Korte nyheder december 2009

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 Mængden af vand i reservoiret La Concepción i Marbella var i midten af november kun på 47,7 procent af sin kapacitet og det halve af, hvad den var samme periode sidste år.
Det store reservoir forsyner store dele af Costa del Sol.
Årsagen til det lave vandstand er naturligvis den tørre sommer og det usædvanligt regnfattige efterår. F.eks. var oktober måned lige så varm som september og der registreredes kun 27 mm nedbør i Málaga-provinsen, hvilket er det halve af normalen.
José María Sánchez Laulhé, direktør for meteorologisk institut i Málaga, mener, at det varme og tørre vejr skyldes et kraftigt højtryk over Azorerne, som strækker sig helt op til den engelske kanal. Højtrykket forhindrer et lavtryk med blæst, skyer og nedbør i at trække ind over den iberiske halvø.
Han er overbevist om, at det varme vejr i Sydspanien er et resultat af menneskeskabte klimaforandringer.
Kilder i Junta de Andalucía mener dog, at der er vand nok i La Concepción til mindst 18 måneders forbrug - også selvom det slet ikke skulle regne.

Trine Dyrholm modtager spansk filmpris
Trine Dyrholms film "Lille Soldat" har vakt opsigt i Spanien, hvor den i november vandt hele tre priser på Valladolid Internationale Filmfestival.
I filmen spiller hun en traumatiseret soldat, der vender hjem fra krig.
Hendes far tilbyder hende job som chauffør for sin kæreste, en nigeriansk kvinde, der arbejder som callgirl. De to kvinder har mange sammenstød, men efterhånden udvikler forholdet sig til et venskab.
Trine Dyrholm modtog prisen som bedste kvindelige skuespiller på den spanske filmfestival. Desuden blev filmen belønnet med prisen for bedste fotografering og en pris for sine refleksioner over vigtige sociale spørgsmål.

Iberia og British Airways fusionerer


Efter tre års forhandlinger er det nu endelig lykkedes flyselskaberne Iberia og British Airways, som tidligere har været flagbærere for hhv. Spanien og Storbritannien, at nå til enighed om at slå sig sammen. Aftalen skal underskrives i det nye år.
Begge flyselskaber lider. Således tabte Iberia i årets første ni måneder 181,9 millioner euro. British Airways' regnskaber er ikke meget bedre, og dette selskabs samlede underskud er nu på omkring 3.100 millioner euro.
De to flyselskaber danner et nyt holdingselskab, TopCo, hvor British Airways' aktieejere får 55 procent, og Iberias aktionærer de resterende 45.
Begge selskaber fortsætter med egne varemærker.
Det nye luftfartsselskab vil blive det femte største i verden. Det kommer til at råde over 419 flyvemaskiner, der bringer passagererne til i alt 205 destinationer. Analytikere vurderer, at omtrent 60 millioner passagerer hvert år vil benytte sig af det nye selskab.
Meddelelsen om en fusionsaftale blev godt modtaget på børsen, hvor Iberias aktier steg 12 procent og British Airways' med syv procent.
Fagforeningerne for Iberias kabinepersonale har i øvrigt udvidet sin strejkeaktion, der har tvunget selskabet til at aflyse 800 flyvninger om dagen.
Ifølge fagforeningerne har lønningerne været fastfrosset siden 2005, og det er selskabets plan, at det skal fortsætte til 2011.
Personalet planlægger således strejker d. 1. og 2. samt 14.-18. december.

Andalusien på charmeoffensiv i London


En af verdens vigtigste rejsemesser, World Travel Market, blev afholdt i november i London. Og i år kørte de andalusiske turistmyndigheder endelig det tunge skyts frem.
Fremstødet bestod bl.a. i, at man på bybusser i det centrale London havde klistret et billede af en kvinde, der nyder solen, med sloganet "Follow the sun" med henvisning til, at englænderne skal komme til Andalusien.
Responsen var været positiv, og de andalusiske myndigheder har via en rundspørge fundet ud af, at 90 procent af de adspurgte foretrækker Costa del Sol frem for Balearerne, der er én af Andalusiens største spanske konkurrenter. Samtidig mente de adspurgte også, at Andalusien vil komme hurtigere ud af krisen som følge af den fremgang, man ser i flere europæiske lande.
I forbindelse med messen, og som endnu en lokkemad, udtalte den spanske transportminister, Concepción Gutiérrez, at man i december vil påbegynde afprøvninger af den nye terminal i Málagas lufthavn. 3000 personer skal være med til at afprøve lufthavnen og dens faciliteter, inden den tages i brug. Den nye terminal, der skal stå klar inden påske, er et led i en større udvikling af Málaga lufthavn. Der skal således investeres ikke mindre end 1.800 mio. euro frem til 2020. Transportministeren udtalte desuden, at lufthavnen, hvor antallet af passagerer de sidste 10 år er vokset 65 procent, er afgørende for den samlede udvikling i Andalusiens økonomi. Når den nye terminal står færdig, vil lufthavnen kunne klare ca. 30 mio. passagerer om året.

Prinsesse Elena og Jaime de Marichalar lader sig skille
Præcist to år og én dag efter de meddelte, at de ikke længere ville leve sammen, meddelte Prinsesse Elena og Jaime de Marichalar, at de lader sig skille. Det sker med begge parters enighed.
De blev gift i 1995 i Sevilla, og brylluppet var det første kongelige bryllup siden Alfonso XII blev gift i 1906.
Næste skridt bliver at få ægteskabet annulleret af den katolske kirke, nærmere betegnet Vatikanet, der jo ikke accepterer skilsmisser, dette kan tage noget længere tid. Den sidste til at få et ægteskab annulleret af kirken, var Carolina af Monaco, og hendes sag tog 12 år.
En annullering er nødvendig, hvis én af parterne igen ønsker at gifte sig i kirken. Problemet er, at man skal give en god grund til en annullering, hvilket kunne være, at én af parterne ikke har opfyldt "sine ægteskabelige pligter". Annulleres ægteskabet, vil Elena blive betegnet som single. Hun er det første medlem af den spanske kongefamilie, der lader sig skille.
Elena, der beholder forældrerettighederne over parrets børn, er medejer af en børnehave i Madrid, hvor hun selv arbejder som engelsklærer.

Gas i havbunden ud for Mijas
Det spanske olieselskab Repsol har sat sig for at finde ud af om der er gas i undergrunden i havet ud for Mijas.
Selskabet har indleveret en ny ansøgning hos industriministeriet, for at få tilladelse til at bore efter olie- og gasforekomster i havbunden 10 km ud for El Faro i Mijas.
Det er ikke første gang, Repsol håber på at få lov til at bore efter olie og gas ud for Costa del Sol. Sidst det skete, var i 2005, men dengang blev ansøgningen afvist efter massive protester fra miljø- og turistsektoren i området.
Eftersøgningen i undergrunden vil vare en måned, og skal finde sted i juni 2011.

Svampe fulde af bly

Mange har de seneste måneder været på svampejagt i naturen eller i supermarkedet, med indtagelse af lækre svampe men også sundhedsskadelige tungmetaller til følge. Den populære spisesvamp kantarel er én af de svampe, der indeholder mest bly og andre skadelige metaller, viser en spansk undersøgelse.
Det er tre forskere fra de universiteter i Castilla-La Mancha og Granada, som har fundet ud af, at svampe, der vokser i forurenede omgivelser eller i jord med en særlig sammensætning af mineraler, kan have så stort et indhold af metaller, at man ikke bør spise dem.
Når svampe søger næring i jorden, kommer tungmetaller med i købet, og disse ophobes i svampen. Det gælder især, hvis jorden er fattig på de mineraler, som svampen vil have fat på, eller hvis der er et særligt højt indhold af tungmetaller i jorden.
Forskerne fandt f.eks. 7,1 mikrogram neodym og 4,86 mikrogram bly pr. gram kantarel, hvilket er 16 gange den grænseværdi, opdyrkede svampe skal overholde.

Seks betjente anholdt i Mijas
Den 7. november blev fire politimænd fra Policía Local i Mijas anholdt af Guardia Civíl som et led i narkobekæmpelsen. Mændene blev arresteret, efter Guadia Civíl fandt fem kilo hash i deres patruljevogn, som de ikke kunne redegøre for.
Efter den første afhøring kunne Guardia Civíl anholde yderlige to politimænd fra området samt en landmand. På dennes ejendom fandt man 150 kilo hash, og Guardia Civíl mener, at de lokale politifolk har brugt landejendommen som lager. Bare nogle få dage senere blev en syvende politimand anholdt, anklaget for at være indblandet i sagen. De anholdte politimænd er alle blevet suspenderet uden løn, mens sagen står på.
Det er tredje gang inden for en måned, at der bliver anholdt politimænd med relationer til narkomiljøet i Málaga-provinsen. I alt 11 politimænd, nogle fra Policía Local, andre fra Guardia Civíl, er blevet anholdt i forbindelse med den omfattende narkohandel.

Sayalongas borgmester idømt fængselsstraf
Sayalongas socialistiske borgmester José Luis Navas Camacho er blevet idømt et års fængsel samt ni års forbud mod at beklæde offentligt embede i en sag om ulovlig byggetilladelse.
Retten har fastslået, at borgmesteren ikke blot udstedte en ulovlig byggetilladelse, men at han derefter arkiverede sagen uden nogen form for juridisk begrundelse.
Sagen stammer fra år 2000, da Sayalonga-kommune gav tilladelse til opførelse af et hus i en område, der ikke er udlagt til bebyggelse. Tilladelsen blev også givet på trods af, at byggeprojektet ikke var blevet godkendt på forhånd.


Penge til Cudeca fra La Peña de Dinamarca før den helt store indsamlingsdag d. 11. december


Da den danske supporterklub for Málaga Club de Fútbol i La Liga, La Peña de Dinamrca, blev stiftet den 19. april i år lød en af formålsparagrafferne, at den økonomisk ville støtte cancerhospicet i Benalmádena. Ved tre af klubbens Tv-arrangementer i restaurant Casa Danesa i september og oktober gik seks indsamlingsbøsser rundt til de mange gæster og det blev til i alt 806,35 euro -her i blandt 170 euro fra en sweepstake, hvor ingen havde den rigtige kombination på resultat og målscore.
Cudeca meddelte klubben resultatet efter selv at have åbnet bøsserne og talt op, som kutyme er. Den store årlige, offentlige indsamling på hospicet finder hvert år sted i julemåneden. I år er det fredag den 11. december, hvor der vanen tro bydes på julestemning med gløgg, lotteri mv., samt musik og dans.

DR Sydeuropa beder om tålmodighed
DR Sydeuropa har endnu ikke kunnet informere abonnenterne om, hvorvidt man i Sydeuropa får glæde af DR's nye kanaler, hvilket skyldes omfanget af tekniske og økonomiske undersøgelser.
Forklaringen på, at de nye kanaler ikke kan ses i Sydeuropa, er, at de ikke ligger på den satellit, der dækker dette område. Skulle de det, ville driftsudgiften for at sende til Sydeuropa stige voldsomt (én tv-kanal koster anslået 2,5 millioner kroner om året - en HD kanal ca. 3,5 gange så meget).
Siden starten af DR Sydeuropa i 2002 har det været en forudsætning, at de ekstra sendeomkostninger skal afholdes af abonnenterne i Sydeuropa. Skulle de tre nye kanaler kunne ses her, ville det betyde omkring en firedobling af den årlige kortafgift - under den forudsætning, at alle ville være med.
Hos DR Sydeuropa ved man, hvordan det er at blive tæppebombet med reklamer for de nye kanaler og ikke være i stand til at se dem, og hvor store ønsker der er for en lørdag aften med andet end genudsendelser af Morten Korch og kriminalkommissær Barnaby.
Derfor har DR Sydeuropa prøvet at tænke kreativt og er kommet med forskellige forslag til DR, der har taget positivt imod dem.
Desværre er behandlingen ikke tilendebragt, men man vil informere omgående - dels ved mail til hver enkelt abonnent og dels på www.drsydeuropa.com - når endeligt svar foreligger. Indtil da bedes man have tålmodighed.

Spanske fiskere frie efter 47 døgn
Sagaen om de fiskerne ombord på skibet Alakrana, der var holdt fange af somaliske pirater i 47 dage, er endelig slut.
Den 17. november informerede statsminister José Luís Rodríguez Zapatero, at de i alt 36 sømænd og deres kaptajn, hvoraf de 15 var spaniere, endelig var blevet sluppet fri af deres kidnappere. Han udtalte desuden, at han så det som sin vigtigste opgave at få de spanske sømænd hjem i live, men kommenterede ikke de nærmere omstændigheder.
Dagen efter oplyste det spanske forsvarsministerium, at der var blevet affyret skud, og at der var sårede og muligvis døde i forbindelse med episoden. Skuddene blev affyret fra en helikopter, der forsøgte at forhindre de sidste pirater i at forlade skibet.
I alt havde 63 pirater været ombord, men de alle stukket af, efter en formodet løsesum på 2,3 mio. euro var betalt.
Skibet fortsatte derefter til øgruppen Seychellerne, hvorefter de spanske sømænd blev fløjet hjem til deres familier.
Den spanske vicestatsminister María Teresa Fernández de la Vega oplyste desuden, at de to tilbageholde somaliske terrorister ikke vil blive udleveret fra Spanien, hvor man ønsker at restforfølge dem.
Formanden for den konservative opposition, Mariano Rajoy, siger at han vil have en forklaring på, hvad der er sket og hvem der har løsesummen.

Mere arbejdsløshed i 2010
Den spanske økonomiminister, Elena Salgado, udtalte på et pressemøde den 19. november, at Spanien økonomisk set nok skal klare sig bedre i 2010, men at antallet af arbejdsløse sandsynligvis vil fortsætte med at stige i årets første kvartal, men derefter vil det langsomt vil begynde at gå fremad. Økonomiministeren understregede, at de økonomiske stimuleringspuljer, som regeringen har sat i gang, vil have en positiv effekt, men at sådanne processer tager tid.
Spanien er af flere internationale analysebureauer blevet vurderet til at være et af de europæiske lande, der vil være længst tid om at genoprette sin økonomiske situation. Således offentliggjorde OECD samme dag en opgørelse for dets medlemmer, hvor man konkluderede, at arbejdsløsheden i Spanien vil stige til 19,3 procent næste år. Dermed vil Spanien være det OECD land, der har den højeste arbejdsløshed og være efter de andre hvad angår økonomisk udvikling.

Stadig flere spaniere


Det spanske analyseinstitut Instituto Nacional de Estadística offentliggjorde den 19. november sine beregninger for, hvordan Spaniens befolkning vil udvikle sig de kommende 10 år.
Spanien havde i 90'erne én af de laveste befolkningstilvækster i EU med under et barn i gennemsnit per kvinde. Det tal steg i det nye årtusinde, godt hjulpet på vej af det store antal af udlændinge, som slog sig ned i landet. De har haft en tendens til at få børn i en noget tidligere alder end de spanske kvinder, der med deres 31 år i gennemsnit er blandt de seneste i Europa til at få børn.
Hvor befolkningstilvæksten sidste år i Spanien var på 1,2 procent vil den ifølge beregningerne falde til bare 0,3 procent næste år. Fremtidsperspektivet bliver dermed som i 90'erne med en ganske lille stigning i befolkningstilvæksten de næste 10 år. I 2019 vil der være ca. 47 mio. spaniere, hvilket kun er en stigning på 1,1 mio. i forhold til i dag, til gengæld vil gennemsnitsalderen for mænd og kvinder stige med henholdsvis to og 1,6 år.
Antallet af immigranter vil derimod falde, hvilket derfor kan kodes sammen med den faldende befolkningstilvækst. Rekordåret var 2007, hvor ikke færre end 958.000 immigranter kom ind i landet. Dette tal vil ifølge statistikkerne falde til 345.000 i 2012 og derefter være stabil frem til målingen slutter i 2019.

Boligmarkedet vendt på hovedet i Marbella


Går man bare et år tilbage, var der meget få lejligheder til leje i Marbella og de kostede en mindre formue. Men den økonomiske krise har byttet rundt på det hele. Nu står der massevis af lejligheder tomme i området, og de kan lejes til en pris, der ligger 20-30 procent lavere end sidste år. Efterspørgslen på udlejningsboliger er steget, eftersom mange ikke har råd til at låne penge i banken til at købe dem. Men det har altså ikke fået prisen på udlejningsejendomme til at stige, som mange ellers havde frygtet.
Mange ejere af lejlighederne har set sig tvunget til at sænke prisen, eftersom folk ganske enkelt ikke har råd til at betale den husleje, som man krævede for et år siden.
Tendensen er ikke kun begrænset til Marbella, men ses i hele Spanien.

Netværk med menneskehandel optrævlet
Politimænd fra Policía Nacional i Málaga har efter længere tid undersøgelser anholdt fem personer mistænkt for at smugle asiatiske kvinder ind i Spanien for at sælge dem videre som sexslaver. De anholdte er selv af asiatisk oprindelse og via forskellige ransagninger af de anholdtes hjem, som nærmere bestemt var i Málaga by og Fuengirola, fandt man over 11.000 euro i kontanter samt en lang række udenlandske valuta, heriblandt kinesisk og amerikansk.
Derudover var der en mængde informationer og papirer, som alt sammen kan kobles sammen med mistanken om menneskehandel. Politiet har endnu ikke noget overblik over, hvor mange piger, der er blevet smuglet ind i landet eller hvor de opholder sig.

Status over skovbrande
Miljøafdelingen for Junta de Andalucía har gjort status over alle de skovbrande, der har været i løbet af året. Ikke mindre end 12.1179,9 hektar skov og krat har ilden fortæret frem til den 18. november. Langt størstedelen af skovbrandene, over 60 procent, har fundet sted i Almería-provinsen.
Underligt nok har der været færre end normalt i løbet af 2009, men de har til gengæld været større. Antallet af brande var 15 procent under normalen, men seks af dem betegnes som 'store', da de hver fortærede over 500 hektarer. Over 30 procent af brandene var påsatte, mens 22 procent stadig bliver undersøgt. I samme ombæring har politiet tiltalt i alt 71 personer for at have forbindelse til de påsatte brande.
Junta de Andalucía er i fuld gang med at udarbejde en genopretningsplan, så der kan blive plantet nye buske og træer på de enorme områder, der er blevet lagt øde.

Nyhederne i tal

 • 750-3.000 euro i bøde risikerer Granadas prostituerede
  Byen bliver dermed den første i Andalusien, der indfører bøder for prostitution på gaden. Kunder kan forvente samme bøde.
 • 0,3 procent faldt det spanske bruttonationalprodukt med i tredje kvartal. Det er femte kvartal i træk med fald, men dog det mindste siden krisen begyndte for et år siden. Det lille fald giver håb om et lysere 2010.235,9 mio. euro tjente Unicaja i årets tredje kvartal. Det er 20,2 procent mindre end samme periode sidste år.
 • 900.000 pærer er denne jul sat op alene i Benalmádena. 90 procent er LED-pærer. De tændes den 8. december.
 • 4.000 euro brugte et nu tidligere byrådsmedlem fra San Roque om året på benzin. Til at betale med brugte han kommunens kreditkort, og via kvitteringer har man fundet ud af, at han tankede tre gange om dagen.
 • Fem trafikofre
  Kun fem døde den første weekend i november på landevejene, det laveste tal, siden den spanske trafikstyrelse DGT blev oprettet i 60'erne.
 • 1,6 millioner andalusiere kunne i november vælge at blive vaccineret mod influenza A. Det er 20 procent af regionens indbyggere.
 • 90.000 diabetikere skulle der være i Málaga-provinsen. Heraf har en tredjedel endnu ikke fået det konstateret.
 • Godt 90 procent af alle patienter, der henvender sig på skadestuerne på Costa del Sol, kan tage hjem igen efter et par timer. Kun lidt over 8 procent bliver indlagt.

UdskrivE-mail

Korte ugentlige nyheder - uge 3. 2017

Når sneen falder... Onsdag og torsdag faldt sneen over det meste af landet – også i Málaga-provinsen. Man skulle således kun få kilometre ind i baglandet for at kunne lave sig en snebold og rulle en snemand. Det hænder, der falder et par snefnug på provinsens bjergtoppe, men det er helt usædvanli...

Ugentlige nyheder

Nyt fra Norrbom Marketing: Vi sælger frihed!

Norrbom Marketing hjælper dig ikke kun med at lave din marketingplan – vi fører den også ud i livet, mens du passer din forretning og alle de nye kunder, som vil strømme til. "Det er vores pitch til Costa del Sols mange virksomheder", siger den ene af Norrbom Marketings to indehavere, Helle Espense...

Nyheder

Succesmatch på Lauro golf

De glade skandinaver spillede tirsdags-match på Lauro Golf d. 8. november, og var så heldige at have et hav af præmier i puljen sponsoreret af BoConcept.Matchen blev spillet i fantastisk vejr, stableford med flag-præmier og længste drive og ja, den røde stol blev brugt grundigt af både spillere og v...

Sport

Sabor a Málaga - Mikrobryggeriet 3Monos Craft Beer

Sara Laine prøvesmager en af 3Monos' øl.   For dem der, ligesom jeg, kan lide at sidde og n...

Gastronomi

Temperaturerne stiger – Málaga bliver grønnere

Når du i fremtiden besøger et firma i Málaga, er det meget sandsynligt, at de har en urtehave på tag...

Tema & Debat

Linjerne er rødglødende i Málaga

For blot få år tilbage var Barcelona danske virksomheders foretrukne telemarketing-by. Men i dag rin...

Tema & Debat

Gastronomi

Sabor a Málaga - Mikrobryggeriet 3Monos Craft Beer

Sara Laine prøvesmager en af 3Monos' øl.   For dem der, ligesom jeg, kan lide at sidde og n...

Gastronomi

Vin - og din mad - To slags tartar

Jeanett Lorentzen fra Birdie Vinos besøger restauranter, privatpersoner, virksomhedsejere, venner m...

Gastronomi

Sabor a Málaga - Safranduftende Málaga

Safrante Jeg befinder mig i et anonymt industriområde i Alhaurín de la Torre. Der er ingen navne ...

Gastronomi

Sport

Succesmatch på Lauro golf

De glade skandinaver spillede tirsdags-match på Lauro Golf d. 8. november, og var så heldige at have et hav af præmier i puljen sponsoreret af BoConcept.Matchen blev spillet i fantastisk vejr, stableford med flag-præmier og længste drive og ja, den røde stol blev brugt grundigt af både spillere og v...

Sport

Video - 3 gode råd til forbedring af dit golfspil

  Se videoen med Alexander Garde der giver gode råd til forbedring af dit golfspil. Hele artiklen om Alexander Garde kan læses i januar-udgaven af La Danesa.     ...

Sport

Kultur

Hellig Tre Konger anno 2017

Den 5. januar kører Hellig Tre Konger karavanerne traditionen tro igennem gaderne i de spanske byer. På ladvognene står ...

Kultur

Kristian Lilholt og band optræder på Costa del Sol

’Varm og vedkommende menneskemusik’. Sådan betegner Kristian Lilholt den musik, han sammen med sit band har tænkt sig ...

Kultur

Spaniens sære side

At sparke i græsset til nationalhymnen   Det kan undre, at når Spaniens nationalhymne afspilles i forbindelse m...

Kultur

Udflugter & Rejser

Fra Málaga til Santiago med musling og vandrestave

En træt og våd kvinde bevæger sig henover glatte brosten. Støvregnen har sat sig som perler i hendes hår og små krystaller på hendes brillestel. Beslutsomt traver hun de sidste skridt ind i pilgrimmen...

Udflugter & Rejser

Glamping - naturen serveret på et sølvfad

5 klokkeformede telte står rejst mellem oliventræer i ly af bjergsiden. I en indhegning går høns og gokker fredeligt rundt i mellem hinanden – nogle af dem går ude mellem områdets borde og stole og kl...

Udflugter & Rejser

Mammut ruten og andre uddøde dyreruter

Nu stiger kunsten, for en dag faldt jeg over denne mammut rute på Internettet. Ruten ligger ved Padul og straks kørte vi derop for at se på sagerne. Det var både oplysende, sjovt og horisontudvidende...

Udflugter & Rejser

Profiler

Den Skæve Vinkel - Benny Olsen

Benny Olsen runder i denne måned et skarpt hjørne. Han fylder 70, men har allerede været pensionist ...

Profiler

Den naturlige vej - Lis de Alba Soler Faarup

Hun bruger både hele og halve dage i naturparken Sierra Tejeda i baglandet øst for Málaga. Her spr...

Profiler

Ninja Mormor aka. Annette Mølgård Hansen

’Ninja Mormor’, også kendt som Annette Mølgård Hansen, er 55 år og taget fra Holbæk til Spanien fo...

Profiler

Øvrigt

Kære læser...Forunderlige liv - TAKE 147, 148, 149 & 150

Forunderlige liv - TAKE 147: Ich bin ein Berliner - oder? Det klinger noget hult i mine ører. Ligesom UM Samuelsens: Vi står skulder ved skulder... V...

Øvrigt

Forunderlige liv - TAKE 143: Clinxit

Donald Trump sejrede - og det gjorde han måske netop med stemmerne fra dem, som Hillary Clinton påstod at tage hånd om. De mange amerikanere, som er...

Øvrigt

Shoptalks og nyheder

Julemarked i Centro Idea Flor Valentin og Centro Idea fejrer 10 års julemarkeds-jubilæum. Kom og hils på Julemanden, der takker af efter 10 år som ...

Øvrigt

Tema & Debatt

Temperaturerne stiger – Málaga bliver grønnere

Når du i fremtiden besøger et firma i Málaga, er det meget sandsynligt, at ...

Tema & Debat

Linjerne er rødglødende i Málaga

For blot få år tilbage var Barcelona danske virksomheders foretrukne telema...

Tema & Debat

Miraklet Mercadona

Man skal lede længe for at finde en spanier, der ikke kender Marcadona. T...

Tema & Debat

Æselsagen i Mijas

La Danesa følger op på den meget omtalte sag, hvor en æselfører i Mijas P...

Tema & Debat

Lev eller dø i Spanien

At blive gammel i Spanien Vælger man som dansker at tilbringe sin 3. ald...

Tema & Debat

Seedster De moderne eventyreres klub - en oplagt mulighed fo…

Seedster 1.0 afsluttede med White Party hos Jesper. Her er jeg sammen med C...

Tema & Debat

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29