Shop Talk - sidste nyt fra forretningsverdenen


SAS lancerer one-way tariffer
SAS har introduceret one-way tariffer fra Spanien til de skandinaviske og finske lufthavne. Prisstrukturen reflekterer servicen ombord, der blev lanceret sidste år, og består af tre klasser: Business, Economy Flex og Economy. Nu kan passagerer vælge at købe tur-retur eller blot den ene vej. Priserne ligger fra 39 euro per vej, som det er tilfældet til København, og 65 euro til Stockholm, Oslo og Helsingfors.
Forretningsrejsende kan naturligvis også reservere enkeltbilletter, og får fuld fleksibilitet på Economy Flex og Business. Prisen for en plads på første klasse fra Madrid til København ligger fra kun 444 euro og i den nye Economy Flex fra 340 euro. 
"Introduktionen af enkeltbilletterne betyder endnu mere frihed, udvalg og klare konditioner for passagererne, når de reserverer. Nu har de fuldstændig kontrol over deres rejse. Med denne ændring imødeser SAS kravene fra dagens passagerer,” siger Ole Johansson, direktør for SAS i Spanien og Portugal.

Kaupthing Bank udvider aktiviteterne
Som en naturlig konsekvens af større aktiviteter i Kaupthing Bank Luxembourg udvider Kauthing Banks spanske afdeling staben med en ny medarbejder. Pr. 1 juni tiltræder Joakim Persson, 34 år, som kommer fra en stilling hos Jyske Bank. Han har boet på Costa del Sol i to år, så udover ekspertisen indenfor bankvæsenet har Joakim et godt kendskab til kravene, der stilles af de herboende nordiske investorer. ”Jeg ser frem til de nye udfordringer hos Kaupthing Bank, og glæder mig til at arbejde i banken, der lige nu er inde i en rivende udvikling,” siger Joakim Persson.
Og det går stærkt hos Kaupthing Bank både i Spanien og i Norden. For at kunne imødekomme et stadigt stigende antal kunder, åbner banken kontor i Centro Plaza i Nueva Andalucia den 1. september. Den islandske bank købte sidste år den danske erhvervsbank FIH og forventer at overtage den britiske erhvervsbank Singer & Friedlander til efteråret.
Kaupthing Bank opererer i 10 lande, som foruden de nordiske lande inkluderer de finansielle centre London, New York og Luxembourg. Banken rangerer som nummer 1033 på det prestigefyldte Forbes 2000 liste over verdens førende firmaer, hvor den overhaler firmaer som Yamaha, Goodyear og Carlsberg.

På sommertogt
Det enorme krydstogtskib Spledour of the Seas anløb havnen i Málaga en dag i maj efter at have krydset Atlanterhavet. Nogle af de omkring 2.500 passager benyttede dagen til at tage på udflugt til Córdoba, Granada eller Sevilla, mens andre valgte at udforske Málaga. Det gode skib fortsatte derefter til Barcelona, hvor det stationeres for sommerens krydstogter i Middelhavet.
Splendour of the Sea tilhører Royal Carribean, der oprindeligt var et norsk selskab, som dog blev solgt til et amerikansk firma. Skibet er som et flydende luksushotel med kasino, udendørs- og overdækket pool, jacuzzis, fitnesscenter, teater, internet café, barer, diskotek og restauranter, der serverer en mad så vidunderlig, at passagererne i gennemsnit tager 2-3 kilo på om ugen på trods af alle sportsaktiviteterne. Sommerens togter går fra Barcelona til Marseille og Nice, og fra det franske videre til Pisa, Civitavecchia ved Rom og Neapels, før de returnerer til den katalanske hovedstad. Disse og andre herlige togter kan reserveres hos Viajes Ruta Solar i Fuengirola, der også tilbyder krydstogter, hvor man kan gå ombord i Málaga med Luis Cruiselines og skibet  Aquamarine. På disse togter lægges der til kaj i Tanger, Gibraltar, Almería, Barcelona, Ibiza, Palma og Genova. 

Lægeskift i dansk praksis
Efter 18 år i sin lægepraksis i Fuengirola, har Sven Refslund Poulsen besluttet sig for at trække sig tilbage. Nu skal pensionstilværelsen så småt til at nydes, men overgangen bliver gradvis, for han vil stadig være at finde i sin praksis et halvt års tid endnu. ”Grunden til, at jeg vælger at trække mig nu, er, at jeg har fundet en værdig overtager til min klinik og det er jo ikke hver dag, at de kommer ind af døren” fortæller Sven Refslund til La Danesa. Den værdige overtager er speciallæge i alm. kirurgi og kirurgiske mave- tarmsygdomme, Bo Rosenkilde, der starter i klinikken fra den 1. juli 2005. Det første halve år vil både Sven Refslund Poulsen og Bo Rosenkilde være aktive i klinikken på de sædvanlige dage - nemlig mandag, onsdag og fredag fra 10 til 14, og tirsdag og torsdag fra 16 til 20. Bo og Sven kender hinanden fra det professionelle lægemiljø i Danmark og har efterhånden kendt hinanden i 10 år. Bo har ligesom Sven en stor international kirurgisk erfaring.
For 18 år siden begav Sven Refslund sig ud på en 40 dage lang sejltur gennem Europas kanaler for endelig at lægge til på Costa del Sol. Turens formål var at aflægge sin ven og kollega Anders Selnes et besøg og samtidig hjælpe ham i hans praksis. Men da Sven ankom, var der sket det ulykkelige, at Selnes kort tid forinden var blevet dræbt i et trafikuheld. ”Så jeg blev nærmest fra den ene dag til anden indsat som læge i min vens praksis og besluttede med få dages betænkningstid at overtage den i følge aftale med Selnes´ kone. Så den dag i dag, 18 år senere, ligger min båd på samme plads i lystbådehavnen. Aldrig i mit liv har jeg været så længe noget sted ad gangen og jeg ønsker da også at blive her, selv om jeg træder tilbage fra min praksis. Man kan sige, at min egen historie nu gentager sig på lykkelig vis, hvor Bo kommer herned for at overtage min klinik”, beretter Sven.
Bo Rosenkilde er 52 år, han er lægekandidat fra Københavns Universitet i 1980 og speciallæge i alm. kirurgi i 1990. De sidste par år har Bo været en del af det team, der har bygget den største og bedste brokklinik op i Danmark, hernieklinikken på Hørsholm Sygehus. Gennem de senere år har Bo desuden arbejdet som praktiserende speciallæge i mave-tarm kirurgi, hvorfor han har en bred erfaring i udredning og behandling af mave-tarmsygdomme med diverse kikkertmetoder. Gennem alle årene har Bo Rosenkilde arbejdet med klinisk forskning (videnskabelige undersøgelser på mennesker) inden for mave-tarmområdet, og har i længere perioder arbejdet internationalt.
For Sven Refslund Poulsen har det altid været vigtigt, at hans patienter fik stillet en diagnose inden for den første uge og at en behandlingsplan blev sat op inden for de første 2 uger. Det princip er Bo Rosenkilde fuldstændig enig i, ”jeg ønsker at arbejde videre efter det koncept. I det hele taget planlægger jeg ikke de store ændringer, da klinikkens patienter tilsyneladende er godt tilfredse, og får en god behandling”, siger  Bo Rosenkilde, der understreger, hvor meget han glæder sig til at komme til at arbejde sammen med Sven, samt til at møde alle og i det hele taget at bosætte sig i Benalmádena Pueblo med sin kone og søn på 17 år. Bo købte for 30 år siden en grund i Benalmádena, som familien for nogle år siden byggede et hus på, og det har de flittigt besøgt i deres ferier. ”Vi kender derfor forholdene på Costa del Sol, hvorfor beslutningen om at tage af sted ikke var svær at tage”, fortæller Bo Rosenkilde.

Find grillen og arbejdstøjet hos BJ Auto
Bilværkstedet BJ Auto i Fuengirola kan nu også tilbyde sine kunder produkter, der ikke har noget med bilernes verden at gøre. Mangler man en god gasgrill til sommerens grillaftener, eller leder man efter slidstærkt arbejdstøj, har BJ Auto løsningen. ”Jeg har udvidet min medarbejderstab, så den nu omfatter to danskudlærte mekanikere, en kalechemontør og en fejedreng, hvilket betyder, at jeg nu kan koncentrere mig om at sælge vores nye produkter: Kansas arbejdstøj og, i samarbejde med Benny Pedersen, Sterling grills som vi er i fuld gang med at bygge op i fællesskab”, siger ejer Bjarne Damgaard-Larsen. 
BJ Auto kan tilbyde Sterling grills i otte forskellige modeller, fra campinggrillen, man kan tage med under armen til luksusmodellen, der vejer over 100 kg. Priserne ligger mellem 270 og 1280 euro. ”Sterling er på samme niveau som de kendte Weber-grills, blot er prisen lavere”, siger Bjarne. ”Alle elementer i en Sterling grill er lavet af materialer, som ikke kan ruste: galvaniseret stål, rustfrit stål og støbt aluminium. Uden problemer vil man kunne have grillen stående udendørs hele året rundt”, fortæller Bjarne og tilføjer, at grillens temperaturmåler gør den særdeles nem at betjene. 
Salget af Kansas-tøj har Bjarne overtaget fra en dansk sælger, der nu er rejst til Danmark. Bjarne mener, at Kansas er det bedste arbejdstøj, der findes, fordi det både er slidstærkt og smart. Han er klar over, at Kansas ikke er særlig kendt blandt spanierne, men dette forsøger han at ændre på ved snart at ansætte en spansktalende sælger.

Advokatkontor ekspanderer
I november sidste år ansatte advokatfirmaet León & Christiansen advokat María Antonia Palma Batún til at aflaste advokat Javier García León med de juridiske sager, hvilket kun har været en succes. Men med to advokater er der meget naturligt blevet flere administrative opgaver, hvorfor Lonnie Christiansen, medejer og sekretær, har haft behov for aflastning i sit arbejde. ”Aldrig har vi haft så travlt med så mange klienter” fortæller Lonnie tilfreds. Den 1. april ansatte firmaet derfor den 20-årige Maria Stagholt Rose, som ihærdigt udfylder sin rolle som firmaets blæksprutte. Maria har kun boet på kysten i nogle måneder, men alligevel taler hun spansk, fordi hun havde taget kurser i Danmark, inden hun kom hertil. Hendes seneste job inden hun forlod Danmark var i en guldsmedeforretning, så der er tale om noget af et karriereskift, et skift hun klarer fint. ”En vigtig fordel ved at være to spanskkyndige danskere er, at der altid er én på kontoret til at oversætte mellem klient og advokat, tidligere kunne det godt være et problem, når jeg var på ferie eller blot ude af huset i administrative henseender”, forklarer Lonnie, der glæder sig over, hvor hurtigt firmaet er vokset.

En anderledes måde at blive gammel på
Lige børn leger bedst, siger man og det er på baggrund af den opfattelse, at Jyske SeniorBOLIG baserer sit koncept om drømmeboliger i Danmark til seniorer. De udskifter blot børn med voksne, for hvem talemåden også holder stik og inviterer alle over 50 år uden hjemmeboende børn til at flytte ind i deres luksuslejligheder. Lejlighederne er specialdesignet efter de behov, et midaldrende eller ældre ægtepar har, når beslutningen om at flytte fra parcelhuset endelig er taget. Det er behov, der først og fremmest udspringer af det faktum, at man forventer at skulle flytte for sidste gang, hvorfor den nye bolig skal opfylde nogle helt fundamentale krav. Sådanne krav kan være svære at få indfriet, for hvor finder man en moderne bolig med elevator, store rum, og få værelser, der ligger  i gå-afstand til et butikscentrum og samtidig i naturskønne omgivelser. Det gør man hos Jyske SeniorBOLIG. ”Det helt geniale ved vores boligområder er netop, at der naturligt opstår et fællesskab, som man kan have stor glæde af. Især når man er kommet op i alderen, er det uundværligt at have ligesindede naboer, der både har tid og lyst til gensidigt at hjælpe hinanden og holde lidt øje med hinanden. Det faktum, at man har de samme behov, betyder, at der kan arrangeres forskellige arrangementer, så som fællesspisning, man kan holde avis sammen, gå sammen om rengøringshjælp, men også vedligeholdelsesordninger er populære i vores seniorboligområder, så en del af de månedlige fællesudgifter betaler for, for eksempel græsslåning, snerydning og meget mere”, forklarer direktør Ole Kronholm. I det hele taget handler det om et gennemtænkt koncept, der skal ses som en investering i en kvalitetsbevidst fremtid, altså en investering i ens eget liv. Det handler om livskvalitet og om at have tid til gøre de ting, der interesserer én og om at leve i bekvemme omgivelser, der tillader dette. Ofte er boligerne placeret i nærheden af en højskole, hvilket giver mulighed for et kulturelt pust i hverdagen, da der er indgået aftaler med højskolerne om, at beboerne kan deltage i deres kurser og forelæsninger.
”Boligerne er opført i tidsløs arkitektur med materialevalg, der hører til det absolut bedste. Og indretningen er nøje studeret, således, at også folk, der sidder i kørestol eller er gangbesværede har optimale forhold. Det er fordele, der er skjulte under overfladen, hvilket vil sige, at forholdene er indrettet til ældre uden at det skinner i øjnene, at det er en ældrebolig”, forklarer Ole Kronholm, der med en sigende sætning definerer seniorboligprojektet: ”Det er en anderledes måde at blive gammel på”.
”Helt perfekte er boligerne netop for de udenlandsdanskere, der er begyndt at komme op i årene og i bund og grund føler sig mere trygge ved tanken om en alderdom i Danmark, for en del af vores boliger kan man nemlig købe uden bopælspligt og på den måde kan man starte i det små med at bo i Danmark nogle måneder om året for senere at flytte hjem på fuld tid”, understreger Ole Kronholm.
Jyske SeniorBOLIG tilbyder på 6. år at gøre tilværelsen lettere og mere kvalitetsbetonet for ældre. Selskabet står bag mere end 200 solgte boliger bl.a. i Askov ved Vejen og i Middelfart. De nye projekter, som man i øjeblikket kan købe sig ind i ligger i Augustenborg, Rødding, Løkken-Vrå og Nyborg.

456__MainPicture__VIdFfrhxImoHdSwzoeNhv.jpg Vagtskifte hos læge Sven Refslund Poulsen

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29