Det danske magasin i Spanien
Det er en god forretning at udleje sin feriebolig

Det dufter af optimisme, når man træder ind ad døren hos Rincón Rent i Centro Idea i Mijas. Efter elleve år på markedet, står boligudlejningsbureauet foran sit bedste år. ”Soltrængende og livsglade skandinaver strømmer til Costa del Sol og flere boligejere kan i dag se idéen i at udleje deres bolig til feriegæster. Det er her vi kommer ind i billedet,” fortæller Michael Kolodnicki. Rincón Rent har fået godt fat, for det danskejede bureau er nemlig ikke som de fleste.

Flere var hurtige til at spå udlejningsbureauerne en kort levetid, da de nye internetportaler stormede frem for 10-15 år siden. De nye udlejningsportaler gjorde det let for lejer og udlejer at komme direkte i kontakt uden om bureauerne. Men ikke alle forudsigelserne holdt. ”Grunden til bureauerne bæredygtighed er, at de udfylder en rolle, som internetportalerne ikke kan. De er til stede ved boligen, og sørger for de praktiske og fysiske opgaver, der følger med i forbindelse med udlejning. Vores boligudlejere kan sagtens se de får masser for pengene, for vi sikrer dem en høj belægning på deres bolig og, som noget meget vigtigt tager vi, alt det praktiske besvær for dem,” garanterer Michael Kolodnicki.

Få noget for pengene

En ny lov fra 2016 vendte op og ned på markedet. Loven sikrer, at al boligleje i dag er legalt, bliver deklareret og at alle boliger opfylder en række kvalitetskrav. ”Loven har fået boligudlejning i Andalusien op på et helt andet niveau, for den sikrer kvalitet for lejerne og Costa del Sol som varemærke. Men den stiller også krav og giver løbende arbejde til boligudlejerne. Og det er det, vi er gode til at håndtere,” mener Michael fra Rincón Rent.

Som ny boligudlejer, er der i dag en del bureaukrati man skal forholde sig til. Bl.a. skal boligen registreres til udlejning hos kommunen, og der skal laves en aftale med politiet om indtjekning af gæster. De har i dag en medarbejder ansat, der ikke laver andet end at sørge for, at alt papirarbejdet og udlejningslicenser er på plads. ”Det gør det rigtig nemt for vores boligejere, at de ikke skal spekulere på alt det administrative, og vi har fået en super god respons på dette”, tilføjer Michael fra Rincón Rent.

Derudover tager firmaet også opgaven med at få gjort en ny bolig klar til udlejning samt alle de små reparationer og praktiske gøremål, der altid kommer med tiden. ”De fleste af vores rundt 100 boligejere tilbringer typisk kun få uger her på Costa del Sol. Og så er det smask irriterende hvis lejerne klager over en vandhane, der drypper, en aircondition, der ikke fungerer, og man selv befinder sig et helt andet sted. Alle disse praktiske ting er vores opgave at løse,” lover Michael Kolodnicki, som driver Rincón Rent med sin kompagnon og 8-20 medarbejdere afhængig af sæsonen.

Deres in-house markedsføringsteam sørger for maksimal markedsføring af bureauets boliger.

 ”Når jeg siger, vores kunder får meget for deres kommissioner, er det også fordi vi sikrer en høj belægning på deres udlejningsbolig. Vi har et godt netværk med næsten 15.000 følgere på Facebook og bruger i vores markedsføring næsten 30 udlejningsportaler, andre bureauer og samarbejdspartnere og er helt med fremme online. Det er derfor, vi mener, at hvis en bolig ikke kan udlejes hos os, kan den heller ikke udlejes andre steder.”

Gør en god forretning

Går du med tanker om at udleje din bolig, eller investere i en udlejningsbolig har Rincón Rent en række tips.

Køb en bolig tæt på havet, med udsigt og med altan eller terrasse. Den skal ligge tæt på restauranter og indkøbsmuligheder og have mindst fire sovepladser. Markedet vælter i boliger med to til fire sovepladser, så køb gerne noget, der er lidt større eller gør plads til ekstra sovepladser. I den sidste ende får det prisen og beliggenhedsprocenten op,” mener Michael Kolodnicki, som også fokuserer meget på indretningen.
”Gør det hyggeligt men enkelt. Skandinavisk stil holder altid, men det er et must med internet og gode fotos af boligen.”
Rinc
ón Rents ejerpar overrasker sikkert mange, men mener helt alvorligt, at det ikke spiller den store rolle, om ferieboligen ligger i Marbella, Torremolinos eller Nerja blot den opfylder ovenstående og ligger indenfor en times kørsel fra lufthavnen. ”I skal ikke tro på alt hvad ejendomsmægleren bilder jer ind” siger Michael med et stort smil.”

Det vigtigste er at boligen ligger tæt på vandet og har en god udsigt. Dernæst er ”1-times-reglen til lufthavnen utrolig vigtig. Vi har for eksempel flere super lækre boliger i Estepona, som kan være svære at udleje grundet afstanden til lufthavnen. Det samme gælder golfboliger. Det lyder fint, men de har langt fra samme belægning, for ofte ligger de langt væk fra alting.”

Af Henrik Andersen, henrik@norrbom.com Foto Mugge Fischer

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.