Irisanalyse: dine øjne fortæller alt

Af Stine Mynster
Øjnene er sjælens spejl, siger en kendt talemåde. Det er gennem øjenkontakten, at vi får vores første indtryk af et andet menneske. Ofte kan man se, om en person f.eks. er træt, ked af det, glad, forelsket, stresset eller vred. Hvad de færreste er klar over er, at øjnene også afspejler hele menneskets krop, inklusiv vore indre organer. Det venstre øje afspejler den venstre side af kroppen, og det højre øje den højre side. Princippet er det samme som i zoneterapi; her er der blot tale om øjnene i stedet for fødderne.
Via en analyse, hvor man ser på iris (den farvede regnbuehinde) gennem to forstørrelsesglas, kan man finde ud af, hvilke fysisk stærke/svage punkter et menneske har, og om der har været, eller er sygdom at spore. Teknikken kaldes irisanalyse, og er en flere hundrede år gammel videnskab.
Irisanalysens historie bærer præg af mange myter, historier og personligheder. En af dem var en ungarnsk læge ved navn Ignatz von Pezely, der levede i 1600-tallet. Som dreng gjorde han en opdagelse, som senere skulle blive en spæd start på teorien bag irisanalysen. Han fandt en ugle, som havde brækket sin venstre vinge og opdagede at uglen (der jo har meget store øjne) havde en mørk gnist i venstre øje. Da vingen var helet, var gnisten næsten forsvundet. Denne episode huskede han som voksen, hvor han uddannede sig som læge og begyndte at studere menneskers øjne for at finde en sammenhæng med det, de fejlede. Siden dengang har andre læger forsket inden for området, bl.a. ved obduktioner for at afprøve, om deres irisanalyse holdt stik.
 
Irisanalysen er i dag et anerkendt redskab inden for alternativ behandling, især i Frankrig og Tyskland er der mange uddannede irisanalytikere.  
La Danesa møder to danske irisanalytikere med egen klinik i Odense, som nu tilbyder behandling på Kysten. Deres klinik ligger ved siden af DanOptica i Fuengirola, og planen er, at de vil være her den sidste uge i hver måned. Sonja Mejlhede Nielsen og Carl Nielsen, driver klinikken og naturmedicin-firmaet ”Botanica”. De har begge taget en tre-årig, godkendt uddannelse som heilpraktikere i Tyskland, og har mere end 15 års erfaring inden for faget. Sonja forklarer proceduren: ”Jeg starter med at undersøge de store, og livsvigtige organer som hjerte, lever, lunger, hjerne og tarmsystem. Det gør jeg for at sikre mig, at der ikke findes alvorlig sygdom i disse organer. Derefter ser jeg på, hvilke gener, patienten har med sig fra sin familie. Er der tale om stærke eller svage gener? Er patienten disponeret for visse sygdomme? Hvis en person eksempelvis er disponeret for at udvikle diabetes, er det meget vigtigt at man så tidligt som muligt sætter ind for at undgå, at sygdommen udvikler sig. Derefter går jeg ind og ser på de enkelte organer, f.eks. tyndtarmen, tyktarmen, mavesækken, bugspytkirtel, nyrer, galde osv. Alle disse organer har deres plads i øjnene, og jeg leder efter karakteristiske pletter, streger eller farveændringer i iris’ nervefibre. Mange mennesker har problemer med fordøjelsen, og det betyder, at de ikke optager næringsstofferne optimalt. Det kan man også se i blodet, der ser ”grumset” ud, idet tarmen udskiller for mange uoptagede stoffer. Min opgave er at finde ud af, hvad de forskellige svagheder skyldes. Fungerer galden ikke, som den skal? Eller er det bugspytkirtlen, der er for svag? Når jeg har fundet frem til problemet, giver jeg patienten nogle løsningsforslag. Vi anbefaler ofte naturmedicin, urtete og kosttilskud til lidelser som f.eks. fordøjelsesproblemer. Er der tale om en alvorlig sygdom som kræft, anbefaler vi altid vores patient at søge læge. Jeg fortæller aldrig patienten, at der er tale om så alvorlig en lidelse – det ville være uetisk”, understreger hun.
Skeptiske læsere tænker sikkert, at en irisanalyse ofte er så bred i sin tolkning, at det vil passe på de fleste. Derfor spørger jeg, om hun kan se, om jeg nogensinde har brækket noget. Efter lang tid konstaterer Sonja, at jeg har en anelse arvæv i højre arm eller hånd. For halvandet år siden brækkede jeg den yderste knogle i min højre hånd – et brud, der ikke er ydre tegn på. Hun fortæller mig også andre konkrete ting, som jeg kan nikke genkendende til. Ikke alle ”svagheder” var jeg bevidst om, men de fleste af symptomerne kender jeg. Inden jeg går derfra, køber jeg te, der stammer fra barken af et træ i Sydamerika, og et glas naturfabrikerede enzymer, som skal hjælpe mig til en bedre fordøjelse. En irisanalyse hos Botanica koster i introduktionsmånederne 50 euro og tager ca. 30-45 minutter.

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29