

Tabarnia eksisterer ikke, men vil blive i Spanien

Det catalanske område, Tabarnia, som vil løsrives, hvis Catalonien opnår ua...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel: Preben Rueda Martín

Han var pæredansk – men blev en rigtig andalusier.Han kom som Preben Pete...

Tema & Profiler

Nyttige apps til din rejse til Spanien i 2018 – del 6

I denne og sidste del af serien om nyttige apps til Spanien, har vi valgt l...

Tema & Profiler

Regeringen væltet

Pedro Sánchez er ny spansk statsminister i overgangsperioden frem mod kom...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel: Sandie Ann Nielsen

Hun spiller godt og synger smukt. Og det er netop med guitar og mikrofon, d...

Tema & Profiler

Fra Spanien til Sverige for Mijas æsler

Mijas Pueblo er på godt og ondt er kendt for sine 92 æsler. Før i tiden tra...

Tema & Profiler

Det kører ba’r ... i højhastighedstoget

Om ganske få år vil tre fjerdedele af Spanien være forbundet af de nye højh...

Tema & Profiler

Levante, Poniente og Terral – sommerens lune vinde, eller..?

Der kan nævnes mange navne, når snakken falder på vinde i Spanien. På Costa...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com