Det danske magasin i Spanien
Veras Veranda: Morfars honningkage

Del

Nu nærmer den søde juletid sig snart og det er tid til at pynte smukt op med juledekorationer og få hele huset til at dufte dejligt at julebag. Personligt elsker jeg dufte – og især dufte af kanel og vanilje, som også er nogle af mine favoritter at bage med. Det er i det hele taget ren terapi for mig at stå i mit køkken og bage eller lave mad. Helt alene og lade tankerne flyde. At man så samtidig ender op med noget lækkert til familie og venner er jo bare et stort plus.
 
Duften af denne kage vækker virkelig minder frem om jul og hygge. Og så smager den samtidig helt fantastisk.
 
Når jeg sætter tænderne i denne kage bringer den minder frem om en barndom – hvor der dog ikke blev bagt honningkage men købt en del Christiansfeldts honningkager fra madafdelingen i Magasin på Kongens Nytorv. Det er så dejligt at man med smage og dufte kan bringe gode minder frem, som ligger dybt i én. Og i dag genkender mine børn duften af denne kage som et tegn på, at det snart er jul.
 
Normalt tager en honningkage flere måneder at lave, men denne her opskrift kan bages på en dag – og man behøver ikke at vente med at skulle sætte tænderne i den dejlige kage. Personligt kan jeg bedst lide den, når den er kold, med et godt lag smør.
 

Sådan gør du

Pisk æg og farin sammen til en luftig masse. Tilsæt derefter mel, krydderier, bagepulver, natron, kærnemælk og honning.
Sørg for at dejen er homogen og fri for klumper. Hvis du kan lide at der er lidt bid i din kage kan du tilsætte 100 g. mandler uden skal. Det ser også smukt ud når du skærer skiver af den færdige kage.
Dejen hældes i en bradepande med bagepapir eller smurt med smør. Bradepanden skal være stor – gerne omkring 30×40 cm – ellers bliver kagen for høj.
Honningkagen bages i ca. 55 minutter ved 
165 °C. Hold godt øje med den, for ovne er meget forskellige og det kan være at du skal dække kagen med alufolie de sidste 20 minutter. Den første halve time af bagetiden må ovnen IKKE åbnes, da kagen kan falde sammen.
Serveres kold med koldt smør, til en dejlig kop kaffe eller te. Kagen kan holde sig i flere dage og smager også godt hvis man rister et par skiver, og servere med smør og abrikosmarmelade.
 
Ingredienser
400 g. Lys klar honning
3 Æg
250 g. Brun farin
750 g. Mel
4 stk. Bagepulver
4 tsk. Natron
2 tsk. Kanel
2 stk. Stødt nellike
2 tsk. Stødt allehånde
2 tsk. Stødt ingefær
5 dl. Kærnemælk
Evt. 100 g. Mandler uden skal
 
Som ny her i magasinet vil jeg gerne lige introducere mig selv. Mit navn er Natalina, og skriver under navnet Vera på min blog – 
Veras Veranda. Jeg har lavet en del koge-bøger i samarbejde med andre og under pseudonym, og har altid haft både det søde og salte køkken som stor interesse. Jeg nyder at opleve nye madkulturer og går ofte ud, for at få inspiration. På min blog vil komme mange slags opskrifter, og anmeldelser om restauranter som jeg besøger når jeg rejser rundt både i og uden for Spanien. Hjemme laver vi meget mad – både det sunde og det knap så sunde. Der kan ligeså findes opskrifter på LCHF mad og brød på min online blog, samt alt muligt andet. Håber du kan nyde godt af mine opskrifter og de vil være med til at sprede glæde omkring dig.
NB: Alle ingredienser jeg bruger i opskrifterne her i magasinet kan købes i spanske supermarkeder.
 
Alle opskrifter kan findes på
Veras Verandas online madblog:
www.verasveranda.com
 
Af Natalina Atlanta Bramsted

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.